Oua de Pasti

Retete Culinare Aperitive pentru Pasti – Oua de Pasti

Oua de Pasti - prezentare

Va propun un aperitiv pentru masa de Pasti inedit si deloc greu de facut. Este vorba despre o tarta de oua delicioasa, ideala servita ca aperitiv de Pasti. Poate fi o solutie foarte buna si pentru ouale colorate care ne raman intotdeauna dupa ce se termina Pastele. Reteta de oua de Pasti este o reteta simpla si inedita.

Ingrediente – Oua de Pasti (forma ovala de 12 cm)

  • 6 oua medii
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Punem ouale la fiert in apa usor calduta. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, numaram 8 minute, apoi stingem focul. Scoatem ouale din apa si le lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce s-au racit, le curatam, le taiem in doua si separam galbenusurile de albusuri.
  • Mixam albusurile  amestecate cu 15 ml de ulei si putina sare pana cand obtinem o crema omogena (va recomand sa folositi un blender).
  • Intr-o forma ceramica, formam un strat din crema de albusuri. Presam albusurile bine si apoi le nivelam frumos.
  • Mixam galbenusurile amestecate cu ceilalti 15 ml de ulei ramasi si apoi formam un strat din crema de galbenusuri peste cel de albusuri.

Oua de Pasti - mod de preparare

  • Punem forma intr-o cratita incapatoare. Turnam in cratita apa calda, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea formei in care se afla tarta de oua.

Oua de Pasti la bain marie

  • Fierbem tarta la bain-marie, la foc mediu spre mic, pentru 5 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Avem grija ca apa din cratita sa nu intre in forma!
  • Stingem focul si lasam tarta sa se raceasca in cratita cu apa, dupa care o decupam cu ajutorul unei forme ovale.
  • O servim pudrata cu piper si cu rondele de ceapa verde.

Oua de Pasti detaliu

  • Pofta buna si spor la pregatiri!
Sumar
Nume Reteta:
Oua de Pasti
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
no rating Based on 0 Review(s)

Comentarii

  1. neagu ionela

    foarte bine arata aceasta tarta, o s-o incerc cu siguranta. dar eu asteptam cu nerabdare reteta de cozonac cu frisca si crema de alune.

  2. Superbe sunt, Laura! Mie imi raman oua dupa a doua zi de Paste, chiar daca impart si altora, ciocnim si noi, asa ca este o idee foarte interesanta.

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>