Supa de cirese cu vin rosu


supa de cirese cu bezele in cupa

Nimic nu poate fi mai gustos intr-o zi rece de iunie, cum este aceasta zi de luni pe la noi, decat o supa parfumata de cirese cu vin rosu. O puteti servi ca atare sau in combinatie cu iaurt simplu, sau frisca si bezele, cum am servit-o noi.

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 350 g cirese
  • 280 ml apa
  • 280 ml vin rosu de buna calitate
  • 100-125 g zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 pastai cardamom
  • 1 lamaie mica (doar sucul)
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

  • Curatam samburii cireselor, cu mare grija, astfel incat ciresele sa ramana intregi.
  • Punem intr-o oala apa amestecata cu vinul, batonul de vanilie despicat pe lungime, zaharul, scortisoara, cuisoarele, pastaile de cardamom zdrobite.
  • Lasam siropul pe foc mic spre mediu pana cand zaharul este complet dizolvat.
  • Adaugam ciresele si sucul de lamaie. Le fierbem cca 15-20 minute sau pana cand sunt patrunse bine dar nu foarte moi.
  • Scoatem ciresele cu o paleta si le punem intr-un vas de plastic.
  • Reducem siropul pe foc mic pana capata o consistenta foarte usor cremoasa. In 10-15 minute, se reduce exact cat trebuie. Consistenta nu trebuie sa fie foarte densa, ci asemanatoare unui sirop concentrat.
  • Strecuram siropul peste cirese si il lasam sa se raceasca dupa care il bagam in frigider pentru 1-2 ore.
  • Putem servi supa ca atare sau in combinatie cu iaurt, crema de vanilie sau de lapte, frisca, etc.
  • Este delicioasa!!

O saptamana minunata va doresc!!
Autor: +Laura Adamache

Print Friendly, PDF & Email

28 comentarii la “Supa de cirese cu vin rosu

  1. Laura-Maria spune:

    Foarte interesanta si aceasta reteta a ta, ma bucur sa fac parte din grupul pofticiosilor si al celor ce iti urmaresc pagina, este un pas frumos si , sigur , ff gustos, pt inceputul de saptamana. Multumesc si iti doresc o saptamana frumoasa, gustoasa, parfumata de miros de tei !

  2. Mirabela spune:

    Draga Laura arata delicios acest sirop dar eu tocmai am cules un visin 🙂 si vroiam sa stiu daca trebui sa maresc cumva cantitatea de zahar daca folosesc visine si daca se poate steriliza si pastra pentru mai mult timp.

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, daca visinele sunt foarte acre, mai mareste cantitatea de zahar. Gusta supa si daca mai e nevoie, mai adauga.
      Sigur ca se poate pastra pentru mai mult timp in borcane sterilizate.
      Pup cu drag!

  3. Monica spune:

    Ce bine arata totul Laura! Doamne nu stiu cum faci, nu stiu cum reusesti dar faci niste poze de mai mare frumusetea! Imi vine sa le mananc direct din monitor, de as putea:)). O mica intrebare am si eu, de unde pot cumpara batoanele de vanilie? Eu gasesc numai in supermarket, la niste preturi exorbinatante, gen 6 euro o pastaie si nici nu e asa de aromata pe cat ma astept. Pupici Laura si multumim ca ne faci pofta de fiecare data cu asa fotografii.

    • Laura spune:

      Monica, draga mea, multumesc mult ca-ti plac pozele mele! Draga mea, le poti achizitiona de pe http://www.pastaidevanilie.ro
      Am pus linkul spre ei in lista de ingrediente ( in rosu).
      Au o calitate exceptionala si preturile sunt mai mult decat accesibile. Plus ca au o varietate impresionanta de condimente, arome si alte minunatii.
      Pup dulce!!

    • Laura spune:

      Adriana, iubita, e chiar super racoritoare!! Ce-as mai papa si eu o portie acum… dar sunt la dieta si nu am voie.:(
      Pup dulceeeeee!!

  4. Alina spune:

    Draga Laura arata super si delicios sigur ,vreau sa te intreb cum scoti tu s^mburi la cirese, mama mea avea o ustensila pt. scos ,dar eu nu am vazut nicaieri asa ceva ,ai vreo ideie ???.Eu locuiesc in New York .Pupici multumesc pt reteta :O)

    • adela spune:

      Buna Alina,cauta pe amazon.com cherry pitter si o sa-ti dea mai multe optiuni, eu l-am luat pe cel de la OXO.O zi buna!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, eu le scot manual. Nu am un aparat pt scos samburii, desi tot zic sa cumpar unul. Practic, fac o incizie cu unghia degetului mare in partea unde a fost codiat si apoi bag usor degetul pe sub sambure si il extrag. Daca le cureti manula, sa folosesti manusi pentru ca pateaza destul de rau.
      Pup dulce!!

  5. Poliana spune:

    Ahhhh, cat de bine arata totul in pozele tale, supa asta pare cea mai buna din lume!! Cu siguranta e buna, e o reteta inedita pentru mine. Felicitari!!! Pupici (am furat o reteta de cozonac de la tine :D)

  6. Oana spune:

    Fantastica reteta! Am mancat in Franta ceva similar si mi-a placut foarte mult. Imi fac lista de cumparaturi si maine ma apuc de treaba. Iti multumesc ca ne impartasesti experientele tale culinare. Iti doresc o zi minunata!

    • Laura spune:

      Irina, draga mea, poti alege un vin dulce sau demisec. dar sa fie de foarte buna calitate.
      Pup si ma bucur ca iti place reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor