web analytics

Pui cu cartofi la cuptor

Retete culinare mancare – Pui cu cartofi la cuptor

Pui cu cartofi la cuptor in farfurie

Puiul cu cartofi la cuptor se afla destul de des pe masa noastra, mai ales cand timpul nu imi permite sa gatesc zilnic. Saptamana trecuta a fost destul de aglomerata la mine, asa ca am gatit destul de putin. Joi am fost un pic mai libera si am executat rapid o friptura de pui cu cartofi la cuptor. Dintre toate retetele cu carne de pui, friptura este una dintre preferatele noastre. Cred ca sunt destul de putine persoane care spun nu in fata unui copan crocant de pui cu cartofi la cuptor.

Datorita marinadei in care am tinut carnea de pui inainte de preparare, rezultatul final a fost deosebit de gustos si aromat.

Ingrediente – Pui cu cartofi la cuptor

  • 1 pui de cca 700 g
  • 5-6 cartofi mari
  • boia dulce
  • piper macinat
  • sare

Ingrediente Marinada

  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi medii
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 pahar ulei de masline/floarea soarelui
  • 1/2 lamaie (doar sucul)
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • ierburi aromatice proaspete (patrunjel, maghiran, salvie, menta, rozmarin)
  • 6 boabe ienupar
  • 7-8 boabe piper
  • apa

Mod de preparare

  • Taiem puiul, il spalam si il stergem foarte bine. Punem bucatile de pui, una langa alta, intr-o tava incapatoare.
  • Emulsionam uleiul cu sucul de lamaie si il turnam peste pui. Adaugam o ceapa taiata in feliute subtiri, morcovii taiati in rondele, usturoiul curatat si tocat marunt, boabele de ienupar si piper si vinul.
  • Dizolvam sarea si zaharul intr-un pahar mic de apa calduta si il adaugam peste pui.
  • Tocam marunt ierburile aromatice si le adaugam si pe ele in marinada.
  • Bucatile de pui trebuie sa fie complet acoperite de lichid. In cazul in care mai este nevoie, mai adaugam putina apa astfel incat sa acoperim in totalitate puiul.
  • Acoperim tava cu folie de plastic alimentara si o bagam in frigider pentru 4 ore.
  • Intre timp, curatam cartofii, ii taiem in patratele potrivite si ii punem intr-un vas cu apa rece.
  • Dupa 4 ore, scoatem carnea de pui si legumele din marinada si le punem in tava de cuptor, usor unsa cu ulei de masline sau floarea soarelui. Adaugam cartofii bine scursi si stersi, boia dulce, sare si piper.
Pui cu cartofi la cuptor preparare
  • Adaugam 1-2 polonice din marinada peste pui si cartofi. Acoperim tava cu folie de alumniu si o bagam in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 60 minute.
  • In ultimele 10-15 minute de coacere, inlaturam folia si lasam puiul sa se rumeneasca frumos.
  • Il servim cu pofta!
Pui cu cartofi la cuptor detaliu

  • Pofta buna si o saptamana excelenta tuturor!!
Sumar
Nume Reteta:
Pui cu cartofi la cuptor
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
5 Based on 5 Review(s)

33 Comentarii
  1. 1
    07/05/2012
    15:56

    O super idee pentru o cina usoara.Multumesc draga Laura.Pupici

    • 1.1
      14/05/2012
      09:33

      Adriana, scumpa, asa este. Merge de minune retetuta asta pentru cina.
      Pup dulce!

  2. 2
    07/05/2012
    20:11

    O bunatate de pui avem aici! mi s-a facut pofta de niste pulpite cu pielea crocanta :)

    • 2.1
      14/05/2012
      09:26

      Timea, scumpa, tare ma bucur ca iti place reteta!
      Pup cu drag!

  3. 3
    07/05/2012
    20:50

    Arata tare bine puiul cu cartofiori!Yummy, ce pofta mi-ai facut!Pup!

    • 3.1
      14/05/2012
      09:25

      Licuta, scumpa, ma bucur ca-ti place reteta! E tare simpluta dar atat de buna!
      Pup dulce!!

  4. 4
    08/05/2012
    05:12

    Ti-e foame, nu ti-e foame, nu mai are nici o importanta… te uiti la pozele astea si esti plin de pofte!

    • 4.1
      14/05/2012
      09:24

      :)))))) Ma bucur mult ca-ti place reteta!
      O saptamana excelenta sa ai!

  5. 5
    08/05/2012
    10:04

    Delicios ! Si eu pregatesc destul de des o reteta ,aproape similara ,:) de pui cu cartofi si rozmarin, preferatii mei,dar asta este deosebita !

    P.S: Imi place la nebunie rasnita !:)

    • 5.1
      14/05/2012
      09:23

      Adriana, draga mea, tare ma bucur ca iti place reteta!! Se face simplu foc si rezultatul este delicios!
      Pup dulce dulce!!

  6. 6
    08/05/2012
    14:10

    Ce bine arata!!! trebuie sa mai gatesc si eu niste pui in curand…. mi s-a facut o pofta uitandu-ma la poze… :)

    • 6.1
      14/05/2012
      09:21

      Dika, draga mea, ma bucur mult ca iti place reteta! Eu deloc nu eram fan carne de pui dar de la o vreme o pregatesc destul de des.
      O saptamana excelenta sa ai!

  7. 7
    08/05/2012
    17:55

    inteleg ca ai tinut 4 ore cartofii in apa….stiam ca nu e bine

    • 7.1
      14/05/2012
      09:21

      Gabi, nu i-am tinut 4 ore in apa. I-am curatat cu cca 30-45 de minute inainte de a scoate puiul din marinata.
      Am sa merg sa scriu excat lucrul acesta in reteta ca sa nu existe confuzii.
      O saptaman excelenta iti doresc!

  8. 8
    09/05/2012
    08:56

    Buna Laura,

    Excelente retetele si superbe pozele . Felicitari ptr blogul tau culinar !
    In acesta primavara,am descoperit blogul tau, din intamplare si de atunci te urmaresc cu placere; iti multumesc ptr retete si detalii lor.Mult succes in continuare !

    • 8.1
      14/05/2012
      09:18

      Irena, draga mea, multumesc tare mult pentru vizita!
      Te pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  9. 9
    14/05/2012
    11:33

    Pe gustul meu acest preparat!!

  10. 10
    14/05/2012
    13:09

    Buna ziua, Laura!
    Multumesc pentru retetela tale grozave! Am incercat multe dintre ele si au iesit grozav.S
    pune-mi, aici cand adaugam vinul?

    • 10.1
      16/05/2012
      10:35

      Lumi, draga mea, multumesc mult de apecieri si multumesc ca mi-ai atras atentia asupra vinului!
      Am corectat acum reteta!
      Pup cu drag!

  11. 11
    17/05/2012
    22:13

    Draga Laura,

    Arata extraordinar! In cazul in care las puiul la marinat mai mult de 4 ore, exista vreo problema?

    Multumesc,
    Cristina

    • 11.1
      21/05/2012
      09:17

      Cristina, draga mea, poti lasa puiul la marinat pana la 12 ore numai ca in acest caz trebuie sa fii atenta sa nu pui foarte multe condimente cu un gust pregnant ( in cazul de fata ma refer la rozmarin care are o aroma puternica).
      Te pup cu drag!

  12. 12
    03/07/2012
    14:03

    Crezi ca ar iesi molcuta si carnea de pasare de tara?

    • 12.1
      13/07/2012
      11:05

      Ionela, draga mea, nu stiu ce sa zic… Trimite-mi mie pasarea de tara si iti spun daca mi-a iesit moale.:))))))
      Draga mea, acum serios vorbind, o sa iasa o simfonie de gust cu pui de tara.
      Pup dulce!

  13. 13
    16/07/2012
    21:09

    Arata superb Laura,dealtfel ca si toate retetele tale.Pt ca sunt o incepatoare in acest domeniu am sa iti pun cateva intrebari simple pt cei experimentati :Cuptorul preincalzit cu cate minute poate fi echivalat? si Ai pus cuptorul pe functia de coacere si sus si jos ? Iti multumesc

    • 13.1
      18/07/2012
      16:17

      Adelaide, scumpa, ma bucur ca iti place reteta! Preincalzesti cuptorul pentru cca 8-10 minute iar functia de coacere este cea traditionala, cu caldura si de jos si de sus.
      Pup cu mare drag si spor la bucatarit!!

  14. 14
    10/10/2012
    18:06

    Hello,

    F buna reteta. Clasica! Ce imi place mie sa fac este sa fierb cartofii pt 8-10 minute, sa ii smotocesc putin in strecuratoare si sa ii las sa se raceasca. Lucru asta o sa formeze o crusta f crocanta deasupra dupa vreo 40 min la cuptor!

    • 14.1
      12/10/2012
      08:34

      Andrei, si eu ador cartofii pregatiti in acest fel. Eu ii fierb un picut mai putin si adaug cativa catei de usturoi necuratati si o crenguta mica de rozmarin. O nebunie!!
      Weekend minunat iti doresc!

  15. 15
    03/04/2013
    22:04

    delicioasa reteta!
    cred ca e o greseala cu sucul de masline

    • 15.1
      04/04/2013
      09:42

      Dana, draga mea, poti exclude sucul de lamaie din marinata, dar iti garantez ca nu influenteaza negativ gustul final.
      Te pup!

  16. 16
    04/04/2013
    18:09

    Nu vreau sa exclud sucul de lamaie, dar scrie in reteta suc de masline in loc de suc de lamaie
    Te pup si astept cat mai multe retete rapide si delicioase! Toate retetele tale pe care le-am incercat au iesit foarte bune.

    • 16.1
      15/04/2013
      17:46

      Dana mea draga, nu as fi observat daca nu-mi spuneai!! Multumesc mult mult!
      Pup cu mult drag!

  17. 17
    05/08/2013
    14:01

    As vrea sa intreb daca puiul se fierbe inainte un pic daca e de casa

    • 17.1
      22/08/2013
      12:28

      Draga mea, puiul de tara are o consitenta mai dura putin, dar mie tocmai asta imi place. Eu nu fierb niciodata puiul de tara.
      Pup cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>