Fursecuri crocante cu migdale


 

Daca va plac fursecurile crocante, atunci cu siguranta or sa va placa si acestea. Se pot face cu cca 10 zile inainte de-a le servi si le putem conserva intr-o cutie de metal inchisa ermetic sau intr-un borcan mare.

Puteti sa-i parfumati cu ce doriti dumneavostra: esenta de vanilie, lamaie, migdale, portocala, trandafiri, iasomie, etc. Eu am ales sa le dau gustul meu preferat, si anume, cel de vanilie.

Ingrediente 45-50 fursecuri diametru 3-4 cm

  • 3 oua
  • 180 gr zahar tos foarte fin
  • 20 gr zahar vanilat
  • 225 gr faina
  • gem de fructe de padure sau alt gem la alegere
  • 150 ciocolata cu lapte
  • fulgi de migdale
  • 1 varf cutit sare
Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea la bain marie pana isi tripleaza volumul.

Scoatem vasul in care am mixat ouale din bain marie. Cernem faina de doua ori si incepem sa o adaugam treptat mixului de oua, amestecand cu grija de jos in sus.

Aluatul final trebuie sa fie aerat si sa-si pastreze consistenta. Umplem un poche cu aluat si formam mici cerculete, de 3-4 cm diametru, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Lasam tava intr-un loc uscat pentru 10-12 ore.

Eu i-am facut seara si i-am lasat in bucatarie pana a doua zi dimineata.

Dupa perioada de repaus, preincalzim cuptorul la 150°C si coacem fursecurile pentru 12-15 minute.

Nu trebuie sa prinda culoare. Daca nu ii doriti foarte crocanti, ii lasati doar 12 minute la copt iar daca ii doriti crocanti bine, ii lasati 15 minute la copt.

Dupa ce s-au racit, ii putem imbraca total in ciocolata cu lapte (topita la bain marie si lasata apoi sa se raceasca ) sau doar partea externa. Dupa ce ciocolata s-a intarit putin, ii decoram cu fulgi de migdale intregi,

Am umplut cativa biscuitei cu gem de fructe de padure si  mi-au placut extrem de mult asa ca puteti sa ii incercati si asa pentru ca sunt intr-adevar deliciosi!!

Sarbatori Fericite tuturor!
Print Friendly, PDF & Email

7 comentarii la “Fursecuri crocante cu migdale

  1. TeoBucatar spune:

    Draga Laura iti doresc ca mosul sa iti aduca in primul rand multa sanatate si fericire!Restul va veni de la sine!
    sarbatori fericite!

  2. Lina spune:

    iar o sa spuna sotul meu ca fac prea multe prajituri! Dar cine poate rezista la asa ispite? Sa stii ca am programat de Craciun sa fac tortul tau de la 35 ani si ma bate gandul sa-l fac patrat. Sarbatori fericite oriunde ai fi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor