Tocanita de pipote de pui

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare mancare – Tocanita de pipote de pui

Tocanita de pipote de pui

Tocanita de pipote de pui este o mancarica tare gustoasa si satioasa si foarte simplu de facut. Daca facem si o mamaliga langa aceasta minunata tocanita, o vom savura cu si mai multa placere. Chiar daca nu iubesc in mod particulat carnea de pui, pipotele si inimile de pui mi-au placut intotdeauna. In tocanite, in ciulama, in ciorba, si chiar fierte cu un pic de sare pe deasupra, le-am mancat mereu cu foarte mare placere.

Zilele trecute, am cumparat niste pipote de pui foarte frumoase si cum nu mai facusem de foarte mult tip aceasta reteta de tocanita, am si intrat in bucatarie si m-am apucat de treaba.

Ingrediente – Tocanita de pipote de pui

  • 500-600 g pipote de pui curatate
  • 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 tulpina mica telina/1 felie de radacina telina
  • apa/supa vegetala
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar (optional)
  • patrunjel
  • maghiran proaspat (optional)

Mod de preparare

  • Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa (apa trebuie sa acopere pipotele cam de 2-3 degete). Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.
  • Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si telina, marunt tocate, intr-o lingura de ulei de masline.
  • Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.
  • Adaugam rosiile curatate de samburi si coaja si taiate in cubulete mici, boabele de piper si ienupar si amestecam bine.
  • Pentru inceput, punem peste pipote cca 100-200 ml de apa calda sau supa vegetala.
  • Acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.
  • Verificam tocanita dupa cca 20-25 de minute si daca mai este nevoie de apa, mai adaugam cate 100 ml de apa/supa vegetala deodata.
  • Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare, patrunjel si maghiran tocate, stingem focul si o servim alaturi de mamaliguta.
  • Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, cu 5 minute inainte de a stinge focul, amestecati intr-un vas separat, 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de sos. Adaugati-l in tocanita, amestecati bine si dupa 5 minute, stingeti focul si serviti.

Pofta buna si weekend minunat!!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Tocanita de pipote de pui
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
3 Based on 12 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Angela

    Tare bine arata tocanita ta de pipote. Poza m-a fermecat si de data asta. Sa ai un weekend minunat! Multumesc pentru reteta.

    • Laura

      Myhaela, draga mea, bine ai venit si multumesc pentru aprecieri!
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  2. Irina Mona

    Cand eram mica mama ne facea mereu aceasta tocanita un pic diferita de reteta dumneavoastra dar gustoasa. Am sa o fac si dupa reteta dumneavoastra. cred ca e tare buna.

    • Laura

      Irina, draga mea, sper tare mult sa-ti placa si varianta mea de tocanita.
      Pup cu drag!

  3. Adriana

    Eu tocmai am gatit in weekend reteta ta, mancare de fasole verde. Mi-a iesit foarte buna.

    • Laura

      Haplea, intr-adevar e bunuta foc!
      O zi excelenta sa ai si multumesc pentru vizita!

  4. adriana

    Draga Laura,astazi am facut si eu aceasta tocanita si a iesit super gustoasa iar baietii mei foarte multumiti.Te pupam.Sambata vreau sa fac reteta ta de cozonac cu unt si sper sa/mi iasa bine.

    • Laura

      Adriana, scumpa, tare ma bucur ca v-a placut!
      Pupa baietii din partea mea.
      Sigur o sa-ti iasa o minune de cozonac.

  5. catkitchen

    Eu ador pipotele in orice !!!! ;) Fie ea o ciorbita , o tocanita sau doar fierte in supa , apoi presarate cu putina sare sau vegeta , pur si simplu le ador !!

    • Laura

      Daaaaa, si eu la fel!! Eu le ador fierte cu un pic de mujdei de usturoi. Bune rau rau! Si inimioarele sunt tare delicioase.
      Pup cu drag, scumpa mea!

    • Laura

      Cosmin, ma bucur tare mult ca-ti place. Exact senzatia de casa si copilarie mi-o lasa si mie.
      O zi excelenta sa ai!

  6. Ionut

    Arata foarte delicios! Cu siguranta voi pregati si eu asa ceva pentru iubita mea in week-end! Multumesc pentru retele inedite! Esti o adevarata sursa de inspiratie!

    • Laura

      Ionut, ma bucur mult ca-ti place si iti multumesc pentru aprecieri!
      Sper sa ii placa iubitei tale.
      Spor si weekend minunat sa aveti amandoi!

  7. DannIkhim

    Eu am facut aceasta reteta doar ca am modificat-o putin si am adaugat si legume mexicane langa ceapa. Multumesc !

  8. modroi cristina

    va felicit pt bunatatile pe care le recomandati ,ma bucur ca pot citi retete dvs .

    • Laura

      Cristina, draga mea, iti multumesc pentru aprecieri.
      Sarbatori fericite!

  9. suzane

    Ta admir mult si sint incintata de tot ce descopar pe blogul tau,ti-am,, vizitat “casa,am vazut livada cu maslini.Imi place modul cum prezinti retetele pe intelesul tuturor.Tocanita de pipote este o mincarica delicioasa, simplu de facut si foarte ieftina.O primavara frumoasa si multe retete noi.

  10. Viorica Manaila

    Super tocanita. Desi ingredientele sunt la indemana oricui si sunt retete multe in diferite surse, doar tu esti cea care ma incita. Faci totul sa para foarte simplu si de aceea cand am nevoie de inspiratie iti citesc blogul. Am facut-o si eu astazi si a iesit un deliciu. Am adaugat un varf de cutit de piper cayenne si unul de ghimbir si am servit-o cu fasole galbena fideluta (facuta la aburi). Un deliciu.
    Multumesc mult ca existi. De fiecare data cand vorbesc depsre mancare te pomenesc. Esti o raza de soare pentru mine si cei din preajma mea.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


1 + = 7

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.