Mancare de fasole verde


Retete culinare mancare – Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde in vas de lut

Astazi va propun o mancare traditionala de fasole verde. Nu stiu voua cat de mult va place fasolea verde dar eu imi amintesc ca in copilarie  mami se chinuia cumplit ca sa ma convinga sa o gust macar. Nici cand am crescut nu se numara printre mancarurile mele preferate, asa ca am incercat sa o pregatesc putin mai altfel decat o mancam acasa. De data aceasta am facut-o cu niste carne de porc, pe care o puteti inlocui, daca doriti, cu carne de pui. Lui Cris i-a placut tare mult aceasta mancarica cu fasole si, trebuie sa recunosc, ca si mie imi place fasolea verde gatita in acest fel.

Ingrediente – Mancare de fasole verde

  • 1 kg fasole verde
  • 500 g carne de porc/carne de pui
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui/arahide
  • cca 150 ml apa calda/supa de legume
  • 1 pahar vin alb demisec de buna calitate (cca 100 ml)
  • 4-5 linguri suc de rosii cu pulpa
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare – Mancare de fasole verde

  • Taiem carnea in bucatele potrivite si indepartam grasimea in exces. Tamponam carnea cu hartie absorbanta de bucatarie. Incalzim 2-3 linguri de ulei, intr-o tigaie teflonata, si adaugam bucatelele de carne. Le rumenim frumos pe toate partile (cca 10 minute) apoi adaugam jumatate de pahar de vin si il lasam sa se evapore complet.
  • Cat timp carnea se rumeneste, incingem untul intr-o tigaie separata si adaugam fasolea verde curatata si taiata in bucatele 3-4 cm. O sotam 2-3 minute, dupa care adaugam usturoiul tocat marunt si cealalta jumatate ramasa din paharul de vin.

Carne de porc si fasole verde la calit

  • Dupa ce vinul s-a evaporat, adaugam fasolea verde peste bucatelele de carne.
  • Amestecam sucul de rosii cu apa calda/supa de legume si il turnam peste mancare.
  • Carnea si fasolea trebuie sa fie aproape acoperite de sos, astfel incat sa se patrunda bine.

Fasole verde amestecata cu carne de porc

  • Acoperim cratita cu un capac si lasam mancarea sa fiarba pe foc mic pentru cca 35-45 minute sau pana cand carnea si fasolea sunt patrunse complet.
  • Inainte cu 5 minute de-a stinge focul, adaugam sare si patrunjel tocat dupa gust.
  • O servim cu putina smantana. Noi am servit-o cu painici calde din faina integrala de secara (reteta in curand pe blog).

Mancare de fasole verde cu carne in vas de lut

Pofta buna si un weekend minunat!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de fasole verde
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 64 Review(s)

25 comentarii la “Mancare de fasole verde

    • Laura spune:

      Felicia, ai dreptate. Mai ales in post, este excelenta mancarea de fasole verde cu usturoi si marar.
      O zi excelenta sa ai

  1. Alina--Explora Cuisine spune:

    Foarte buna, imi trage cu ochiul 🙂 noua ne place tare mult fasolea verde in mancare, desi in copilarie o uram cu desavarsire :)) Pupici!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place!! Eu nu suportam nici macar mirosul mancarii de fasole verde.:))
      La fel mi se intampla cu mancarea de urzici pe care acum le ador dar nu am de unde sa le cumpar…:((
      Pup cu mare drag!!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, chiar este gustoasa. Si asta ti-o spune o persoana care nu se da in vant dupa fasole verde.
      Pup dulce si o zi excelenta iti doresc!

  2. The Wandering Oltean spune:

    Exact asta aven noi acum in frigiger, dar facuta cu carne de pui :). Si la noi se face exact cum ai facut-o tu si e super delicioasa
    Din fericire, copii mei nu zic nu la mancarea asta

    • Laura spune:

      Esti norocos ca o mananca cei mici cu placere. Ai mei faceau acrobatii ca sa mancam legume.:)) Fratele meu le inghitea cat de cat dar eu eram complet anti-legume cand eram mica.
      Sa ai o zi excelenta!

  3. AliceKitchenette spune:

    Extrem de apetisant, desi nu ma omor dupa fasolea verde recunos ca ce ai pregatit tu aici arata tare delicios……si parca as face si eu o portie ;))!

    • Laura spune:

      Alice, scumpa, mancarica asta e dedicata in special celor care nu iubesc mult fasolea verde.
      Pup dulce si sper sa iti placa daca o incerci.

  4. Dianu Andreea spune:

    Eu ador fasolea verde cu mult ustroi si carnita de pui 🙂 Foarte bine arata cea pregatita de tine:)

    Pupici si weekend placut 🙂

    Hugs!

  5. Adina spune:

    Offf, ce bine arata si gustoasaaaaaaa ! De cand zic sa ajung in piata …Vreau sa congelez si pentru iarna…:)

    O saptamana usoara si plina de initiative !:)

    Pupici !

    • Laura spune:

      Adina, scumpa, pup dulce dulce! Eu nu sunt mare fan fasole verde dar gatita in acest fel, imi place.
      O zi excelenta sa ai!!

  6. doina spune:

    am incercat reteta in seara asta si nu ne-a dezamagit deloc, deloc, 😉 ba chiar ne-am descoperit un nou fel de mancare favorit 😉

    multumim mult draga Laura!

  7. raluca spune:

    Am si eu pe foc chiar acum mancarica.
    Eu o faceam cu ceapa si morcov calite, apoi carnea si apoi fasolea si fiert pana se face. Si ceva rosii/bulion.
    Mi se pare ciudata o mancarica de legume fara ceapa, dar am zis sa incerc. Abia astept sa vad ce iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor