Biscuiti cu Bezea si Lamaie


Biscuitii cu bezea si lamaie sunt foarte parfumati si absolut deloc greu de facut.

Biscuiti cu bezea si lamaie

Printre dulciurile pe care le voi face pentru Craciun, se numara si acesti deliciosi biscuiti cu bezea si lamaie. Chiar daca bezelele nu se numara printre dulciurile noastre preferate, acesti biscuiti mi-au placut teribil de mult. Gustul usor acrisor al biscuitilor cu lamaie se potriveste de minune cu cel al bezelei.

Ingrediente – Biscuiti cu bezea si lamaie (12-14 bucati)

  • 250 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 1 galbenus ou
  • 150 g unt
  • 1 lamaie (doar coaja)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 albus ou (pentru bezea)
  • 50 g zahar (pentru bezea)
  • 1 varf cutit sare (pentru bezea)
  • 100 g ciocolata alba (pentru decor)
  • coacaze rosii (pt decor)

Mod de preparare

  • Amestecam faina cu migdalele foarte fin macinate. Punem mixul obtinut intr-un vas de plastic, iar in centrul lor adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucataele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
  • Infasuram aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 30 de minute.
  • Cu 10 minute inainte de a forma biscuitii, facem bezeaua. Punem albusul intr-un vas, adaugam un varf de cutit cu sare si il mixam pana cand nu mai cade de pe paletele mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea perfect lucioasa.
  • Scoatem aluatul din frigider, il scoatem din folia de plastic si il asezam pe planul de lucuru pudrat cu faina. Il framantam cca 1 minut, pana cand se inmoaie putin.
  • Il intindem cu facaletul pudrat si el cu faina, intr-o foaie de cca 0,6-0,8 cm, apoi decupam biscuitii cu ajutorul unei forme dreptunghiulare de 5-6 cm lungime si 3-4 cm latime.
  • Aseazm biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii ornam cu bezeaua (am folosit un sac-a poche).
  • Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140°C, treapta a doua de jos in sus, functie traditionala, pentru 20-25 de minute.
  • Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii ornam cu ciocolata alba topita la bain-marie si cu coacazele rosii intregi sau taiate in bucatele mici.

Biscuiti cu bezea si lamaie

  • Lasam ciocolata sa se intareasca, apoi ii servim cu pofta pentru ca sunt deliciosi.

Biscuiti cu bezea si lamaie

Va doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi! Mosul sa va aduca multa sanatate, bucurii si bunastare!

La Multi Ani! 

Print Friendly, PDF & Email

40 comentarii la “Biscuiti cu Bezea si Lamaie

  1. adriana spune:

    Sa ai un Craciun fericit si linistit alaturi de cei dragi tie.Te pupam si i/ti multumim pentru toate retetele extraordinare .Sarbatori frumoase Laura.

  2. Alexandrina spune:

    Fie ca Mosul sa vina incarcat cu fericire, caldura si bucurie, iar Anul Nou sa te gaseasca alaturi de cei dragi.

    Colindele sa-ti mangaie sufletele si lumina sarbatorilor sa-ti calauzeasca pasii spre implinirea viselor.

  3. Alexandra spune:

    De curand am incercat si eu biscuiteii, dar eu iesit cam „pleostiti” Bezeaua nu sta asa frumos ca la tine. Baietelului meu ii plac la nebunie si as vrea pe viitor sa-i fac ceva mai aspectuosi. Eu am cuptor traditional si i-am copt la flacara mica. Ce crezi ca ar trebui sa modific (reteta am respectat-o intocmai) ?

    • Laura spune:

      Draga mea, data viitoare incinge foarte bine cuptorul inainte de a coace biscuitii. Bezeaua trebuie sa fie coapta la foc mic, deci ai procedat bine. Asigura-te ca bezeaua este mixata absolut perfect. Daca nu, exista riscul sa se pleosteasca in cuptor sau imediat dupa ce scoti biscuitii din cuptor.
      Te pup!

  4. Carmen spune:

    Buna, Laura!
    Reteta pare foarte faina si clar e de incercat. Am inteles bine ca aluatul biscuitilor nu are zahar deloc?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor