web analytics

Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci

  Retete culinare aperitive – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Bine v-am regasit! Sper ca ati avut un Revelion minunat si ca ati intrat in noul An sanatosi, fericiti si plini de energie.

Incepem retetele din acest an cu o minunata omleta pufoasa cu mazare si ciuperci. Am folosit delicioasa mazare boabe de la SunFood, un produs 100% natural, fara conservanti.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci se poate servi calda sau rece, iar pentru micul dejun sau pentru o cina mai lejera, este mai mult decat perfecta.

Ingrediente – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci (tava 18X18 cm)

  • 5 oua
  • 200 g mazare SunFood
  • 6 ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras galben/rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • parmezan/cascaval

Mod de preparare

  • Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.
  • Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust.
  • Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

  • Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
  • O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras.

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci

  • Pofta buna!

22 Comentarii
  1. 1
    03/01/2013
    14:17

    Pff, e o incantare omleta ta, Laura! Asa pufoasa si plina de bunatati.
    Te imbratisez si sper ca ati avut parte de sarbatori minunate si pline de caldura! Te pup! :*

    • 1.1
      10/01/2013
      13:29

      Ana, draga mea, noua ne-a placut foarte mult pentru ca este foarte lejera.
      Pupicei cu mult drag !

  2. 2
    03/01/2013
    14:30

    Un An Nou fericit!

    • 2.1
      10/01/2013
      13:36

      Sara, draga mea, si tie un An nou asa cum ti-l doresti!

  3. 3
    03/01/2013
    16:14

    O bunatate, nu alta! Neaparat voi incerca si eu metoda da cu albusuri batute spuma, imi imaginez ce pufoasa trebuie sa fie!

    • 3.1
      10/01/2013
      13:32

      Ana, este foarte pufoasa si gustoasa.
      Sper sa iti placa si tie la fel de mult.
      Pup cu drag!

  4. 4
    03/01/2013
    17:09

    Arata tare, tare bine! La multi ani Laura draga! Sa ai un an nou fericit, implinit!

    • 4.1
      10/01/2013
      13:31

      Poli, draga mea, ma bucur ca-ti place!
      Pupicei cu drag si un 2013 plin de realizari sa ai!

  5. 5
    03/01/2013
    23:50

    Am sa gatesc si eu zilele astea aceasta omleta .

    • 5.1
      10/01/2013
      13:30

      Loredana, sa ne spui cum a fost in caz ca o incerci.
      Pup si spor la gatit!

  6. 6
    04/01/2013
    09:04

    Sanatate,si un An Nou cu bucurii!

    • 6.1
      10/01/2013
      13:30

      Elena, draga mea, multa sanatate si fericire in 2013!
      Te pup!

  7. 7
    05/01/2013
    16:53

    Interesanta reteta. O sa incerc si eu acea mazare si sper sa-i ofere un gust pe masura omletei.

    • 7.1
      07/01/2013
      12:01

      Oana, ma bucur tare mult ca-ti place! Mazarea este foarte buna si, cel mai important, 100% naturala.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-a placut.

  8. 8
    06/01/2013
    16:14

    Foarte buna si sanatoasa, aceasta omleta ! Faine fotografiile…asa cum ne-ai obisnuit. :)
    La multi ani, cu iubire !!!

    • 8.1
      07/01/2013
      09:53

      Anita, La Multi Ani cu multa sanatate, fericire si realizari!
      Ma bucur mult ca-ti place reteta.

  9. 9
    06/01/2013
    19:45

    Ce bine arata. M-as incumeta si eu sa incerc reteta.

    • 9.1
      07/01/2013
      09:51

      Alina, draga mea, ma bucur ca-ti place.
      Este o reteta foarte usoara si gustoasa.
      Pup si o saptamana minunata iti doresc!

  10. 10
    09/01/2013
    11:56

    O idee excelenta si o prezentare pe masura, asa cum ne-ai obisnuit. De obicei, cand spui omleta te gandesti cu groaza la uleiul pe care il absorbe atunci cand o prajesti. Sa ai o zi minunata!

    • 10.1
      10/01/2013
      13:02

      Haplea, tare ma bucur ca-ti place. Ai dreptate, si eu fac parte dintre cei care fug de omleta prajita in ulei. Mi se pare foarte grea.
      O zi excelenta sa ai si tu!

  11. 11
    16/01/2013
    16:44

    Minunata reteta! Iti dorim un 2013 plin de sanatate si echilibru alaturi de cei dragi! Te imbratisam cu drag!

  12. 12
    10/04/2013
    14:38

    Buna ziua, cu ce as putea sa înlocuiesc mazarea? Si în loc de cascaval as putea adauga crema de branza? Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>