Cereale de morcovi


Cereale de morcovi

Dragi mamici, aceste minunate cereale de morcovi sunt, in primul rand, pentru minunile voastre mici.

Pe langa faptul ca sunt delicioase si extrem de sanatoase, sunt si foarte simplu de facut. Daca vreti sa le oferiti celor mici un mic dejun sanatos si natural, vi le recomand din tot sufletul.

Ingrediente

  • 4-5 morcovi mari
  • 2 linguri zahar pudra vanilat/indulcitor praf

Mod de preparare

  • Taiem morcovii in feliute foarte subtiri (va recomand sa folositi un robot sau o razatoare cu dispozitiv special pentru feliere).
  • Asezam feliile de morcov, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le pudram cu zahar pudra vanilat foarte fin macinat sau cu indulcitor.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 80°C, functie ventilata, prima treapta de jos in sus, pentru cca 45 de minute sau pana cand feliile de morcov se incretesc.
  • Le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca.
  • Le servim cu lapte si scortisoara.

Note

  • Se inmoaie destul de repede dupa ce sunt introduse in lapte dar raman foarte gustoase.
  • Taiati feliile foarte foarte subtiri si egale ca sa se coaca toate in acelasi timp si sa devina crocante.
  • Nu pudrati feliile cu mult zahar pentru ca morcovii sunt deja dulci.
Print Friendly, PDF & Email

20 comentarii la “Cereale de morcovi

  1. adriana spune:

    Super idee cu aceste cereale Laura.Fiul meu cel mare mananca aproape in fiecare dim. cereale cu lapte.Am sa fac si eu aceste minunatii sanatoase pentru el.Multumim si pupici multi

  2. Dumitra Adina spune:

    ti-a zis cineva ca esti o comoara la casa omului? cred ca da 🙂
    o sa incerc sa le fac pentru mofturoasa mea mica.
    ce as putea sa folosesc ca indulcitor, in afara de zahar si avadn in vedere ca mierea nu e ok la temperaturi inalte?
    si inca ceva, mi-am luat pastai de vanilie, asta dupa ce am citit cand ti-am descoperit site-ul despre ele, mereu amanam momentul si acum gata, astept momentul sa le folosesc.apropo dupa ce folosesc continutul, sau daca nu-l folosesc pe tot il mai pot pastra , daca da cum? si pastaia in sine, mai merge la ceva?

    • Laura spune:

      :)) Draga mea, ma bucur ca-ti plac si sper ca si mofturoasei mici sa-i placa pt ca sunt ffff sanatoase.
      Poti folosi stevia, un indulcitor 100% natural. Singura lui problema este ca are un gust usor amar, care nu place tuturor.
      Poti folosi xilitol, un alt indulcitor natural, cu un gust foarte bun, dar cu un pret putin piperat.
      Cu batoanele de vanilie, poti face doua lucruri: le introduci intr-un borcan si peste ele adaugi zahar. In acest fel vei avea zahar vanilat in permanenta pt ca poti adauga zahar peste ele dupa ce il consumi pe cel deja vanilat.
      Poti sa lasi batoanele sa se usuce foarte bine si apoi sa le mixezi cu un robot puternic. Pudra obtinuta se pastreaza in borcanase inchise ermetic si o poti folosi la dulciuri.
      Pup cu drag!

  3. Dya spune:

    Laura suna f bine aceasta reteta ca de altfel toate retetele tale! Poti sa-mi spui te rog, temp cuptorului sa fie 80 grade sau 180? O zi frumoasa!

    • Laura spune:

      Dya, draga mea, temperatura este de 80°C. Fiind vorba despre deshidratarea morcovilor, avem nevoie de o temperatura cat mai redusa ca sa nu-i ardem.
      Pupicei cu drag!

  4. Nicoleta spune:

    Draga Laura ai avut o idee minunata cu aceste cereale.Sunt sigura ca sunt delicioase pe langa faptul ca sunt sanatoase. Am sa le incerc negresit pt baietelul meu dar si pentru noi cei mari si revin cu impresii. Eu am renuntat sa-i mai cumpar cereale din comert de ceva vreme si aceste sunt binevenite.
    Te pup cu drag si desi nu scriu foarte des te urmaresc cu mare placere si te indragesc la fel de mult ca pe retetele tale.

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, tare mult ma bucur ca-ti plac aceste cereale. Sper mult sa-i placa si baietelului tau.
      Iti multumesc mult pentru aprecieri!!
      Pupicei cu drag!

    • Laura spune:

      Dina, functia ventilata este caracteristica cuptoarelor electrice. Exista amplasat in partea din spate a cutorului un ventilator care te ajuta sa deshidratezi sau sa coci corect anumite tipuri de dulciuri sau aluaturi (bezele, paine foarte hidratata, etc).
      Sigur ca se pot deshidrata si alte tipuri de legume si fructe: rosii, portocale, lamai, caise, piersici, etc.

  5. Idunna spune:

    Buna Laura, nu ti-am mai scris pana acum, dar te urmaresc de mult timp. In primul rand vreau sa te felicit pentru retetele tale si pasiunea cu care gatesti. Te rog sa imi spui daca e neparata nevoie de cuptor cu ventilare sau se poate si fara. Crezi ca as putea sa dau aceste cereale si copilasului meu de 2 anisori? Sunt fr crocante? Multumesc

    • Laura spune:

      Idunna, draga mea, nu le-am incercat fara ventilatie dar cred ca se pot face si intr-un cuptor fara aceasta functie.
      In acest caz, intredeschizi foarte putin usa cuptorului in timp ce le deshidratezi astfel incat sa elimini aburul format in interior.
      Daca bebeul tau mic si scump papa deja morcovi, poate papa si aceste cereale. Cerealele isi pierd cconsitenta crocanta, aproape imediat dupa ce le-ai introdus in lapte.
      Pup cu drag!!

  6. ana popescu spune:

    foarte interesanta ideea. sigur le voi prepara si eu, insa as incerca varianta fara zahar. e mult mai sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor