Tarta cu crema de branza si mac

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete de Pasti – Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

 Fie ca Sfintele Sarbatori de Pasti sa va aduca multa liniste si lumina in suflete! 

Paste Fericit!

Acum cateva zile am facut o delicioasa tarta cu crema de branza si mac, pe care sigur o voi repeta de Pasti. Seamana foarte mult cu reteta de pasca, numai ca are in plus un delicios strat de mac. Ador macul, iar in aceasta tarta/pasca, se combina extraordinar de bine cu stratul de crema de branza.

Tarta cu crema de branza si mac se face foarte repede si se conserva de minune pentru 2-3 zile ( poate si mai mult dar la noi s-a terminat in 3 zile).

Ingrediente Tarta cu crema de branza si mac (forma de 26 cm)

1. Blat

  • 175 g faina
  • 75 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf copt
  • 50 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat

2. Umplutura mac

  • 200 g mac
  • 75 g faina
  • 1/2 lingurita rasa praf de copt
  • 3 oua medii
  • 25 g unt topit
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat/ esenta de rom

3. Umplutura branza

  • 500 g ricotta/branza de vaci
  • 75 g zahar
  • 20 g unt topit
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie/portocala ( optional )

Mod de Preparare blat

Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni complet cand adaugam faina).

Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen.

Mod de Preparare umplutura mac

Amestecam macul cu zaharul si le macinam la robot, cca 2 minute daca vreti sa se simta sau 4 minute, daca-l doriti foarte fin. Adaugam apoi ouale, untul topit rece, zaharul, zaharul vanilat sau putina esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt.

Mixam pana la completa omogenizare.

Mai jos puteti vedea consistenta blatului si a umpluturii de mac,

Tarta cu crema de branza si mac - umpluturaMod de Preparare umplutura crema de branza

Amestecam ricotta/branza de vaci bine scursa cu untul topit rece, ouale usor batute cu furculita, zaharul, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta. Daca doriti, puteti adauga si coaja de lamaie, portocale, stafide sau bobite de ciocolata.

Asamblare tarta

Tapetam o forma rotunda de 26 cm cu o foaie de hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.

Adaugam aluatul pentru blat si il nivelam. Peste el adaugam umplutura de mac, o nivelam cu grija iar peste mac, adaugam umplutura de branza.

Tarta cu crema de branza si mac - preparare tartaIntroducem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus, functie traditionala (caldura de jos si de sus) si o coacem pentru 30-35 minute.

Timpul de coacere este foarte important la aceasta tarta pentru ca daca o lasati prea mult, va iesi destul de uscata. Dupa 30 de minute, infigeti o scobitoare in tarta. Daca iese usor umeda datorita umpluturii de branza, scoateti tarta din cuptor ( branzica se mai intareste dupa ce se raceste). Daca scobitoarea iese din tarta cu urme de mac sau de blat, o mai tineti 3-4 minute si repetati testul cu scobitoarea.

Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca 2-3 minute in forma, apoi o scoatem cu grija si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Imediat scoasa din cuptor este foarte umflatica iar dupa ce se raceste se lasa, dar foarte foarte putin.

Tarta cu crema de branza si mac - tarta coapta

O pudram cu zahar vanilat si o servim cand este rece. Eu, ca de obicei, am taiat-o cat era calduta inca. Delicioasa!

Tarta cu crema de branza si mac - detaliu finalPofta buna !!

 

 

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Maria

    Dehehehlicioasa ! Si spectaculasa !
    ‘Am dus la cumetrii nostri la masa de Paste si primii atat de multe complimente! Ti-am facut reclama blogului. Apreciez detaliile din poze si descriere.
    Neavand o forma de tort de diametru de 26cm am copt intr-o oala de fonta (le Creuset) care se apropia mai mult de dimensiunile cerute. A trebuit sa o coc vreo zece minute in plus.
    A doua reteta lauraadamache care merge direct in tezaurul familiei. Este atat de buna, incat imi doresc ca baietii mei cand se insoara sa isi bata neveste la cap sa invete reteta. 
    MULTUMESC Laura!

    • Laura

      Draga mea, ma bucur din tot sufletul ca v-a placut tarta! Pupicei cu mult drag!

  2. anca

    Am facut-o si a iesit exact ca in poza! Sunt tare mandra de mine :-D multumesc pentru reteta Laura,e usor de facut, estetica si delicioasa.

  3. Elena

    se poate folosi urda in loc de branza/ricotta? e interesanta reteta aceasta ca si celelalte, deci trebuie incercata :)

  4. Laura C

    Am incercat aceasta tarta! Absotul specaculoasa! Gustul este special. Incercati-o cu incredere!

    • Laura

      Toni, pentru pozele tartei am folosit un Canon 500D, la pozele mai recente folosesc un canon 60D.

  5. Madeleine

    Pana la urma am gasit de cumparat ricotta caci am zis sa o fac ca la carte, fara improvizatii ;) A iesit delicioasa, foarte interesanta combinatia de mac si branza, dar m-am chinut putin cu cele 3 straturi, mai ales ca stratul de mac era mai dur si cand il intindeam tot se amesteca cu blatul (care e foarte moale). Ca aspect nu mi-au iesit straturile perfect definite ca in poza ta, insa se taie foarte bine si merge grozav dimineata la cafea :)

    • Laura

      Madeleine, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut prajiturica.
      Daca o refaci si iti iese prea densa compozitia de mac, mai adauga 1-2 linguri de lapte ca sa o mai fluidizezi un pic si in blat mai adauga 1 lingura de faina ca sa devina un pic mai dens.
      Pup cu mult drag!!

  6. Madeleine

    Buna, Laura, as vrea sa incerc si reteta asta (caci am luat la rand retele tale :) ) si vreau sa te intreb daca pot folosi quark in loc de ricotta, ca in reteta cu cheesecake si mandarine (care apropo, e bestiala, multa crema cum ne place noua, se topeste in gura…). Multumesc!

    • Laura

      Madeleine, draga mea, sigur ca se poate inlocui ricotta cu quark. Alege un quark cu o consitenta mai solida, asemanatoare ricottei.
      Te pup cu drag!

  7. Luminita

    Buna Laura!

    trebuie sa-ti marturisesc ca ma inspir foarte mult din retetele publicate de tine…week-end-ul trecut am avut curiozitatea de a face aceasta tarta! mi-a iesit foarte frumos, iar de gust nu mai vorbesc…s-a mancat intr-o clipita!
    pup si te mai astept cu retete inspirate!

    • Laura

      Dana, draga mea, ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut. De ce a fost inecacioasa?
      Pup!

  8. Pop Georgeta

    Minunat a ieşit tarta si un gust…hmmm. Uşor de preparat, nu-ţi ia mult timp, am urmat indicaţiile şi a fost foarte OK. Excelentă!!! De sărbătorile pascale, va ocupa un loc de cinste, la noi pe masă. Mulţumesc!!

  9. Cristina Maria

    Sarbatori Fericite de Paste Laura !
    Tarta cu mac si branza si-a facut loc pe masa noastra de Paste, un loc binemeritat.
    Iti multumesc.

  10. Lory

    Liniste sufleteasca, belsug si lumina sa va aduca Sarbatoarea Invierii Domnului. Paste Fericit!!!
    :*:*

  11. VIOLETA

    Da, este buna.
    Am facut doua astfel de tarte, una pentru mine si una pentru sora mea.
    Este buna la gust. Se potriveste mai bine micului dejun si mai putin sfarsitului unui pranz abundent.
    Retetele tale, Laura sunt bune si fr. bine prezentate, iar situl tau are un aspect invitant. Exista sute, mii de situri de bucatarie, al tau are ceva in plus….Brava Laura!!

  12. irina

    Draga Laura,
    am facut pasca cu branza inspirandu-ma din aceasta tarta cu mac. A iesit superba!!! Si cateva din aperitivele la care ai postat retete ( checuletele cu spanac, rulada de sfecla cu branza, perele false pe care le-am umplut cu branza). Ce sa spun decat ce spun de obicei: excelente!!!
    Iti doresc sa ai un Paste fericit alaturi de oamenii dragi tie!
    Cu mare drag si admiratie,
    Irina

  13. Ioana

    Iti doresc niste sa petreci niste sarbatori minunate alaturi de cei dragi! PASTE FERICIT!

  14. Adriana

    Draga Laura, ieri am cumparat revistele Femeia si Bucataria de azi in care am avut surpriza sa te regasesc cu niste retete minunate !Te felicit si-ti doresc un Paste fericit !

  15. laura

    ce bine arata! si cu siguranta este si foarte gustoasa! Insa am o mica nelamurire si sper sa primesc raspunsul cat mai repede sa o pot si gati :D As vrea sa stiu daca macul il putem in tarta asa intreg cum e sau trebuie macinat.In reteta nu se specifica acest lucru.Multumesc anticipat

    • Laura

      Laura, draga mea, macul se macina impreuna cu zaharul pentru 2 minute daca vrei sa se simta sau vreo 4 daca il doresti fin. Initial am scris ca se mixeaza dar am crezut ca se intelege din poza cu umplutura de mac, ca este macinat la robot. Am scris acum ca sa nu existe confuzii.
      Pup cu mare mare drag si spor la gatit!! sa imi spui cum a iesit daca o incerci!

  16. Mihaela

    am incercat tarta, blatul si stratul de branza f… bune, insa prea mult mac. cred c-am s-o reincerc cu ceva mai multa branza si jumatate din cantitatea de mac.

  17. Vali

    Arata excelent! Imi place foarte mult macul iar aceasta reteta vine exact la fix. O voi incerca si eu. Sunt curioasa cum este in combinatie cu branzica. Paste fericit!

  18. Andreea

    Buna ziua.
    As vrea sa stiu de ce se adauga la umpluturi untul topit rece si nu se adauga pur si simplu untul la temperatura camerei ?

    • Laura

      Andreea, draga mea, untul topit se distribuie mai bine in umplutura.
      Te pup cu drag!

  19. Ioana Nagy

    Arata foarte bine si cred ca e si buna la gust. Am trecut-o deja pe lista mea de facut pentru Paste! Multumesc de reteta!

  20. Diana

    Arata excelent,ca toate preparatele tale dealtfel.Am incercat multe din retele tale si toate au fost minunate.Multam pentru retete si iti urez sa ai spor in toate si un Paste Luminat!

  21. aurelia

    draga mea laura, de cateva zile se pare ca mi s a rezolvat problema vizualizarii blogului tau – ceva setari resetari schimbari si cu toate ca inca acced lent la pagina ta totusi intru desi am impresia ca s a schimbat ceva pe internet – daca accesez un blog culinar sau site de ziare , etc. acum intra ca la televizor in timpul filmelor, reclame , reclame, care tebuie sa le inchizi ca altfel nu dispar… ma cam deranjeaza ca sunt de moda veche, dar, pana una alta laura iti doresc paste fericit tie si familiei tale !
    cu drag
    aurelia
    p.s. frumoasa tarta cu mac dar eu m am indragostit de pasca cu ch si vreau s o fac acu de pasti ca as face si prajitura cu morcovi si ch si ar mai fi si….

  22. Pop Georgeta

    Mii de mulţumiri pentru reţetă, mă pot considera salvată cu privire la categoria dulce!! Este rapidă, aspectuoasă şi cu siguranţă super bună. Dragă Laura sa ai parte de un Paşte Fericit şi din partea unei admiratoare, care nu scrie des, dar îţi urmăreşte cu regularitate toate minunăţiile care iasă din mâinile tale. Cu drag, Geta.

  23. Poliana

    Vai ce bine arata! Cred ca am s-o fac si eu de Pasti, mai ales ca am si mac si branzica la dispozitie. Multumesc de reteta, esti fenomenala ca de obicei! Pupici cu mult drag!

  24. Tatar Mihaela

    Arata demential de delicioasa. Cu siguranta o sa incerc reteta. Macul se afla printre ingredientele mele preferate. Multumim frumos pentru ca imparti cu noi experienta si retetele tale. O seara placuta!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 3 = 10

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.