Batoane Energizante cu Fulgi de Ovaz

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – Batoane Energizante cu fulgi de ovaz

Batoane Energizante cu fulgi de ovaz

Va propun astazi o reteta de batoane energizante cu fulgi de ovaz, simpla si delicioasa, ideala pentru cei care doresc o reteta de post delicioasa. Este un desert sanatos si, asa cum spune si numele retetei, energizant, potrivit chiar si pentru sportivi in suplimentarea dietei lor specifice. De asemenea, avand in compozitie doar ingrediente vegetale, o recomand cu caldura si celor ce urmeaza o dieta vegana.

Pentru niste batoane energizante cu o compozitie compacta este foarte foarte important sa amestecam perfect banana cu restul ingredientelor. Ca sa obtineti acest lucru, framantati cu mana ingredientele si apoi presati-le foarte bine in tava.

Ingrediente – Batoane Energizante cu fulgi de ovaz (forma 18X18 cm)

  • 250 g fulgi de ovaz
  • 185 g pulpa de banana ( coapta foarte bine )
  • 50 g stafide
  • 100 g ciocolata amara
  • 3 linguri lapte de cocos/soia /migdale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit cu sare

Mod de preparare – Batoane energizante cu fulgi de ovaz

  • Zdrobim foarte bine pulpa bananelor cu o furculita apoi adaugam fulgii de ovaz, stafidele, ciocolata amara taiata in bucatele potrivite, laptele, zaharul vanilat si sarea.
  • Amestecam foarte bine, pana la completa omogenizare.
  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine dupa care adaugam compozitia pentru batoane. O presam foarte foarte bine ( cu dosul unei linguri sau polonic ). Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute sau pana cand observati ca se coloreaza usor la suprafata si pe margini.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam compozitia pentru batoanele energizante sa se raceasca timp de 4-5 minute.
  • O taiem apoi, cu multa grija si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, in batoane. Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai coacem inca 15 minute la 150°C.

Batoane Energizante din fulgi de Ovaz - portionare

  • Le servim dupa ce se racesc complet. Sunt delicioase si foarte satioase!
Batoane Energizante din fulgi de Ovaz - detaliu final
 Pofta buna !
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Batoane Energizante cu fulgi de ovaz
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
3.5 Based on 16 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Oana

    Buna, Laura! Si eu am avut aceeasi problema: mi s-au ars dupa primele 10 minute la cuptor. Ciocolata s-a topit prea tare, iar stafidele erau negre la suprafata. Pot seta temperatura cuptorului, asa ca nu inteleg care a fost problema. Gustul mi-a placut si le voi incerca din nou cu siguranta.

  2. Anca

    Vazut, incercat, savurat! Abia astept sa repet experienta si sa le gatesc din nou! Felicitari pentru reteta, delicioase de-a dreptul!

  3. Valentina

    Sunt excelente! le-am gasit azi si le-am si facut! sunt adepta unui alt stil de viata… mai sanatos, mai frumos, creat de mine dupa bunul meu plac (evident si in privinta alimentatiei).
    Se pot inlocui o parte din cerealele de ovaz cu seminte de in, mei , hrisca si tot asa. dar sa se respecte cantitatea finala. eu am terminat azi de facut laptele de soia si ceea ce mi-a ramas am introdus-o in gramajul bananei. au iesit super. iar cantitatea stafidelor o poti obtine din stafide si coaja de portocala taiata cubulete.combinatiile pot fi f multe si de fiecare data altele, ca sa nu va plictisiti. dar respectati cantitatile!
    Bravo! Felicitari, Laura!

  4. Corina

    Buna Laura,
    Dupa 30 min la foc mediu (stiam ca 180 grade inseamna la mijloc) s-au ars :(
    Nu le-am mai bagat la cuptor dupa ce le-am taiat. La gust au iesit bune chiar daca in loc de zahar vanilat am pus doar esenta de vanilie. Le-am facut cu mix bio de cereale pt musli, in loc de stafide am pus jumate merisoare confiate jumate coacaze deshidratate, ciocolata amara a fost cu aroma de zmeura (din lidl), laptele l-am facut din lapte praf ca nu aveam proaspat, dar in rest am pastrat reteta :D
    Ce e tare la batoanele astea e ca poti sa le faci cu ce ai prin casa. Data viitoare le fac cu fructe uscate, mix de nuci in loc de ciocolata, si incerc sa le incheg cu budinca de chia si suc de mere. Renunt la copt si le bag la deshidrator :)

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


8 + = 10

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.