Oua de Pasti

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete Culinare Aperitive pentru Pasti – Oua de Pasti

Oua de Pasti - prezentare

Va propun un aperitiv pentru masa de Pasti inedit si deloc greu de facut. Este vorba despre o tarta de oua delicioasa, ideala servita ca aperitiv de Pasti. Poate fi o solutie foarte buna si pentru ouale colorate care ne raman intotdeauna dupa ce se termina Pastele. Reteta de oua de Pasti este o reteta simpla si inedita.

Ingrediente – Oua de Pasti (forma ovala de 12 cm)

  • 6 oua medii
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Punem ouale la fiert in apa usor calduta. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, numaram 8 minute, apoi stingem focul. Scoatem ouale din apa si le lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce s-au racit, le curatam, le taiem in doua si separam galbenusurile de albusuri.
  • Mixam albusurile  amestecate cu 15 ml de ulei si putina sare pana cand obtinem o crema omogena (va recomand sa folositi un blender).
  • Intr-o forma ceramica, formam un strat din crema de albusuri. Presam albusurile bine si apoi le nivelam frumos.
  • Mixam galbenusurile amestecate cu ceilalti 15 ml de ulei ramasi si apoi formam un strat din crema de galbenusuri peste cel de albusuri.

Oua de Pasti - mod de preparare

  • Punem forma intr-o cratita incapatoare. Turnam in cratita apa calda, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea formei in care se afla tarta de oua.

Oua de Pasti la bain marie

  • Fierbem tarta la bain-marie, la foc mediu spre mic, pentru 5 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Avem grija ca apa din cratita sa nu intre in forma!
  • Stingem focul si lasam tarta sa se raceasca in cratita cu apa, dupa care o decupam cu ajutorul unei forme ovale.
  • O servim pudrata cu piper si cu rondele de ceapa verde.

Oua de Pasti detaliu

  • Pofta buna si spor la pregatiri!
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Oua de Pasti
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
no rating Based on 0 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Andreea

    Foarte fain si ingenios! Imi place orice idee de reinventare a formelor in care se pot gati ouale :). Cred ca incerc si eu.

  2. neagu ionela

    foarte bine arata aceasta tarta, o s-o incerc cu siguranta. dar eu asteptam cu nerabdare reteta de cozonac cu frisca si crema de alune.

  3. Poliana

    Laura, ce idee minunata!!! Arata foarte bine! Te pup cu drag si-ti doresc un Paste fericit!

  4. Elena

    Superbe sunt, Laura! Mie imi raman oua dupa a doua zi de Paste, chiar daca impart si altora, ciocnim si noi, asa ca este o idee foarte interesanta.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


9 + = 18

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.