Gogosi Pufoase la Cuptor

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – Gogosi pufoase coapte la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Dupa ce am postat gogosile dietetice cu branza de vaci, multe persoane mi-au cerut o reteta de gogosi pufoase la cuptor fara branza de vaci. Ei bine, astazi va aduc reteta de gogosi pufoase promisa. Sunt mai mult delicioase si seamana mult cu gogosile prajite, numai ca, dupa parerea mea, sunt mult mai bune si lejere si incomparabil mai sanatoase decat acestea.

Chiar daca sunt la dieta, nu m-am putut abtine si am mancat…3 gogosi!! Si culmea e ca nu-mi pare rau deloc si nu am nicio remuscare. Dupa atatea luni de dieta, am considerat ca ma pot rasfata si eu cu niste gogosi pufoase si gustoase.

Gogosi pufoase la cuptor – Ingrediente (16 -18 bucati)

  • 450 g faina
  • 225 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 7 g drojdie deshidratata
  • 1 portocala (doar coaja)
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g unt topit + zahar + scortisoara (pentru tavalit)

Gogosi pufoase la cuptor – Mod de preparare

  • Eu am facut aluatul gogosilor la masina de paine, astfel: adaugam in cuva masinii oul, laptele usor caldut, untul moale, coaja de portocala rasa, zaharul, sarea si faina. Formam o mica gropita in centrul fainii unde adaugam drojdia deshidratata. Atentie! Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu ingredientele lichide. Setam masina pe programul de framantare si dospire.
  • Daca facem aluatul manual, punem faina amestecata cu drojdia intr-un vas, iar in centrul ei adaugam oul usor batut cu furculita, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si cca 50 g de unt moale. Framantam aluatul si cand incepe sa se omogenizeze, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul de gogosi sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.
  • Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.
  • Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupam gogosile si cu un cerculet mai mic, decupam centrul fiecarei gogosi.
  • Le punem la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasam intre ele un spatiu de 2-3 cm).
  • Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute.

Gogosi pufoase la cuptor

  • Scoatem gogosile pufoase din cuptor, le lasam 1-2 minute in tava si cat sunt calde inca, le ungem cu unt topit usor caldut si apoi le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.

Gogosi pufoase la cuptor

  • Le servim cu multa pofta pentru ca sunt pur si simplu extraordinar de gustoase!

Gogosi pufoase la cuptor

  • Pofta buna!

 Note

  1. Va recomand sa folositi o faina speciala pentru aluaturi daca doriti niste gogosi pufoase. Faina Manitoba este cea mai buna alegere in acest caz. Fiind o faina de forta (cu un indice W350) si cu un continut ridicat de proteine (18%), veti obtine niste gogosi pufoase care-si vor mentine prospetimea pentru mai multe zile.
  2. Nu coaceti gogosile prea mult! In momentul in care suprafata s-a rumenit uniform si are o frumoasa culoare aurie, este timpul sa le scoatem din cuptor.
  3. Daca nu aveti drojdie uscata (se gaseste la pliculete de 7g), folositi 25 g drojdie proaspata pe care o amestecati cu laptele usor caldut si 1 lingurita de zahar. Apoi o varsati in centrul fainii si adaugati restul ingredientelor mentionate in reteta.
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Gogosi la cuptor
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 59 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Liliana C

    Am facut in seara asta gogosile si au iesit foarte bune. Nu cred ca mai fac vreodata gogosi prajite :) Am facut o mica modificare, in loc sa le dau prin unt si zahar, pentru ca am vrut mai putine calorii si mai prietenoase pt copilul meu :) asa ca le-am dat doar cu ou batut inainte de a le baga la cuptor!
    Multumesc !!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


7 + = 12

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.