Placinta rapida economica


Placinta rapida economica, reteta cu aluat cu drojdie

Placinta rapida economica

Asa cum spuneam pe pagina de facebook a blogului, placinta rapida economica se face foarte repede si cu aproape orice avem prin frigider, de la branzeturi si mezeluri pana la diferite legume. Cand eram mica, bunica imi facea o astfel de placinta, numai ca era umpluta cu branza dulce si stafide. Imi placea foarte mult si imi pare foarte rau ca nu am apucat sa ii cer reteta.

Ingrediente – Placinta rapida economica (tava patrata – 20X20 cm)

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 15 g drojdie proaspata/5 g drojdie uscata
  • 80 ml ulei
  • 2 lingurite gris
  • mortadella/sunca/salam/parizer etc.
  • cascaval
  • 1/2 lingurite rase de sare

Mod de preparare placinta rapida sarata cu sunca si cascaval

  • Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele usor caldut, ouale, uleiul si sarea. Amestecam bine cu o lingura.

Placinta economica rapida amestec compozitie

  • Tapetam forma cu unt si gris si formam un strat de aluat. Pudram aluatul cu putin gris, formam un strat de mortadella, apoi un strat de cascaval si iar unul de mortadella.
  • Acoperim ultimul strat de mortadella cu aluatul ramas. Daca va este greu sa il intindeti, umeziti o lingura cu apa si intindeti aluatul.Pudram suprafata placintei cu mac sau susan i o lasam sa se odihneaca 20-30 minute. Intre timp, preincalzim cuptorul la 160°C. Coacem placinta pentru 20-25 minute.

Placinta rapida economica aluat si umplutura

  • Inainte de a scoate placinta din cuptor, infigem o scobitoare in ea. Daca iese curata, atunci o scoatem si o lasam cateva minute sa se racoreasca.

Placinta rapida economica scoasa din cuptor

  • O taiem in patratele si o servim.

Placinta rapida economica - detaliu final

Pofta buna!!

Sfaturi:

  1. Daca o incercati cu o umpltura de legume, trebuie sa le caliti intai si apoi sa le scurgeti foarte bine. Puteti apoi sa le combinati cu o crema de branza sau le puteti folosi simple.
  2. Eu am folosit mortadella (cca 50 g), foarte putina pentru ca atata mai aveam prin frigider, si putin cascaval. Voi puteti sa dublati sau chiar triplati aceasta cantitate.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta rapida economica
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 58 Review(s)

90 comentarii la “Placinta rapida economica

  1. Timea spune:

    Tare mult imi place, cred ca am sa incerc si eu varianta aceasta, doar fara branzeturi pt ca eu nu le mananc, dar cred ca merge super cu sunca si ceva ardei sau vedem ce ne mai trece prin cap. Arata super!

    • Laura spune:

      Timea, merge sigur cu sunca si ardei. Eu sigur am fost un soricel intr-o viata anterioara pentru ca ador barnza de orice tip.:))
      Pup dulce!!

  2. Daniela spune:

    Abia astept s-o prepar…sunt sigura ca va iesi super, la fel ca toate retetele incercate de pe blogul tau. Multumesc!

  3. Ana Maria Ciolacu spune:

    E genialaaa !! 🙂 Imi ploua-n gura.. 🙂 Asta e exact genul care-i place lui Marco. Adica sa se faca imediat, cand ii vine lui pofta, sa fie pufoasa si cum umpluturi delicioase, de branzeturi si mezeluri. 🙂 Pai cand o terminam cu dieta ma arunc pe placintuta asta de-ai sa-ti dai seama de departe… :)))) Te pup, frumoasa mea ! <3<3<3
    xoxoxo

    • Laura spune:

      Ana, scumpica mea frumoasa, si Cris al meu e lesinat dupa placinta asta. Si mie imi place tare mult, mai ales pentru faptul ca se face rapid foc si o poti umple cu de toate.
      Cand termini tu cu dieta, o sa-mi faci mie pofta cu minunile tale pentru ca de saptamana viitoare intru eu la dieta.
      Deci, siguuuuur, nu o sa ma ierti, nu????:)))))
      Puuuuup!!!!

  4. maria spune:

    multumim pentru reteta este o placintica buna pentru micul dejun ,abia astept sa o fac si eu
    arata foarte bine felicitari!

  5. Susana spune:

    I translated the recipe because I loved the pictures and looks delicious!! I will try it and let you know!! great site BTW!

  6. adriana lupu spune:

    Draga Laura esti o adevarata sursa de inspiratie pentru toata lumea care iti citeste retetele.In fiecare zi ne incanti privirile cu retete superbe.Gustul lor,al retetelor,divin.Te pup

  7. nicoleta spune:

    ciao,arata super o fac si eu dar ca, acuma am facut cozonacu cu nuca pe care lai postat tu,sper sa imi iasa,daca imi iese, am sa iti spun cum o iesit,pa

  8. Antonina spune:

    Cat de apetisant poate arata aperitivul! Laura draga mea nu te intreb de unde ai gasit scandurica .. ca stiu ca-i departe de mine! Dar te invidiez maxim pentru ea 😉 Pupici

    • Laura spune:

      Anto, scumpica mea, ma bucur mult ca iti place placintica mea! Draga mea, gazda noastra are o fabrica de mobila si mereu il rog sa imi aduca scandurele cat mai jerpelite. La inceput s-a mirat dar pe parcurs s-a lamurit ce fac cu ele. Puuuuup cu mare drag!!

  9. Geta spune:

    Buna seara Laura, maine voi incerca aceasta placinta. Scrii tu tava de 20 cm x 20 cm . Nu este cam micuta ( asa cat doua poduri de palma ). O sa scriu oricum impresii dupa . Numai bine

    • Laura spune:

      Geta, draga mea, nu iese foarte mult aluat din cantitatile scrise in reteta. Poti sa folosesti maxim o tava de 22X22 dar una de 20 zic eu ca este tocmai buna.
      Pup dulce si astept impresii!!

  10. Emily spune:

    oh, ce bunatate de placinta! Musai o incerc in weekend caci suna si arata atat de deliciooooosssssss
    te pup scumpa mea si-ti doresc o dupa-amiaza superba! 😉

    • Laura spune:

      Emily, iubita, la noi s-a dus aproape imediat placintica asta. Mi-a parut rau ca nu am avut mai multe ingrediente petru umplutura dar tot o minune de gust si pufosenie a iesit si cu o umplutura mai saracuta.
      Pup dulce dulce!!

  11. sorescu ioana spune:

    Draga Laura,
    E o nebunie placinta asta!! A doua zi dupa ce am facut-o am repetat-o si a devenit placinta casei!!!! Multumesc!! Te pup si numai bine!!!

  12. NicoBo spune:

    Draga Laura imi place foarte mult blogul tau, de cateva luni m-am mutat si eu in Italia si cam de atunci ma inspir de la tine. Acu am pregatit tot pentru a prepara placinta, dar nu gasesc in lista de ingrediente cata sare trebuie pusa, desi mai jos e scrisa la compozitie 🙂 eu cred ca o sa pun dupa ideea: „cat cuprinde” :)) desi nu prea imi plac retetele cu „cat cuprinde” fiind incepatoare prin bucatarie 🙂 ( retetele de la bunicile mele toate sunt cu „cat cuprinde” :)) ), deci cam cata sare sa pun ca sa nu fac o boacana ?

    • Laura spune:

      Nico, draga mea, acum am trecut si cantitatea de sare pt placinta. Se foloseste jumatate de lingurita rasa de sare.
      Pupice cu mult mult drag si iti multumesc ca iti place blogul meu!

  13. NicoBo spune:

    Laura sa stii ca acu fac a doua oara placinta, a iesit foarte bine prima data. te pup
    P.S. zilele astea incerc si muffins cu ciocolata 😉
    in Bologna ninge!!!

    • Laura spune:

      Vaaaaaaai, ninge in Bologna????? Pai eu sunt in Germania si aici nu ninge. S-a dat vremea asta peste cap rau de tot.
      Abia astept sa ma intorc in Italia.
      Pup dulce si ma bucur ca ti-a placut placinta!!

  14. Stefania spune:

    am facut-o cu unele adaptari – am incorporat in aluat sunca prajita, ardei gras si branza – iesit grozav, a crescut foarte frumos si a aratat frumos in sectiune… a! am adaugat si putina menta uscata

    • Laura spune:

      Ce bunatate minunata ai facut, Stefania, draga mea!!
      Cred ca menta a dat un gust delicios!!
      Pup dulce si sa-ti fie de bine!!

  15. mariana spune:

    am descoperit de mult blogul d/vs, dar este prima oara cand scriu. Este minunata aceasta reteta, o sa o fac sigur, cum de altfel minunat este tot blogul, felicitari!!!

    • Laura spune:

      Mariana, draga mea, ma bucur tare mult sa te cunosc! Iti multumesc mult ca ma urmaresti si ca iti plac retetele mele.
      Pup cu mare drag si te mai astept sa ma vizitezi!

  16. Geta spune:

    Intre timp am facut-o de 2 ori pentru ca este intr-adevar foarte rapida , exceptand timpul de crestere a aluatului. De fiecare data mai aduc mici modificari desigur dupa gustul meu. O fi drojdia de vina ( am folosit una proaspata marca Carrefour ) caci se cam simte in aluat . Data viitoare schimb marca pentru ca in rest placinta este foarte buna si se mentine cateva zile bune. Succes in continuare Laura si numai bine

    • Laura spune:

      Geta, scumpa mea, ma bucur tare mult ca iti place placintica. Eu te sfatuiesc sa folosesti drojdie uscata ca sa obtii o placintica fara gust de drojdie.
      Pup dulce foc !!

  17. dianab spune:

    Foarte buna reteta!!! Am facut-o si cu varza calita, a iesit super. Ma gandesc ca se poate combina cu aproape orice, nu? Ceapa, branza, ciuperci, ar merge? Nu toate impreuna 🙂 Si ce se mai poate pune deasupra, in afara de mac? Multumesc!

    • Laura spune:

      Diana, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut placintica.
      Sigur ca se poate umple cu orice. Si ceapa si branzica si ciuperci, toate merg ca umplutura. Poti pune susan pe deasupra sau rosioare mici intregi, masline intregi, diferite ierburi ( rozmarin, maghiran, salvie), etc.
      Pup dulce!!

  18. Madalina spune:

    Si aceasta reteta a fost pe gustul nostru, data viitoare voi pune inca un strat de sunca si cascaval!

    Bravo tie Laura!

  19. Fersigan Andreea spune:

    Am facut si eu aceasta placinta. Ne-a placut mult, in plus se face si repede. Data viitoare o voi face intr-o tava mai mare ca sa fie mai subtire aluatul. Multumim pt atatea retete deosebite!

  20. Florentina spune:

    Placinta este extraordinara si de face extrem de repede! Si intr-adevar este foarte pufoasa 🙂
    Nu este prima reteta pe care o fac de pe site-ul tau, iar preparatele au iesit intotdeauna minunat!
    Iti multumesc!

  21. camelia spune:

    Acum am scos-o din cuptor si am si taiat o bucatica sa vad cum este…extraordinar de buna.Eu am facut una cu sunca, brinza si menta uscata, iar cealalta cu brinza, sunca mai putina, masline si patrunjel uscat.Am adaptat reteta la ceea ce aveam eu prin frigider.Este a doua reteta pe care o fac din cele postate de tine, dar sint super toate retele.Deabea te-am descoperit…asa ca am timp pt testari.Multumesc mult pentru retete.

  22. Mara spune:

    Vaaaaai, am fost asa toanta ca am taiat mortadella bucatele mici :((( sper sa iasa. ca altfel o sa imi para tare rau!Te pup draga mea Laura!

  23. Katerina spune:

    Buna draga Laura.Am incercat si eu aceasta placinta.A iesit super gustoasa,doar ca nu mi-a iesit pufoasa,ci dimpotriva mai ca nu a crescut si aluatul a ramas parca un pic lipicios asa sa-i zic.Am respectat intocmai reteta,cu exceptia grisului.Eu am tapetat tava cu unt si faina.In rest tot exact cum ai scris ti.Care ar putea fi problema?As vrea s-o mai incerc,insa sa-mi iasa cu succes asa de pufoasa precum e a ta in poze.Multumesc de retetele extraordinare pe care le postezi,imi sunt de mare folos.

  24. nico spune:

    ioiiiii, cat este de bunaaaaa !!!! nu pot sa cred ca am reusit EU sa prepar asa o bunatate (nu ma pricep la bucatarit). Multumesc mult, Laura !

  25. Daniela spune:

    Multumesc f mult, Laura! Reteta este pur si simplu delicioasa. A fost f apreciata astazi la agapa de la Biserica. Pentru fiica mea, care este vegetariana, am facut o placinta cu dovlecel, ardei si cascaval. I-a placut mult. Toate cele bune. Te imbratisez.

  26. Cornelia spune:

    Nu stiu cum de am descoperit reteta aceasta acum. Vad ca e veche. Sincer, am fost putin sceptica, n-am mai lucrat cu un asemenea aluat. Am lasat placinta sa creasca 30 de min (pe programul de crescut al cuptorului) si apoi am copt conform instructiunilor din reteta. A iesit minunata! Frageda si pufoasa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor