Batoane Dukan de cereale


Reteta rapida de batoane dulci Dukan 

Prezentare batoane Dukan de cereale

Batoanele de cereale Dukan, mai exact batoanele din tarate de ovaz si tarate de grau, transforma micul dejun intr-un deliciu satios si sanatos. Nu este neaparat o reteta dedicata celor care urmeaza dieta Dukan, sunt convinsa ca si cei care nu sunt la dieta, o vor aprecia.

Ingrediente – 6 Batoane de cereale Dukan

  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 4 linguri lapte praf degresat
  • 1-2 lingurite indulcitor lichid
  • 4-5 linguri apa
  • esenta de cocos

Mod de preparare

  • Intr-un vas, amestecam taratele de ovaz, taratele de grau, laptele praf, indulcitorul lichid si esenta de cocos. Adaugam 4-5 linguri cu apa (cantitatea poate varia lejer, in functie de tipul de lapte praf folosit). Amestecam ingredientele pana la completa omogenizare.
  • Compozitia finala trebuie sa fie uniform umeda si usor modelabila. Ca sa va dati seama daca ati obinut consistenta ideala, formati o mica biluta din aluat. Trebuie sa obtineti o biluta compacta si usor lipicioasa.

preparare-batoane-cereale-dukan

  • Punem cate 2-3 lingurite din aluatul batoanelor intr-o forma, ideala ar fi o forma de silicon (eu am folosit o forma cu casute lunguiete de cca 8 cm lungime si 1,5 cm latime) si il presam foarte foarte bine.

batoane-cereale-dukan

  • Bagam forma in congelator pentru 30 minute, apoi extragem batoanele din forma si le punem in frigider pana se dezgheata (cca 10-15 minute). Consistenta nu se va modifica absolut deloc dupa decongelare.
  • Se pot pastra in frigider chiar si 1 saptamana.

batoane-tarate-ovaz-dukan

  • Sunt delicioase, rapide si foarte simplu de facut. Se pot consuma incepand cu faza de croaziera a dietei Dukan, cate 2-3 batoane/zi, in functie de faza in care ne aflam (croaziera, consolidare).

batoane-cereale-detaliu

Note

  • Daca nu aveti esenta de nuca de cocos, o puteti inlocui cu esenta de vanilie sau orice alta esenta doriti.
  • Puteti adauga cateva fructe goji sau 1 lingurita de cacao. Daca folositi cacao, mai adaugati  1-2 lingurite de apa. Faceti testul cu biluta pentru a verifica consistenta corecta a compozitiei.
  • Cei care nu tin dieta, pot inlocui laptele praf degrasat cu lapte praf normal.
Print Friendly, PDF & Email

26 comentarii la “Batoane Dukan de cereale

  1. Roxana spune:

    Numai bun de incercat desertul asta. Chiar nu mai stiam ce desert dukanez sa pregatesc. 🙂
    Pana acum n-am gasit esenta de cocos in magazine, dar perseverez. 😀 Intre timp cred ca o inlocuiesc cu esenta de vanilie sau rom si cacao.

  2. Anamaria spune:

    Buna ziua,

    Ce indulcitor lichid ati folosit? Sunt tare interesata sa scot zaharul din alimentatie, dar, am citit ca indulcitorul de stevie nu se poate folosi cu orice aliment, intrucat ii schimba gustul. Eu am incercat cu lapte – gris cu lapte – si n-am putut manca.

    Multumesc,

    • Laura spune:

      Diana, poti forma bastonasele cu mana sau poti folosi o alta forma. Nu este neaparat sa le dai forma aceasta.
      Te pup!

  3. Raluca B spune:

    Batoanele arata extraordinar de bine, o sa le incerc si eu chiar daca nu tin dieta. Imi place si forma de silicon…de unde ati luat-o?o saptamana frumoasa va doresc.va pup!

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, ma bucur ca iti plac. Formele sunt cumparate dintr-un magazin din Italia, Maury’s se numeste.
      Te pup!

  4. Flori spune:

    Batoanele sunt dementiale.. chiar acum le savurez. O mica problema am eu cu taratele de grau (au gust de pamant).. o sa schimb firma. In rest.. super.. si asa cam abandonasem taratele :D.

  5. Daniela spune:

    tare fain arata si precis sunt foarte bune! eu nu obisnuiesc sa folosesc lapte praf, nu stiu de ce am o retinere in privinta lui, de aceea vreau sa te intreb cu ce l-as putea inlocui? merci, Laurici 🙂

  6. Ramona spune:

    Buna…am o intrebare..de unde cumperi lapte praf degresat,cacao degresata si esenta de alune??Am cautat in kaufland si auchan dar nu am gasit…Mersi 🙂

  7. ina spune:

    Iti multumesc mult pentru aceasta reteta, eu nu urmez dieta dukan insa eram in cautare de idei pentru ceva dulce sanatos cu tarate de ovaz si calorii putine .Am facut de multe ori reteta originala de la tine dar si putin moficata de mine (in loc de tarate de grau am pus fulgi de cocos si am folosit pasta de vanilie pentru aroma).Sunt impresionata mai ales ca, chiar si puiul meu mic de 6 ani le mananca cu placere el fiind foarte pretentios .

  8. Ariela spune:

    Buna Laura,
    ma bucur asa mult ca ma descoperit blogul tau si l-am descoperit de cand m-am mutat in SUA pentru ca vroia mancare cat mai sanatoasa!
    Am tot incercat sa fac din retetele tale si sunt absolut minunate!
    Insa vin cu o intrebare cate calorii ar avea un baton de cereale din acesta care e prezentat mai sus?
    Multumesc mult si mult succes in continuare ca ce faci e asolut minunat !

  9. andrei spune:

    buna ziua! am incercat sa fac niste batoane din quinoa si orez dar nu stiu cam sa le intaresc ptr a le putea consuma si dupa cateva zile.ce trebuie sa folosesc? va multumesc

  10. Ramona spune:

    Buna Laura,

    Sunt o mare admiratoare a ta si a retelor tale minunate! Multumita tie avem zile mai senine in timpul dietei 🙂
    Sunt oarecum o veterana a Dukanului ( in ideea in care am mai tinut-o acum 2 ani, am slabit spectaculos, insa nu am tinut pana la capat si kilogramele au revenit cu prieteni)

    Am reinceput de 2 saptamani, totul e perfect, ne simtim minunat ( ma acompaniaza si iubitul meu) dar sincer tanjesc dupa niste cereale cu lapte.

    Acum ce as vrea sa te intreb: crezi ca daca in loc sa pun amestecul presat in forma, l-as imprastia asa sub forma de „guguloaie” mai mici in tava si le-as congela, si dupa bagate in lapte, ar merge?

    Multumesc, o zi frumoasa!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ramona, ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
      Nu cred ca este o idee foarte buna sa le congelezi. In momentul in care o sa le pui in lapte, se vor dezintegra imediat.
      O sa postez foarte curand o reteta de cereale dukan. Sunt excelente!
      Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor