Macarons cu crema de ciocolata


Macarons – reteta cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata

Scroll down for English version

Desi numai ideea de a face macarons ne sperie, va spun de la inceput ca nu sunt absolut deloc greu de facut insa trebuie sa tinem cont de anumite reguli pe care daca nu le respectam intocmai nu vom obtine un rezultat satisfacator.

Desi am mai facut reteta de macarons de 2 ori pana acum am vrut neaparat sa ii incerc cu ingrediente romanesti ca sa fiu sigura ca va ies si voua in caz ca doriti sa ii incercati. Faina de migdale in Italia este extrem de fina iar migdalele sunt macinate dupa ce au fost decojite. In Romania faina de migdale nu este atat de fina iar migdalele sunt macinate cu tot cu coaja (de accea culoarea lor va fi mai inchisa).  Am cumparat faina de migdale Stilla Natura ( punga de 100gr, culoare rosie) cumparata de la Kaufland si Zahar pudra Porcukor (punga albastra de 500 gr) tot de la Kaufland.

Trucuri Macarons – reguli pentru o reteta reusita

Regulile despre care vorbeam la inceput sunt urmatoarele:

  1. Albusurile trebuie sa fie „vechi” de cel putin 3 zile ca sa obtinem niste macarons frumusei si crescuti bine.
  2. Albusurile se scot din frigider cu 1-2 ore inainte de-a ne apuca de treaba astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.
  3. Zaharul praf trebuie sa contina amidon si sa fie foarte fin macinat. De accea va sfatuiesc sa il cumparati si nu sa-l faceti in casa.
  4. Zaharul praf si faina de migdale se cern de 2-3 ori inainte de-a le adauga in bezeaua de albusuri.
  5. Ca sa mixam albusurile corect, adaugam intotdeauna un praf de sare inainte de-a le mixa si  ungem peretii vasului in care le vom mixa cu coaja unei lamai. Vasul in care le vom mixa trebuie sa fie perfect curat iar albusurile nu trebuie sa contina nici o urma de galbenus.
  6. Macarons se pot colora folosind coloranti alimentari ( eu nu folosesc coloranti si nu-i voi folosi niciodata. Prefer un gust sanatos in locul unui aspect frumos). Puteti folosi in locul colorantilor alimentari, coloranti naturali ca ceaiul matcha, sofran, cacao, cafea, etc.
  7. Dupa ce formam macarons-ii ii lasam obligatoriu la temperatura camerei pentru 1 ora. Dupa o ora vom observa ca daca le atingem suprafata aceasta va fi uscata si usor lucioasa.
  8. Ar fi perfect daca putem folosi un cuptor cu convectie sau un cuptor electric pentru coacerea lor.

Acestea sunt regulile care trebuie urmate pentru a ne desfata intr-un final cu aceste minunate dulciuri.

Macarons cu ciocolata (42 bucati) – Ingrediente necesare

  • 180 g zahar pudra
  • 90 g albusuri (cca 3 albusuri)
  • 20 g zahar tos
  • 100 g faina de migdale

Crema de ciocolata (umplutura pentru Macarons – 3 minute)

  • 240 ml lapte
  • 20 g amidon porumb sau cartofi
  • 15 g cacao
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Cum se prepara Macarons?

  • Mixam albusurile pana incep sa capete consistenta ( 2-3 minute) dupa care adaugam  1/3 din zaharul tos ( cca 1 lingurita rasa). Mixam inca 2-3 minute si adaugam inca o lingurita rasa din zaharul tos.
Macarons mixare albusuri
  • Mixam iarasi 2-3 minute dupa care adaugam restul zaharului ramas si mixam pana obtinem o bezea ferma,
Macarons - bezea ferma
  • Amestecam faina de migdale cu zaharul pudra si le cernem de 2-3 ori dupa care incepem sa le adaugam treptat in bezea,

Macarons-adaugare faina de migdale

  • Amestecam cu extrem de multa grija de jos in sus si cu miscari destul de lente. Aluatul final trebuie sa aiba un aspect lucios si sa fie cremos dar ferm,

Macarons - incorporare

  • In tava tapetata cu hartie de copt, formam cu ajutorul unui sac à poche cu varful rotund, mici macarons cu diamterul de 3,5-4 cm,

Macarons amplasare

  • Lasam tava cu macarons pe masa din bucatarie pentru 1 ora. Dupa o ora atingeti cu grija un macarons si daca acesta nu se va lipi de deget atunci putem sa ii coacem.
  • Ii coacem la 150°C, cuptor preincalzit cu convectie, pe treapta a doua de jos in sus pentru 10 minute sau pentru 13-14 minute la 150°C, cuptor preincalzit electric traditional.

Macarons coacere

  • Ii lasam sa se raceasca in tava dupa care ii desprindem usor de pe hartia de copt si ii asezam pe un gratar.
  • Cu cat mai fina va fi faina de migdale cu atat veti obtine o suprafata mai neteda. Sincera sa fiu, mie mi-au placut extrem de mult cu mici granule de migdala in ei chiar daca aspectul este mai rustic putin.

Mod de preparare Crema de ciocolata (in 3 minute)

  • Crema de ciocolata se numeste ” 3 minute” pentru ca in 3 minute se face daca avem un cuptor cu microunde. Daca nu, o putem face si pe foc si dureaza cam 6-7 minute. Este o crema extrem de rapida care poate fi imbogatita cu nuci, visine, alune si ii putem da diferite arome: cafea, migdale, vanilie, etc. O puteti folosi si pentru torturi sau prajituri.
  • Amestecam intr-un vas rezistent la microunde amidonul, zaharul si cacaua si adaugam cateva linguri de lapte din cantitatea toatala. Frecam cu o lingura pana obtinem un mix fara cocoloase apoi adaugam incet restul laptelui ramas.

Crema ciocolata

  •  Introducem vasul in cuptorul cu microunde la putere maxima ( la mine 800W) pentru 2 minute. Scoatem vasul, amestecam bine si il mai bagam in cuptor pentru 1 minut. Lasam budinca sa se raceasca si o frecam cu untul la temperatura camerei ( untul si budinca trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura ca sa nu se taie crema),

Crema de ciocolata amestec

  • Lipim cate doi macarons cu crema rece de ciocolata,

Macarons cu ciocolata - detaliu

  • Ii asezam pe un platou si ii servim langa cafea, lapte sau ceai,

Macarons cu crema de ciocolata

Pofta buna!!

Recipe in english

Macarons
  • Recipe Type: Dessert
  • Author: Laura Adamache
  • Prep time: 15 mins
  • Cook time: 14 mins
  • Total time: 29 mins
  • Serves: 8
Although the idea in itself of making macarons feels scary, I can assure you from the beginning that they are not difficult to make if you follow some strict rules which are mandatory for the success of this type of dessert.
Ingredients
  • Ingredients for 42 macarons
  • 180 grams of icing sugar
  • 90 grams egg whites (approx 3 egg whites)
  • 20 grams caster sugar
  • Ingredients for the “3 minutes” chocolate filling
  • 240 ml milk
  • 20 grams of cornstarch
  • 15 grams of cocoa powder
  • 25 grams of caster sugar
  • 125 grams of unsalted butter
  • 1 bag of vanilla sugar
Instructions
The rules for making perfect macarons are:
  1. The egg whites must be at least 3 days old in order to make some pretty, well-raised macarons
  2. The egg whites must be taken out of the fridge and placed at room temperature with one or two hours before starting to work on them.
  3. The icing sugar must contain cornstarch and must be very finely ground. That’s why, my advice would be to buy ready-made icing sugar and not grind it yourself.
  4. The icing sugar and the almond flour must be sifted two or three times before adding them into the egg white meringue – In order to whip the egg whites correctly, add a pinch of salt before whipping them and use a lemon peel to clean off the sides of the bowl before adding the egg whites. The whipping bow must be perfectly clean and the egg whites shouldn’t contain any trace of yolk.
  5. The macarons can be colored using food colorings (I don’t use chemical food colorings and I will never do. I’d rather have a healthy taste than a pretty look). You can use natural colorings instead of the chemical ones, such as matcha tea, saffron, cocoa powder, coffee.
  6. After you pipe the macarons, let them rest at room temperature for an hour. After an hour, you will notice that their surface is dry and slightly shiny.
  7. It would be perfect if you could use a convection oven or an electrical one to bake them. These are the rules that need to be followed in order to grace ourselves with these lovely confections.
How to make macarons
  1. Whip the egg whites until they start to form soft peaks (2/3 minutes), then add a third of the caster sugar (about one 1 teaspoon). Whip for another 2-3 minutes then add another teaspoon of caster sugar. Whip for another 2-3 minutes, then add the rest of the caster sugar and whip until you reach the consistency of a firm meringue.
  2. Mix the almond flour and the icing sugar and sift them two or three time then start to gradually fold them into the meringue. Use a spatula to, gently and slowly, fold them in, using upwards movements. The final batter must be shiny and creamy but firm.
  3. Line a baking tray with baking paper. Pour the batter in a piping bag with a round tip and pipe small macarons with the diameter of 3,5-4 centimeters.
  4. Leave the macaron tray on the kitchen counter for an hour. After an hour, lightly touch a macaron and if it doesn’t stick to your finger, you may go ahead and bake them.
  5. Bake them at 150°C in the preheated convection oven, on the second rack (bottom to top) for 10 minutes or for 13-14 minutes at 150°C in a traditional preheated electrical oven.
  6. Let them cool in the tray, then gently peel them off the baking paper and set them on a cooling rack.
  7. The finer the almond flour is, the smoother their surface will be. Honestly, I liked them better with small grains of almond in them, even if the look is a bit more rustic.
  8. The chocolate filling is called “3 minutes” filling because it takes 3 minutes to make if you have a microwave oven. If not, use a regular stove and it takes about 6 or 7 minutes. It’s a really fast to make filling and you may enrich it by adding walnuts, sour cherries, peanuts and flavor it with all sorts of flavors: coffee, almonds, vanilla. You may use it for cakes or petit fours.
  9. Mix the cornstarch, the sugar and the cocoa powder in a heatproof bowl and add only a few tablespoons of milk from the total amount. Stir with a tablespoon until you obtain a lump-free mix, then, add the rest of the milk, gradually.
  10. Place the bowl in the microwave set on full power (my oven has 800W) for two minutes. Remove the bowl, stir well, then place it back in for another minute. Let the pudding cool down and then fold the butter in (the butter and the pudding must have approximately the same temperature or the filling will curdle.
  11. Join two by two macarons with the cold chocolate filling. Set them on a platter and serve them with coffee, milk or tea.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Macarons
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 31 Review(s)

149 comentarii la “Macarons cu crema de ciocolata

  1. Andreea spune:

    sunt foarte frumusele, Laura 🙂
    acum ca am cantar de bucatarie o sa le incerc si eu.prima oara am masurat cu o cana gradata care, evident, nu avea categoria „faina de migdale” si am pus eu din ochi.nu-ti povestesc ce-a iesit…:)))
    iar serviciul tau de ceai este superb!daca e din Italia, as fi dispusa sa-l caut cand ajung pe acolo :P.daca e cumva din Romania, te rog spune-mi de unde.merci!:*

    • Laura spune:

      Andreea draga mea, ma bucur ca-ti plac! Eu fara cantar cred ca as fi partial distrusa.:))) Am avut momente cand am ramas fara baterie la cantar si desi nu mi-e greu cantaresc „din ochi”, mi-e imposibil sa redau pe blog cantitatile exacte asa ca renunt sa mai postez reteta.
      Draga mea, serviciul de ceai e englezesc si e veeeeechi vechi vechi. L-am furat mamei mele si i-am spus abia dupa ce am ajuns in Italia ca nu-l mai are.:)))) L-am transportat invelit in enorm de multe carpe si hartiute pt ca e fragil din cauza varstei inainte pe care o are si am avut maaari emotii ca nu o sa ajung intreg cu el aici. Si mie imi place enorm si abia astept sa ma mai duc pe acasa ca vad ca mami a mea are lucruri foooarte interesante de „arestat”.:)))
      Pup cu drag!! 🙂

  2. alina paduraru spune:

    ce faini sunt! imi plac tare mult! desi am gustat o singura data macarons – si aceia de cumparat, pot spune ca astia ai tai le dau clasa cu mult! yamiiiiiii!

    • Laura spune:

      Alina scumpa mea, tare ma bucur ca-ti plac. Au iesit tare tare buni si s-au dus extrem de rapid. Data viitoare o sa postez si varianta facuta cu faina de migdale de aici pentru ca au un aspect mai finut.

  3. Alice spune:

    minunate!..iar vasele sunt de exceptie.
    intrebare draga laura: faina de migdale din kaufland zici ca ai luat-o…de la ce raion? cel cu faina in general sau de unde anume…
    intreb pt ca tare m-as incumeta si eu sa fac.
    cu drag

    • Laura spune:

      Alice iubita, ma bucur ca-ti plac vasutele si macarons-ii!
      Faina de migdale am luat-o din raionul unde se afla semintele de floarea soarelui, susan, mac, praf de copt, drojdie uscata. In general se gaseste unde gasesti toate ingredientele pentru dulciuri.
      Pup cu mare drag!!

    • Laura spune:

      Iubita frumoasa, abia astept sa-i vad pe ai tai!!! Sunt convinsa ca or sa fie splendizi!!
      Cred ca o sa-i refac joi pt ca vineri suntem invitati la o cina si ma gandesc ca ar fi perfecti de dus cadou.
      Puuuuup!!!!!
      P.S Fac pozut fainii de migdale in caz ca ma hotarasc sa ii fac joi.
      <3 <3 <3

  4. Licuta Marin spune:

    Ce frumoase sunt!!! Imi plac la nebunie dar nu ma incumet sa fac ! Mi se pare ca e putin cam complicat si imi este frica ca nu o sa-mi iasa:) Pup!

    • Laura spune:

      Licuta scumpa mea, cum sa nu iti iasa??? Faci atatea minuni si ti-e frica de macarons?? Siguuur or sa-ti iasa superbi daca-i incerci. Pup cu mare drag!!

  5. laura spune:

    si eu tot din kaufland am luat, de la raionul cu seminte, alune, etc., insa nu au tot timpul. Au din cand in cand si fulgi de migdale (decojite, asa ca si fulgii sunt albi) la acelasi raion – din acestia se poate obtine usor o faina de migdale alba 🙂

    Dar par deliciosi si asa, mai rustici 🙂

    • Laura spune:

      Laura draga mea, nu am vazut fulgi de migdale si eu nu am avut timp sa caut in alte parti dar, desigur, daca exista in magazine se pot folosi de catre cei care au un robot pentru a-i macina. 🙂
      Gustul nu are de suferit indiferent de tipul de faina de migdale folosit.:)

  6. Claudia spune:

    Ai prezentat superb reteta (atat in poze cat si in explicatii)! eu am cuptor clasic pe gaz si tare imi da de furca, sunt hotarata sa imi iau unul electric cand ma voi muta…. mi-ar face viata mai usoara si in bucatarie mai putin cald :P.
    Sufar enorm ca nu am gasit de cumparat un sac à poche (doar in cantitati mari pt cofetarii) caci tare as face niste minunatii!!!
    Te pup si mult spor in toate

    • Laura spune:

      Claudia draga mea, multumesc mult ca ti-au placut pozele si explicatiile!!
      Cuptorul pe curent este excelent si coace muuult mai bine si mai uniform decat cel pe gaz asa ca ti-l recomand din suflet.
      Eu sa stii ca am vazut sac à poche tot la kaufland si tot la raionul unde am gasit faina de migdale asa ca neaparat sa te uiti dupa el cand ajungi la kaufland.
      Pup dulce si o saptamana minunata sa ai!!

  7. silvia spune:

    arata minunat si cred ca sunt deliciosi si io am ancercat o data dar nu mia iesit asa o sa ancerc reteta ta mersiiii

  8. My Fancy Cake spune:

    Sunt minunate! Si eu am o mare strangere de inima in ceea ce priveste procesul de fabricatie. Dar odata si odata, tot trebuie sa le incerc.

    • Laura spune:

      Exact asa ziceam si eu la inceput dar dupa ce i-am facut prima data, s-a dizolvat toata frica mea. Se fac chiar foarte simplu, sincer. Pup cu drag!!

  9. Cecilia spune:

    Buna seara! felicitari pentru frumosii macarons! eu locuiesc in franta de multi ani si aici se ofera in timpul sarbatorilor de iarna in general. eu ii fac cu lamaie si portocala (cu coaja rasa si uscata) precum si cu fistic, alune si multe altele. voi incerca si reteta ta pentru ca e prima data cand vad o reteta de macarons in romaneste. cat despre coloranti, tot in categoria celor naturali ar fi: fisticul (cel verde si nu cel prajit) si sfecla rosie(cateva picaturi de zeama). multumesc pentru reteta si bon courage in continuare!
    Cecilia

    • Laura spune:

      Cecilia draga mea, iti multumesc ca-ti plac! Iti multumesc mult pentru sfaturile tale. Intr-adevar fisticul este ideal pentru macarons. Cu sfecla nu am incercat niciodata dar cu siguranta voi incerca in curand.
      Pup cu mare drag!!

  10. Andie spune:

    Laura, ce bine ti-au iesit! Zici ca sunt niste domnisoare delicate la 5 o’clock tea! 🙂 Ce te admir ca reusesti sa rezisti tentatiilor si nu pui coloranti…
    Pe de alta parte, fetelor, nu disperati! Si eu am crezut ca e foarte complicat sa fac macarons, pana am dat de doamna de la Brave Tart (Laura, nu stiu daca am voie sa postez linkul? Iarta-ma daca e contrar politicilor blogului, m-am gandit ca e de ajutor – . Dupa ce am citit postarea ei in care demonta toate miturile legate de macarons (albusuri vechi, temperatura, cernere, timp de asteptare, etc.), mi-am zis sa incerc si eu sa vad daca are dreptate – si a avut! N-am respectat niciuna din regulile „clasice” si macarons au iesit impecabil. Din ce zice tanti si din experienta mea importanta e consistenta albusurilor batute si numarul de amestecari pana obtinem fermitatea ideala, dar si temperatura corecta si distributia caldurii in cuptor. De unde si problemele majore date de cuptorul meu pe gaz, care, intr-adevar, ii face praf – motiv pentru care nici nu-i fac asa des.
    Asa ca va doresc mult succes, incercati reteta Laurei si nu va lasati descurajate!
    Andie

    • Laura spune:

      Andie draga mea, iti multumesc mult pentru link. Ai mare dreptate in privinta regulilor. Uite, de exemplu nu se recomanda sa folosesti decat faina ffffff fina de migdale dar evident ca ies si cu o faina nu tocmai fina. S-a creat intr-adevar o adevarata isterie legata de fabricarea acestor macarons si tocmai de aceea exista retinerea asta cand auzim de ei dar chiar se fac simplu. In fond sunt niste bezele carora le adaugam faina de migdale la sfarsit. Asta e tot. Cu toate acestea, recomand sa se urmeze regulile din reteta de catre cei care-i incearca pentru prima data. Dupa prima incercare se pot aduce modificari in functie de preferintele fiecaruia.
      Pup cu mare drag!!

  11. Maria spune:

    Laura, am cuptor electric, deci le coc la 150 grade, 13-14min. Dar focul sa fie doar de jos, sau si de sus? Si mai am si butonul ”cottura convezione”. Unde asez tava, la mijloc, pe randul de sus sau pe cel de jos? Cum crezi ca trebuie sa fac? Te intreb toate astea pt ca la aceasta reteta coacerea cred ca e cea mai mare problema… adica pana ii dau de cap cuptorului. mersi! :*

    • Laura spune:

      Maria draga mea, la cuptorul electric cu functia traditionala (caldura si de jos si de sus), se coc 13-14 minute pe treapata a doua de jos in sus. La cel cu convectie, le coci la 150°C pentru 10 minute si asezi tava tot pe a doua treapta de jos in sus.
      Pup cu drag!!

  12. Tudor Elena Cristina spune:

    Draga mea..arata suuper..super!!! Ssi muncesti ceva la macaroanele astea!!!!!Sper sa mi gasesc curajul necesar sa incerc si eu retetaaa!!!pupici si spor la treaba!

    • Laura spune:

      Elena scumpa, tare ma bucur ca-ti plac!! Sunt extrem de simplu de facut asa ca e imposibil sa nu iasa. Stii care a fost partea haioasa la mine?? Si acum rad cand imi amintesc.:)))) Mi s-a taiat crema !!!:)))) Deci la macarons nu am avut nici cea mai mica problema, s-au copt perfect, nu mi-a crapat si nu mi s-a lasat niciunul dar crema mi s-a taiat.:)) problema e ca eram intr-o criza fenomenala de timp si nu am avut rabdare sa astept sa mi se raceasca crema asa ca am combinat-o cat era calda cu untul rece si logic ca s-a taiat.
      Pup si incearca-i pentru ca sigur or sa-ti iasa superbi.

    • Laura spune:

      Elena draga mea, tare ma bucur ca-ti plac!! Chiar deloc nu se fac greu. Eu in 20 minute maxim le-am terminat de facut. Apoi, le-am lasat sa se usuce si apoi le-am copt.
      Puuup cu drag!!

  13. Ionela spune:

    Felicitari,minunat ti-au iesit! Eu astept reteta cu faina alba de migdale pentru ca eu dintr-asta am aici, in Grecia. Ar fi mari diferente?

    • Laura spune:

      Ionela scumpa, poti inlocui faina folosita de mine cu cea fina pe care o ai tu. Ale tale vor iesi cu o suprafata muuult mai fina . Mie-mi plac foarte mult migdalele si mi-a placut gustul si textura acestor macarons pentru ca atunci cand le mancam simteam micile granule de migdale dar in rest gustul este la fel.
      Pup cu drag!!

  14. camelia stancu spune:

    Buna!
    am incercat reteta si am o problema: biscuiteii mei nu au crescu ca ai tai!trebuie cumva sa rezulte crocanti?ai mei au fost relativ crocanti si s au muiat ulterior.multumesc.

    • Laura spune:

      Camelia draga mea, macarons sunt cleiosi in interior si crocanti la suprafata. Dupa ce-i scoti din cuptor ii poti lasa pana a doua zi sa se usuce foarte bine. Daca nu au crescut cum trebuie si nu au facut gulerasul specific inseamna ca faina de migdale nu a fost incorporata cum trebuie in aluat si albusurile au pierdut aerul acumulat in timpul mixarii.
      Imi pare rau ca nu ti-au reusit!:(((

  15. pansy spune:

    dupa diverse experiente cu albusuri si nuci,marturisesc ca nu m-am inghiontit sa fac macarons.pana la urma pobabil ca tot am sa incerc.ti-au iesit tare frumusei ! si eu patesc sa mi se taie crema de ciocolata,dar o „rezolv” in cateva secunde la microunde,dupa care amestecata cu mare viteza.

  16. Maria spune:

    Draga Laura, am facut macarons, si cred eu ca mi au iesit bune, cu cateva mentiuni: inauntru sunt lipicioase, si cred ca trebuie sa fei mai uscate. Initial am incercat reteta cu cantitatile de zahar pudra si pudra de migdale mentionate de tine; am pus cateva in tava, dar coca fiind prea moale, s au lipit intre ele imediat. Apoi am marit cantitatile, deci la 3 albusuri am pus 140gr pudra de migdale si 260gr zahar pudra, si astfel coca mi a iesit de o consistenta buna, zic eu. Care e motivul pentru care prima compozitie mi a iesit asa moale? Albusurile erau batute bine spuma, si am adaugt pudra de migdale si zaharul incet, deci nu e vorba sa se fi lasat albusurile. Ai vreo solutie pt mine? As vrea sa ti trimit o poza sa le vezi, dar nu am gasit aici pe site nici o optiune in acest sens. Cum pot sa ti trimit?

    • Laura spune:

      Maria scumpa mea, macarons sunt usor cleioase in interior si crocante la suprafata imediat cum le soti din cuptor. Daca iti plac super crocante le lasi pana a doua zi in bucatarie, pe masa si se vor usca perfect. Aluatul trebuie sa fie lichid dar in acelasi timp ferm. Nu au voie sa se imprastie in tava dupa ce le formezi. Singura explicatie pentru aluatul care nu-si pastreaza forma este ca migdalele nu sunt incorporate corect in aluat. Ai cantarit albusurile sau ai pus 3 albusuri?
      Imi poti trimite pozutele la: ladamache(@)googlemail.com
      Pup cu drag!

    • Eliza Rotaru spune:

      Bună ziua, ieri m-am încumetat și am facut aceste minunate prăjituri. Au ieșit tare bine. Am folosit alta cremă, cu unt și ciocolata alba, la mijloc am pus peltea de zmeura. Au ieșit o nebunie. Mulțumesc mult pt rețetă. Imi pare rau ca nu pot pune o poza.

  17. camelia stancu spune:

    buna Laura!multumesc pentru raspuns. sa fi fost o problema faptul ca faina de migdale am facut o eu? am mainat migdlele cu blenderul pana la stadiul de faina apoi am cernut o de 3 ori.cat despre incorporat nu stiu ce sa zic ..decat ca o sa mai incerc cu siguranta. ar fi minunat sa gasesc totusi de cumparat faina de migdale…dar eu lociuesc la Bratislava si e un pic greu sa gasesc in magazine ceea ce caut.

  18. cccris spune:

    trebuie sa imi fac curaj sa incerc si eu, bezele normale am facut de mai multe ori, sper sa imi iasa si astea. Deci, la cumparaturi cu mine!

  19. maria spune:

    Draga Laura!sa stii ca de cate ori vreau sa fac ceva(deosebit)rasfoiesc pagina ta.Aceste mici prajiturele eu le faceam inainte de revolutie,le faceam cu nuca macinata f fin si le numeam „pricomigdale”.Pentru ca am in camara 2 pungute de faina de migdale,binenteles ca tot de la Kaufland le-am cumparat,pentru o alta destinatie,acum le voi transforma in macarons.Offf caloriile astea….Chiar mar interesa ceva retete cu migdale.

    • Laura spune:

      Draga mea Maria, iti multumesc ca ma vizitezi si ca incerci retetele mele. Te pupic cu mare drag si astept sa-mi spui cum au iesit macarons daca ii incerci.

  20. Carmen Cristea spune:

    Am mai citit despre macarons, le-am si incercat o data fara prea mare succes, dar cred ca e cazul sa mai fac o incercare! Multumim de reteta.

  21. Stefan spune:

    Buna ziua! In primul rand arata foarte bine. Am si eu o intrebare: cand sunt gata in cuptor trebuie lasati sa se raceasca in tava, am inteles. Dar, tava trebuie sa ramana in cuptor sau scoasa afara?? Stiu ca sunt bezele care trebuie lasate sa se raceasca in cuptor cu usa cuptorului inchisa. Multumesc anticipat de raspuns!

    • Laura spune:

      Buna ziua Stefan!
      Ma bucur mult ca-ti place reteta. Dupa ce i-am copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca afara.
      O zi excelenta iti doresc!!

  22. dush spune:

    Multumesc. Am folosit reteta dumneavoastra…simplu de facut, destul de rapid…daca nu bagi in seama statul 1h la uscat… Nu am inteles totusi de ce toata lumea spune ca e un desert greu de facut si ca nu iese, etc..

  23. raluca spune:

    Buna doamna!in sfarsi le-a venit randul si acesor minunatii sa le fac..insa am o intrebare albusurile trebuiesc separate de galbenusuri dinainte cu 3 zile?

  24. Lara¬ spune:

    Draga Laura, i-am facut si sunt minunati! Multumesc din nou pentru inca o reteta reusita. O primavara superba sa ai!

  25. raluca spune:

    Buna si eu doresc sa fac macarons..si am facut faina din fulgi de migdale dar problema e ca nu e kiar faina…am bagat fulgii de migdala in blender si apoi i-am bagat in rasnita de cafea..apoi am amestecat cu zaharul pudra si i-am dat prin sita dar trebuia sa frec si sa presez cu dosul unei linguri era mai degraba un fel de pasta deci nu pot sa spun ca am cernut cum cern de obicei faina de grau de ex.oare o pot folosi cu succes la macarons?

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, fulgii de migdale se baga in robot intotdeauna amestecati cu 2-3 linguri de zahar pudra. Pentru ca migdalele contin ulei, acestea se transforma in pasta daca le mixam singure.
      Nu stiu daca macarons-ii tai vor mai forma acel piciorus dar cu siguranta iti vor iesi buni.
      Pup cu mare drag!

  26. raluca spune:

    Buna doamna,prima mea incercare de a face Macarons a esuat!am facut din fulgi de migdale pe care i-am facut pasta si in final compozitia a fost una foarte curgatoare.astfel ca cand formam un macaron se intindea pe toata tava…akuma incer din exact cu faina stilla de migdale bun..akuma io am o problema in momentul cernutului..pt ca nu pot cerne complet amestecul de zahar pudra si migdale intrucat exista si bucati maricele de migdale care nu trec prin sita mea deasa(care o folosesc si la faina de grau..akuma intrebarea mea este…trebuie neaparat sa treaca prin sita si bucatile maricele de migdale?sa fortez un pik nota?Va rog sa ma ajutati!

    • Laura spune:

      Raluca, scumpa mea, cand macini migdalele trebuie sa le amesteci intotdeauna cu 1-2 linguri de zahar tos. Migdalele contin ulei si daca le macini singure, vei obtine o pasta care nu este deloc buna pt macarons.
      In cazul in care ai bucatele mari de migdale, mai macina-le inca o data pentru ca faina de migdale trebuie sa fie cat mai fina pt niste macarons reusiti.
      Pup cu drag!

  27. Codruta spune:

    I-am facut si desi nu am avut timp suficient pentru ca a intervenit ceva si a trebuit sa ma grabesc si i-am facut pe ultimii putin mai mari (nu m-a mai interesat neaparat aspectul) au iesit mi-nu-nati!!! Tin sa spun ca a fost prima data cand am facut aceste delicii, dar i-am facut cu mare drag si s-a vazut. Cu putina nutella combinata cu afine din afinata au fost vedete! Cat despre faina de migdale, eu am lasat si bucatelele mai mari de migdale si nu s-a intamplat nimic. Am avut acea „faina” de la kaufland… Te pup, draga Laura!! Sa ai sarbatori fericite! Hristos a Inviat!!

  28. alexandra spune:

    buna laura,

    am si eu o rugaminte la tine dak crezi k m-ai putea ajuta sa-mi spui unde pot gasi faina de migdale tot caut prin supermarketuri si nimic, am gasit praf de migdale e tot una?
    iti multumesc mult!

    ps: am facut multe retete din cele facute de tine si sunt super bune, sunt fericita ca te-am gasit esti pusa in lista mea la favoriti!

    o seara placuta!

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, praful de migdale nu stiu din pacate ce reprezinta. Daca nu gasesti faina de migdale, cumpara migdale decojite intregi si macina-le foarte fin acasa, in robot.
      Daca macini migdalele acasa, amesteca-le cu 1-2 linguri din cantitatea toatala de zahar pudra din reteta.
      Pup cu drag si mult spor!

  29. Laura Paul Dume spune:

    Awww….Laura!!! arata asa de bine si de delicios!!! eu le cumpar aici facute in Franta, sint un deliciu!!! dar acuma cu reteta ta am sa le incerc sa le fac, pentru ca orice ce e de casa e mai bun!!!

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, tare mult ma bucur ca iti plac!! Abia astept sa le gust si eu in Franta. Cred ca sunt exceptionale.
      Pup cu drag!

  30. Elena spune:

    Buna, am incercat sa fac si eu minunatiile astea,dar nu au iesit:( ce inseamna daca nu au facut piciorus?si cand ar trebui sa il faca ?inainte sa le bag la cuptor(cand le las 1 ora afara?) sau in timp ce sunt la cuptor?mie mi-au iesit ca niste bezele esuate,evident au fost bune la gust ca nici nu avea cum sa nu fie(migdale+zahar),dar nu s-au umflat ca ale tale si nu au facut piciorus.ce ar trebui sa schimb data viitoare?multumesc!

  31. Viorica Suciu spune:

    Da, intradevar si eu de prma data am observat serviciul acela finut si exact in culoarea ,,macarons” deci sunt aranjati perfect si cu mult gust.Iubesc f. mult toate accesoriile care sunt posibile pentru a aranja o masa perfecta pentru cand am musafiri. Pentru cine iubeste lucrurile frumose si atragatoare privirlor le propun sa mearga in ,,consignatii, s-au la triffty store si acolo de f. multe ori poti gasi asemena obiecte mai deosebite. Laura draga iti doresc f.f.f.mult succes in ale bucatariei si in viata de zi cu zi.Dumnezeu sa fie cu tine .
    Viorica

    • Laura spune:

      Viorica, draga mea, numai in consignatii mai gasim lucruri frumoase, din pacate, sau pe la bunici. Ma bucur tare mult ca iti place setul meu de cescute. Si eu le iubesc tare mult.
      Pup cu cel mai mare drag!!

  32. Adi spune:

    Si eu am incercat sa le fac si nu mi-a iesit deloc bezeaua. Am intrebat pana la urma la o cofetarie si mi-au spus ca albusurile se bat cel mai bine cand sunt reci, in nici un caz la temperatura camerei iar sucul de lamaie (sau otet) se pune la sfarsit ca sa fie mai teapana nu inainte ca nu se mai spumeaza albusurile. Asa mi-a iesit bezeaua care insa s-a mincat pana sa se transforme in altceva.

    • Laura spune:

      Adi, ma bucur mult ca ti-a iesit bezeaua dupa indicatiile celor de la cofetarie, insa pt macarons albusurile trebuie sa fie vechi de cel putin 3 zile si sa fie mixate la temperatura camerei.
      Este una dintre regulile de baza pentru reusita acestor deliciosi macarons.

  33. rodica spune:

    draga Laura, am facut macarons, dar nu mia iesit gulerasul, albusurile trebuiau separate cu 3 zile inainte? asta nu am facut, dar sunt f buni si fara guleras, dar trebuie sa-i mai fac si asta cat de curand. Nu stiu unde am gresit pt ca albusurile s-au batut fff bine, faina am cernut-o cu zaharul iar compozitia finala a fost destul de tare, si-au pastrat perfect forma,oare unde am gresit.

    • Laura spune:

      Rodica, scumpa mea, ma bucur mult ca ti-au placut si fara guleras. Albusurile trebuie sa fie separate de galbenus cu vreo 3 zile inainte de prepararea macarons-ilor.
      Data viitoare, incearca-le cu albusuri separate si o sa vezi ce guleras frumos iese.
      Pupicei cu drag!

  34. Andronic Carma spune:

    Buna Laura! Arata fabulos aceste macarons! Crezi ca poti sa faci reteta asta si pt dieta Dukan? Te rooog mult…

    🙂 Multumesc anticipat pentru raspuns!

    • Laura spune:

      Draga mea, pana cum nu am reusit sa fac nici macar niste bezele dukan care sa semene cu bezelele adevarate, dar mai incerc.
      Macarons dukan nu pot sa incerc sa fac, pentru ca nu avem voie migdale..:(
      Pup!

    • Andronic Carma spune:

      Ok, multumesc de raspuns! Eu am sa incerc sa le fac cu faina de soia si amidon… vad ce imi iese 🙂 problema mea este la crema totusi, nu prea vad alta crema decat cea de ciocolata alba sau neagra. Am sa revin cu vesti sa iti spun cum au iesit!

  35. Ioana spune:

    Draga Laura,

    Tocmai ce am terminat de facut prima mea portie de macarons (ever) si trebuie sa spun ca au iesit minunati!
    Am urmat intocmai reteta si sunt absolut super!

    Iti multumesc pentru retetele grozave pe care le postezi!
    Sa ai sarbatori super fericite si un an nou grozav!

    • Laura spune:

      Ioana mea draga, ma bucur tare mult ca ti-au placut!
      Pupicei cu mare drag!
      Iti doresc un An nou minunat, fericit si plin de realizari!

  36. Cristina spune:

    Buna! Eu am o curiozitate, daca as incerca sa fac un macaron mare ca si cum l-as folosi pt un blat de tort, ar iesi? Multumesc

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, nu am incrcat pana acum sa folosesc faina de alune, dar nu sunt sigura ca vei mai obtine piciorus.
      Incearca dintr-o cantitate mica de aluat si spune-ne si noua daca au facut piciorus.
      Te pup!

  37. raluca balogh spune:

    buna doamna scumpa mi-a ieshit cu piciorus si cu faina de alune,acuma vreau sa va intreb daca vreau sa pun cacao,cata sa pun la cantitatile date de dumneavoastra?

  38. Ecaterina spune:

    Buna! Tot incerc sa fac macarons insa nu cresc deloc si s-au latit dupa ce i-am pus in tava. Ce n-am facut bine? 🙁

    • raluca balogh spune:

      Ecaterina si eu am patit acelasi lucru pana mi-am dat seama ca zaharul pudra nu avea amidon.Nu tot zaharul pudra din comert are amidon numai cel pe care si scrie ca ontine amidon,eu asa am patit si am adaugat eu o lingurita de amidon la compozitia de faina si zahar pudra si ai sa vezi ca nu se vor mai latzi!

  39. Alexandra si Mirel spune:

    Foarte frumos blog, facut cu mult suflet si talent. Suntem incantati ca v-am „intalnit”. Ca si dvs, avem o pasiune pentru preparatele culinare pregatite in casa. Gatim tot timpul, dar mancam sanatos si simplu. Fara sosuri, prajeli si grasimi. Desigur nu uitam de mancarurile traditionale romanesti pe care le pregatim si le gustam de Craciun si de Paste cu amintirea sarbatorilor de acasa. Nu stim unde locuiti in Italia, noi locuim la Paris. Ne-ar face mare placere sa va intalnim atunci cand veti veni in Franta. La sfarsitul saptamanii vom incerca sa facem gogosile cu branza…
    Mult mult succes in continuare
    Alexandra si Mirel

  40. Rozalia spune:

    Draga Laura!Vreau sa-ti multumesc reteta de Macarons,esti cea mai simpatica si draguta fata din lume!Eu incerc sa m-apuc de aceste minunatii de un an de zile.Cei ,,mari,,au venit cu idei de care mai degraba iti era teama daramite sa te apuci.Am avut o presimtire,ca o mare gurmanda si bucatareasa pentru ai tai ca nu e un mare lucru sa zic asa,dar niciodata nu am avut curajul.Dupa reteta ta mi-au iesit nemaipomenite!!!…..maine mai vreau sa incerc inca o data ,fiindca mi se pare ca numai am visat,aproape pe toate am dat de pomana,numai o bucata am gustat,dar erau tare bune!Mult succes in continuare,iti multumesc din suflet,esti o dulceata de fata!!!:) Cu drag:Rozalia.

  41. INga spune:

    BUna Laura! Iti urmaresc blogul de foarte mult timp si te felicit pentru deliciile pe care le prepari. Am invatat si am pregatit o multime de retete de pe site. Am o nelamurire cu privire la minunatii macarons. Am incercat si eu reteta , dar din pacate nu am reusit sa le fac. Nu stiu unde am gresit, la gust sunt foarte buni, dar nu mi-au crescut deloc, nu s-au aplatizat. Ma gandeam ca poate e din cauza aluatului, ca mi s-a parut cam dens, nu prea semana cu cel din poza de pe site si nu stiam cum sa-l subtiez. O sa mai incerc intr-o alta zi poate o sa-mi reuseasca, dar, te rog, poate ma ajuti cu un sfat sa vad unde exact am gresit. Mersi mult

    • Laura spune:

      INga, draga mea, daca aluatul ti-a iesit prea dens sigur a fost o problema cand ai incorporat faina de migdale in albusuri.
      Adauga faina de migdale lingura cu lingura si incorporeaz-o in albusuri cu miscari lente si de jos in sus. Dupa ce termini de adaugat faina, aluatul trebuie sa aiba o consistenta aerata.
      Pup cu drag si tin pumnii!

  42. Rus Anca spune:

    Buna…am citit reteta si urmeaza sa o fac saptamana viitoare.Pot sa iti zic ca faina de migdale importata din Italia,fina si din migdale fara coaja(alba) puteti gasi in Piata Mihai Viteazu, langa semaforul de pe strada Cuza Voda, vis-a-vis de banca Reiffeisen la DULCE & PICANT.

  43. Alina spune:

    Draga Laura , am facut Macaroons si au fost exceptionali ,baiatul meu cel mic a zis ca e cel m-ai bun ”dulce” facut pina acum si vrea de ziua lui un Macaroon mare in loc de tort , vreau sa te intreb tu ce faci cu galbenusurile ramase ,ca nu ma indur sa le arunc ,ai alta reteta in care le pot folosi ?Multumesc mult pt. aceast blog superb pupici .

  44. manuela spune:

    Toate produsele tale arata extraordinar sunt convinsa ca si gustul lor este la fel.Cred ca esti o mare artista in acest domeniu si de aceea poti dezvalui fara nicio retinere secrete pe care altii le-ar tine sub cheie.

  45. Ligia spune:

    Draga Laura,
    Am cateva intrebari legate de diferitele gusturi pe care le pot da la macarons.Daca introduc in compozitia lor fistic macinat sau zeama de la sfecla cum am citit mai sus, nu le afecteaza consistenta?Imi va ramane la fel compozitia?Imi e frica ca nu vor mai creste si se vor lasa in tava.Poti sa imi dai o idee cum sa fac sa aiba gust de fructe?Fructe de padure de exemplu.Multumesc.

    • Laura spune:

      Ligia, draga mea, daca folosesti fistic sau zeama de sfecla, cantitatea ingredientelor trebuie modificata.
      O sa postez o reteta de macarons cu fistic in curand.
      Daca vrei sa aiba gust de fructe, poti folosi esente, dar numai cateva picaturi. Pentru asta iti recomand sa folosesti esente de cea mai buna calitate.
      Pup cu drag!

  46. iuss spune:

    Wawww!!!nu stiu daca ai observat inca, dar in urma emisiunii „Master Chef” ai facut 600 hituri cu macarons 🙂
    Trebuie sa-i dai o bere moldoveanului :))) felicitari si sa mentii pe pagina permanent cei 500-600 vizitatori

    • Laura spune:

      Iuss, da, am observat hiturile.
      Avand in vedere ca nu sunt in tara, imi spui, te rog, despre ce masterchef este vorba si cine este moldoveanul?
      Multumesc ca mi-ai spus!

  47. Oana spune:

    Astazi am incercat si eu sa fac macarons dupa reteta dumneavoastra! Foarte buna reteta!!!! Mi-au iesit, zic eu, cat de cat frumusei, avand in vedere ca este prima incercare 🙂 Un singur lucru am schimbat, m-am adaptat la cuptorul meu si am copt diferit, adica pe treapta cea mai de sus a cuptorului, 5 min la 150 de grade si 10 min la 130 de grade. Cred ca aici depinde ce cuptor are fiecare.
    Multumesc pentru reteta si pentru incurajare :)) Credeam ca sunt mai greu de facut, dar dumneavoastra m-ati facut sa cred ca nu e asa si sa incerc sa ii fac!

  48. Cristina's spune:

    Draga Laura,
    Mulţumesc pentru reţetă.
    Cu ajutorul oferit de tine am reuşit din a doua incercare să obţin niste macarons aproape perfecţi. Eu cred că secretul constă în păstrarea albuşului separat de galbenuş două- trei zile la frigider. Nu am folosi însă cântar de bucatarie, dar am gasit cel puţin trei reţete de macarons la care se foloseau tot trei albusuri dar ocantitate de zahăr si faină de migdale diferită de la caz la caz ( Bineînţeles că reţeta ta e cea mai bună).
    Cuptorul meu este unul destul de vechi, pe gaz, dar pe care „il cunosc” ca să zic aşa, foarte bine.
    Îmi pare rău că nu am nici un aparat foto să iti arat cat de frumosi au iesit.
    Deci, încă o data: Multumesc!

  49. Mihaela spune:

    buna seara . incerc sa fac si eu , de mult aveam aceasta dorinta … in prima faza am respectat toate indicatiile , dar vad ca pe tava deja s au indragostit unele de altele si s au lipit :))))) habar nu am ce iese 😀 intrebare : cele trei albusuri le pastrez in frigider 3 zile in ceva inchis si le scot la temperature camerei cu ceva timp inainte ??? multumesc 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, asa cum am scris si in reteta, albusurile se scot cu 2-3 ore inainte din frigider, pentru a putea ajunge la temperatura camerei. Daca s-au intins in tava, inseamna ca nu ai amestecat cu grija (de jos in sus, astfel incat albusurile sa-si pastreze aerul acumulat in timpul mixarii) faina de migdale in compozitia de albus.
      Te pup!

  50. Damaris spune:

    Doamne!!! Nu credeam ca se fac atat de simplu!! Am facut cu verisoara mea dar nu am avut ouale vechi de nici macar o zi si nu am gasit nici faina de migdale…am cautat in kaufland si nu am gasit dar poate ca nu m-am uitat cu atentie.. 😀 .O sa fac reteta asta! Multumesc pentru reteta! :*

  51. Valentina spune:

    Draga Laura, am incercat ieri sa fac macarons. Sunt tare intrigata, nu au crescut mult si nici marginea dantelata nu au avut. La gust au fost cum trebuie.
    Inteleg de la tine ca motivul pentru care nu au facut marginea dantelata este legat de modul de incorporare a fainii in albus. Mai exact ce nu e ok?
    Valentina

    • Laura spune:

      Draga mea, ai dreptate, faina trebuie incorporata cu mare mare grija si treptat, amestecand de jos in sus, astfel incat albusurile sa nu piarda aaerul acumulat in timpul mixarii. Consistenta finala a aluatului de macarons trebuie sa fie sustinuta. Daca nu isi pastreaza forma in momentul in care il adaugam in tava, nu vom obtine macarons cu piciorus.

  52. Florina spune:

    Laura…am incercat inca o reteta de a ta, am facut macarons!…a doua oara intr-o saptamana! Si tot nu au iesit ca ale tale. Nu fac gulerasul acela, si se lasa aluatul…am avut albusurile de 3 zile, le-am lasat sa stea o ora inainte de cuptor…dar degeaba.Nu stiu ce gresesc, dar clar ceva gresesc. Poate fi cuptorul meu, care e pe gaz?
    Si inca ceva…mi se taie crema…cu toate ca totul a fost la aceeasi temperatura, si untul l-am frecat bine inainte ca sa fie bine moale. Aici ce gresesc oare? Te rog ajuta-ma, da-mi un sfat.
    Multumesc.

    • Laura spune:

      Draga mea, daca nu fac piciorus, inseamna ca ca nu incorporezi corect faina de migdale in albus. Trebuie sa o adaugi treptat si sa amesteci cu multa grija de jos in sus. Daca albusurile pierd aerul acumulat, nu se mai formeaza piciorusul. Daca se taie crema, inseamna ca folosesti un unt cu un continut de grasime sub 82%, asa este? Un unt care are intre 50-60% grasime, contine multa apasi din cauza aceasta se taie crema. Ce iti recomand? Foloseste un unt cu un continut de grasime de 82% sau, daca folosesti un unt mai putin gras, mixeaza-l separat inainte ca sa elimini apa si abia apoi adauga-l in crema. Te pup!

  53. Florina spune:

    Multumesc de raspuns, Laura. Da, acum stiu ce gresesc…eu pun toata faina dintr-o data sau cel mult de 2 ori…nu o pun treptat. Cred ca aici e secretul! Untul pentru crema e unt nemtesc de la Lidl cu 82%…dar probabil ca are si el apa, ca altfel nu imi explic taiatul cremei. oricum, vreau sa iti spun ca repede o dreg cu un pic de Nutella, plus ca ii da un gust minunat! Te pup! iti multumesc si pentru reteta de pasca cu ciocolata. O sa o fac de Florii, ca si asa am o gramada de musafiri!

  54. Radu spune:

    buna Laura am facut si eu reteta ta dar mi-au iesit unpic cam tari si nu sunt crocanti si pufosi.
    poti saimi spui unde am gresit ?
    ca gust sunt ok,
    am respectat gramajul si tot ce scrie in reteta

  55. Andrea spune:

    Laura draga,
    Prima data cand am facut macarons am urmat reteta ta, i-am facut asa, intr-o doara, caci aveam niste albusuri cu care nu stiam ce sa fac. Au fost perfecti! Cu piciorusul acela delicat…Astazi am incercat iar, dorind sa-i fac o surpriza sotului de ziua lui. Ei, am dat gres. Nu stiu ce am facut, compozitia a iesit prea fluida, curgea efectiv din poche. Evident, au iesit fara piciorus si am decis sa ii mancam asa, fara crema. Cred ca am amestecat prea mult compozitia dupa ce am adaugat ingredientele uscate. Am adaugat faina treptat, asa cum ai spus, dar pe masura ce amestecam, vedeam cum se pierde tot mai mult aer. O sa mai incerc.

    • Laura spune:

      Draga mea, daca aluatul pierde aerul acumulat, macarons ies fara piciorus, exact cum ti s-a intamplat tie.
      Sunt sigura ca data viitoare iti vor iesi perfect.
      Te pup!

  56. costiana spune:

    salut! am facut aceste minunatii dupa reteta ta si au un gust divin, desi ca si aspect nu mi-au iesit marginile ca si ale tale! oricum merita incercate! te pup

  57. Raluca Horobet spune:

    Off marre bataie de cap cu macarosi astia :). Dupa mai multe incercari nereusite, a venit vremea sa incerc si reteta ta. recunosc ca am pus colorant (ma gandesc n-o crapa cerul). Copiii au fost incantati, dar mai ales sotul meu. Nu au iesit chiar exemplari … dar aproape perfecti. Pe cate de usor pare reteta pe atat e de complicat de facut.

    O zi frumoasa

  58. Alecsandra spune:

    Intr- o zi eram la sora mea si nu stiam ce sa facem cu multe albusuri ce ne-au ramas de la alte retete. Intrand pe net am dat de reteta ta, au iesit cele mai bune macarons, recunosc am improvizat putin la crema dar au iesit delicioase. Multumesc pt idee, cu siguranta o sa mai caut in retete. O zi minunata!

  59. Ionut spune:

    Buna! Legat de punctele 1 si 2, albusurile trebuie separate de galbenusuri si lasate practic trei zile in frigider? Sau ouale doar trebuie sa fie vechi de 3 zile, si se scot cu 1-2 ore inainte de inceperea prepararii? Ce se intampla daca ouala sunt proaspat cumparate din hypermarket?

    • Laura Adamache spune:

      Ionut, albusurile trebuie separate de galbenusuri si tinute in frigider, intr-un recipeint ermetic, 3 zile. Albusurile se scot din frigider cu cca 1-2 ore inainte de prepararea, asadar folosim albusurile la temperatura camerei, nu reci din frigider. Cu albusuri proaspete este posibil sa nu obtii baza dantelata specifica acestui tip de desert.

  60. Vali spune:

    Buna laura, am o intrebare… oare cate zile sunt buni macaronsii? daca ii fac miercuri sunt buni si sambata sau duminica sau e prea mult? ma gandesc sa ii fac miercuri pentru sambata dar sa le pun crema vineri sau chiar sambata..oare merge? sau joi.. si in ce ar fi mai bine sa ii pastrez ca sa nu se intareasca? Te pup! multumesc din suflet pentru retete..inca nu am facut una care sa nu imi iasa – si am facut multe:))

    • Laura Adamache spune:

      Draga Vali, ii poti pastra pentru 2-3 zile intr-o cutie metalica inchisa ermetic, la temperatura camerei, nu in frigider. Adaugi crema doar inainte de a-i servi.
      Te imbratisez si iti multumesc ca iti plac retetele mele.

  61. simona spune:

    buna, la alte retete scrie ca dupa ce le am pus in tava , se loveste tava de cateva ori de masa ca sa iasa aerul. tu cum procedezi? sari peste pasul acesta? e important?multumesc.

  62. kat spune:

    Laura, ce fel de sac pentru decoratiuni folosesti? E buna panza sac din bumbac? Am vazut una de la Tala. tu ce folosesti?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Kat, eu folosesc poche-uri de patiserie de unica folosinta, din plastic. Panza de bumbac se curata destul de greu dupa fiecare utilizare, nu o recomand.

  63. Ileana spune:

    De-a lungul anilor am incercat multe retete de macarons insa….parca nu erau cum trebuie iar multe erau gresite. De cand ai publicat aceasta reteta o folosesc doar pe asta. Tot am vrut sa scriu insa a tot ramas in stand by. Niciodata nu am dat gres cu ea, mi-a iesit din prima. Este o reteta usoara, fara fomfleuri si alte prostii cu invartit de nustiu cate ori, lovit…etc, etc. Am fost sceptica la inceput, insa am zis, dupa atatea esecuri una nu mai conteaza. Spre surprinderea mea am avut succes total cu ele. A fost un live changing. Intr-o jumatate de ora totul este gata, trebuie doar ora de asteptare 🙂 Multumesc Laura, multa sanatate.

  64. Elena spune:

    Multumesc din suflet pt reteta, datorita tie am reusit sa fac macarons 🙂 Nu pot atasa o poza sa vezi ce frumos au iesit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor