Ceai picant


Ceai picant, reteta simpla cu ceai negru si ghimbir


ceai picant detaliu

Ce gust minunat are acest ceai picant! Nu cred ca v-am spus niciodata cat de mult iubesc ceaiul. Am o colectie destul de mare de ceaiuri, dar preferatul meu ramane ceaiul negru cu bergamota. In fiecare zi, indiferent de anotimp, beau 2 cani de ceai cu foarte putin zahar sau chiar deloc.

Astazi va prezint unul dintre ceaiurile mele preferate, extrem de parfumat si cu o nota picanta discreta, data de ghimbir. 

Ceai picant – Ingrediente (2 persoane)

  • 500 ml apa
  • 3 ligurite ceai negru cu bergamota/ceai negru simplu
  • 3 seminte de cardamom
  • 3 cuisoare
  • 2 feliute subtiri de ghimbir
  • 1 bucatica mica de anason stelat
  • 2 lingurite zahar brun
  • lapte (optional)

Ceai cu ghimbir si cardamom – Preparare pas cu pas

  • Punem apa intr-un ibric si adaugam ceaiul negru, semintele de cardamom usor zdrobite in mojar, cuisoarele, ghimbirul, anasonul si zaharul brun.
  • Punem ibricul pe foc mic si lasam ceaiul sa atinga punctul de fierbere. In aest moment stingem focul si acoperim ibricul cu un capac.
  • Lasam ceaiul acoperit pentru 10-15 minute, apoi il strecuram in cescute si il servim.
  • Daca doriti, adaugati 50 ml de lapte fierbinte in ceai si amestecati.
  • Este delicios si cald si rece.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ceai picant
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

30 comentarii la “Ceai picant

  1. Emily spune:

    ce ceai aromat si delicios! Si eu ador ceaiurile si mai ales tea party-urile 😉
    te pup scumpa mea si-ti doresc sa ai un weekend formidabil!

    • Laura spune:

      Emily, scumpica mea frumoasa, trebuie neaparat sa vin si eu la un tea party. Asta daca ma primesti, bineinteles!!
      Pupicei cu mult mult drag!!

  2. nina spune:

    Clubul iubitorilor de ceai se mareste. Sintem mare amatoti de ceai. Nu cred ca ne-a scapat un ceai neincercat. Ceaiul preferat este Green earl grey. Bineinteles ca à la bregamote. Pur, fara zahar si fara lapte. Avem un distributor care ni-l trimite prin posta. Nu se mai poate fara el. O sa il fac si eu cu mirodenii sa vad cum este. O experinta in plus. Pup mult

    • Laura spune:

      Nina, draga mea, tare ma bucur sa stiu ca si tu esti fan ceai! Imi amintesc ca era in Romania un ceai sublim, Lipton Orient se numea. Nu stiu de ce, dar brusc nu s-a mai gasit nicaieri. Vara trecuta cand am fost in tara, l-am cautat si nu l-am gasit nicaieri.:(( Imi placea atat de mult.
      Pup cu mult drag!!

  3. DiaMar bucataria galbena spune:

    Mie nu-mi place absolut deloc ceaiul.Am stat mult prin spitale,si de atunci mereu il asociez cu boala.Sora mea in schimb,are ceaiuri de toate natiile.Pupici!

  4. Aurora spune:

    Buna Laura! multumesc de idee, sigur il voi incerca. Earl Grey cu bergamota este preferatul meu, il prefer cu putin lapte, rareori pun putina miere sau putin zahar, dar mereu pun lapte. Beau orice ceai , in afara de ceaiul de tei, caruia nu-i suport mirosul, nici macar al teiului inflorit! Eu vara prefer un amestec de ceai: ceai verde, menta si lamaie( proportie 1-1-1) …fara zahar, il beau in loc de apa.

    • Laura spune:

      Aurora, draga mea, exact asa beau si eu ceaiul si de multe ori pun si lapte. Imi place mult amestecul tau. Cu siguranta il incerc cat mai curand!
      Pup cu drag!

  5. Raluca57 spune:

    L-am incercat, este senzational!!! l-am incercat si cu ceai verde. Tot senzational!!! multumesc, asa voi bea si eu ceai, caci alfel…doar la raceala

  6. Roxana spune:

    Si mie imi plac ceaiurile, dar nu am incercat niciodata unul picant. Cu lapte cred ca se mai domoleste putin. Sper sa am ocazia sa il prepar curand. 🙂

  7. Aluculesei Brindusa spune:

    este o reteta de ceai buna pentru aceasta perioada cand gripa este peste noi si pretutindeni,multumim mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor