Pizza cu Faina Integrala


Pizza cu Faina Integrala – Retete culinare Aperitive

Pizza cu faina integrala

Reteta de Pizza cu faina integrala este una dintre retetele noastre preferate de pizza.

Gustul pizzei cu faina integrala este teribil de parfumat, consistenta este foarte placuta si, cel mai important, faina integrala, datorita continutului foarte bogat in minerale, vitamine si fibre, o transforma intr-o pizza foarte sanatoasa.

Asadar, astazi va propun o reteta simpla si relativ rapida de pizza integrala, ideala pentru cei care tin post, pentru micul dejun sau pachetelul pentru scoala al celor mici. Puteti sa faceti o cantitate mai mare si apoi sa o congelati. Cand vi se face pofta de o bucata de pizza, o scoateti din congelator si o dezghetati in cuptorul cu microunde sau in cuptorul clasic.

Pentru ca am dorit o pizza delicioasa dar si sanatoasa, am folosit pentru topping rosii decojite in sos de rosii, marca SunFood.  Anul trecut am auzit pentru prima data de produsele SunFood si tot anul trecut le-am incercat pentru prima data. Sincera sa fiu, nu ma asteptam la un gust atat de natural si delicios. A fost dragoste la prima degustare, asa ca acum nu-mi mai lipsesc din casa.

Rosiile decojite SunFood sunt 100% naturale. Conservele nu contin nimic altceva in afara de rosii, suc de rosii si sare. Cu ajutorul lor, am obtinut o minune de pizza, parfumata, pufoasa si colorata.

Ingrediente – Pizza cu faina integrala

  • 400 g faina integrala biologica
  • 200-210 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proaspata

Ingrediente topping

  • 1 conserva SunFood rosii decojite (400 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • oregano dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare blat pizza

  • Amestecam faina cu drojdia uscata (daca folositi drojdie proaspata, o dizolvati in apa usor calduta in care adaugati si 1 lingurita cu zahar).
  • Turnam in centrul fainii, apa calduta in care adaugam 1 lingurita cu zahar (atentie sa nu fie fierbinte si nici foarte rece) si incepem sa framantam. In momentul in care aluatul a inceput sa capete consistenta, adaugam si sarea dizolvata intr-o lingura cu apa calduta.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. In cazul in care aluatul mai cere faina, mai adaugam 1 lingura si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Pizza cu faina integrala - aluat

  • Punem aluatul intr-un vas si il lasam sa dospeasca, intr-un loc caldut, 45-60 minute.

Mod de preparare topping

  • Punem rosiile, taiate cu cutitul in bucatele mici, intr-o tigaie antiaderenta, adaugam 1 catel de usturoi curatat intreg, zaharul, sarea si oregano dupa gust.
  • Le calim 2-3 minute, stingem focul si le lasam sa se raceasca.

Pizza cu faina integrala - preparare sos de rosii

  • Dupa ce s-au racit, inlaturam catelul de usturoi si le pasam cu furculita sau, daca doriti un sos foarte fin, il puteti pasa cu blenderul.

Mod de preparare pizza cu faina integrala

  • Dupa 45-60 de minute, aluatul si-a dublat volumul.

Pizza cu faina integrala - dospire aluat

  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si rasturnam aluatul in tava. Il intindem cu mainile pe intreaga suprafata a tavii si apoi il mai lasam sa dospeasca cca 30 de minute.

Pizza cu faina integrala - asezare aluat

  • Intindem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, o pudram cu oregano si o stropim cu 2 linguri de ulei de masline.
  • Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.

Pizza cu faina integrala - sectiune

  • O servim calda si cu multa pofta!

Pizza cu faina integrala - detaliu final

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu Faina Integrala
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)

31 comentarii la “Pizza cu Faina Integrala

  1. Tudor spune:

    Si mie imi place pizza cu faina integrala. Am mancat in Roma o pizza asemanatoare si de atunci tot caut reteta. Sigur o s-o fac si eu si va spun cum a iesit.
    Fotografiile sunt foarte frumoase.

    • Laura spune:

      Tudor, multumesc multt pentru aprecieri.
      Ma bucur mult ca iti place pizza si te astept sa imi cum a fost.
      O zi excelenta sa ai!

  2. Angela spune:

    Imi lasa gura apa. Arata asa de bine incat imi vine sa intind mana sa iau si eu o felie.
    Nu am vazut in magazine conserve Sunfood. In ce magazine se gasesc?

  3. Gregorie spune:

    Sun Food are magazin online dar produsele lor pot fi cumparate si de la sediul din Bucuresti, sos Chitilei, nr 3. Ca localizare: Podul Constantei, in spatele benzinariei Lukoil. In aceasta perioada au si reduceri dar nu cred ca ei sunt si producatorii produselor vandute. Daca ajung pe la ei o sa ma interesez.
    Intrebare pentru Laura: imi poti spune ce fel de cuptor folosesti? Multumesc

  4. Sonia spune:

    Astazi o incerc si eu. Arata mult prea bine! Nu ma pricep atat de bine la aluaturi dar incerc si eu si sper sa imi iasa.
    Revin cu imresii.

  5. Mariana spune:

    Astazi am descoperit siteul dumneavoastra si sunt fascinata de toate retetele si pozele. Am sa incerc sigur pizza asta pentru ca imi place faina integrala si gustul ei.
    Va doresc mult succes si la cat mai multe retete si poze frumoase.

    • Laura spune:

      Mariana, draga mea, bine ai venit si multumesc pentru aprecieri!
      Te astept sa-mi spui cum ti s-a parut pizza.
      Pup dulce!

  6. Magda Stoian spune:

    Imi place tare mult ultima poza!! Culorile sunt fantastice si chiar m-ai facut curioasa cu aceste conserve. Conservele din magazine sunt pline de conservanti si cum am un bebe mic acasa, imi doresc ce e mai bun pentru el.

    • Laura spune:

      Draga mea, toate conservele SunFood sunt 100% naturale iar calitatea este excelenta.
      Pup dulce si sper sa-i placa copilasului tau.

  7. ionela spune:

    Maine o fac si eu cu rosii proaspete, o sa le oparesc si le voi decoji.Multumesc de ideea de blat si e si de post! Esti o scumpa!

  8. laura b spune:

    Buna,buna!!!Am indraznit sa folosesc cateva retete in meniurile de la nunti!super succes!multumesc mai ales pentru reteta „rulada de pui cu legume”.Omenirea s-a cam saturat de salamuri e clar ca acum vor si altfel de aperitive…mai light,mai altfel…sunt croita sa incerc si rulada cu glazura…te tin la curent!multumesc!!

  9. andreea spune:

    Draga Laura, ador retetele tale!Esti o scumpa ca te gandesti la noi! Gatesc de la 14 ani, dar in timpul facultatii (adica 9 ani, deoarece am facut o facultate de 3 ani si una de 6) nu am prea gatit si am pierdut mult din ceea ce stiam sa gatesc, asa ca retetele tale ma ajuta foarte mult! Sunt adepta gatitului sanatos si cionsider ca retetele tale sunt cele mai sanatoase dintre cele gasite pe internet.Doresc sa te intreb care este motivul pentru care trebuie udata hartia de copt (intreb deoarece nu stiu si sunt interesata sa invat trucuri noi in domeniul culinar). Multumesc mult ! Iti doresc multa sanatate!

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri!
      Hartia de copt trebuie udata ca sa nu avem surpriza sa se lipeasca prajitura de ea in timpul coacerii. Tava nu este unsa cu ulei sau unt si tocmai de aceea se uda hartia de copt.
      Este o metoda practica (tava ramane curata dupa coacere) si mai ales dietetica (nu folosim unt sau ulei) de a tapeta tava.

  10. tchirica spune:

    Buna,
    oare e vreo problema daca amestec jumatate faina alba si jumatate faina integrala? adica sa nu se produce cine stie ce procese care imi vor strica munca 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Petronela, mai adauga cateva linguri de apa. Posibil ca faina ta sa absoarba mai mult lichid decat cea folosita de mine.

  11. ELLA spune:

    Idee buna, Laura. Am facut multe din retetele tale, de cativa ani.Toate suuuper!!!! O intrebare : toppingul poate fi si altceva (salam, branza, masline, ardei….) sau doar sos de rosii? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor