Paine dukan cu tarate de ovaz


Paine feliata dukan cu tarate de ovaz

V-am promis o paine dukan simpla, rapida si la indemana oricui, asa ca astazi va aduc reteta. La inceputul dietei, am urmat reteta originala a painii dukan unde toate ingredientele se amesteca si apoi se coace painea. Rezultatul nu mi-a placut in mod special, pentru ca, urmand acest procedeu, obtineam o turta care nu prea putea fi numita paine. Apoi am incercat varianta cu drojdie de bere, definitiv mai buna decat prima incercare dar parca mult prea umeda pentru gustul meu.

Dupa mai multe incercari si combinatii, am ajuns la painea pe care v-o prezint astazi. Nu are consistenta painii clasice dar este foarte buna si foarte sanatoasa.

  • Dificultate: redusa
  • Timp preparare: 15 minute
  • Timp coacere: 30-35 minute
  • Tip reteta: dukan (atac, croaziera, consoslidare, stabilizare)

Ingrediente forma dreptunghiulara 20×8 cm

  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 6 linguri tarate de grau
  • 2 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 6 linguri crema de branza/crema de iaurt 0,1% grasime
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • sare (optional)

Mod de preparare

  • Pentru inceput, punem la scurs cca 400 gr iaurt, intr-o sita de bumbac sau tapetata cu o bucata de tifon, pentru 2-3 ore. Daca folositi crema de branza din comert, sariti peste aceasta etapa.
  • Mixam galbenusurile amestecate cu albusurile pana cand se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem 2-3 linguri din acest amestec, intr-un vas separat
  • Incorporam, cu grija cele doua tipuri de tarate, amestecand de jos in sus, compozitiei de oua ramasa.

  • Intr-un vas separat, frecam crema de branza cu cele 2-3 linguri oprite din galbenusurile si albusurile mixate. Facem acest lucru ca sa fluidizam branzica sau crema de iaurt.

  • Incorporam, cu gija, crema de branza, amestecului de tarate si oua, apoi adaugam praful de copt amestecat cu bicarbonatul. Este foarte indicat sa cernem praful de copt si bicarbonatul inainte de a-l adauga aluatului.

  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte foarte bine.
  • Adaugam aluatul si-l nivelam cu grija,

  • Coacem painica in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus, functie traditionala, pentru 30-35 de minute. Inainte de-a o scoate, infigeti in paine o scobitoare. Daca iese curata e gata, daca nu, o mai lasati inca 5 minute.

  • O scoatem din forma cat este calda si indepartam hartia de copt. O asezam pe un gratar, cu partea inferioara in sus si o lasam sa se raceasca.

  • Dupa ce s-a racit complet, o putem taia. Consistenta este un pic umeda dar nu excesiv de umeda incat sa devina deranjanta si sa afecteze gustul painii.
  • Se poate pastra in frigider, pentru 3-4 zile, inchisa ermetic intr-un recipent de plastic.
Pofta buna!!

Autor: +Laura Adamache

Print Friendly, PDF & Email

72 comentarii la “Paine dukan cu tarate de ovaz

  1. Meli spune:

    Laura, ce bine arata painica asta. Delicios arata. Eu adoooooooorrrrrr ovazul. Il ador ( cred ca am fost cal in viata trecuta) si l-as manca in orice asa ca siguuuuuuuurrr o sa fac painica asta. Spune-mi ai slabit ceva cu dieta asta? Ma bate gandul sa o incep si eu, as vrea sa slabesc vreo 10 kg sa ajung la 50 darrrr mi-e greu sa-mi fie fomica tot timpul. Pooop!

    • Laura spune:

      :)))) Meli, scumpa, m-ai facut sa rad!! Si eu m-am indragostit de ovaz si pe langa faptul ca este delicios, este si foarte foarte sanatos. Draga mea, eu am slabit 8,6 kg in cca 37 de zile dar te sfatuiesc sa iti faci un set de analize inainte de dieta si sa ceri parerea unui nutritionist. Doar ca sa fii tu linistita. Mie mi-a introdus si anumite fructe, interzise pana in faza a treia.
      Initial planuisem sa slabesc mai putin pentru ca nu am foarte multe kg de dat jos dar acum merg si eu pana la 10 kg, dupa care intru in faza a treia.
      Indiferent de cate kg ai de dat jos, vorbeste neaparat cu un nutritionist inainte si fa niste analize generale pentru ca sanatatea este extrem de importanta.
      Puuup dulce!!

  2. Roxana spune:

    Cred ca e foarte gustoasa, avand in vedere ingredientele. 🙂
    Am incercat la un moment dat o varianta de painie cu tarate, dar nu a prea crescut. Sper sa imi iasa aceasta, ca are si albusuri! 😀

    • Laura spune:

      Roxana, scumpa, ma bucur ca iti place! Painica asta creste bine si e chiar gustoasa.
      Puuup si daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!

  3. Poliana spune:

    Frumoasa painica ai facut Laura draga. Avand si branzica si oua in compozitie, cred ca are un gust foarte bun. Imi place ca se face foarte repede, e reteta ideala pentru cei mereu pe fuga 😉 Pupici!

  4. Elena spune:

    Of, duc nostalgia vremurilor cind gaseam alte retete pe blog, nu te critic, ca doar esti libera sa scrii orice…doar ca tot sper ca gasesc si altfel de retete. Eu snt complet impotriva regimurilor, mai bine scadem putin cantitatile de mincare si mincam putin sau deloc seara, dar ii inteleg pe cei care tin regimuri, pentru ca , tinindu-te de un program strict, esti mai putin tentat de lucruri care ingrasa.
    Cit despre regimul Dukan, din cauza cantitatilor mari de proteine, e tare nesanatos pentru rinichi.
    Am facut totusi chiftelutele cu fasole, folosind mai putina carne si trebuie sa recunosc ca au fost delicioase.
    In asteptarea vremurilor mai bune, iti doresc totusi mult succes cu regimul!
    Cu drag,
    Elena

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, te inteleg perfect. Stiu ca v-am obisnuit cu alt gen de retete dar nu peste mult timp o sa reincep sa gatesc ca inainte. Pana atunci, ai la dispozitie aproape 500 de retete normale, postate in acesti ani. Dietele nu cred ca sunt iubite de nimeni, mai ales de cei care le tin, dar, din nefericire, sunt absolut necesare cand gatesti intr-un ritm alert, asa cum fac eu. Kilogramele se aduna cumplit de rapid si daca nu luam masuri, devine prea complicat sa le eliminam.
      Dietele proteice devin periculoase daca nu consumi suficiente lichide care sa permita eliminarea reziduurilor din organism. Fara cel putin 2 l de apa pe zi, acestea ajung in sange si in acel moment putem sa vorbim de pericol. Dieta dukan nu inseamna numai carne. Daca ar fi fost asa, nici nu ma gandeam sa o tin. Pe langa carne, consumam aproape toate legumele ( in afara de cele fainoase), multa branzica, iaurt si peste. Eu consum si fructe pentru ca asa m-a sfatuit nutritionistul meu. Practic, eliminam dusmanul numarul 1 al sanatatii noastre: zaharul si, partial, carbohidratii , doar pentru o scurta perioada. Treptat sunt si ele introduse dar consumate cu moderatie.
      Nu m-am mai simtit atat de bine si de energica de cand aveam 18 ani.:)))
      Pup cu drag, Elena, scumpa!

    • Laura spune:

      Cosmin, ma bucur tare mult ca iti place! La inceput mi-a fost greu sa o accept sub denumirea de paine dar acum m-am indragostit de ea. Este foarte satioasa si simplu de facut.
      O zi execelenta sa ai!

  5. Antonina spune:

    Deci nu pot sa cred ce rezultate miraculoase are dieta asta! Am zis eu ca-i mama dietelor eva’. 8 kile intr-o luna? deci ma bag si eu, desi nu prea am tangente cu ovazul.. dar pentru un cantar fericit ce nu face o femeie, nu? 😉 Superbe poze! pup cu drag!

  6. Elena spune:

    Buna Laura!Eu sunt in perioada de atac, urmeaza sa intru in cea de croaziera. Am o problema: nu stiu cum sa alternez regimurile PL si PV. Tu cum procedezi? Multam!

  7. Cristina Elena spune:

    Să știi că am fost sceptică atunci cînd am luat rețeta (avusesem o tentativă în trecut și, așa cum ai scris și tu, fusese un eșec. pîinea mi-a ieșit atunci umedă și deloc gustoasă), dar a ieșit exact ca în imagine și nesperat de gustoasă!
    Mult, mult succes! Alături de tine ne bucurăm și noi de bunătățile pe care le gătești!
    :*

    • Laura spune:

      Viky, draga mea, da, avem voie. Dr. Dukan, ne recomanda sa consumam 1 lingura pe zi dar nu chiar in fiecare zi. Eu le-am consumat in prima luna zilnic si nu m-au afectat cu absolut nimic.
      Pup cu drag!

  8. Judit spune:

    Draga Laura, painea arata bine, dar nu cred ca o poti numi sanatoasa. Nimic nu este sanatos, in ce se foloseste praf de copt. O paine cu adevarat sanatoasa nu contine lactate si nici praf de copt (mai degraba drojdie). Nu vreau sa descriu aici efectele secundare ale acestor produse, cei care doresc, pot sa se informeze din alte surse). Cred ca painea ta e gustoasa, dar nicidecum sanatoasa, desi taratele au un efect pozitiv asupra digestiei. Insa mai sunt si alte „influente” alaturi de ele :((
    Eu prepar painea acasa, si mereu incerc noi si noi „variatiuni pe tema data”, amestecand tarate, faina de ovaz, orz, faina integrala, seminte (in, susan, floarea soarelui si de dovleac), apa, drojdie, sare si o lingurita de zahar brun. Si painea este delicioasa! Iti doresc experimente gustoase si sanatoase in continuarea. Incerc si eu cateva din retele tale, mai ales aperitivele!

  9. Carina spune:

    Buna, Arata super. Si voi incerca retata chiar in seara asta.
    Vroiam doar sa intreb, daca se poate sa inlocuiesc taratele de grau tot cu tarate de ovaz. Adica sa pun efectiv 18 linguri de tarate de ovaz.
    Mersi.

    • Laura spune:

      Carina, draga mea, sigur ca se poate sa le inlocuiesti, numai ca dupa aceea trebuie sa ai grija sa o imparti corect, in functie de faza in care te afli: atac, croaziera, consolidare.
      Pup cu drag!

  10. Ramona spune:

    Buna,,Voiam sa te intreb daca putem consuma aceasta painita in toate etapele dietei,,sunt in faza de croaziera dar am facut painea din ultima zi a perioadei de atac,,,insa vreau sa stiu sigur daca este permisa in toate etapele…App este foarte gustoasa si consistenta :* Pup si multumesc :*

    • Laura spune:

      Ramona, draga mea, se poate consuma in toate cele 4 etape ale dietei.
      Imediat deasupra ingredientelor din reteta, am scris ca se poate consuma pe tot parcursul dietei.
      Pup cu drag!

  11. eliza spune:

    am facut si eu painica,a iesit super,dar eu nu am pus tarate de grau am completat cu cele de ovaz si am pus cate galbenusuri atatea albusuri…………crezi ca am gresit?????

    • Laura spune:

      Eliza, draga mea, nu ai gresit, dar daca ai folosit numai tarate de ovaz, calculeaza cate felii de painica ai voie sa mananci pe zi.
      Te pupic!

  12. Simona spune:

    as face si eu painea asta…arata nemaipomenit !..dar nu ma dumiresc ce fel de branza este (aici in Italia) „crema de branza/crema de iaurt 0,1% grasime „.si branza de vaci o cumpar de la magazinele romanesti.

    • Laura spune:

      Simona, draga mea, poti face acasa crema de iaurt. Cumperi iaurt degresat si il pui intr-o sita tapetata cu tifon. Il lasi sa se scurga cca 5-6 ore, dupa care il poti folosi la aceasta reteta.
      Poti folosi si branzica de vaci degresata daca gasesti la magazinul romanesc.
      Pup dulce!

  13. Carol spune:

    Laura. cat ma bucur ca ai acest blog minunat
    As vrea sa fac si eu aceasta paine pentru sotul meu. Poti sa imi spui cate felii de paine ai voie sa mananci daca esti in etapa de croaziera. Mentionez ca voi respecta reteta ta.
    Daca imi mai dai idei ce alte mancruri sa mai fac iti multumesc anticipat.
    Sanatate maxima si reusita in toate

    Carol

    • Carol spune:

      Multumesc mult pentru raspuns Laura. O voi prepara maine si iti scriu cum mi-a iesit 🙂
      Inca imi este neclar daca cle 2 linguri de tarate zilnice de ovaz mai trebuie consumate in cazul in care mananci din aceasta „painica” sau daca mananci lapte cu fulgi de ovaz. In fine. Mai studiem problema. Aici nu e forum Dukan 🙁
      Toata admiratia pentru bunatatile care le faci. Fotografiile tale sunt extraordinare.
      Weekend placut si sanatate maxima.

  14. Lulsy spune:

    Am gasit reteta de painica ieri si dupa ce mi-am procurat cele necesare am trecut la treaba. Rezultatul a fost o paine decilioasa care mi- a trezit si amintiri placute datorita mirosului. Multumim ca ne impartasesti minunatele retete!!!

  15. eliza spune:

    laura te rog sa-mi spui si mie cate feliute de paine pot mancape zi, daca dimineata maninc iaurtul cu cele 2 linguri de tarate
    te pup cu drag,si-ti multumesc pt aceste retete minunate pt. dieta

    • Laura spune:

      Eliza, draga mea, daca mananci cele doua linguri de tarate la iaurt, nu mai ai voie sa mananci paine deloc.
      In fiecare zi avem voie sa consumam doua linguri de tarate, nu mai mult.
      Pup cu drag si mult spor la dieta!

  16. Mihaela.B. spune:

    vreau si eu sa fac acum painica,dar nu am tarate de grau,pot sa fac si fara,sau trebuie sa adaug altceva?
    Multumesc

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, poti inlocui taratele de grau cu cele de ovaz, dar nu uita ca avem voie doar 2 linguri de tarate de ovaz in croaziera.
      Deci trebuie sa faci calculul ca sa vezi cata painica poti manca pe zi.

  17. luciana spune:

    Laura, spuneti-mi si mie dk taratele se pot pune in lapte cald sau numai in iaurt. Si care sunt cele mai bune tarate de pe piata.

    • Laura spune:

      Luciana, sigur ca se pot pune si in lapte cald si in iaurt. Cele mai bune cred ca sunt cele de la Solaris.
      Te pupic!

  18. Magda spune:

    Laura ,te rog spune-mi trebuie consumate doar 2 linguri de tarate de ovaz pe zi?daca vreau sa mananc ,de exemplu,si paine si muffins ,ambele cu tarate ,am voie?E prea mult?Chiar nu inteleg.te pup.

    • Laura spune:

      Magda, draga mea, doar 2 linguri avem voie pe zi. Poti manca si paine si muffins dar trebuie sa ai grija sa nu depasesti aceste 2 linguri de tarate.
      Pup cu drag!

  19. Magda spune:

    Am facut astazi aceasta paine si biscuitii Dukan.Vreau sa-ti spun ca daca nu ar fi fost aceste retete postate de tine nu cred ca m-as fi apucat de dieta.Esti un ajutor fantastic pentru noi.Nu am cuvinte sa-ti multumesc.Si painea si biscuitii au iesit mai mult decat bune.Te felicit din toata inima!

    • Laura spune:

      Draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri.
      Ma bucur mult ca-ti sunt de folos retetele mele.
      Pup cu drag si multa bafta!

  20. Maria spune:

    Laura, te rog ajuta-ma cu o lamurire. In consolidare putem manca 2 felii de paine pe zi (de preferat integrala). Trebuie neaparat sa consum paine dupa reteta lui (respectiv a ta, care e mai buna) sau orice tip de paine integrala? Daca mananc alt tip din comert la care nu stiu cantitatea de fainuri/ tarate, mai pot manca taratele de ovaz? Cum zicea cineva mai sus, stiu ca nu e forum dukan aici, si chiar nu vreau sa te deranjez cu aceste intrebari, dar incerc sa ma informez cat mai bine, iar tu pari sa fii sigura pe tine si informata. Multumesc mult!

    • Laura spune:

      Draga mea, nu ma deranjezi deloc!
      Poti manca orice tip de paine integrala doresti tu. Nu este neaparat sa o faci in casa. O poti cumpara linistita din comert.
      Taratele de ovaz se mananca chiar daca consumi si cele doua (30 g) paine integrala.
      Deci zilnic ai voie 2 felii de paine integrala (30 g) si 2 linguri cu tarate de ovaz.
      Te pup!!

  21. Miyamoto Bianca spune:

    Multumesc pentru reteta,ce bine imi pare ca am gasit-o!
    Si eu sunt la Dukan,dieta de care sunt tare multumita si eu si sotul meu.
    O sa incerc painica maine si o sa iti scriu cum mi-a iesit!

  22. Gabriel Mursa spune:

    Buna ziua, foarte interesanta painea. Insa, imi permit sa va intreb daca taratele de grau sunt permise in regimul Dukan. Multumesc!

  23. Ionita Mihaela spune:

    buna seara…scz de deranj.tin a doua ora regimul dukan si sunt la perioada de atac si vroiam sa te intreb daca mananc 1 ling si jumatate de fulgi de ovaz,cate felii de painik de ovaz facuta de tine am voie?sau daca pot manca painik aceasta in lok de 1 lingura si jumatate de ovaz si cate pe zi?ms mult…o seara buna

  24. ana_1234 spune:

    Buna Laura, te deranjez cu o intrebare: ai incercat cumva sa o tii la cuptor feliata, practic sa o faci prajita? Mi se pare o solutie de pastrare si scap si de umiditatea din interior. Dar nu stiu cat timp se pastreaza, ca as face-o din tarate de ovaz integral, ceea ce inseamna in cazul meu 9 zile. Oare e ok daca o prajesc in cuptor si o pastrez in pungute de hartie?

    • Laura spune:

      Draga mea, nu o poti pastra 9 zile in pungute de hartie. Cel mai bine, feliaz-o, pune-o la frigider si inainte de-a o manca, prajeste-o.
      Din cauza ca sunt destule oua si branzica in compozitie, nu rezista sigur la temperatura camerei atata timp, chiar daca este prajita.
      Pup cu drag!

  25. Larisa spune:

    Este cea mai buna paine pe care am mancat-o! Daca am putea sa-i adaugam ( in dieta ,ma refer) si cateva seminte( in, dovlec , floarea soarelui etc) as manca-o toata viata!
    Am facut si alte retete de ale tale si toate au iesit perfect, asta pt ca sti sa explici ffffff ok totul. Multumim ca existi si ne ajuti sa „gasim” ce sa mai punem pe masa:)

  26. emilia spune:

    Foarte buna reteta de paine. Mi-a iesit o paine gustoasa si pufoasa, cu coaja crocanta. Am mai incercat si alte retete de la dumneavoastra, care mi-au placut foarte mult (cum ar fi pateul de ficat, pe care il mai facusem si altadata, dupa alta reteta dar imi iesise un pic cam prea uscat). De abia astept sa termin dieta Dukan pentru a face si cateva din celelalte retete (mi-a atras atentia un totrt de ciocolata pe care intentionez sa il fac de ziua fiului meu).

  27. Mihaela spune:

    Painica asta poate inlocui iaurtul amestecat cu tarate din faza de atac? Nu stiu sub ce forma sa mai mananc taratele, nu mi prea plac in iaurt.
    Multumesc

  28. Mona spune:

    Draga Laura, arata fantastic painica ta si m am bucurat grozav cand am vazut ca este cu fulgi de ovaz. Din pacate contine si grau. Te rog din suflet sa mi spui cu ce l pot inlocui. Cu secara? Am incredere totala in retetele tale, niciodata n am dat gres:) Iti multumesc si te pup.

    • Laura spune:

      Draga mea, nu cred ca o sa aiba aceeasi consistenta cu faina de secara.
      Poti incerca dintr-o cantitate mai mica de ingrediente, sa vezi cum iese.

  29. Adriana spune:

    Delicioasa !!! A iesit pufoasa si deloc umeda. Am mai facut paine si dupa alte retete . Daca era branza in compozitie , painea era umeda, daca avea gluten era ca guma . Asta e reteta perfecta.

  30. Mihaela spune:

    Foarte buna pâinica , nu ma așteptam sa iasă atât de gustoasa .
    Mulțumim pentru aceste Rețete minunate .
    PS. La painica se pot adauga și diverse semințe ?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mihaela, ma bucur mult ca ti-a placut. Cred ca poti adauga cca 2 linguri de seminte.
      Te imbratisez cu drag.

  31. Diana spune:

    Bună. Nu îmi e clar dacă albușurile trebuie bătute separat mai întâi. Am încercat mai multe rețete și vreau să văd daca am succes mai mult cu această rețetă. Mulțumesc! 😉

  32. Simona Iuliana Manolache spune:

    Buna Laura.
    Esti minunata, iar retetele tale sunt super gustoase! 🙂
    As vrea sa te intreb daca este ok sa folosim taratea de grau in reteta de Paine Dukan pentru ca eu citisem in carte si pe website ca nu avem voie in Attak si Cruise. Se recomanda diar taratea de ovaz.Doar din consolidare ar fi voie.
    Poate gresesc eu si se aflau pe lista alimente tolerate in cantitati limitate?
    Te rog daca poti sa imi clarifici acest aspect pentru ca as incerca reteta ta de paine dupa cateva incercari anterioare mai putin reusite.
    Iti multumesc!
    Un an cu realizari pe toate planurile sa ai!
    🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor