Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci

  Retete culinare aperitive – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Bine v-am regasit! Sper ca ati avut un Revelion minunat si ca ati intrat in noul An sanatosi, fericiti si plini de energie.

Incepem retetele din acest an cu o minunata omleta pufoasa cu mazare si ciuperci. Am folosit delicioasa mazare boabe de la SunFood, un produs 100% natural, fara conservanti.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci se poate servi calda sau rece, iar pentru micul dejun sau pentru o cina mai lejera, este mai mult decat perfecta.

Ingrediente – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci (tava 18X18 cm)

  • 5 oua
  • 200 g mazare SunFood
  • 6 ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras galben/rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • parmezan/cascaval

Mod de preparare – Omleta la cuptor

  • Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.
  • Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust.
  • Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

  • Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
  • O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

  • Pofta buna!
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
no rating Based on 0 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Comentarii

  1. maria

    Buna ziua, cu ce as putea sa înlocuiesc mazarea? Si în loc de cascaval as putea adauga crema de branza? Multumesc anticipat!

  2. Cosmin Ordean Boc

    Minunata reteta! Iti dorim un 2013 plin de sanatate si echilibru alaturi de cei dragi! Te imbratisam cu drag!

  3. Haplea

    O idee excelenta si o prezentare pe masura, asa cum ne-ai obisnuit. De obicei, cand spui omleta te gandesti cu groaza la uleiul pe care il absorbe atunci cand o prajesti. Sa ai o zi minunata!

    • Laura

      Haplea, tare ma bucur ca-ti place. Ai dreptate, si eu fac parte dintre cei care fug de omleta prajita in ulei. Mi se pare foarte grea.
      O zi excelenta sa ai si tu!

    • Laura

      Alina, draga mea, ma bucur ca-ti place.
      Este o reteta foarte usoara si gustoasa.
      Pup si o saptamana minunata iti doresc!

  4. Anita

    Foarte buna si sanatoasa, aceasta omleta ! Faine fotografiile…asa cum ne-ai obisnuit. :)
    La multi ani, cu iubire !!!

    • Laura

      Anita, La Multi Ani cu multa sanatate, fericire si realizari!
      Ma bucur mult ca-ti place reteta.

  5. Oana

    Interesanta reteta. O sa incerc si eu acea mazare si sper sa-i ofere un gust pe masura omletei.

    • Laura

      Oana, ma bucur tare mult ca-ti place! Mazarea este foarte buna si, cel mai important, 100% naturala.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-a placut.

    • Laura

      Loredana, sa ne spui cum a fost in caz ca o incerci.
      Pup si spor la gatit!

    • Laura

      Poli, draga mea, ma bucur ca-ti place!
      Pupicei cu drag si un 2013 plin de realizari sa ai!

  6. Ana

    O bunatate, nu alta! Neaparat voi incerca si eu metoda da cu albusuri batute spuma, imi imaginez ce pufoasa trebuie sa fie!

    • Laura

      Ana, este foarte pufoasa si gustoasa.
      Sper sa iti placa si tie la fel de mult.
      Pup cu drag!

  7. Ana

    Pff, e o incantare omleta ta, Laura! Asa pufoasa si plina de bunatati.
    Te imbratisez si sper ca ati avut parte de sarbatori minunate si pline de caldura! Te pup! :*

    • Laura

      Ana, draga mea, noua ne-a placut foarte mult pentru ca este foarte lejera.
      Pupicei cu mult drag !

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


2 + = 8

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.