web analytics

Placinta de Dovleac Dukan

Retete culinare dietetice DukanPlacinta de Dovleac Dukan

Placinta de dovleac dukan

Placinta de dovleac, una dintre placintele mele preferate, mi-a lipsit cel mai mult in timpul dietei dukan. Si pentru ca nu reuseam sa obtin un aluat asemanator aluatului clasic, renuntasem la idee si ma consolam cu cateva felii de dovleac copt. Dupa succesul pe care l-au avut, la noi in familie,  cornurile pufoase dukan cu gem de goji, m-am gandit sa incerc sa fac o placinta de dovleac folosind aluatul cornurilor. Presupuneam ca trebuie sa-mi iasa, dar nu ma asteptam sa scot din cuptor o placinta chiar atat de delicioasa.

Ingrediente – Placinta de dovleac dukan 

Ingrediente aluat

  • 500 g quark degresat
  • 160 g gluten
  • 80 g amidon de porumb
  • 4 linguri lapte praf degresat
  • 1 plic praf de copt
  • aroma unt (optional)
  • esenta vanilie/1 pastaie vanilie
  • 4 linguri indulcitor lichid

Ingrediente umplutura

  • 500 -600 g dovleac
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri indulcitor
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri okara (optional)

Mod de preparare aluat

  • Punem intr-un vas de plastic branza quark, glutenul, amidonul, laptele praf, indulcitorul, aromele si praful de copt dat prin sita.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena.
  • Invelim aluatul in folie alimentara de plastic si il bagam in frigider pentru 1 ora (cu cat sta mai mult la frigider, cu atat se intinde mai bine).

Mod de preparare umplutura

  • Curatam cca 700-800 g dovleac, din care vor ramane cca 500 g dupa preparare, si il dam prin razatoarea cu gauri mari.
  • Punem dovleacul ras intr-o cratita teflonata sau ceramica incapatoare, adaugam scortisoara, semintele unui baton de vanilie si indulcitorul.
  • Punem cratita pe foc mic si amestecam bine. Cand dovleacul s-a inmuiat, stingem focul si-l punem intr-o strecuratoare.
  • Dupa ce s-a racit complet, il stoarcem foarte bine.

Asamblare placinta de dovleac

  • Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucatai egale.
  • Tapetam o forma de cca 26X22 cm cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
  • Intindem prima bucata de aluat, pe masa pudrata cu gluten, intr-o foaie de cca 0,8 cm.
  • Asezam foaia in tava, adaugam umplutura complet rece si o nivelam bine.
  • Intindem a doua foaie si acoperim umplutura si o intepam din loc in loc cu o furculita.
  • Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute sau pana cand suprafata s-a rumenit uniform.
  • O taiem dupa ce s-a racit si o servim cu foarte multa pofta!

Placinta de dovleac dukan

Pofta buna!

Note

  • In umplutura am adaugat si 2 linguri de okara (pulpa boabelor de soia ramasa dupa prepararea laptelui de soia si a tofu-ului). A doua oara, am facut-o fara okara si mi-a iesit la fel de buna. Din pacate, nu am avut timp sa fac poze pasilor de preparare, dar la urmatoarea tura de placinta, voi completa reteta.
Sumar
Nume Reteta:
Placinta de Dovleac Dukan
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
no rating Based on 0 Review(s)

44 Comentarii
  1. 1
    01/12/2012
    10:28

    Arata foarte bine! Nici nu ai zice ca e dietetica. O s-o incerc sigur cand o sa intru in croaziera.
    Te pup.

  2. 2
    01/12/2012
    10:34

    Minunata si cred ca si foarte buna. Pozele tale imi fac pofta intotdeauna.
    La Multi Ani de Ziua Nationala a Romaniei.

  3. 3
    02/12/2012
    11:35

    Ador dovleacul iar placinta e preferata mea!
    O zi frumoasa Laura!

  4. 4
    02/12/2012
    12:08

    Saptamana viitoare merg sa caut si eu gluten. Sper sa-l gasesc in Romania pentru ca vreau sa incerc si eu placinta asta delicioasa si frumoasa.
    Duminica placuta Laura. Te pup!

  5. 5
    02/12/2012
    12:11

    Acum am scos-o din cuptor si miroase atat de bineeeee…abia astept sa o gust.
    Multam fain pentru retetea.

  6. 6
    03/12/2012
    16:53

    La cata placinta cu dovleac am mancat anul asta, o sa ma transform la propriu intr-unul! :)
    Acum am o scuza, reteta asta n-am incercat-o! Deci e musai sa mai fac o placinta!
    Arata foarte bine! :)

  7. 7
    03/12/2012
    18:41

    Placinta cu dovleac…preferata mea! Fotografiile minunate ca de obicei! Te imbratisam!D&C

  8. 8
    03/12/2012
    21:29

    Delicioasa placinta cu dovleac!!!

    • 8.1
      06/12/2012
      21:21

      Haplea, ma bucur mult ca-ti place.
      E placinta mea preferata.

  9. 9
    04/12/2012
    16:31

    Ce bine arata. I-am , i-am.

    • 9.1
      06/12/2012
      21:07

      Copii-copii, ma bucur mult ca iti place!

  10. 10
    12/01/2013
    23:53

    Draga Laura, de unde cumpar gluten si amodon de porumb? Multumesc

  11. 11
    28/01/2013
    21:19

    Pana la urma a cumparat cineva gluten din Romania? Si daca da: de unde? Poate fi inlocuit cu altceva?

    • 11.1
      30/01/2013
      14:30

      Roxana, eu mi-am cumparat alaltaieri din Cora Lujerului, Bucuresti. Exista un plafar inauntru si acolo se gaseste si gluten de grau.
      Nu retin numele plafarului, dar ma interesez si o sa-ti spun.

  12. 12
    29/01/2013
    17:31

    buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce gluten ati folosit, de grau au de ovaz? mentionez ca sunt in faza de croaziera.
    Multumesc

    • 12.1
      30/01/2013
      14:13

      Raluca, draga mea, am folosit gluten de grau.
      Cu drag!

  13. 13
    10/02/2013
    00:44

    Am gasit gluten la mai multe plafaruri si magazine naturiste de prin Iasi.

    • 13.1
      11/02/2013
      13:38

      Draga mea, multumim mult ca ne-ai spus!

  14. 14
    14/02/2013
    14:44

    buna fetelor! am inceput sa tin si eu dieta si sunt in croaziera, tin 1 zi PP si 1zi PL si am o nelamurire, cine poate sa-mi spuna daca in zilele de PP POT MANCA DULCE?. mentionez ca dulciurile sun facute dupa retete dukan. apropo, multumesc LAUREI pt retetele delicioase. pup.

    • 14.1
      20/02/2013
      16:53

      Zeynep, sigur ca poti manca dulce si in zilele PP. Binenteles, poti consuma numai dulciuri dukan.
      Pup cu drag si spor la dieta!

  15. 15
    14/02/2013
    20:10

    waw! si placinta asta arata fffff bine, si cum sunt o fana a dovleacului am sa incerc si eu maine. pup

  16. 16
    24/02/2013
    13:37

    Buna Laura.
    Vroiam doar sa iti multumesc pentru toata munca si toata straduinta depusa pentru noi cititoarele si admiratoarele tale. Trebuie sa recunosc ca am aflat de blog-ul tau, in prima zi de dieta, au trecut 2 luni de atunci, insa pur si simplu blog- ul tau m-a ajutat sa imi largesc orizontul , datorita tie si retetelor tale am reusit sa schimb modul de gatit. Sunt pasionata de tot ceea ce inseamna mancare gatita proaspata, incerc sa schimb meniul zilnic, si mai nou sa adaptez unele retete ale tale la varianta dukan…:) Acum am scos din cuptor aceasta placinta cu dovleac, a iesit o bunatate, nu am cuvinte sa spun ce deliciu. O sa incerc pe viitor sa adaptez si reteta ta de gogosi pufoase la cuptor la o varianta dukan, pana atunci doar familia mea se delecteaza cu bunatatile postate de tine.
    Iti doresc mult succes pe viitor si promit sa te urmaresc in continuare.

  17. 17
    27/02/2013
    17:10

    Trebuie sa recunosc ca arata bine toate retele Dukan. Si eu ma joc cu fel de fel de retete de cand tin Dukan. Am invatat insa o chestie ca sa evit amidonul si glutenul. Pot face aluatul pufos fara ele rasnind intai taratele de ovz si astfel micsorandu-le granulatia. Apoi amestecate in bezea rezultat din albusuri batute cu indulcitorul praf rezulta intotdeauna un aluat pufos, indiferent ca vorbim de chec, foaie de tiramisu, etc.

    A incercat cineva tort diplomat Dukan? Eu vreau sa incerc dar am uitat pe langa goji ce alte fructe mai sunt tolerate. Cred ca citricile asa-i? Tre sa recitesc in carte.

    Oricum foarte fain blogul tau si foarte inspirational.

    Adi

  18. 18
    07/04/2013
    19:41

    Buna, multumim pt reteta. Glutenul unde se gaseste? Si de asemenea laptele praf poate fi inlocuit cu lapte normal 0%? daca da, ce cantitate? Multumesc mult

    • 18.1
      15/04/2013
      16:41

      Elena, gluten gasesti in magazinele naturiste de la noi. Din pacate, nu poti inlocui laptele pra cu lapte lichid..:(
      Te pup!

  19. 19
    18/05/2013
    21:47

    Buna, super reteta….. as vrea sa o incerc, pot sa folosesc doar amidon de porumb in loc de gluten?
    Multumesc mult pentru retetele tale, sunt super!!!

    • 19.1
      23/05/2013
      19:35

      Draga mea, nu se poate sa o faci doar cu 80 g de amidon. Daca doresti sa o faci numai cu amidon, atunci trebuie sa inlocuiesti cantitatea de gluten cu amidon. In acest caz, ar fi vorba de 240 g de amidon.
      Te pup cu drag!

  20. 20
    24/05/2013
    17:56

    Da, da, la asta ma refeream si eu, scuze de exprimare… Multumesc mult de raspuns. Sunt foarte incantata de retetele tale, tocmai am pus painea Dukan la frigider ;). Pup si eu!

    • 20.1
      05/06/2013
      14:44

      Buna eu am comandat de pe net gluten si mi-a venit pachetul prin posta de la Bucuresti,super ok,gluten de la sanovita,am comandat 7 pachete,mentionez ca locuiesc in Navodari Constanta,daca nu ma insel in Bucuresti transportul este gratuit.Mereu cautam pe la farmaciile naturiste si nu gaseam.Multa bafta si spor la Dukan.

  21. 21
    19/08/2013
    15:02

    Tocmai ce-am facut aceasta placinta si nu gasesc decat un cuvant sa o descrie: fantastica! Aluatul este extraordinar, nu ma asteptam, mai ales cand incercam sa il intind :). As indrazni sa te rog ceva, Laura. Avand in vedere ca m-a derutat putin gramajul, neavand cantar de bucatarie, poti sa imi spui cate linguri ar incapea gramajele respective? Multumesc mult!

  22. 22
    25/09/2013
    20:46

    Buna Laura, ce fel de indulcitor lichid folosesti? si de unde ai cumparat aroma de unt? ms mult :*

    • 22.1
      04/10/2013
      18:56

      Mihaela, draga mea, folosesc xilytol sau stevia, ambele sunt naturale. Aroma e unt am cumparat-o din Italia, dar gasesti La Lidl, in romania, ceva asemanator, o combinatie intre vanilie si unt.
      Te pup!

  23. 23
    27/10/2013
    06:47

    Nu se pun oua deloc?

    • 23.1
      05/11/2013
      20:41

      Mariana, draga mea, nu, nu se pun oua.
      Te pup!

  24. 24
    04/11/2013
    15:39

    arata demential! si la pofta mea de dulce ar merge de minune! ma gandesc sa o fac si eu, numai ca, mi se pare f mult 80g de amidon. avand in vedere faptul ca nu avem voie decat la o lingura de amidon pe zi, asta inseamna ca ar trebui sa o mananc in 5-6 zile :( nu se poate pune mai putin amidon? sau sa il inlocuim cu ceva?

    • 24.1
      05/11/2013
      18:26

      Draga mea, din pacate, daca punem mai putin amidon, nu se leaga cum trebuie aluatul. Avem voie 20 g de amidon/zi, deci in 4 zile o poti manca.
      Altfel, poti injumatati toate ingredientele si iti iese o placintica pe care o poti manca in 2 zile.
      Te pup si bafta!!

  25. 25
    05/11/2013
    20:02

    ma gandeam sa inlocuiesc jumatate din cantitatea de amidon cu tarate de ovaz. ce zici? iese ceva sau nu ? :)

    • 25.1
      05/11/2013
      20:46

      Stii ca si eu m-am gandit la asta? Eu zic ca iese sigur sigur, nu are de ce sa nu iasa. Totusi te sfatuiesc sa macini taratele inainte, pana le transformi in faina fina.
      Te pup si sa imi spui cum ai facut-o pana la urma.

  26. 26
    06/11/2013
    20:07

    Am facut-o ! E dementialaaaaa!!! Pana s-a copt am muuurit de pofta din cauza mirosului. Mirosea in casa de innebuneai !!! Delicioasa!! Am inlocuit pana la urma 40g amidon cu 4 linguri cu tarate de ovaz macinate fin si uite asa am facut-o pentru 2 zile :) Suuuuuper a iesit!!

  27. 27
    08/11/2013
    09:21

    Buna,

    As vrea sa stiu cu ce pot inlocui glutenul si in ce cantitate?

    Merci,
    Oana

  28. 28
    02/12/2013
    16:44

    Am o nelamurire: dovleacul este leguma sau fruct? In croaziera nu avem voie fructe, si stiu ca dovleacul este dulce bine :)

    • 28.1
      12/12/2013
      15:21

      Adriana, draga mea, avem voie sa consumam dovleac inca din croaziera. Fara limita.
      Te pup!

  29. 29
    18/02/2014
    12:27

    Imi puteti spune va rog unde gasesc lapte praf degresat, in Bucuresti? Am cautat in Kaufland, XXL, Mega Image, in magazine Plafar, dar nu am gasit :((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>