Mancare de fasole verde cu galuste de carne


Retete culinare Mancare – Mancare de fasole verde cu galuste de carne

Mancare de fasole verde - detaliu

Mancarea de fasole verde cu galuste de carne a intrat in topul preferintelor imediat dupa ce am gustat-o. Initial am vrut sa fac niste chiftele marinate dukan si o salata de fasole verde, dar in timp ce chiftelutele erau pe foc, am zis sa incerc sa le combin cu fasolea verde. Gustul, divin! Pur si simplu m-am indragostit de mancarea asta si sambata o sa cumpar special carne tocata de vita ca sa o refac. Este o reteta dietetica care poate fi consumata si in dieta dukan (croaziera, PL).

Ingrediente – Mancare de fasole verde cu galuste de carne

  • 500 g carne tocata slaba de vita
  • 1 ou mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 500-600 g fasole verde
  • 3 foi de dafin
  • patrunjel
  • 6 boabe ienupar (optional)
  • 3-4 rosii proaspete/conserva
  • 1 cana cu apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Mancare de fasole verde cu galuste de carne

  • Amestecam carnea tocata cu oul, 2 catei de usturoi si ceapa date prin razatoare, sare si piper.
  • Punem doua linguri de apa intr-o cratita incapatoare si adaugam ceilalti doi catei de usturoi taiati in feliute subtiri. Dupa 1-2 minute, adaugam rosiile tocate marunt (daca folosim rosii proaspete le decojim inainte), foile de dafin, patrunjel tocat marunt dupa plac, sare, piper, boabele de ienupar si o cana mare, plina cu apa.
  • Formam, cu mana usor umeda, galustele de carne si le adaugam in cratita.
Mancare de fasole verde - detaliu galuste de carne
  • Acoperim cratita cu un capac si le lasam sa fiarba cca 30 de minute.
  • Intre timp, curatam fasolea verde si o taiem in bucati de 3-4 cm. Dupa 30 de minute, adaugam fasolea peste galustele de carne si acoperim din nou cratita cu capac.

Mancare de fasole verde cu galuste de carne in cratita

  • Mai lasam mancarea de fasole verde pe foc pentru inca 10-15 minute, timp suficient pentru fasole sa fiarba cat trebuie.
  • O servim simpla sau cu iaurt degresat daca suntem la dieta si ne place combinatia asta, sau cu smantana daca nu sunteti la dieta.
  • Noi am servit-o simpla si ne-a placut foarte foarte mult! Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de fasole verde cu galuste de carne
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)

36 comentarii la “Mancare de fasole verde cu galuste de carne

  1. Roxana spune:

    Chiar ma gandeam daca ar merge o combinatie de genul asta! Nu stiam ce sa fac din fasole verde, sa fie si bun si simplu de preparat. 🙂

  2. Dani spune:

    Urmaresc de mult site-ul dvs. Aveti niste retete divine, iar fotografiile sunt asa de bine realizate, incat mi se par bune „de mancat” 🙂 Am observat ca aveti reteta aceasta potrivita la dieta (nu doar pt dukan, e ok si pentru keto) si ma intrebam daca mai sunt alte retete anume din aceasta zona dietetica si daca puteti forma o categorie in dreapta paginii cu acestea. Multumesc frumos.

  3. Carmen spune:

    Laura,
    Mancarica arata tare bine dar spune-mi cu ce e painica aia care se vede in poze! Aratat atat de apetisantttt!

    • Laura spune:

      Carmen, scumpa, ma bucur ca iti place mancarica.
      Painica din fundal este dukan si e o paine cu tarate de ovaz. O sa postez in curand reteta.
      Pup dulce!!

  4. Lavinia spune:

    Minunat! Chiar nu stiam ce sa mai gatesc sa fie dietetic. Buuuna idee, o incerc sigur zilele astea. Cu cat mai multe retete dietetice, cu atat mai bine 😀

    • Laura spune:

      Lavinia mea draga, ma bucur mult ca iti place reteta! Eu nu am fost fan fasole verde niciodata, dar a inceput sa imi placa teribil in ultima perioada.
      Pup dulce!!

  5. Poliana spune:

    Cred ca e super combinatie, imi plac si fasolea verde si chiftelutzele. Prezentarea este superba ca intotdeuna, pozele te indeamna parca sa gusti din ele. Pupici!

  6. Adriana Lupu spune:

    Laura draga,chiar astazi am facut aceasta reteta de fasole dar am facut gratare de pui langa ea.Am sa incerc si cgiftelutele cu fasole.Pupici si o noapte linistita.

  7. Adriana Lupu spune:

    Tot eu te deranjez,am scris un cuvant gresit si trebuie sa ma corectez.Chiftelute am vrut sa scriu si am scris ce se vede.Scuze

  8. Cosmin Ordean Boc spune:

    Arata nemaipomenit Laura! O combinatie excelenta si o prezentare de nota 10… ca de obicei!Un weekend placut va dorim!

  9. Cali spune:

    Laura, eu sunt in spania de cativa ani deja si tin minte ca aceasta dieta o tinea mai toata lumea. Era laudata peste tot( gaseai prin magazine paine dukan, turte dukan, etc, la restaurante la fel, retete dukan) iar acummmmmmmmmmm….offff doamne deci nimeni nu mai cumpara produsele respective. Iti sugerezi sa cauti efectele secundare pe care le are aceasta dieta ( o spun spre binele tau, dar daca vrei totusi sa o tii e decizia ta). Eu am 2 prietene care au tinut dieta acum 2 ani ( dar isi gateau singure retetele minunate) si au slabit miraculos; din pacate acum au mari probleme de sanatate ( mai ales cu ficatul) si in plus au castigat kg pierdute cu faimoasa reteta. De fapt, chiar Dr. Dukan avertizeaza cu privire la efectele secundare ale dietei. Mai gandeste-te, draga mea.

    • Laura spune:

      Draga mea Cali, iti multumesc mult pentru avertizari. Orice dieta trebuie urmata numai cu acordul propriului nutritionist si cand analizele noastre sunt perfecte. Nu cred ca dieta dukan este mai periculoasa decat altele dar cred ca fiecare organism reactioneaza diferit cand este supus unei diete.
      Te pup cu drag si multa sanatate le doresc prietenelor tale!!

  10. Ionela spune:

    O am pe foc, acusi o devoram,e minunata! Eu nu sunt la dieta asa ca am calit putin usturoiul si am pus boabe de enibahar,iar in galuste am pus si marar. Multam de reteta! Eu ador fasolea verde!

  11. Sonia spune:

    Buna,
    am facut astazi aceste galuste de carne cu fasole verde si au avut mare succes. Imi plac mult mai mult decat chiftelutele marinate pentru ca nu trebuie prajite inainte si mi se par mai sanatoase asa. Cu siguranta am sa repet reteta cat de curand.

  12. Andreea E Radu spune:

    Tocmai ce am terminat de degustat…. a iesit nemaipomenita, multumesc de reteta! Tin sa spun ca inainte de Dukan nici nu ma aprpiam de bucatarie, si a trebuit sa incerc diferite retete ca sa pot tine dieta mai diversificat, ei bine cu mediocrele mele calitati de gatit mi-a iesit delicioasa! Acum ma pun sa fac si sarmalele 🙂

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut. Eu si inainte gateam de zor, dar de cand cu dieta, gatesc zilnic vreo 2-3 retete.:))
      Nu as fi putut sa o tinem daca nu as fi gatit des si diversificat.
      Pup dulce si spor in continuare!

  13. unikorna spune:

    Your food art is amazing :). Sunt foarte putine bloguri food care sa faca fotografii de calitate. Esti foarte talentata, e o incantare sa rasfoiesc paginile blogului tau.

  14. Magda spune:

    Draga Laura,am facut astazi aceasta mancare de fasole (cu mici modificari)si rulada de ciocolata Dukan.Totul a fost absolut delicios si chiar nu exagerez.Iti sunt atat de recunoscatoare!N-am crezut ca se poate manca o prajitura Dukan asa buna.Cu siguranta ca o sa incerc si alte retete si ,te rog din suflet,in masura in care e posibil,sa mai postezi si alte retete Dukan.Dumnezeu sa-ti dea multa sanatate si putere de munca!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur taer tare mult ca ti-au placut retetele incercate.
      Cu siguranta o sa mai vina si alte retete dukan.
      Pup dulce si spor la dieta!

  15. Gratiela spune:

    Draga Laura,tocmai am facut acesta reteta,dar am inlocuit carnea de vitel cu cea de pui.Mi-a placut foarte mult,eu am servit-o cu iaurt si a fost delicioasa!!!

  16. geta spune:

    Draga Laura,

    am incercat astazi reteta ta. Este o idee minunata si totul se face simplu si repede. Am servit-o cu mamaliguta. Ne-am lins pe bot 😉

    Multumim ,

    Geta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor