Casa cu Gemene – Un Paradis al Branzeturilor de calitate


Casa cu Gemene – magazin de branzeturi naturale traditionale

Magazin Casa cu Gemene

Sambata trecuta am fost pentru prima data, si categoric nu ultima, in acest delicios magazin. De fapt, nu pot numi magazin Casa cu Gemene. Este un loc inedit, iar atmosfera calda care te invaluie imediat dupa ce deschizi usa, o transforma  intr-o casa extrem de primitoare.

Unde se afla acest minunat paradis?

Pe Bulevardul Ficusului 5-7, sector 1, cartier Baneasa, foarte aproape de Aviatiei si cartierul Francez – Soseaua Nordului.

Ca puncte de reper, pentru cei care nu cunosc foarte bine zona, avem Cat Music si Apimondia.

Interior magazin Casa cu Gemene

Spre deosebire de magazinele clasice, unde galantarul este primul lucru pe care-l vedem  la intrare, Casa cu Gemene ne intampina cu o bucatarie vesela si cu o multime de sortimente de branzeturi  traditionale si dulceturi care abia asteapta sa fie degustate.

Detalii Casa cu Gemene

Toate sortimentele de branza (telemeaua, urda, casul, untul, smantana, branza dulce, telemeaua  Zer-o sare – nu contine absolut deloc sare si este mai mult decat gustoasa) sunt facute special pentru Casa cu Gemene, in fiecare miercuri, dupa mulsul de seara, iar joi dimineata ajung in deliciosul magazin.

Producatorii lucreaza doar dupa retete traditionale, produsele sunt intotdeauna  proaspete,  tot ce ramane nevandut sambata dupa amiaza este scos din magazin ( nu ramane  la vanzare pentru saptamana urmatoare).

Laura, proprietara  Casei cu Gemene, imi povestea ca au incercat sa convinga producatorii sa faca mai multe sortimente de branza. Raspunsul lor a fost: “ Dar noi nu stim sa le facem decat pe astea, ca asa le-am invatat de la mama… iar mama de la bunica…„.

Branza de burduf, una dintre preferatele mele, este de o calitate exceptionala, absolut deloc iute la gust.

Branza burduf, urda, telemea, branzeturi diverse

Cascavalul maturat m-a cucerit definitiv! Intr-un kg de cascaval intra 14 l de lapte, iar o roata are in medie 2,5 kg, deci avem cca 35 l lapte intr-o singura roata de cascaval!

Degustare cascaval maturat

Casul afumat  corect este destul de greu de intalnit in zilele noastre. Cel putin eu nu am avut norocul sa gasesc in ultima perioada un cas afumat ca la carte.  Asta pana am degustat la Casa cu Gemene minunatul Cas afumat de la Pestera Dambovicioara.  Este afumat exact cat trebuie, nici prea mult  dar nici prea putin.

Smantana, considerata  de catre clientii Casei cu Gemene drept una dintre cele mai bune gustate vreodata, este absolut divina! Rar am mancat o smantana atat de gustoasa si cremoasa.

La Casa cu Gemene mai  puteti  savura, pe langa traditionalele branzeturi,  o zacusca extraordinara si o gama larga si rafinata de dulceturi 100% naturale, direct din gradina D-nei Marcela Cosnean!

Zacusca si tipuri de dulceata traditionala

Veti intalni aici combinatii uimitoare: pere cu menta, corcoduse cu menta, mere cu lavanda, capsuni cu perle de vanilie, mere cu ghimbir si vanilie, rhabarbar (rubarba),  toate dulceturile fiind realizate dupa retetele personale ale D-nei Marcela Cosnean.

Dulceturi naturale romanesti

Neaparat sa gustati combinatiile pere cu menta, corcoduse cu menta si dulceata de prune cu vanilie! Va vor cuceri cu siguranta deoarece au un parfum aparte si un gust perfect echilibrat.

Degustare dulceturi casa cu gemene

Cine se afla in spatele Casei cu Gemene?

Laura si Claudiu Perusco, doi oameni  minunati, foarte deschisi,  mereu pregatiti sa raspunda cu lux de amanunte intrebarilor celor ce le calca pragul.

Accentul pus pe calitate a fost unul dintre lucrurile apreciate de mine in acest magazin. Din pacate,in  zilele noastre, cantitatea castiga teren in detrimentrul calitatii. In Casa cu Gemene veti intalni numai si numai lucruri de calitate, foarte proaspete si, foarte important, la preturi accesibile.

Intr-o lume in care mancarea sanatoasa a devenit un lux, trebuie sa ne bucuram ca exista  inca astfel de locuri care ne ofera noua si copiilor nostri, certitudinea  unor produse 100% naturale si deosebit de gustoase.

Si pentru ca astazi Casa cu Gemene implineste 2 luni de existenta, ii doresc sa ramana la fel cum am cunoscut-o: vesela, calda si plina cu produse naturale de cea mai buna calitate!

La Multi Ani! 

Print Friendly, PDF & Email

35 comentarii la “Casa cu Gemene – Un Paradis al Branzeturilor de calitate

  1. Angela spune:

    Tare ma bucur cand aud ca exista astefle de magazine.
    Laura, multumim mult pentru recenzie. Sigur o sa vizitez acest magazin.

  2. Adriana Lupu spune:

    Pacat ca eu locuiesc tocmai in Maramures ca as merge sigur la cumparaturi .Foarte frumos aranjate si te imbie toate sa le gusti.Te pupam Laura si iti multumim ca impartasesti cu noi tot ceea ce e frumos.O seara linistita.

  3. adina spune:

    doamne, am trecut zilnic pe langa ea, stiu cand a aparut in peisaj, dar am fost 100% convinsa ca e un restaurant, nici prin cap nu mi-a trecut ca e magazin.
    o sa intru cat de curand, este aproape de serviciul meu,5 zile din 7 trec de 2 ori pe langa ea.

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, tare mult ma bucur ca ai aflat ca este vorba despre un magazin.
      Pup cu drag si neaparat sa intri pe la ei. Sigur vei iesi de acolo cu o impresie minunata.
      Pup!

  4. Lucian D. spune:

    „Cascavalul maturat m-a cucerit definitiv! Intr-un kg de cascaval intra 14 l de lapte, iar o roata are in medie 2,5 kg, deci avem cca 35 l lapte intr-o singura roata de cascaval!”
    Dupa informatia aceasta ( pe care am mai intalnit-o prin expozitii de branzeturi in diverse ocazii…) oare tot mai poate sa creada cineva ca branzeturile si yogurtele de prin comert…au vazut lapte in viata lor? 🙂
    Cred ca o astfel de casa cu sau fara gemene…dar dotata cu asa produse, e mana cereasca.
    Multumesc pentru pont si prezentare, Laura !
    O sa ma straduiesc sa raspandesc vestea cu Gemenele, nu sunt prea multe magazine de genul acesta in Bucuresti si in cel mai scurt timp cred ca o sa le fac o vizita.

  5. Florentina spune:

    Am fost astazi si am cumparat cas afumat, branza dulce, smantana (este divina), dulceata de pere si dulceata de prune. Sunt extraordinare. Ma voi ingrasa cu siguranta! 🙂

    • Laura spune:

      Florentina, tare mult ma bucur ca ti-au placut! Si eu sunt indragostit de produsele lor si sigur o sa mai trec pe la ei cat se poate de curand.
      Pup!

  6. violeta spune:

    Interesanta informatia.Dar poate ne spui programul si preturile, orientativ.La mine acasa se mananca cca 2 kg branza saptamanal si de asemenea cascaval, lapte,smantana. Merci,anticipat.Violeta

    • Laura spune:

      Violeta, draga mea, iti dau un link spre pagina lor facebook:

      Aici poti vedea absolut toate detaliile legate de program, produse, noutati.
      Pup cu drag!

  7. Dragoi Cristina spune:

    Doamne, există un asemenea loc la noi în țară?! E deosebit, e intim, deja simt aroma îmbietoare a brânzeturilor!
    Grozav! Felicitări proprietarilor pentru o așa inițiativă!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, exista si proprietarii sunt niste persoane de aur. Rar am intalnit o atmosfera atat de placuta ca in casuta lor.
      Te pup! Neaparat sa le faci o vizita daca ai ocazia.

  8. Mihai spune:

    Multumesc pentru informatie!

    Astazi am fost acolo si intr-adevar totul este foarte frumos. Camera de degustare, aranjamentele, oamenii foarte amabili si bineinteles (nu in ultimul rand) produsele … au o aroma si un gust deosebit.
    Preturile la ce am cumparat eu astazi sunt:
    Telemea zerO sare – 35 lei/kg
    Branza burduf – 47lei/kg
    Cascaval maturat – 55 lei/kg
    Cas afumat – 35 lei/kg
    Branza framantata – 30 lei/kg

    Sper sa aduca in continuare asemenea produse si de ce nu … si altele noi.

    • Laura spune:

      Mihai, ma bucur tare mult ca ti-a placut magazinul. Eu m-am indragostit de el si de minunatii oameni de acolo.
      O zi execelenta sa ai!

  9. Giacomo spune:

    Buna seara Laura ,
    M-am saturat sa le tot explic celor mai tineri cat de bune erau toate cele de mancare cu 30-40 de ani inainte , asa ca vizita pe acest portal mi-a salvat nervii si mi-a alungat tristetea proprie , asi putea spune . neaparat ma voi duce sa vizitez – si nu numai – locul asta special , saptamana viitoare . Mai ales ca am revenit in Bucuresti dupa un an petrecut in Tg Mures , unde am reintalnit bunele traditii culinare ale oamenilor cinstiti si gospodari . Si tocmai eram pe cale sa intru intr-o depresie , din cauza megaimajurilor raspandite ca mucegaiul in tot orasul .
    Multumesc pentru informatii si pentru frumoasa prezentare . ce zic eu frumoasa , excelenta !
    Giacomo

    • Laura spune:

      Giacomo, ai mare dreptate. Produsele actuale din supermarketuri nu se pot compara cu cele de acum 30-40 de ani.
      Ma bucur tare mult ca ti-a placut acest articol si sunt convinsa ca te vei simti minunat in Casa cu Gemene.
      O zi excelenta sa ai!

  10. Florentina spune:

    Mare noroc am ca-ti vizitez blogul. Multumesc de informatie. Locuiesc in apropiere dar nu am stiut de acest magazin. Te felicit pentru articol este frumos. Iti doresc sanatate si inspiratie pentru astfel de articole.

  11. Mihai spune:

    Incepand cu 9 aprilie 2013, „Casa cu gemene” va fi deschisa martea, miercurea si joia.
    Tot ce am cumparat si mancat pana acum este foarte bun/gustos !

    Alte preturi:
    Telemea veche de oaie – 43 lei/kg
    Unt – 50 lei/kg

  12. dli.ro spune:

    E superba. Imaginile vorbesc de la ele, insele. Mi-ar placea sa fie numai magazine amenajate astfel in toata tara, ar fi minunat. Intr-adevar, sunt magazine in care cand intri si o vezi pe vanzatoare te sperii in ce conditie sta ea, bietele sunt multe locuri unde nu au caldura pe timp de iarna si cred ca e o nenorocire… Insa, e atat de cochet aranjat si de primitor incat cred ca as ajunge sa frecventez magazinul de dragul decorului, nu doar pentru produsele lor.

    • Laura spune:

      Intr-adevar, atmosfera este delicios de calda in acest magazin.
      Daca ai ocazia, neaparat treci pe la ei.
      O zi excelenta sa ai!

  13. Mihai spune:

    Cum m-am invatat sa merg saptamanal, pana acum, la aceasta casutza (din cauza de „dependenta” a familiei pentru produsele minunate) un „update” de astazi cu preturi:
    Telemea zerO sare – 31 lei/kg
    Branza burduf – 45 lei/kg
    Cas afumat – 32 lei/kg
    Branza framantata – 32 lei/kg
    Telemea proaspata de oaie – 35 lei/kg
    Smantana – 30 lei/kg

    PS Telemeaua veche/maturata de oaie a fost mult-mult prea sarata pentru mine. Am folosit-o doar in salate fara a mai adauga sare.

  14. asdfklajsd spune:

    e plin bucurestiul de cas bine afumat, branza de burduf, urda, cas… hai pe bune, cat v-au platit gemenele sa le faceti reclama?

    • Laura spune:

      Serban, eu nu promovez magazine sau produse care nu-mi plac. Casa cu gemene este un magazin deosebit iar produsele lor sunt 100% naturale si de foarte buna calitate. Produsele de acest gen au intotdeauna un pret mai ridicat, atat in Romania, cat si in strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor