Tocanita de pipote de pui


Retete culinare mancare – Tocanita de pipote de pui

Tocanita de pipote de pui

Tocanita de pipote de pui este o mancarica tare gustoasa si satioasa si foarte simplu de facut. Daca facem si o mamaliga langa aceasta minunata tocanita, o vom savura cu si mai multa placere. Chiar daca nu iubesc in mod particulat carnea de pui, pipotele si inimile de pui mi-au placut intotdeauna. In tocanite, in ciulama, in ciorba, si chiar fierte cu un pic de sare pe deasupra, le-am mancat mereu cu foarte mare placere.

Zilele trecute, am cumparat niste pipote de pui foarte frumoase si cum nu mai facusem de foarte mult tip aceasta reteta de tocanita, am si intrat in bucatarie si m-am apucat de treaba.

Ingrediente – Tocanita de pipote de pui

  • 500-600 g pipote de pui curatate
  • 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 tulpina mica telina apio/1 felie de radacina telina
  • apa/supa vegetala
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar (optional)
  • patrunjel
  • maghiran proaspat (optional)

Mod de preparare

  • Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa (apa trebuie sa acopere pipotele cam de 2-3 degete). Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.
  • Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si telina, marunt tocate, intr-o lingura de ulei de masline.
  • Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.
  • Adaugam rosiile curatate de samburi si coaja si taiate in cubulete mici, boabele de piper si ienupar si amestecam bine.
  • Pentru inceput, punem peste pipote cca 100-200 ml de apa calda sau supa vegetala.
  • Acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.
  • Verificam tocanita dupa cca 20-25 de minute si daca mai este nevoie de apa, mai adaugam cate 100 ml de apa/supa vegetala deodata.
  • Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare, patrunjel si maghiran tocate, stingem focul si o servim alaturi de mamaliguta.
  • Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, cu 5 minute inainte de a stinge focul, amestecati intr-un vas separat, 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de sos. Adaugati-l in tocanita, amestecati bine si dupa 5 minute, stingeti focul si serviti.

Pofta buna si weekend minunat!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tocanita de pipote de pui
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 116 Review(s)

32 comentarii la “Tocanita de pipote de pui

  1. Angela spune:

    Tare bine arata tocanita ta de pipote. Poza m-a fermecat si de data asta. Sa ai un weekend minunat! Multumesc pentru reteta.

  2. Irina Mona spune:

    Cand eram mica mama ne facea mereu aceasta tocanita un pic diferita de reteta dumneavoastra dar gustoasa. Am sa o fac si dupa reteta dumneavoastra. cred ca e tare buna.

  3. catkitchen spune:

    Eu ador pipotele in orice !!!! 😉 Fie ea o ciorbita , o tocanita sau doar fierte in supa , apoi presarate cu putina sare sau vegeta , pur si simplu le ador !!

    • Laura spune:

      Daaaaa, si eu la fel!! Eu le ador fierte cu un pic de mujdei de usturoi. Bune rau rau! Si inimioarele sunt tare delicioase.
      Pup cu drag, scumpa mea!

  4. adriana spune:

    Draga Laura,astazi am facut si eu aceasta tocanita si a iesit super gustoasa iar baietii mei foarte multumiti.Te pupam.Sambata vreau sa fac reteta ta de cozonac cu unt si sper sa/mi iasa bine.

    • Laura spune:

      Cosmin, ma bucur tare mult ca-ti place. Exact senzatia de casa si copilarie mi-o lasa si mie.
      O zi excelenta sa ai!

  5. Ionut spune:

    Arata foarte delicios! Cu siguranta voi pregati si eu asa ceva pentru iubita mea in week-end! Multumesc pentru retele inedite! Esti o adevarata sursa de inspiratie!

    • Laura spune:

      Ionut, ma bucur mult ca-ti place si iti multumesc pentru aprecieri!
      Sper sa ii placa iubitei tale.
      Spor si weekend minunat sa aveti amandoi!

  6. DannIkhim spune:

    Eu am facut aceasta reteta doar ca am modificat-o putin si am adaugat si legume mexicane langa ceapa. Multumesc !

  7. suzane spune:

    Ta admir mult si sint incintata de tot ce descopar pe blogul tau,ti-am,, vizitat „casa,am vazut livada cu maslini.Imi place modul cum prezinti retetele pe intelesul tuturor.Tocanita de pipote este o mincarica delicioasa, simplu de facut si foarte ieftina.O primavara frumoasa si multe retete noi.

  8. Viorica Manaila spune:

    Super tocanita. Desi ingredientele sunt la indemana oricui si sunt retete multe in diferite surse, doar tu esti cea care ma incita. Faci totul sa para foarte simplu si de aceea cand am nevoie de inspiratie iti citesc blogul. Am facut-o si eu astazi si a iesit un deliciu. Am adaugat un varf de cutit de piper cayenne si unul de ghimbir si am servit-o cu fasole galbena fideluta (facuta la aburi). Un deliciu.
    Multumesc mult ca existi. De fiecare data cand vorbesc depsre mancare te pomenesc. Esti o raza de soare pentru mine si cei din preajma mea.

    • Laura Adamache spune:

      Mihaela, draag mea, ma bucur ca-ti place. Da, putem folosi telina apio sau 1 felie mica de radacina de telina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor