web analytics

Tocanita de pipote de pui

Retete culinare mancare – Tocanita de pipote de pui

Tocanita de pipote de pui

Tocanita de pipote de pui este o mancarica tare gustoasa si satioasa si foarte simplu de facut. Daca facem si o mamaliga langa aceasta minunata tocanita, o vom savura cu si mai multa placere. Chiar daca nu iubesc in mod particulat carnea de pui, pipotele si inimile de pui mi-au placut intotdeauna. In tocanite, in ciulama, in ciorba, si chiar fierte cu un pic de sare pe deasupra, le-am mancat mereu cu foarte mare placere.

Zilele trecute, am cumparat niste pipote de pui foarte frumoase si cum nu mai facusem de foarte mult tip aceasta reteta de tocanita, am si intrat in bucatarie si m-am apucat de treaba.

Ingrediente – Tocanita de pipote de pui

  • 500-600 g pipote de pui curatate
  • 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 tulpina mica telina/1 felie de radacina telina
  • apa/supa vegetala
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar (optional)
  • patrunjel
  • maghiran proaspat (optional)

Mod de preparare

  • Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa (apa trebuie sa acopere pipotele cam de 2-3 degete). Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.
  • Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si telina, marunt tocate, intr-o lingura de ulei de masline.
  • Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.
  • Adaugam rosiile curatate de samburi si coaja si taiate in cubulete mici, boabele de piper si ienupar si amestecam bine.
  • Pentru inceput, punem peste pipote cca 100-200 ml de apa calda sau supa vegetala.
  • Acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.
  • Verificam tocanita dupa cca 20-25 de minute si daca mai este nevoie de apa, mai adaugam cate 100 ml de apa/supa vegetala deodata.
  • Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare, patrunjel si maghiran tocate, stingem focul si o servim alaturi de mamaliguta.
  • Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, cu 5 minute inainte de a stinge focul, amestecati intr-un vas separat, 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de sos. Adaugati-l in tocanita, amestecati bine si dupa 5 minute, stingeti focul si serviti.

Pofta buna si weekend minunat!!

Sumar
Nume Reteta:
Tocanita de pipote de pui
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
3 Based on 7 Review(s)

28 Comentarii
  1. 1
    06/10/2012
    10:25

    Tare bine arata tocanita ta de pipote. Poza m-a fermecat si de data asta. Sa ai un weekend minunat! Multumesc pentru reteta.

    • 1.1
      09/10/2012
      11:15

      Angela, draga mea, multumesc pentru aprecieri!!
      Pup cu drag!

  2. 2
    06/10/2012
    10:30

    Astazi am descoperit acest blog si imi place mult ce am gasit aici. Felicitari!

    • 2.1
      09/10/2012
      11:15

      Myhaela, draga mea, bine ai venit si multumesc pentru aprecieri!
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  3. 3
    06/10/2012
    15:06

    Cand eram mica mama ne facea mereu aceasta tocanita un pic diferita de reteta dumneavoastra dar gustoasa. Am sa o fac si dupa reteta dumneavoastra. cred ca e tare buna.

    • 3.1
      09/10/2012
      11:10

      Irina, draga mea, sper tare mult sa-ti placa si varianta mea de tocanita.
      Pup cu drag!

  4. 4
    06/10/2012
    23:36

    Mi-ai trezit placute “aduceri aminte”.Multumesc foarte frumos.

    • 4.1
      09/10/2012
      11:07

      Cu mult drag, Elena, draga mea!!
      Pup dulce!

  5. 5
    07/10/2012
    11:58

    Poftă mare! :)

    • 5.1
      09/10/2012
      11:04

      Costea, multumesc la fel!

  6. 6
    07/10/2012
    13:36

    E delicioasa tocanita si arata impecabil!Pupici

    • 6.1
      09/10/2012
      10:57

      Flory, draga mea, tare ma bucur ca-ti place! Pup dulce!!

  7. 7
    08/10/2012
    11:57

    Eu tocmai am gatit in weekend reteta ta, mancare de fasole verde. Mi-a iesit foarte buna.

  8. 8
    08/10/2012
    21:15

    Delicioasa aceasta tocanita!!!

    • 8.1
      09/10/2012
      10:29

      Haplea, intr-adevar e bunuta foc!
      O zi excelenta sa ai si multumesc pentru vizita!

  9. 9
    09/10/2012
    13:47

    Draga Laura,astazi am facut si eu aceasta tocanita si a iesit super gustoasa iar baietii mei foarte multumiti.Te pupam.Sambata vreau sa fac reteta ta de cozonac cu unt si sper sa/mi iasa bine.

    • 9.1
      12/10/2012
      08:57

      Adriana, scumpa, tare ma bucur ca v-a placut!
      Pupa baietii din partea mea.
      Sigur o sa-ti iasa o minune de cozonac.

  10. 10
    09/10/2012
    14:36

    Eu ador pipotele in orice !!!! ;) Fie ea o ciorbita , o tocanita sau doar fierte in supa , apoi presarate cu putina sare sau vegeta , pur si simplu le ador !!

    • 10.1
      12/10/2012
      08:56

      Daaaaa, si eu la fel!! Eu le ador fierte cu un pic de mujdei de usturoi. Bune rau rau! Si inimioarele sunt tare delicioase.
      Pup cu drag, scumpa mea!

  11. 11
    10/10/2012
    08:20

    Arata perfect tocanita ta Laura! Imi aduce aminte de copilarie…:)

    • 11.1
      12/10/2012
      08:52

      Cosmin, ma bucur tare mult ca-ti place. Exact senzatia de casa si copilarie mi-o lasa si mie.
      O zi excelenta sa ai!

  12. 12
    19/10/2012
    00:15

    Arata foarte delicios! Cu siguranta voi pregati si eu asa ceva pentru iubita mea in week-end! Multumesc pentru retele inedite! Esti o adevarata sursa de inspiratie!

    • 12.1
      19/10/2012
      12:19

      Ionut, ma bucur mult ca-ti place si iti multumesc pentru aprecieri!
      Sper sa ii placa iubitei tale.
      Spor si weekend minunat sa aveti amandoi!

  13. 13
    17/12/2012
    19:47

    Eu am facut aceasta reteta doar ca am modificat-o putin si am adaugat si legume mexicane langa ceapa. Multumesc !

    • 13.1
      17/12/2012
      21:56

      Sa-ti fie de bine!
      Tare ma bucur ca ti-a placut!

  14. 14
    28/12/2012
    12:12

    va felicit pt bunatatile pe care le recomandati ,ma bucur ca pot citi retete dvs .

    • 14.1
      29/12/2012
      11:49

      Cristina, draga mea, iti multumesc pentru aprecieri.
      Sarbatori fericite!

  15. 15
    19/03/2013
    07:27

    Ta admir mult si sint incintata de tot ce descopar pe blogul tau,ti-am,, vizitat “casa,am vazut livada cu maslini.Imi place modul cum prezinti retetele pe intelesul tuturor.Tocanita de pipote este o mincarica delicioasa, simplu de facut si foarte ieftina.O primavara frumoasa si multe retete noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>