web analytics

Prajitura de post cu fructe

Retete culinare – Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe - detaliu

Am promis de mult timp ca o sa postez aceasta minunata prajitura de post cu fructe, dar pentru ca nu am avut poze pas cu pas, am refacut-o astazi si i-am facut si pozele de rigoare. Este o prajitura de post simpla, cu o consistenta densa si umeda si un gust divin de miere.
Propun aceasta reteta de prajitura cu fructe celor care tin post si tuturor celor care doresc retete de prajituri dietetice. Imi amintesc ca bunica facea ceva foarte asemanator si chiar daca pe vremea aceea nu tineam post, din pacate nici acum nu reusim sa tinem tot postul, o mancam cu foarte multa placere.

Ingrediente – Prajitura de post cu Fructe (forma rotunda de 24 cm)

  • 200 g faina
  • 100 g amidon
  • 120 g ulei de floarea soarelui
  • 100 g zahar
  • 30 g miere
  • 200 ml lapte de soia
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g fructe proaspete sau congelate
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

  • Intr-un vas amestecam uleiul cu mierea si zaharul. Nu va speriati pentru ca zaharul se va cristaliza dar isi va reveni cand adaugam faina.
  • Adaugam laptele si amestecam. Amestecam faina cu amidonul, praful de copt si un varf de cutit de sare, o cernem si o adaugam treptat compozitiei lichide.

Prajitura de post cu fructe - detaliu preparare

  • Adaugam fructele in aluat si amestecam cu grija. Daca folositi fructe congelate, cum am facut eu, le adaugati exact inainte de a baga prajitura la cuptor. Eu asa am intentionat sa fac dar am tinut putin aluatul afara pentru ca nu mi se incalzise cuptorul si prajiturica s-a “patat” un pic.

Prajitura de post cu fructe - preparare

  • Tapetam forma/formele individuale cu ulei si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  • Coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 35-40 minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet inainte de a o taia. Este divina a doua zi dar si imediat dupa ce se raceste este absolut delicioasa.

Prajitura de post cu fructe - sectiune

Pofta buna !

Sumar
Nume Reteta:
Prajitura de post cu fructe
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4.5 Based on 8 Review(s)

53 Comentarii
  1. 1
    15/12/2011
    14:15

    Ce dulcegarie minunata!! Superb arata, draga mea Laura!

    • 1.1
      17/12/2011
      10:11

      Anto, scumpa, tare ma bucur ca iti place!! Pupicei cu mare drag!!

  2. 2
    15/12/2011
    14:30

    Doamne cum arata!!! nici nu zici ca e de post, pupici :*

    • 2.1
      17/12/2011
      10:04

      Dana scumpica, tare ma bucur ca-ti place! Puuup!!

  3. 3
    15/12/2011
    14:48

    harika olmuş.

  4. 4
    15/12/2011
    15:04

    Arata minunat! Chiar vroiam ceva de post cu fructe. Oare merge si cu gem?

    • 4.1
      17/12/2011
      10:04

      Carmencita, draga mea, nu am incercat-o cu gem inca. O sa o incerc si revin cu raspunsul.
      Pup cu drag!

  5. 5
    15/12/2011
    15:10

    superba !! am sa o incerc cu siguranta in postul asta

    • 5.1
      17/12/2011
      10:03

      Lili, draga mea, ma bucur ca-ti place! Pup cu drag!!

  6. 6
    15/12/2011
    19:11

    ce bunatate! am visine si afine in congelator, cu care sa incerc?

    • 6.1
      17/12/2011
      09:46

      Lina scumpa, clar cu afine!! Puuup!

  7. 7
    15/12/2011
    22:23

    Minunata!!!Nu refuz o feliuta:))Pup!

    • 7.1
      17/12/2011
      09:45

      Licuta iubita, te invit cu mare drag la o feliuta, doua, trei….:))))
      Pup dulce si ma bucur ca iti place reteta!!

  8. 8
    15/12/2011
    22:23

    Am facut cu afine, in forma de chec, perfecta!

    • 8.1
      17/12/2011
      09:45

      Lina scumpa, ma bucutr tare mult ca ti-a placut!! Cu afine le-as fi facut si eu!!
      Puuup!!

  9. 9
    16/12/2011
    09:43

    Laura cand intru pe site-ul tau,imi aduc mereu aminte de preferata mea Laura Calder.Ai niste retete senzationale.Chiar si de post.Cu ce as putea inlocui laptele de soia?

    • 9.1
      17/12/2011
      09:41

      Elena, draga mea, multumesc mult!! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. Poti inlocui laptele de soia cu lapte de orez, migdale si, bineintels, daca nu tii postul, cu lapte de vaca.
      Pup cu drag!!

  10. 10
    16/12/2011
    10:53

    Arata foarte bine prajiturica! nemaipomenita pentru o zi de post!
    am ceva fructe congelate asa ca am sa o incerc si eu :)

    • 10.1
      17/12/2011
      10:18

      Andreea, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place!!
      Pup cu drag si daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!!

  11. 11
    16/12/2011
    11:24

    Forma trebuie unsa si tapetata cu faina ? Creste mult la copt ? Cam cit trebuie umpluta forma cu aluat ? Multumesc.

    • 11.1
      17/12/2011
      09:28

      Laura, draga mea, am scris in reteta ca formele se tapeteaza cu ulei si faina. Creste destul de mult la copt asa ca poti umple formele pe trei sferturi maxim. Pup!!

  12. 12
    16/12/2011
    12:01

    Uhmmm, ce buna trebuie sa fie…. <3<3<3 Si-apoi e adorabila… :) Pupici, scumpa mea !

    • 12.1
      17/12/2011
      09:27

      Iubita scumpa, bunuta foc a fost!! Puuuup!!! <3 <3 <3

  13. 13
    16/12/2011
    19:21

    OO, ce consistenta faina are.. suuuuuper :)

    • 13.1
      17/12/2011
      09:25

      Lavinia, puuup!! Ma bucur mult ca iti place!!

  14. 14
    17/12/2011
    20:20

    Chiar divina…ne-a placut mult.multumim pentru reteta.pup

  15. 15
    18/12/2011
    17:08

    Imi place mult si prajitura asta a ta,ca toate celelalte!:-*

  16. 16
    02/01/2012
    18:39

    Buna, Laura. Iubesc blogul tau si desi nu am scris niciodata, pana acum, am incercat multe din retetele tale.
    Sunt minunate…esti ajutorul meu de nadejde in bucatarie.
    Tocmai am pus la cuptor aceasta prajiturica…sper sa imi iasa la fel de gustoasa precum arata in poza facuta de tine. :)

    • 16.1
      03/01/2012
      11:50

      Veronica, draga ea, iti multumesc pentru cuvintele tale!!
      Cum a iesit prajiturica??
      Pup cu mare drag si multumesc ca ai incercat-o!!

  17. 17
    07/01/2012
    18:16

    Scuze,am sarit rindul acela.Le-am facut si s-au mincat rapid.F.Bune !

  18. 18
    29/02/2012
    08:20

    Laura, si eu am facut unele din retele tale si imi place foarte mult ca pot pune baza pe unitatile de masura pe care ni le dai :) Orice reteta am incercat a iesit si ma bucur pentru asta.
    Am o intrebare in legatura cu prajiturica asta: de ce amidon? La ce ajuta sau cu ce e mai bun decat doar faina?

    • 18.1
      05/03/2012
      10:19

      Magda, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele!!
      Amidonul da o consistenta aerisita si foarte pufoasa prajiturilor. Dar, daca doresti, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
      Pup cu drag!

  19. 19
    09/03/2012
    22:43

    Buna Laura! As vrea sa fac si eu prajiturica maine dar nu am miere, pot sa nu folosesc? Arata foarte bine incat nu as mai vrea sa astept sa cumpar mierea. :D Astept raspuns. Multumesc!

    • 19.1
      12/03/2012
      10:18

      Amalia, draga mea, mi-e teama ca tocmai mierea da consistenta un pic umeda si gustul aparte acestui desert de post.
      Iese cu siguranta si fara miere, numai ca va avea un gust un pic diferit.
      Pup cu drag!

  20. 20
    19/03/2012
    21:11

    Draga Laura,
    am facut de doua ori in ultimele 3 zile aceasta prajitura. Fetita mea pur si simplu s-a indragostit de ea. Am pus in loc de lapte de soia, iaurt de post ( tot pe baza de soia), cu aroma de capsuni. A iesit nemaipomenita!!!
    Multumim!!!!

  21. 21
    31/03/2012
    15:30

    As putea folosi ananas stors din conserva tinut la rece ?

    • 21.1
      02/04/2012
      18:14

      Sigur ca da! Sa il scurgi foarte foarte bine inainte!
      Pup cu drag!

  22. 22
    17/11/2012
    19:04

    A iesit super prajitura. E atat de usor de facut si are un gust grozav! Eu am pus-o in 2 tavi mici de chec. Multumesc mult pentru reteta.

    • 22.1
      20/11/2012
      11:25

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut!
      Pupicei si sa-ti fie de bine!

  23. 23
    18/11/2012
    10:17

    da intradevar prajitura este delicioasa felicitari ptr toate retetele le incerc mereu fara nici cea mai mica indoiala ptr ca din prima mi-au iesit si toata lumea a fost multumita felicitari ptr toata munca , inspiratia si pasiunea care pun in valoare un mare talent.

    • 23.1
      20/11/2012
      10:50

      Draga mea, multumesc pentru cuvintele tale frumoase!
      Sa-ti fie de bine prajiturica! Pup cu drag!

  24. 24
    22/03/2013
    14:24

    fff.buna!

  25. 25
    04/04/2013
    23:13

    Buna ziua! Cu ce fructe proaspete, din cele care se gasesc in perioada aceasta, ar merge facuta prajitura? Multumesc!

    • 25.1
      15/04/2013
      17:41

      Andreea, capsunile merg foarte foarte bine.
      Te pup!

  26. 26
    03/08/2013
    15:25

    Laptele de soia poate fi inlocuit cu apa sau apa minerala?

    • 26.1
      22/08/2013
      12:36

      Da, poti inlocui laptele de soia cu apa.

  27. 27
    03/08/2013
    18:18

    Laura te felicit pt ceea ce ai realizat,am descoperit si eu blogul tau si imi place foarte mult!!Pozele sunt minunate si retetele asemenea!Vroiam sa fac o prajiturica de post cu niste piersici care s-au cam inmuiat si am gasit reteta ta.Crezi ca as putea folosi piersicile sau sunt prea zemoase?te pup cu drag!

    • 27.1
      22/08/2013
      12:36

      Iza, draga mea, sigur iese foarte bine si cu piersici.
      Pup cu drag!

  28. 28
    08/08/2013
    13:55

    Multumesc pentru reteta. Am folosit zmeura proaspata si am pus compozitia in forme de briose. Eu am pus si putin gris. Felicitari pentru tot ce faci!

    • 28.1
      22/08/2013
      12:09

      Sa-ti fie de bine, draga mea!
      Pupicei!

  29. 29
    12/09/2013
    13:34

    […] Top Photo Credit: lauraadamache.ro […]

  30. 30
    18/11/2013
    20:26

    trebuie sa fie f.buna,dar fiindca eu postesc nu o voi putea face…….de ce folosesti laptele?folosesti cumva lapte de soia????

    • 30.1
      25/11/2013
      12:36

      Draga mea, asa cum am scris si in reteta, am folosit lapte de soia.
      Te pup!

  31. 31
    08/12/2013
    00:29

    Laura a iesit foarte bine si cu piersici.Am facut-o de mai multe ori.Cred ca merge cu orice tip de fruct.Aluatul este deosebit de aromat!Eu am facut in tava de cozonac si a iesit ca un chec.Merge de minune dimineata la cafeluta…Mii de multumiri!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti aceste atribute HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>