Snack Picant Dukan


Snack-ul picant Dukan este ideal de rontait intre mese iar reteta este foarte simpla si rapida.

Snack Picant Dukan

Chiar daca nu va inscrieti pe lista celor care urmeaza dieta Dukan, va recomand acest snack picant delicios si extrem de simplu de facut. Cred ca de multe ori vi s-a intamplat si voua sa va apuce o foame salbatica pe la ora 4-5, nu-i asa? Ei bine, cu cateva bilute crocante se rezolva aceasta problema. Daca nu faceti snack-ul dukan foarte picant, il puteti pune si in pachetul pentru scoala al celor mici.

Ingrediente – Snack picant dukan

  • 100 g tarate de ovaz
  • 2 oua
  • 1 lingura de fulgi de branza/quark degresat
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • sare

Mod de preparare

  • Macinam taratele de ovaz pana obtinem o consistenta asemanatoare fainii.
  • Punem taratele intr-un vas, adaugam ouale, fulgii de branza si fulgii de chili (eu am folosit un mix de chili, fulgi de ceapa si oregano deshidratat) si le amestecam bine cu o lingura.
Snack Picant Dukan
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam pe masa din bucatarie pentru 1 ora. In acest timp consistenta se va intari datorita taratelor de ovaz care vor absorbi umiditatea celorlalte ingrediente.

Snack Picant Dukan

  • Formam, cu mana usor umeda, bilute micute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Coacem snack-ul dukan in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie uniforma.

Snack Picant Dukan

Pofta buna si weekend minunat!

 

Print Friendly, PDF & Email

47 comentarii la “Snack Picant Dukan

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, daca urmezi dieta Dukan, nu poti folosi tarate de grau decat din cand in cand, cate 1 lingura pe zi.
      Daca nu esti la dieta, poti folosi taratele de grau.
      Fulgii de branza sunt dietetici si se gasesc in cutiute de 200 g. Consistenta nu este solida. Arata ca o crema cu mici bobite de branza in ea.
      Pup!

    • Laura spune:

      Magda, scumpa, eu de la o vreme mananc ardei iute intr-o veselie.
      Nu eram mare fan picanterii, dar de vreo luna nu concep masa fara ceva picant langa.
      Pup cu drag!

  1. adi spune:

    excelente reteta numai cand ma gandesc sa le incerc pe toate si ma ingras cu toata dieta dunkan nici nu stiu cu care s aincepe testarea…FELICIATARI!!!

    • Laura spune:

      :)) Nu te ingrasi, garantez. Asta e partea frumoasa la Dukan. Sunt atatea retete delicioase pe care le poti incerca si, partea frumoasa e ca sunt simple si nu ingrasa.

  2. The Wandering Oltean spune:

    Nu stiu cum ai facut pozele astea dar arata cat se poate de reale 3D.
    Mai ca vrei sa pui mana pe ele. Nu am mai vazut asa ceva 🙂

  3. Andreea spune:

    Buna,

    Intrucat nu sunt eu cu dietele.. 😀 crezi ca merge sa inlocuiesc fulgii de branza cu telemea nesarata? Banuiesc ca ar fi mai buna decat branza de vaci care e dulce…

    Multumesc.

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, sigur ca poti folosi telemea. In cazul in care aluatul iese prea uscat, adauga o 1/2 lingura de iaurt ca sa-l fluidizezi un pic.
      Fata de fulgii de branza care au o consistenta cremoasa, telemeaua este mai uscata si s-ar putea sa fie nevoie sa adaugi putin iaurt.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Deealex, stai linistita! Si mie-mi mai fug uneori degetele pe unde nu trebuie asa ca te inteleg perfect.
      Pup dulce!

  4. Chris spune:

    foarte atragatoare retetele astea dar din pacate doctorul Dukan specifica clar ca taratea trebuie sa fie macinata si cernuta la o anumita marime si nu facuta faina, altfel nu are deloc efectele dorite, efecte benefice pt care de fapt folosim taratea in timpul dietei….asa ca ….se cam „dilueasa” (sory, nu-mi merge o tasta) dieta asta dupa cum am observat pe multe sit-uri cu retete si forumuri Dukan.
    Mult succes in continuare !

  5. Mazare spune:

    rar imi public opinii e bloguri, dar in acest caz nu am putut rezista. sunt EXTRAORDINARE aceste gustari picante !!!!!!! nu ma mai satur de ele.
    Felicitari Laura, sunt 100% convinsa sa iti incerc retele si sincer iti spun ca citindu-le imi vine cheful de gatit, doar-doar mai iese ceva nemaimopenit de bun. Spor la gatit !

  6. Cristina spune:

    O întrebare: dacă nu pot folosi ceva picant? De exemplu, soţul meu are probleme cu stomacul, şi dacă îi gătesc ceva picant nu îi este tare bine. Ar avea acelaşi gust? 😀 oricum, vreau să încerc.

    Blogul tău e un refresh în bucătărie pentru că nu vreau rutină şi doar mâncare tradiţională 🙂

    Aştept răspuns 😀

  7. Mădălina spune:

    Mulțumim pentru rețetă, Laura! Azi le-am făcut și eu, deși am folosit un singur ou pentru că am consumat deja 2 gălbenușuri săptămâna asta și am folosit chili praf dar eu ieșit geniali, chiar nu mă așteptam să fie atât de buni! Am găsit metoda cea mai ușoară și gustoasă de a mânca porția zilnică de tărâțe. Mult spor în continuare, ai niște rețete grozave!

  8. crisfashion spune:

    arata super Laura!!! ce fulgi de branza ai gasit in Italia si eu sunt aici dar nu gasesc branzica foarte slaba!!!sunt in perioada croaziera

  9. sara spune:

    buna ziua!
    citind comentariile voatre,obs k in regimul pe care le tineti voi aveti restricite la oua?in franta,in painea zilnik se foloseste ou,pancakes,deserturi,absolut in totul.cum spuneam si in alte comentarii,nu inteleg dece tot este diferit peste tot,nu stiu ce sa mai cred.
    cat despre aceasta reteta,am fakt dar k fromage frais in loc de quarc(aici de asta se foloseste la regim,0%grasime,este ca un fel de smantana groasa )si au iesit dementiale!
    sincera sa fiu nici nu stiu ce este branza quarc,este ca si cottage chesse?chiar nu stiu,dupa consistenta seamana cu ea…pupici,o zii buna!

    • Laura spune:

      Draga mea, ouale sunt permise in dieta Dukan. Cu toate acestea, nu este bine sa mancam foarte multe oua. Albusul se poate consuma in orice cantitate, dar galbenusul este foarte bogat in proteine si, cu toate ca este acceptat in aceasta dieta, este bine sa fim atenti sa nu consumam foarte mult.

  10. sara spune:

    am gasit raspunsul p net cu branza quark,de fapt este fromage frais ce folosim aici!dar dupa cum vedeam eu consistenta branzicii in bilutele d-stra banuiam ca este cottage chesse,aici fromage frais-ul este precum smantana groasa.pupici!

  11. sara spune:

    buna ziua!da,aveti dreptate cu ouale,ficatelul nostru sufera!sper k nu v-am suparat cu al meu comentariu!pupici,o zii buna

  12. Fla spune:

    Sunt delicioase! Chiar acum le-am terminat. Cu asa retete delicioase o sa fie usor sa tin dieta Dukan, am de gand sa le incerc pe toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor