Dorada cu hribi si dovlecei


Dorada cu hribi si dovlecei

Dorada se numara printre pestii mei preferati iar hribii sunt ciupercile pe care le-as manca cu placere oricand. Cu dovleceii nu ma prea impac eu dar in acesta reteta chiar au fost deliciosi pentru ca au imprumutat gustul doradei si al hribilor.

Ingrediente:

  • 2 pesti dorada (cca 300-350 gr/1 peste)
  • 250-300 g hribi
  • 200 g dovlecei
  • 3 rosii mari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos soia
  • piper boabe (5-6 boabe)
  • lamaie (optional)
  • ulei de masline
  • 25 ml vin alb
  • 25 ml apa
Curatam pestele, il spalam bine si il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Il pudram cu putina sare pe dinauntru si pe dinafara.

Curatam ciupercile si dovleceii si le taiem in feliute subtiri. Zdrobim cu muchia unui cutit un catel de usturoi intreg si necuratat si il punem intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 2-3 linguri de ulei de masline.

✎ Eu am folosit hribi congelati pe care i-am adaugat partial inghetati la calit. Daca folositi hribi proaspeti, dupa ce ii taiati, ii stergeti cu o carpa umeda de bumbac si ii adaugati imediat in tigaie. In ambele cazuri, se va forma un sosulet delicios la sfarsit.

Cand catelul de usturoi incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam. Adaugam ciupercile, dovleceii si 2 linguri de sos de soia light. Le calim 4-5 minute, pana se inmoaie putin.

Formam un strat de legume intr-o forma incapatoare si asezam pestii deasupra lor.

Taiem rosiile in cubulete si le adaugam in forma. Zdrobim ceilalti doi catei de usturoi si ii punem si pe ei in tava ( intregi si necuratati ) iar din loc in loc adaugam boabele de piper,

Dorada cu hribi si dovlecei - pregatireAmestecam vinul si apa si le adaugam in tava.

Coacem dorada in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute.

Dorada cu hribi si dovlecei - coacere
Servim dorada alaturi de legume si, daca doriti, cu putin suc de lamaie.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

19 comentarii la “Dorada cu hribi si dovlecei

  1. Laura Frunza spune:

    Laura, hribii au fost proaspeti sau uscati/congelati? Multumesc, reteta e minunata, dorada e si pestele meu preferat!

    • Laura spune:

      Laura, scumpa, au fost congelati. I-am lasat vreo 10 minute la dezghetat si i-am pus in tigaie. S-a format un sosulet delicios.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Anto, da’ mie ce-mi ploua gura!! :)) Am facut reteta in Italia unde am norocul sa gasesc dorada la un pret super fain si proaspata foc. In Germania eu nu am vazut picior de peste proaspat, doar congelat.
      Cand ajung in Italia fac cura cu dorada!!:))
      Pup scumpa frumoasa!

  2. Droopina spune:

    Tu dorada si eu hribi! Asta as manca mereu. Pestele oricum e subinteles pentru aia crescuti pe malurile apelor 😀

  3. adriana lupu spune:

    Laura aici nu se gaseste dorada,oare merge si cu pastrav?Aici gasesti pastrav proaspat mereu.Locuim in Maramures si doar pastrav gasesti proaspat,congelat sincer nu prea folosesc si nici piticilor nu le dau.Pupici si o zo frumoasa sa ai

    • Laura spune:

      Adriana, scumpa, sigur ca se poate folosi si pastrav. Ma bucur tare mult sa aud ca nu le dai copiilor peste congelat. Pestele are o carne extrem de delicata si daca nu este congelat cum trebuie ( de multe ori am auzit ca pestii se recongeleaza de mai multe ori si m-am ingrozit ) ne putem trezi cu intoxicatii destul de severe.
      Te felicit! Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, in engleza se numeste sea bream. Da un search pe google la imagini ca sa il vezi.
      Dupa mine, este un peste absolut perfect.
      Pup cu drag!

  4. Simina spune:

    Arata delicios! Sunt in cautare de retete noi pentru peste si ma bucur ca le gasesc. Dorada am mancat pentru prima data in Italia si m-am indragostit de ea. E atat de gustoasa. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta 🙂

    • Laura spune:

      Simina, dorada e pestele meu preferat. Il ador gatit in absolut toate felurile!
      O sa mai postez retete cu acest peste delicios.
      Te pup!

  5. Andreea spune:

    Buna Laura,
    Imi plac la nebunie unele din retetele tale, iar carticica cu salate o folosesc f des. Ce nu prea am vazut pe site-ul tau, sunt retete pentru sosuri, in special pentru peste. Sigur cred ca ai cateva care ne-ar incanta si pe noi.

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
      Iti multumesc pentru sugestie, sigur voi posta mai multe retete de sosuri. In urma cu circa 1 luna, am lansat inca doua noi carti din seria „24 de retete delicioase si usor de preparat”. Una dintre ele este dedicata sosurilor. Daca te intereseaza, o gasesti deja in librarii.
      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor