Placinta de Dovleac Dukan

FacebookPrintShare

Retete culinare dietetice Dukan – Placinta de Dovleac Dukan

Placinta de dovleac dukan

Placinta de dovleac, una dintre placintele mele preferate, mi-a lipsit cel mai mult in timpul dietei dukan. Si pentru ca nu reuseam sa obtin un aluat asemanator aluatului clasic, renuntasem la idee si ma consolam cu cateva felii de dovleac copt. Dupa succesul pe care l-au avut, la noi in familie,  cornurile pufoase dukan cu gem de goji, m-am gandit sa incerc sa fac o placinta de dovleac folosind aluatul cornurilor. Presupuneam ca trebuie sa-mi iasa, dar nu ma asteptam sa scot din cuptor o placinta chiar atat de delicioasa.

Ingrediente – Placinta de dovleac dukan 

Ingrediente aluat

  • 500 g quark degresat
  • 160 g gluten
  • 80 g amidon de porumb
  • 4 linguri lapte praf degresat
  • 1 plic praf de copt
  • aroma unt (optional)
  • esenta vanilie/1 pastaie vanilie
  • 4 linguri indulcitor lichid

Ingrediente umplutura

  • 500 -600 g dovleac
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri indulcitor
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri okara (optional)

Mod de preparare aluat

  • Punem intr-un vas de plastic branza quark, glutenul, amidonul, laptele praf, indulcitorul, aromele si praful de copt dat prin sita.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena.
  • Invelim aluatul in folie alimentara de plastic si il bagam in frigider pentru 1 ora (cu cat sta mai mult la frigider, cu atat se intinde mai bine).

Mod de preparare umplutura

  • Curatam cca 700-800 g dovleac, din care vor ramane cca 500 g dupa preparare, si il dam prin razatoarea cu gauri mari.
  • Punem dovleacul ras intr-o cratita teflonata sau ceramica incapatoare, adaugam scortisoara, semintele unui baton de vanilie si indulcitorul.
  • Punem cratita pe foc mic si amestecam bine. Cand dovleacul s-a inmuiat, stingem focul si-l punem intr-o strecuratoare.
  • Dupa ce s-a racit complet, il stoarcem foarte bine.

Asamblare placinta de dovleac

  • Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucatai egale.
  • Tapetam o forma de cca 26X22 cm cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
  • Intindem prima bucata de aluat, pe masa pudrata cu gluten, intr-o foaie de cca 0,8 cm.
  • Asezam foaia in tava, adaugam umplutura complet rece si o nivelam bine.
  • Intindem a doua foaie si acoperim umplutura si o intepam din loc in loc cu o furculita.
  • Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute sau pana cand suprafata s-a rumenit uniform.
  • O taiem dupa ce s-a racit si o servim cu foarte multa pofta!

Placinta de dovleac dukan

Pofta buna!

Note

  • In umplutura am adaugat si 2 linguri de okara (pulpa boabelor de soia ramasa dupa prepararea laptelui de soia si a tofu-ului). A doua oara, am facut-o fara okara si mi-a iesit la fel de buna. Din pacate, nu am avut timp sa fac poze pasilor de preparare, dar la urmatoarea tura de placinta, voi completa reteta.
Sumar
Nume Reteta:
Placinta de Dovleac Dukan
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
no rating Based on 0 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Mariana

    Arata foarte bine! Nici nu ai zice ca e dietetica. O s-o incerc sigur cand o sa intru in croaziera.
    Te pup.

  2. Angela

    Minunata si cred ca si foarte buna. Pozele tale imi fac pofta intotdeauna.
    La Multi Ani de Ziua Nationala a Romaniei.

  3. Claudya

    Saptamana viitoare merg sa caut si eu gluten. Sper sa-l gasesc in Romania pentru ca vreau sa incerc si eu placinta asta delicioasa si frumoasa.
    Duminica placuta Laura. Te pup!

  4. Cornelia Bucur

    Acum am scos-o din cuptor si miroase atat de bineeeee…abia astept sa o gust.
    Multam fain pentru retetea.

  5. Roxana

    La cata placinta cu dovleac am mancat anul asta, o sa ma transform la propriu intr-unul! :)
    Acum am o scuza, reteta asta n-am incercat-o! Deci e musai sa mai fac o placinta!
    Arata foarte bine! :)

  6. Cosmin Ordean Boc

    Placinta cu dovleac…preferata mea! Fotografiile minunate ca de obicei! Te imbratisam!D&C

  7. Roxana

    Pana la urma a cumparat cineva gluten din Romania? Si daca da: de unde? Poate fi inlocuit cu altceva?

    • Laura

      Roxana, eu mi-am cumparat alaltaieri din Cora Lujerului, Bucuresti. Exista un plafar inauntru si acolo se gaseste si gluten de grau.
      Nu retin numele plafarului, dar ma interesez si o sa-ti spun.

  8. Raluca

    buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce gluten ati folosit, de grau au de ovaz? mentionez ca sunt in faza de croaziera.
    Multumesc

  9. zeynep

    buna fetelor! am inceput sa tin si eu dieta si sunt in croaziera, tin 1 zi PP si 1zi PL si am o nelamurire, cine poate sa-mi spuna daca in zilele de PP POT MANCA DULCE?. mentionez ca dulciurile sun facute dupa retete dukan. apropo, multumesc LAUREI pt retetele delicioase. pup.

    • Laura

      Zeynep, sigur ca poti manca dulce si in zilele PP. Binenteles, poti consuma numai dulciuri dukan.
      Pup cu drag si spor la dieta!

  10. zeynep

    waw! si placinta asta arata fffff bine, si cum sunt o fana a dovleacului am sa incerc si eu maine. pup

  11. Brezu Oana

    Buna Laura.
    Vroiam doar sa iti multumesc pentru toata munca si toata straduinta depusa pentru noi cititoarele si admiratoarele tale. Trebuie sa recunosc ca am aflat de blog-ul tau, in prima zi de dieta, au trecut 2 luni de atunci, insa pur si simplu blog- ul tau m-a ajutat sa imi largesc orizontul , datorita tie si retetelor tale am reusit sa schimb modul de gatit. Sunt pasionata de tot ceea ce inseamna mancare gatita proaspata, incerc sa schimb meniul zilnic, si mai nou sa adaptez unele retete ale tale la varianta dukan…:) Acum am scos din cuptor aceasta placinta cu dovleac, a iesit o bunatate, nu am cuvinte sa spun ce deliciu. O sa incerc pe viitor sa adaptez si reteta ta de gogosi pufoase la cuptor la o varianta dukan, pana atunci doar familia mea se delecteaza cu bunatatile postate de tine.
    Iti doresc mult succes pe viitor si promit sa te urmaresc in continuare.

  12. Adi Rus

    Trebuie sa recunosc ca arata bine toate retele Dukan. Si eu ma joc cu fel de fel de retete de cand tin Dukan. Am invatat insa o chestie ca sa evit amidonul si glutenul. Pot face aluatul pufos fara ele rasnind intai taratele de ovz si astfel micsorandu-le granulatia. Apoi amestecate in bezea rezultat din albusuri batute cu indulcitorul praf rezulta intotdeauna un aluat pufos, indiferent ca vorbim de chec, foaie de tiramisu, etc.

    A incercat cineva tort diplomat Dukan? Eu vreau sa incerc dar am uitat pe langa goji ce alte fructe mai sunt tolerate. Cred ca citricile asa-i? Tre sa recitesc in carte.

    Oricum foarte fain blogul tau si foarte inspirational.

    Adi

  13. elena stoica

    Buna, multumim pt reteta. Glutenul unde se gaseste? Si de asemenea laptele praf poate fi inlocuit cu lapte normal 0%? daca da, ce cantitate? Multumesc mult

    • Laura

      Elena, gluten gasesti in magazinele naturiste de la noi. Din pacate, nu poti inlocui laptele pra cu lapte lichid..:(
      Te pup!

  14. diana

    Buna, super reteta….. as vrea sa o incerc, pot sa folosesc doar amidon de porumb in loc de gluten?
    Multumesc mult pentru retetele tale, sunt super!!!

    • Laura

      Draga mea, nu se poate sa o faci doar cu 80 g de amidon. Daca doresti sa o faci numai cu amidon, atunci trebuie sa inlocuiesti cantitatea de gluten cu amidon. In acest caz, ar fi vorba de 240 g de amidon.
      Te pup cu drag!

  15. diana

    Da, da, la asta ma refeream si eu, scuze de exprimare… Multumesc mult de raspuns. Sunt foarte incantata de retetele tale, tocmai am pus painea Dukan la frigider ;). Pup si eu!

    • vio

      Buna eu am comandat de pe net gluten si mi-a venit pachetul prin posta de la Bucuresti,super ok,gluten de la sanovita,am comandat 7 pachete,mentionez ca locuiesc in Navodari Constanta,daca nu ma insel in Bucuresti transportul este gratuit.Mereu cautam pe la farmaciile naturiste si nu gaseam.Multa bafta si spor la Dukan.

  16. Maria

    Tocmai ce-am facut aceasta placinta si nu gasesc decat un cuvant sa o descrie: fantastica! Aluatul este extraordinar, nu ma asteptam, mai ales cand incercam sa il intind :). As indrazni sa te rog ceva, Laura. Avand in vedere ca m-a derutat putin gramajul, neavand cantar de bucatarie, poti sa imi spui cate linguri ar incapea gramajele respective? Multumesc mult!

    • Laura

      Maria, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!
      Am un articol pe blog cu masurile traditionale in bucatarie:
      http://www.lauraadamache.ro/2009/06/masuri-traditionale-in-bucatarie.html
      Daca mai ai nevoie si de alte conversii, te rog tare mult sa ma anunti.
      Pup cu drag!

  17. mihaela

    Buna Laura, ce fel de indulcitor lichid folosesti? si de unde ai cumparat aroma de unt? ms mult :*

    • Laura

      Mihaela, draga mea, folosesc xilytol sau stevia, ambele sunt naturale. Aroma e unt am cumparat-o din Italia, dar gasesti La Lidl, in romania, ceva asemanator, o combinatie intre vanilie si unt.
      Te pup!

  18. Cristina Caciula

    arata demential! si la pofta mea de dulce ar merge de minune! ma gandesc sa o fac si eu, numai ca, mi se pare f mult 80g de amidon. avand in vedere faptul ca nu avem voie decat la o lingura de amidon pe zi, asta inseamna ca ar trebui sa o mananc in 5-6 zile :( nu se poate pune mai putin amidon? sau sa il inlocuim cu ceva?

    • Laura

      Draga mea, din pacate, daca punem mai putin amidon, nu se leaga cum trebuie aluatul. Avem voie 20 g de amidon/zi, deci in 4 zile o poti manca.
      Altfel, poti injumatati toate ingredientele si iti iese o placintica pe care o poti manca in 2 zile.
      Te pup si bafta!!

  19. Cristina Caciula

    ma gandeam sa inlocuiesc jumatate din cantitatea de amidon cu tarate de ovaz. ce zici? iese ceva sau nu ? :)

    • Laura

      Stii ca si eu m-am gandit la asta? Eu zic ca iese sigur sigur, nu are de ce sa nu iasa. Totusi te sfatuiesc sa macini taratele inainte, pana le transformi in faina fina.
      Te pup si sa imi spui cum ai facut-o pana la urma.

  20. Cristina Caciula

    Am facut-o ! E dementialaaaaa!!! Pana s-a copt am muuurit de pofta din cauza mirosului. Mirosea in casa de innebuneai !!! Delicioasa!! Am inlocuit pana la urma 40g amidon cu 4 linguri cu tarate de ovaz macinate fin si uite asa am facut-o pentru 2 zile :) Suuuuuper a iesit!!

  21. Les Adriana

    Am o nelamurire: dovleacul este leguma sau fruct? In croaziera nu avem voie fructe, si stiu ca dovleacul este dulce bine :)

    • Laura

      Adriana, draga mea, avem voie sa consumam dovleac inca din croaziera. Fara limita.
      Te pup!

  22. aly

    Imi puteti spune va rog unde gasesc lapte praf degresat, in Bucuresti? Am cautat in Kaufland, XXL, Mega Image, in magazine Plafar, dar nu am gasit :((

Lasa un comentariu:

--__--.

Editare comentariu:
Please Do NOT use keywords in the name field because they won't be linked to anything anyway...just use your real name. Let's try to have a personal and meaningful conversation.