Prajitura cu malai si stafide

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare Prajituri – Prajitura cu malai si stafide – Reteta rapida

Prajitura cu malai si stafide

Recunosc ca am o slabiciune pentru prajiturile cu malai. Ador gustul, culoarea si consistenta prajiturilor care au malai in compozitie. De mult nu mai facusem o astfel de prajitura, asa ca astazi nu am mai stat pe ganduri si am facut o pufosenie dulce, delicioasa, economica si rapida, ideala pentru micul dejun, alaturi de o cafea sau un ceai.

Ingrediente – Prajitura cu malai si stafide (tava dreptunghiulara 26X22 cm)

  • 315 g faina
  • 240 g faina de malai
  • 165 g unt
  • 275 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g lapte
  • 12 g praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit cu bicarbonat

Mod de preparare

  • Topim untul si il lasam 2-3 minute sa se raceasca un pic, apoi il turnam peste zahar si amestecam bine.
  • Adaugam cele 5 oua si amestecam pana la completa omogenizare.
  • Intr-un vas separat, amestecam faina, malaiul, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Adaugam mixul obtinut peste amestecul de oua si unt si amestecam.

Prajitura cu malai si stafide

  • Adaugam laptele la temperatura camerei, amestecam bine si la sfarsit incorporam stafidele in aluatul obtinut.
  • Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute. In acest timp, malaiul se va inmuia suficient si nu se va simti in prajitura.

Prajitura cu malai si stafide amestec stafide

  • Tapetam forma cu hartie de copt pe care o udam inainte foarte bine si apoi o stoarcem, si punem aluatul in tava.
  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 minute, functie traditionala, etajul al treilea de jos in sus. Facem proba cu scobitoarea inainte de-a o scoate din cuptor.

Prajitura cu malai si stafide

  • Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dupa ce se raceste, o taiem in cubulete si o servim.

Prajitura cu malai si stafide

  • Este delicioasa si foarte simplu de facut. Pofta buna! 

Prajitura cu malai si stafide

 Pofta buna!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Prajitura cu malai si stafide
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 15 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Marusia

    Laura, e delicioasa prajitura asta cu malai! Am cautat pe internet o reteta pentru ca ne plac prajiturile cu malai. Concluzia: toate doamnele care au gustat au cerut si ele reteta. :) Multumim pentru retete, ai un site foarte atractiv, preparate foarte gustoase si faci gatitul sa para usor.

  2. cristina s

    umezita bine si stoarsa am vrut sa spun. Imi cer scuze si astept raspunsul pt. ca tocmai ma pregatesc s-o fac. ms.

  3. cristina s

    sSuper toate retetele tale. Tot ce am incercat mi-a reusit.
    Te rog sa imi spui daca pot folosi tava de silicon in loc de tava tapetata cu hartie de copt si stoarsa. Multumesc.

    • Laura

      Cristina, draga mea, sigur ca da.
      Eu nu folosesc tavile de silicon pentru ca nu-mi plac deloc, dar daca folosesti asa ceva, nu mai este nevoie de hartie de copt.
      Pup cu drag!

  4. Alina

    Am citit comentariile anterioare si numai eu sunt suparata:) …la mine se simte malaiul cam rau si nu-mi place deloc! N-am fost atenta sa cumpar malai foarte fin si sunt suparata de mor, ca miroase asa frumos prajitura si are o aroma asa buna!:( Nici nu stiu ce sa fac cu ea acum…
    Sper ca chiftelutele din peste, care sunt in cuptor acum, sa ma faca sa mai uit de suparare!:)
    Felicitari pentru ceea ce faci, Laura!:*

    • Laura

      Draga mea, neaparat trebuie un malai mai fin pentru aceasta prajiturica.
      Pup cu drag si sper ca te-au inveselit un pic chiftelutele.

    • Laura

      Cci, ma bucur tare mult ca iti place! Abia astept sa imi spui cum a iesit!

  5. Gusturi si Culori

    Buna, Laura
    Am incercat aceasta prajitura. Mi-a placut, are un gust deosebit. Doar ca a iesit un pic uscata, cred ca am tinut-o prea mult in cuptor. Iti multumesc pentru reteta.
    iata si rezultatul :) http://gusturisiculori.wordpress.com/2013/02/19/prajitura-cu-malai-2/

    • Laura

      Absolut superb ti-a iesit prajiturica!!
      Pup cu drag si ma bucur tare mult ca ti-a placut!

      P.S Daca o sa folosesti malai mai fin, nu o sa mai iasa sigur uscata. Cu cat este mai mare macinat malaiul, cu atat are tendinta de a absorbi lichidele in timpul coacerii.

    • Gusturi si Culori

      Multumesc pentru sfat, neaparat o sa mai fac aceasta prajitura dar voi utiliza alt soi de malai :).

  6. Olimpia

    Tocmai am facut aceasta minunatie de prajitura…. super gustoasa si mi-a iesit malaiul un pic crocant ceea ce mie imi place ffff mult. tksss pentru reteta.. f buna informarea ;) thk`s :*

  7. Timea

    Mi-am adus aminte de prajitura cu malai ce o facea mama :). Tare buna era. Si tare bine arata si prajitura ta. Te pup

    • Laura

      Diana, scumpa, mii de scuze ca nu am apucat sa fac poza. Am avut o perioada cumplit de aglomerata.
      Malaiul este din Cora si este marca Cora. Punga este transparenta si scrie pe ea ” Malai fin degerminat” si in coltul din dreapta sus, scrie Cora.
      Pup cu drag!!

  8. Poliana

    Frumos si pozele impecabile ca de obicei! Eu inca n-am facut/mancat prajitura cu malai desi am vazut ca multa lume o face. Cu siguranta trebuie sa o incerc si eu, deja curiozitatea e prea mare :) Pupici Laura

    • Laura

      Poli, iubita, tare ma bucur ca iti plac pozele si prajiturica. Eu ador prajiturile cu malai. Neaparat sa incerci macar o data pentru ca sunt sigura ca vei fi incantata de gust si consistenta.
      Pupicei cu mult drag!

Trackbacks

  1. [...] fotografierea bucatelor si ardeam de nerabdare sa le “testez” :). Gasind aceasta reteta la Laura Adamachi m-am gandit ca prajitura cu malai s-ar potrivi perfect cu una din noile [...]

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


2 + 2 =

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.