Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci


  Retete culinare aperitive – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Bine v-am regasit! Sper ca ati avut un Revelion minunat si ca ati intrat in noul An sanatosi, fericiti si plini de energie.

Incepem retetele din acest an cu o minunata omleta pufoasa cu mazare si ciuperci. Am folosit delicioasa mazare boabe de la SunFood, un produs 100% natural, fara conservanti.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci se poate servi calda sau rece, iar pentru micul dejun sau pentru o cina mai lejera, este mai mult decat perfecta.

Ingrediente – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci (tava 18X18 cm)

  • 5 oua
  • 200 g mazare SunFood
  • 6 ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras galben/rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • parmezan/cascaval

Mod de preparare – Omleta la cuptor

  • Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.
  • Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust.
  • Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

  • Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
  • O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

  • Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 14 Review(s)

22 comentarii la “Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci

  1. Ana spune:

    Pff, e o incantare omleta ta, Laura! Asa pufoasa si plina de bunatati.
    Te imbratisez si sper ca ati avut parte de sarbatori minunate si pline de caldura! Te pup! :*

  2. Ana spune:

    O bunatate, nu alta! Neaparat voi incerca si eu metoda da cu albusuri batute spuma, imi imaginez ce pufoasa trebuie sa fie!

    • Laura spune:

      Oana, ma bucur tare mult ca-ti place! Mazarea este foarte buna si, cel mai important, 100% naturala.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-a placut.

  3. Anita spune:

    Foarte buna si sanatoasa, aceasta omleta ! Faine fotografiile…asa cum ne-ai obisnuit. 🙂
    La multi ani, cu iubire !!!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, ma bucur ca-ti place.
      Este o reteta foarte usoara si gustoasa.
      Pup si o saptamana minunata iti doresc!

  4. Haplea spune:

    O idee excelenta si o prezentare pe masura, asa cum ne-ai obisnuit. De obicei, cand spui omleta te gandesti cu groaza la uleiul pe care il absorbe atunci cand o prajesti. Sa ai o zi minunata!

    • Laura spune:

      Haplea, tare ma bucur ca-ti place. Ai dreptate, si eu fac parte dintre cei care fug de omleta prajita in ulei. Mi se pare foarte grea.
      O zi excelenta sa ai si tu!

  5. Cosmin Ordean Boc spune:

    Minunata reteta! Iti dorim un 2013 plin de sanatate si echilibru alaturi de cei dragi! Te imbratisam cu drag!

  6. maria spune:

    Buna ziua, cu ce as putea sa înlocuiesc mazarea? Si în loc de cascaval as putea adauga crema de branza? Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor