Cheesecake cu matcha si mandarine insiropate


Este al doilea dulce facut in Germania si, desi am avut emotii in ceea ce priveste noul cuptor, mi-a iesit foarte bine si s-a papat cu foarte mare pofta. Matcha este un ceai japonez, obtinut prin fierberea frunzelor de ceai verde intr-o baie de aburi, uscate ulterior si apoi transformate intr-un praf fin. In principal se foloseste la cunoscuta ceremonie japoneza a ceaiului dar il regasim si in bucatarie in diferite dulciuri sau pentru a da o culoare naturala preparatelor.

Ingrediente pt o forma rotunda de 24 cm:

Aluat:

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita rasa gris

Umplutura:

  • 500 gr quark
  • 2 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita ceai matcha
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
In plus:
  • 1 conserva de mandarine insiropate

Aluatul:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea, o dam prin sita si o punem intr-un vas de plastic. Punem in centrul fainii untul rece de la frigider taiat in bucatele mici si incepem sa framantam cu buricele degetelor pana ce incorporam untul in faina si obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam zaharul, amestecam, si apoi galbenusurile usor batute cu furculita. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care-l invelim in folie de plastic si il bagam la frigider pentru 30-45 minute.

Umplutura:

Mixam quark-ul cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt ( „aeriseste” crema de branza) si unul de sare data prin sita, zaharul si zaharul vanilat. Mixam foarte bine albusurile si le incorporam usor cremei de branza, amestecand de jos in sus,

Scoatem aluatul de la frigider si incepem sa-l intindem cu grija pe planul de lucru usor infainat pana obtinem o foaie groasa de cca 0,3-0,5 cm.

Tapetam o forma cu unt si faina, punem cu grija aluatul in forma si ii pudram partea inferioara cu o lingurita de gris.

Adaugam jumatate din crema de branza peste aluatul din forma,

In cealalta jumatate de crema ramasa, adaugam 1 lingurita de ceai matcha, amestecam bine si o adaugam peste crema din forma.

Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute. Il lasam sa se raceasca complet dupa care il ornam cu feliute de mandarine insiropate, scurse bine, sau cu orice alt fruct doriti dumneavostra,

Pofta buna si un weekend minunat va doresc tuturor!!

Print Friendly, PDF & Email

32 comentarii la “Cheesecake cu matcha si mandarine insiropate

    • Laura spune:

      Dorina draga mea, are o aroma deosebita ceaiul matcha. Sper mult sa-ti placa daca-l incerci!
      Pup si weekend superb sa ai!

  1. Laura Frunza spune:

    Cred ca am ceai matcha acasa (sper) si daca am o sa incerc reteta in week-end. Mi-as dori sa gasesc si mandarine ca sa arate asa elegant ca tarta ta.

    • Laura spune:

      Laura iubita, sper tare mult sa-ti placa daca-l incerci. Mandarinele le-am cumparat de la kaufland asa ca ma gandesc ca si la kaufland-ul de la noi se pot gasi.
      Puuup si weekend minunat sa ai!!

    • Laura spune:

      Lina, nu prea merge inlocuit ceaiul matcha cu cel verde. :(( Matcha este o pudra fina fina de un verde intens si se foloseste ca atare. Ceaiul verde nu-l gasim in pudra, are un gust foarte diefrit de cel al ceaiului matcha si nu o sa coloreze deloc prajiturica. In cazul in care nu ai ceai matcha, poti face cheesecakeul simplu, fara el.
      Pup cu drag!!

  2. Catalina spune:

    🙂 Astazi imi confiez din nou mandarine. Gata, m-am hotarat. Plus ca au aparut pe piata unele mici mici numai bune pentru asa ceva.

    Prajitura arata superb ca de obicei 🙂
    Eu pun matcha la macarons si la deserturi. MI se pare un pic greu de baut dar da o aroma si o culoare deosebita dulciurilor 🙂

    • Laura spune:

      Cata scumpa, te invidiez sincer!! In Germania mandarinele sunt groaznice, nu au deloc gust si sunt acre bine fata de cele din Italia care sunt f dulci si parfumate. In schimb, mandarinele astea conservate sunt delicioase.
      Am tot zis ca refac si eu macarons cu pudra fina de migdale si matcha dar nu am apucat pana acum. Nici pe mine nu m-a incantat gustul ceaiului dar in praji are o aroma deosebita.
      Pup cu drag si multumesc ca-ti place prajiturica!

  3. Dorothea spune:

    Buna, Laura! Pare racoroasa tarta, felicitari ! Poti sa imi spui daca inlocuind quark cheese cu branza moale de vaca iese reteta? Merci

    • Laura spune:

      Doro draga mea, branzica de vaci are o consistenta un picut diferita fata de quark. Iti recomand sa il incerci cu ricotta sau cel mai bine cu philadelphia.
      Pup cu drag!

  4. Antonina spune:

    N-am folosit niciodata ceaiul asta.. Oare il pot gasi la noi?? O sa ma interesez ca tare bine mai arata dulcegaria ta!! Divin chiar !! pupici

    • Laura spune:

      Anto iubita, la pastai de vanilie au matcha si nu mi s-a parut deloc scump.
      Puuup si multu ca-ti place cheesecakeul meu!!

  5. Lavinia spune:

    Dorothea, eu am incercat in urma cu un an si ceva tortul cu ciocolata cu mousse de quark, in care am inlocuit quark-ul cu branza de vaca. Tortul a iesit super, insa branza de vaci nu se potrivea. Ca si consistenta merge foarte bine, dar ca si gust, nu. Branza quark eu nu am vazut niciodata in magazine, poate ne spune cineva de unde se poate procura in Romania. De cheesecake-ul cu mandarine, ce sa mai zic, e demential. Felicitari.

    • raluca spune:

      branza quark se prepara fff usor si in casa fiind o alta forma de branza proaspata din lapte acru.este de preferat sa folositi lapte cat mai gras care se lasa la acrit 24/48h in functie de temperatura camerei.acru se incalzeste intr-o oala pana la temperatura de 35grade.apoi se las la stors intr-o sita.nnu mai mult de o ora.

    • Laura spune:

      Lavinia draga mea, ai dreptate, branza de vaci nu seamana foarte mult la gust cu quark-ul si nici la consistenta. Quark-ul e mai cremos si are un gust mai delicat.
      Eu stiu ca se gaseste in Romania. Asta vara l-am vazut la Real si in Kaufland. Cauta-l ca trebuie neaparat sa-l gasesti.
      Daca nu, poti inlocui quark-ul cu ricotta sau philadelphia.
      Te pup!

  6. Catalina spune:

    @Antonina, incearca la Plafar. Eu am intrebat si au spus ca aduc. Dar sincer, cred ca este mai ieftin sa comanzi de afara.

    • Laura spune:

      Cata scumpa, eu de la pastai de vanilie il am si e tare parfumat. Am in plan niste minichecuri cu matcha si sunt curioasa daca imi coloreaza ceva mai mult aluatul decat crema de branza.
      Pup!

  7. pansy spune:

    am facut si eu o reteta,nu de cheesecake,de minitarte,muffins de fapt,cu ceai matcha.neavand,am facut o infuzie extrem de concentrata din ceai verde.ceaiul matcha aici,in Romania,unde am vazut eu e foarte scump,spre 30 E.am mai vazut pe un site de condimente afaf.ro,mai ieftin dar cantitatea e mica.grozaa trebuie sa fie prajitura ta !

  8. Angela spune:

    pe langa faptul ca arata superb, cred ca este si delicios!
    si matcha are aroma usor amaruie ca si ceaiul verde?
    te pup cu drag!

  9. Caroline spune:

    Buna, am facut si eu aceasta prajitura si a iesit foarte buna, exceptand faptul ca nu am folosit ceai, iar deasupra am pus sirop de rodie. Am insa si o mica nelamurire. La aluat, spui ca se folosesc doar galbenusurile, dar mie mi s-a sfaramat si nu am reusit sa leg aluatul ca sa-l intind, asa ca am pus si albusurile. Singura problema a fost ca a trebuit sa mai adaug faina, pentru ca aluatul devenise foarte moale.
    Cu toate astea, a iesit o tarta delicioasa. Ma bucur sa vad ca nu ai folosit gelatina, pentru ca eu prefer prajiturile fara ea.

  10. Aurica spune:

    un deliciu binevenit mai ales in perioada asta, delicios si racoros in acelasi timp, imi place cum arata si poate o sa imi iasa si mie la fel 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor