Chec Dukan cu vanilie si cacao


Chec Dukan cu vanilie si cacao – Retete Dukan

Chec Dukan detaliu

Prima data cand am incercat aceasta reteta de chec dukan, nu am fost foarte incantata de rezultat. Asa cum stim cu totii, deserturile dietetice nu seamana cu dulciurile clasice si uneori ne pot da batai de cap. L-am refacut de vreo 3 ori, aducandu-i mereu cate o modificare, pana cand am obtinut un chec dietetic dukan cu vanilie si cacao, delicios de bun, pufos si foarte parfumat.

Ingrediente  – Chec Dukan cu vanilie si cacao (forma 20X9 cm)

  • 6 linguri lapte praf degresat (90 g)
  • 2 linguri amidon de porumb (40 g)
  • 3 linguri gluten de grau (50 g)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lingura cacao degresata
  • 1 lingura iaurt degresat (30 g)
  • 3 linguri lapte degresat (20 g)
  • 2 linguri indulcitor lichid
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)
  • aroma ciocolata
  • aroma de unt

Mod de preparare – Chec Dukan cu vanilie si cacao

  • Intr-un vas de plastic adaugam laptele praf, amidonul, glutenul, praful de copt, iaurtul, indulcitorul, laptele, galbenusurile si aromele.
  • Le mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta destul de densa.
  • Intr-un alt vas, mixam albusurile foarte bine.
  • Adaugam 2-3 linguri din albusul mixat peste aluat si mixam. La inceput aluatul este destul de dens si trebuie sa-l fluidizam un pic.
  • Incorporam restul albusului ramas, de data aceasta cu ajutorul unei linguri si cu multa grija, in aluat.

Chec Dukan cu vanilie si cacao preparare

  • Tapetam forma cu hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa foarte bine si adaugam 3/4 din aluat.
  • Amestecam aluatul ramas cu cacao si il turnam peste cel din forma. Le amestecam putin cu varful unui cutit.
  • Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C (cuptor electric, treapata a doua de jos in sus, functie traditionala) pentru 30 de minute.

Chec Dukan preparare

  • Dupa ce scoatem checul dukan din cuptor, il scoatem din forma si inlaturam cu grija hartia de copt. Lasam checul sa se raceasca pe un gratar si apoi il  servim.
  • Daca dorim sa fie pufos si in zilele urmatoare, il tinem inchis intr-o punga de plastic.
  • Este foarte delicios si absolut perfect la micul dejun!
Chec Dukan sectiune

 Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec Dukan cu vanilie si cacao
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 50 Review(s)

76 comentarii la “Chec Dukan cu vanilie si cacao

  1. adriana spune:

    Arata foarte bine acest chec,am sa fac si eu saptamana viitoare.Astazi am facut cornuletele cu nutela ,tot de la tine e reteta iar maine le fac kinder felie de lapte.Te pupam Laura

  2. Yolik spune:

    Foarte buuuuuuuuuuuuuuun. Dar Laura oare unde gasesc eu toate acele ingrediente: aroma de unt, gluten de grau :(. L-as face….numa sa gasesc toate ingredientele.

    • Laura spune:

      Yolik, draga mea, arome gasesti pe http://www.pastaidevanilie.ro. Nu au aroma de unt dar gasesti multe alte arome, foarte bune si parfumate.
      Oricum, aroma de unt nu este obligatorie.
      Glutenul de grau se gaseste la plafar. Daca nu au pe stoc, roaga-i sa ti-l comande. Eu asa am procedat cat am fost in tara si mi l-au adus fara probleme.
      Pup cu drag!!

  3. Roxana spune:

    Arata mai bine decat cel „normal” facut de mine! Cred ca ar trebui sa trec si eu la preparatele Dukan! 🙂 Felicitari!

  4. dana spune:

    Buna Laura, arata foarte bine checul. Am vazut pe un blog al unei patisere frantuzoaice (sau care studia in Franta patiserie) ca turna un fir de unt topit pe centrul alautului de chec din forma si checul crapa doar pe linia unsa (asta pentru ca am vazut ca ti-a crescut frumos dar a crapat pe laterala, nu ca nu l-as manca si asa:D).

    • Laura spune:

      Dana, draga mea, multumesc mult pentru sfat. Din pacate, imi este imposibil sa-l aplic si eu pentru ca nu pot consuma unt si nici macar ulei.
      Fiind un chec dietetic si neavand ingredientele pe care le are un chec normal, crapa pe o parte.
      Pup cu drag si o sa retin sfatul tau!

    • Laura spune:

      Magda mea draga, tare ma bucur ca iti place! Eu m-am indragostit de acest checulet si chiar astazi o sa-l refac in varianta ananas-goji.
      Pup dulce!!

  5. Cristina spune:

    Buna Laura! arata super checul si as vrea sa il incerc si eu. Ai putea sa imi spui te rog unde ai gasit ca aliment tolerat glutenul de grau? Mi se pare un produs super, dar nu vreau sa fiu sigura de cantitatile permise pe zi. Eu tin dieta de 6 luni si nu as vrea sa „gresesc” la final. Multumesc mult!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, glutenul de grau nu este tolerat, este un aliment permis in aceasta dieta. Alimentele tolerate se folosesc in cantitate limitata iar cele permise, intr-o cantitate nelimitata. Pe forumul italian oficial al dietei dukan este mentionat acest lucru si chiar in carte. Seitanul este permis in dukan iar glutenul de grau nu este nimic altceva decat instant seitan. Numai sa te asiguri ca nu esti alergica si ca glutenul de grau este pur si nu amestecat cu faina.
      Eu il folosesc zilnic si nu m-a afectat in nici un fel. Nu am stagnat absolut deloc.
      O sa caut link-ul pe forum si o sa-l postez aici.
      Pup!!

  6. Esther spune:

    Buna Laura, Felicitari pentru toate reusitele tale retete. Ma intereseaza retetele Dukan cum le pot vedea in Enghlish?
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Tabeja, tare rau imi pare ca nu-ti pot da un raspuns. Eu am cumparat-o din Italia.
      O poti inlocui cu esenta de rom daca iti place sau o poti elimina.

  7. Adriana spune:

    Buna,am testat reteta si a fost foarte buna, doar ca eu am pus indulcitor praf (stevie) si nu a fost prea dulce:(( acum mi-am luat stevie lichid de la plafar la 50 ml este foarte concentrata ,din aceasta ar trebui sa pun 2 linguri??

  8. luminita spune:

    Cand am vazut retetele tale , in viata mea a aparut soarele…. eu sunt pe dieta dukan si credeam ca sunt condemnata la o viata fara dulciuri….. dar nu este asa…. ai aparut tu!!!! meriti sa fi femeia anului…MULTUMMESC

    • Laura spune:

      Luminita, draga mea, pup dulce si multumesc pentru aprecieri!
      Sunt extrem de multe dulciuri delicioase dukan. O sa mai postez si eu in curand noi retete.
      Pupicei!

  9. popa laura elena spune:

    Buna, Laura! Sunt si eu la dieta Dukan de aproape o luna,am slabit 5.8 kg , ma simt excelent cu acest regim si iti multumesc pentru retetele tale minunate! Acum am facut pentru prima data acest chec si este chiar mai bun decat ma asteptam!Poate concura cu brio in fata celui clasic:pufos,aromat,a crescut foarte mult,buun buun de tot! Cel mai bun desert Dukan incercat de mine pana acum! Te urmaresc cu nerabdare sa vii cu noi retete!!!

  10. Irina spune:

    Este in cuptor 🙂 si miroase atat de bine. De abia astept sa vad cum iese. Sper doar sa nu se lase cand il scot si sa il pot taia :). Multumesc!!

  11. LILI spune:

    stimata doamna Laura Adamache,
    apreciez foarte mult dragostea dvs. pentru „dukanite „, apreciez efortul dvs., trebuie sa fiti o persoana carismatica din moment ce doriti binele grasilor. Cat priveste persoana mea …, doresc sa va spun ca sunt supraponderala (+20kg) si de curand am inceput dieta dukan, am parcurs faza I, dar din nefericire am slabit numai 1,5kg. In prezent, de 20 zile sunt in faza de croaziera 3PP -3PL, aceasta pt. ca daca fac o ciorba mananc 3 zile, si tot asa. Nu prea sunt priceputa la astfel de preparate. Singura reteta care mi-a reusit au fost „turtitele Dukan” am folosit in loc de tarate de grau, tarate de psilium . Am nevoie de sprijin moral, doresc sa fiu imbarbatata sa nu renunt si sa nu mai mananc mult , chiar daca Dukan permite.., Povestiti-mi despre dvs. daca nu va suparati, cum ati inceput, ce mancati , cat ati slabit si cum ati reusit, ati gresit vreodata? . Va multumesc si Dumnezeu sa va binecuvinteze pt. tot binele pe care-l faceti oferind aceste retete. LILI

    • Laura spune:

      Lili, draga mea, iti multumesc pentru aprecieri. Chiar daca nu ai slabit cat ti-a dorit in primele zile, te asigur ca vei slabi in urmatoarea perioada. Este o dieta excelenta si absolut deloc grea. Te sfatuiesc sa nu renunti pentru ca sigur vei avea rezultatul mult dorit.
      Eu sunt de peste 4 luni in faza de consolidare si chiar daca am mai calcat stramb de cateva ori, nu m-am ingrasat absolut deloc. Din contra, in prima luna de consolidare am mai slabit inca 2 kg.
      Pup cu drag si spor mult la slabit!

  12. Lavinia spune:

    eu nu am lapte praf, as putea inlocui cu lapte normal? daca da in ce cantitare? 🙂

    eu dupa 5 saptamani de dukan am reusit sa dau jos 9 kg fara prea mari eforturi, sigura abatere e ca am facut de 2 ori chiflele cu gluten de granu care are in compozitie si faina de grau pt ca nu am gasit fara 🙁 si o singura data am mancat o inghetata mica, dar de acum gelateria de langa blocul meu incepe sa faca inghetata cu indulcitor de stevie si o sa imi mai „permit” cate o mica abatere uneori 😀

  13. Lavinia spune:

    Draga Laura,
    Azi am facut pt a 4 a oara chiflele. Sunt delicioase!
    Referitor la laptele de mai sus, m-am exprimat gresit 🙂 prin lapte normal ma refeream la lapte lichid cu 0% de grasime 🙂

  14. Maria spune:

    Am facut azi acest chec, dupa cautari fierbinti ale glutenului. Abia a reusit sa se raceasca, l-am tot adulmecat si am „dansat” pe langa el. Interiorul a iesit pufos, aerat si umed – foarte bun! Exteriorul, insa, a iesit putin tare si crocant (pe toate partile). Asa ar trebui sa iasa sau poate a stat prea mult la cuptor (cam 35 de minute). In plus, ce pot face ca sa nu se lase 🙁 ?. Multumesc mult!

  15. vio spune:

    buna Laura
    spune-mi te rog in Romania unde gasesc sa cumpar aroma de unt si de ciocolata,tin dieta lui Ducan si cu ajutorul retetelor tale imi satisfac pofta de dulce.poate imi poti indica un loc chiar pe net unde pot achizitiona aceste produse.multumesc.

    • Laura spune:

      Draga mea, aroma de unt se gaseste la Lidl. Sunt niste cartonase cu mai multe arome: lamaie, migdale, rom si vanilie-unt.
      Aroma de ciocolata, nu stiu unde se gaseste din pacate.:( Daca aflu de unde, revin aici cu un raspuns.
      Pup cu drag!

  16. Corina spune:

    Buna Laura,
    Iti urmaresc retetele de ceva timp si am zis sa incerc si acest chec. Toate bune si frumoase, mi-am luat si esenta de unt din Lidl si am pus in loc de esenta de ciocolata un strop de esenta de crema de zahar ars Dukan, dar a iesit un dezastru 🙁
    Singura explicatie este ca tu ai folosit gramajele din paranteza, iar eu m-am luat dupa numarul de linguri….sau lingurile tale sunt muuult mai mari decat ale mele :)) De exemplu amidonul – aveam o punguta de 40 g cumparata din Profi…2 linguri au insemnat exact jumatate de punguta..trebuia sa imi dau seama atunci ca ceva e in neregula cu marimea lingurii. La fel si cu glutenul.
    Mirosea superb in cuptor, ba chiar a crescut, dar cand am oprit focul a scazut atat de mult incat a ramas ca un burete stafidit – hartios la exterior si umed la mijloc.
    Inca ceva…am folosit tava de 30 x 9 – asa erau toate tavile mele de chec, este o greseala de editare sau chiar ai folosit tava de 20 x 9? Unde am gresit ? 🙁
    Mersi,
    Corina

    • Laura spune:

      Corina, draga mea, imi pare tare tare rau ca nu ti-a iesit checul.
      Sigur a fost ceva in neregula cu lingurile. O lingura clasica de amidon are 20 g, deci tu ai folosit o lingura micuta foc..
      Te sfatuiesc ca data viitoare sa cantaresti ingredientele. E mult mai sigur asa.
      Am folosit o forma mica de chec, de 20X9. Am cumparat-o din Germania si este mult mai micuta decat cea clasica de chec de 30, dar un pic de tot mai lata, cam cu 2 cm.
      Pup cu drag!

  17. Mihaela spune:

    Buna Laura,

    As vrea sa incerc si eu acest chec insa nu sunt sigura daca in perioada de croaziera este permisa folosirea glutenului…poate esti mai bine informata decat mine. Merci frumos

  18. andrada spune:

    Laura, am facut de 2 ori checul si mi-a iesit spectaculos si incredibil de bun♥♥♥!!!
    Nu am putut sa nu comentez asa o reteta perfecta 🙂
    Am sa le incerc si pe celalalte cat de curand.
    O zi frumoasa!!!

  19. Mitrea Felicia spune:

    Imi place site-ul dumneavoastra.Am incercat mai multe retete ,atat Dukan cat si din categoria fara restrctii.Acest chec a iesit minunat.Va felicit pentru ceea ce faceti.

  20. aly spune:

    Buna ziua! ati putea sa-mi spuneti si mie va rog daca as putea sa folosesc lapte degresat lichid in locul laptelui degresat praf ? Daca da, ce cantitate?

  21. Mihaela spune:

    Buna Laura,
    Poti te rog sa-mi spui daca glutenul de grau se poate inlocui in aceasta reteta cu altceva? De exp cu tarate de grau?
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Lore, draga mea, in principiu, se poate. Glutenul ajuta checul sa creasca si sa iasa pufos. Cu tarate de grau, consistenta va fi mai umeda si checul nu va creste atat de mult. Te pup!

  22. Mihaela spune:

    Buna seara,aveti aici o reteta de chec extraordinara.Eu tocmai l-am scos din cuptor si a iesit spectaculos si de gustos si de frumos.Multumesc pentru reteta.

    • Laura spune:

      Carina, draga mea, nu pot da o cantitate exacta pentru ca nu stiu cat de puternice sunt aromele folosite de tine.
      Eu zic sa folosesti cate 3-4 picaturi din fiecare, apoi gusta aluatul si, daca nu e destul e aromat, mai pune 2-3 picaturi.

  23. Ioana Ciont spune:

    Buna! Am incercat aceasta reteta si este FANTASTICA! Am folosit aromele pentru a crea un chec de lamaie (fara cacao), si a fost minunat. Nu credeam ca voi putea sa ma rasfat cu asa ceva cat sunt la dieta, iti multumesc pentru reteta si imi pare rau ca, desi urmaresc blogul, n-am descoperit-o mai repede 😀

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, ma bucur mult ca ti-a placut checul. Chiar daca nu mai tin dieta Dukan, o sa-l refac si eu zilele astea.

  24. Madalina spune:

    Si daca nu vrei sa folosesti gluten? Eu am ceva intoleranta la gluten…Cu ce se poate inlocui ca sa iasa aluaturile si prajiturile la fel de pufoase?

    Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga Madalina, din pacate glutenul nu se poate inlocui in aceste retete. Pentru ca nu putem folosi faina, glutenul este singurul aliment permis care poate da o consistenta asemanatoare cu cea a dulciurilor cu faina.
      Daca esti alergica la gluten, sa nu il folosesti, poti avea probleme serioase.

  25. Ana Maria spune:

    Chiar edte cel mai bun chec Dukan, felicitari pentru reteta! Azi l-am favut di imi vine sa-l pap pe tot! ?
    Am insa o problema….glutenul este tolerat o lingura pe zi…deci il papam in 3 zile???

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ana Maria, ma bucur mult ca ti-a placut. Unde ai citit ca glutenul este tolerat? Din cate stiu se poate consuma nelimitat, bineinteles in cazul in care organismul ne permite. 🙂

  26. Natalia spune:

    Buna Laura,

    Vreau sa ma apuc si eu de aceasta reteta, dar nu imi este foarte clar de ce e trecut laptele praf de doua ori. Imi poti spune te rog care este cantitatea corecta de lapte praf? Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga Natalia, laptele praf nu este trecut de doua ori in reteta. Folosim 40 g lapte praf degresat si 3 linguri de lapte lichid degresat.
      Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor