Tarhon in otet


Tarhon in otet – conserve pentru iarna

Tarhon in otet

Cum se conserva tarhonul in otet pentru iarna?

Tarhonul in otet este ideal pentru diferite ciorbe sau mancaruri.

Nu stiu daca imi place un condiment mai mult decat tarhonul. Ador aroma lui si gustul minunat pe care-l imprumuta diferitelor ciorbe sau mancaruri. Si pentru ca in Italia se gaseste extrem de greu, cand am fost in tara am cumparat o cantitate destul de mare de tarhon pe care l-am conservat in otet, dupa reteta pe care o folosesc ai mei de ani de zile.

Ingrediente Tarhon in otet

  • 500 ml apa
  • 100 ml otet de vin/mere
  • 2 linguri rase zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 legaturi mari de tarhon proaspat

Mod de preparare Tarhon in otet

  • Spalam borcanul in apa fierbinte, il clatim bine si apoi il lasam sa  se scurga si sa se usuce complet.  Curatam frunzele de tarhon, le spalam si le lasam si pe ele sa se scurga foarte bine, apoi le stergem delicat cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Umplem borcanele cu frunzele de tarhon si le presam bine cu o lingura. Amestecam apa cu otetul, sarea si zaharul, o dam intr-un clocot si apoi o lasam sa se raceasca.
  • Umplem borcanul cu amestecul rece complet de apa si otet (avem grija ca frunzele sa fie in totalitate acoperite de lichid) si il inchidem cu capac.
  • A doua zi, verificam borcanul, si daca lichidul a scazut, mai adaugam apa pana cand acoperim complet tarhonul.
  • Se pastreaza in frigider chiar si 1 an de zile.
Print Friendly, PDF & Email

18 comentarii la “Tarhon in otet

    • Laura spune:

      Timea, si eu le ador si de cate ori merg acasa, este imposibil sa nu ma astepte una dintre ele in frigider.
      Pup cu drag!

  1. Angela spune:

    Superba poza!! E atat de verde tarhonul tau, ca nu-mi vine sa-mi iau ochii de la poza.
    Si eu fac aproape la fel tarhonul si cel mai mult imi place fasolea cu tarhon.
    Te pup!

  2. Laura spune:

    Submitted on 2012/09/21 at 10:07 PM
    Minunat!!!
    Si mie imi place tarhonul, de fapt e la foarte stransa concurenta cu cimbrul, nu ma pot hotari care imi place mai tare
    Fotografia este excelenta, ca de obicei!
    Hugs :*
    Andra

    • Laura spune:

      Andra, scumpa mea, duminica am facut niste modificari la blog si am pierdut postarea cu tarhonul unde mi-a lasat initial comentariul.
      Luni am postat-o din nou si am mutat comentariul tau aici.
      Si cimbrul imi place enorm de mult!! Una dintre mancarurile preferate este puiul in sos de cimbru. Chiar o s-o fac zilele astea pt ca a trecut o vesnicie de cand nu am mai facut-o.
      Pup dulce!!

    • Adrian spune:

      Eu nu am părinți nu ia m văzut niciodată în viata asta nu am pe nimeni în viata asta am crescut la orfelinat da știu că nu mă cunoașteți în viata asta

  3. nelanela spune:

    Eu am si acum tarhon pus acum doi ani, ca am pus mai mult si se tine foarte bine ,in camara. Am pus peste el otet simplu, fara sare sau altceva.La fel am pus si leusteanul, doar cu otet ,isi pastreaza aroma mult mai bine decat uscat sau congelat.

    • Laura spune:

      Nelanela, draga mea, leustean in otet nu am pus niciodata dar sa stii ca am sa incerc la urmatoarea tura de leustean.
      Pup cu drag si multumesc pt idee!!

  4. Lady Shoes spune:

    O intrebare: Gasesc o reteta buna de paste pappardelle cu sos alb? Imi poţi da o reţetă? De când am mâncat in Bulgaria, numai la acele paste ma gândesc. 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, pastele „in bianco”, cum se numesc in Italia, sunt paste preparate cu unt si parmezan. Exista si variante de pasta in bianco cu ton, vinete, fructe de mare, etc, dar fara rosii.
      Pentru reteta clasica, pentru o persoana, fierbi 100-120 gr paste in apa cu sare si un fir de ulei, apoi le scurgi si le pui direct intr-o tigaie in care ai topit cca 30-40 gr unt. Le amesteci 1-2 minute pe foc mic, stingi focul si adaugi parmezan ras (cca 60-70 gr) si le servesti. Poti adauga 1-2 frunze de salvie in untul din tigaie si piper cand le servesti.
      Pup!

  5. Emilia spune:

    Pot sa inlocuiesc zaharul cu inlocuitor(den diamant sau sly praf)?am inceput dieta dukan si nahh tb sa pun conserve fara zahar.Ma gandesc sa fac si bulion,suc de rosii cu inlocuitor.(eu de obicei pun si o canita de zahar in tuciul de bulion,dar acum….)

    • Laura spune:

      Draga mea, nu stiu cum se comporta conserva daca folosesti indulcitor.
      Este vorba despre o cantitata extrem de mica de zahar, nu afecteaza sigur dieta, mai ales ca nu folosesti tot borcanul intr-o zi.
      Pup cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor