web analytics

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac – Retete culinare prajituri

Placinta cu dovleac - felii de placinta

Scroll down for English recipe

Placinta cu dovleac este unul dintre dulciurile noastre preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori. Si cum deja toamna a venit, desi inca e destul de cald afara, am pregatit-o si am savurat-o cu foarte mare pofta.

Eu fac placinta cu foi de placinta subtiri pentru ca imi place textura lor crocanta, dar daca doriti puteti sa o incercati folosind reteta aluatului de la Placinta cu mere. Placinta cu dovleac era specialitatea tatalui meu. Si el folosea foi de placinta, dar le facea in casa si ieseau atat de subtiri incat le admiram cu uimire de fiecare data. Promit sa postez si reteta de foi subtiri de placinta imediat dupa ce o sa am putin timp liber. Pana atunci, desi nu se compara cu cele facute in casa, va recomand sa folositi foi de placinta subtiri din comert.

Ingrediente – Placinta cu dovleac

  • 1 kg dovleac ras
  • 100 g unt
  • 125 g zahar
  • 400 g foi placinta subtiri
  • 100 g unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile
  • vanilie/scortisoara (optional)

Mod de preparare – Placinta cu dovleac

  • Curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea cu gauri mari.
  • Amestecam dovleacul cu zaharul si untul taiat in bucatele si il punem intr-o cratita incapatoare pe foc mic. Il calim cca 15 minute dupa care stingem focul si lasam dovleacul sa se raceasca complet.
  • Aici fac o mica paranteza si va spun ca dupa ce se raceste, il puteti pune in pungi si congela pentru iarna.

Umplutura de dovleac pentru placinta

  • Topim untul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, intindem o foaie de placinta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Adaugam peste prima foaie, o a doua foaie pe care o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam a treia si ultima foaie pe care o ungem din nou cu putin unt.

Foi subtiri placinta

  • Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou,
  • Am facut un rulou mai plin cu umplutura pentru Cris si unul mai micut pentru mine.

Placinta cu dovleac - preparare

  • Le ungem cu putin unt sau ulei si le coacem la 180°C, cuptor preinzcalzit, pentru 30-35 minute.
  • Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim cu foarte mare pofta,

Placinta cu dovleac - detaliu final

Pofta buna!!

Pumpkin pie
Recipe Type: Dessert
Author: Laura Adamache
Prep time: 40 mins
Cook time: 35 mins
Total time: 1 hour 15 mins
Serves: 4
The pumpkin pie is one of our favorite pies and I always bake it several times every autumn. And since autumn is already here, even though it’s still warm outside, I made it and savored it. I make it with phyllo pastry because I like its texture but if you want, you can make it using the crust recipe from Apple pie (http://www.lauraadamache.ro/2008/03/placinta-cu-mere.html)
Ingredients
  • 1 kg of grated pumpkin
  • 100 grams of unsalted butter
  • 125 grams of caster sugar
  • 400 grams of phyllo pastry
  • 100 grams of unsalted butter or 50 grams butter + 50 grams vegetable oil for greasing the phyllo
  • Vanilla/cinnamon (optional)
Instructions
  1. Peel and deseed the pumpkin then grate it coarsely.
  2. Mix the pumpkin with the sugar and the cubed butter and place it in a large pan on low heat. Cook it for about 15 minutes, then remove from the stove and let it cool for completely.
  3. I have to add something here – once it’s cooled, you may bag it and freeze it for winter.
  4. Melt the butter and let it cool. After it’s cool, line a sheet of phyllo pastry in a baking pan covered with baking paper and grease it with melted butter on the entire surface. Add a second, a third and a fourth layer and make sure to butter each layer individually.
  5. Put a quarter of the pumpkin mix over the phyllo, fold the ends in over the filling then roll it. I made a roll overflowing with filling for my husband and a smaller one for me.
  6. Grease the rolls with butter or vegetable oil then bake at 180°C, in the preheated oven, for 30 to 35 minutes.
  7. After they’re cool, dust with icing sugar, slice them and enjoy them!
Sumar
Nume Reteta:
Placinta cu dovleac
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4.5 Based on 6 Review(s)

74 Comentarii
  1. 1
    02/09/2011
    11:04

    aoleu, aoleu, aoleu.
    abia astept sa fac si eu, ca m-au terminat la propriu pozele tale.
    te pup!!

    • 1.1
      05/09/2011
      05:54

      Alice scumpa, tare ma bucur ca iti plac pozutele. Eu ador placinta de dovleac si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori.
      Pup cu drag si o saptamana minunata sa ai!!

  2. 2
    02/09/2011
    16:09

    Eu nu sunt fan dovleac,dar parca as gusta putin.Te pup!

    • 2.1
      05/09/2011
      05:55

      Diamar draga mea, mie imi place enorm de mult. Atat in placinta, cat si in sucuri, sosuri, retete sarate sau garnituri.
      Pup cu drag !!

  3. 3
    02/09/2011
    18:55

    Multumim frumos, d-na Laura! Sunteti extraordinara!
    Nici nu stiti ce clipe frumoase imi faceti mereu si sunt
    convinsa cu nu numai mie! Va admir, va doresc multa
    sanatate si la mai multe bunatati culinare!

    • 3.1
      05/09/2011
      05:56

      Draga Viorica, iti multumesc din inima pentru cuvintele tale! Te pupic cu mare mare drag si te mai astept pe la mine!!

  4. 4
    02/09/2011
    20:07

    In primul rand felicitari pentru SITE !! Noua fata a blogului, arata minunat! e impecabil ! daca mai am cuvinte pentru reteta?? ;) hmm… sunt in love de caleasca Cenusaresei.. iar pozele ma fac sa ma simt ca-ntr-un basm!! Minunata prezentare Laura!! Te imbratisez cu drag!

    • 4.1
      05/09/2011
      05:59

      Anto iubita, multu mult mult ca-ti place noua hainuta a blogului. Iubesc atat de mult dovleacul incat nu concep toamna fara aroma si culoarea lui in bucatarie.
      Placinta este printre preferatele mele dar, desigur, iubesc si restul preparatelor dulci sau sarate unde intra dovleacul.
      Pup cu mare drag!!:)

    • 4.2
      30/10/2012
      00:35

      puteti ancerca cuscortisoara si nuca an nauntru si zahar pudra deasupra foarte bun

  5. 5
    04/09/2011
    07:58

    delicioasa placinta cu dovleac , parca-i simt aroma …. ca sa nu mai vb de anii in care ne astepta bunica cu placinta cu dovleac, visine , mere …. mi-e dor !!!

    • 5.1
      05/09/2011
      06:01

      Adina scumpa, imi amintesc si eu aroma placintei cu dovleac din bucataria bunicii si mi-e tare tare dor de ea. De cate ori o fac, imi amintesc de casa, bunici, parinti si de copilarie.
      Pup cu mare drag!!

  6. 6
    04/09/2011
    10:45

    N-am mancat niciodata dar am auzit ca e tare buna….
    Trebuie sa ma incumet sa o fac si eu o data.
    Duminica placuta.
    Te tzuc !

    • 6.1
      05/09/2011
      06:02

      Sidy iubita, neaparat trebuie sa o incerci macar o data. Este atat de buna!!
      Pup cu drag!!

  7. 7
    04/09/2011
    21:25

    marturisesc ca nu sunt fana placinta cu dovleac.asa ca fac rar,o data sau de doua ori pe sezon,toamna tarziu.in compozitie eu mai pun scortisoara si extract de vanilie,in plus fata de tine.prezentarea ta e foarte frumoasa.iti vine sa intinzi mana si sa iei o bucatica !

    • 7.1
      05/09/2011
      06:06

      Pansy draga mea, multumesc mult ca-ti place placintica mea. Vanilie mai pun si eu din cand in cand in umplutura dar scortisoara nu imi place foarte mult in combinatie cu dovleacul. La placinta de mere pun intotdeauna scortisoara dar dovleacului nu-i adaug nici o aroma pentru ca iubesc prea mult gustul lui.
      Pup cu drag!!

  8. 8
    05/09/2011
    20:07

    Ador placinta de dovleac!!! si eu fac cu foi. ce aroma!!!!

    • 8.1
      07/09/2011
      06:51

      Claudia si eu o ador!! Imi place si cea cu aluat dar asta cu foi e pur si simplu divina.
      Pup cu drag!!

  9. 9
    06/09/2011
    12:56

    Oh how I love pumpkin. These look just perfect!!!

  10. 10
    07/09/2011
    06:53

    Beth, I love pumpkin too and this pie is absolutely divine.
    Thank you for your visit!

  11. 11
    07/09/2011
    15:18

    Mulțumesc de rețetă. A ieșit foarte bun, am pus vanilie bourbon și zahăr brun, pic de nucșoară și scorțișoară, restul exact cum e rețeta. Fantastic de gustoase. De ce nu se face la noi? Oare?
    Da bine că acum eu ştiu, şi pot păpa ceva aşa bun….ce aromă. Salutări, spor la gătit, numai bine.

    • 11.1
      12/09/2011
      15:40

      Alexandra draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut!! Placinta de dovleac e destul de populara la noi si in versiunea cu foi subtiri dar si cu aluat.
      Pup cu drag!!

  12. 12
    10/09/2011
    07:35

    nu am mancat niciodata, parca sunt putin reticient…

    • 12.1
      12/09/2011
      15:41

      Sibiu, este atat de gustoasa!! Trebuie sa incerci o data sa gusti, de curiozitate!

  13. 13
    10/09/2011
    17:17

    ca sa vezi ce inseamna diferenta de gust ! eu am un pitic pe creier care imi spune ca bunica mea :cu cartofii si dovleacul se ingasa porcii.singurul mod de mancat dovleac este cel la cuptor,care imi place foarte mult.la noi,in transilvania se mai mananca si fiert.placinta cu dovleac am descoperit-o datorita unei prietene americance.e drept ca atunci cand eram studenta,acum 100 de ani,la patiserii se gasea toamna ,placinta cu dovleac,pe care n-am putut s-o mananc niciodata.chestie de gust.si tot asa eu zic ca are nevoie de niste aditivi aromatici.da’e drept ca e parerea mea.gustuo..e cum stii.

    • 13.1
      12/09/2011
      15:44

      Pansy, eu ador dovleacul in retetele dulci, sarate, aperitive, bauturi, oriunde si oricand. Tocmai din cauza ca ii ador gustul nu adaug niciodata scortisoara sau nucsoara sau alte arome. Cel mult vanilie, uneori. Uite, de exemplu merele nu imi spun prea multe si tocmai de aceea mereu pun scortisoara sau alte arome in prajiturile unde le folosesc.
      Pup! :)

  14. 14
    13/09/2011
    08:46

    Salut Laura,
    Iti urmez blogul de mult timp, de fapt a fost primul blog romanesc care am descoperit :-).
    Foarte frumos blogul tau si aceasta reteta de placinta pare perfecta…. in plus pozele sunt superbe!
    Felicitari cu site-ul tau frumos, e o sursa adevarata de inspiratie!
    Salutari din Belgia,
    Marian

  15. 15
    13/09/2011
    17:27

    O minunatie! Felicitari Laura! Este placinta mea preferata si abia astept sa incerc reteta ta.
    Urmaresc blogul tau de mult , dar nu ti-am scris pana acum.
    Ceea ce urmeaza sa scriu, o sa sune putin (sau mai mult :))) a lauda, dar doar pt ca meriti.
    De fiecare data cand ma inspir de la tine, ma incearca un sentiment de admiratie profunda pt ceea ce faci, sau mai bine zis pt ceea ce creezi. Ma gandeam cum lucrurile simple pot deveni uneori extraordinare (vreau sa spun ca placinta de dovleac nu este o reteta ff complicata, dar atunci cand vad poza ta… vad desertul perfect, ceva gen Gourmet), si asta mai ales atunci cand pui mult, foarte mult suflet, in ceea ce faci. Adica asa cum faci tu, si cum se oglindeste in minunatele tale poze. Iar pt asta ai toata admiratia, simpatia si lauda mea.

    Cu mult drag,
    Ama C

  16. 16
    16/09/2011
    19:38

    These pumpkin pastries look amazing!
    I would love if you added this and any other pumpkin themed links to my “Happy Post” today. http://su.pr/1rMDg2

  17. 17
    18/09/2011
    16:03

    buna, intrebarea mea e de unde ai luat foile? cine le produce as fi f fericita sa faci o poza ambalajului

    • 17.1
      27/09/2011
      07:59

      Alex draga mea, promit ca data viitoare sa fac poze ambalajului. Eu le-am cumparat din Italia de la un magazin numit Sapore di mare. Sunt grecesti dar nu imi amintesc exact ce marca sunt. Data viitoare revin cu o poza.
      Pup cu drag!

  18. 18
    03/10/2011
    16:02

    Am facut si eu :). am gasit un dovleac super aromat si dulce, cu toate astea am pus si zahar si am cucerit colegele sotul meu hihihi…in pachetul pentru iarna am pus mai multa scortisoara, imi place mult in combinatie cu dovleacul, sper sa nu am surprize neplacute cand o sa-l descongelez la iarna :)

  19. 19
    08/10/2011
    00:01

    [...] Gasiti mai multe detalii despre reteta aici [...]

  20. 20
    18/10/2011
    17:04

    ma asteapta si pe mine un dovleac si nu stiam ce sa fac cu restul de compozitie. Acum stiu: la congelator pentru la iarna.

    • 20.1
      21/10/2011
      09:14

      Carmen eu mereu imi fac provizii de dovleac pt iarna pt ca ador placinta asta!!
      Pup cu drag!!

  21. 21
    21/10/2011
    19:56

    Arata delicios trebuie sa incerc si eu nu am facut niciodata revin cu impresii…

    • 21.1
      25/10/2011
      07:43

      Iulia scumpa, sper tare mult sa-ti placa!!
      Pup!!

  22. 22
    03/11/2011
    12:45

    acum am bagat-o la cuptor!multumesc,sper sa iasa buna!!

    • 22.1
      03/11/2011
      13:44

      Mariana scumpa, sper tare mult sa-ti placa!! Sa imi spui cum a iesit!! Tin pumnii!!

  23. 23
    13/11/2011
    21:03

    eu coc dovleacul la cuptor il iau cu o lingura si il pun intr-un vas,apoi adaug zahar si scortisoara. Uneori pun si nuca.Tot asa fac rulouri si o tai cand s-a mai racit.

    • 23.1
      14/11/2011
      08:03

      Foarte interesanta metoda ta de a pregati dovleacul pentru placinta. Am sa incerc si eu sa il coc la cuptor.
      Te pup!

  24. 24
    14/11/2011
    04:18

    Pe la noi, dovleacul se spune Bostan, oricum gustul nu se schimba.
    Iar aceste poze iti lasa gura apa!
    Viata ne este mai frumoasa cu doamnele Laura si Lalena !
    Felicitari si multumiri !

    • 24.1
      14/11/2011
      08:01

      Francisc, iti multumesc ca-ti plac retetele mele!
      Te mai astept, cu mare drag, sa ma vizitezi!

  25. 25
    13/12/2011
    15:39

    pup placinta , pup dovleacul,te pup pe tine si pup tot ce faci , cu drag o fata banateanca……..

    • 25.1
      14/12/2011
      09:15

      :)))))) Fata banateanca, draga mea, si eu te pup cu drag si tare ma bucur ca ti-a placut placinta!!
      Sa iti fie de bine!

  26. 26
    09/03/2012
    23:40

    Ai putea sa-mi recomanzi un aluat de post pt. placinta asta?

  27. 27
    12/03/2012
    13:38

    Multumesc tare mult pentru toate raspunsurile!

  28. 28
    22/03/2012
    15:20

    Laura, sambata asta incerc si placinta asta, doar ca o sa pun in loc de unt, margarina ca sa fie de post. Am incercat-o si pe cea din revista Femeia si mi-a placut mult! Multumiri de la noi!

  29. 29
    25/03/2012
    21:41

    Fantastica! Am facut 4 rulouri dintr-un kg si mai am inca o bucata buna. E neaipomenit de parfumat! Tot de la tine am invatat sa gatesc din dovleac, de fapt grisinele cu dovleac le-am incercat mai demult. Vreau sa-ti spun ca eu am uns foile cu ulei de masline pentru ca nu-mi ajungea margarina si ca mi-au iesit crocnte foile deasupra si am taiat-o destul de greu. La tine arata impecabil! Crezi ca ar fi iesit mai moi foile cu margarina sau unt? Oricum mi-a placut enorm si te rog sa-mi spui daca mai ai si alte retete decat cele 3 pe care le-am incercat cu dovleac. Multumesc tare mult!

    • 29.1
      26/03/2012
      09:08

      Ionela, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut. Din pacate, nu am decat 3 retete cu dovleac dar sigur o sa mai vin cu alte retete pentru ca ador dovleacul.
      Draga mea, foile ies crocante bine indiferent cu ce le ungi. Ca sa se inmoaie, acoperi placinta imediat dupa ce ai scos-o din cuptor cu o folie de aluminiu sau o carpa de bumbac.
      O lasi acoperita cca 30-45 de minute. O sa se taie perfect placinta iar foile vor fi moi.
      Pup cu drag!

  30. 30
    03/04/2012
    10:32

    Multumesc mult de sfaturi! Eu am lasat-o asa in tava si a doua zi se mai ,muiasera foile. Ma gandesc, oare n-ar iesi daca am pune dovleacul intre foi? Adica sa n-o mai facem rulou, sa intindem doua foi unse,apoi un strat de dovleac, iar foi,iar dovleac … Ce parere ai? Mi-am congelat si doua portii si presimt ca postul asta le vom da gata. Si piticii le adora!

    • 30.1
      07/04/2012
      23:04

      Ionela, draga mea, sigur ca o poti face cu dovleacul intre foi. In acest caz, procedezi astfel: pui 3-4 foi una peste alta dar unse cu ulei sau unt intre ele si peste ele pui dovleacul. Acoperi cu alt stra de 3-4 foi, unde intre ele cu ulei sau unt si bagi la cuptor.
      Pup cu drag!!

  31. 31
    12/05/2012
    13:47

    Buna, doresc sa iti complimentez site-ul. Este foarte calduros, imaginile sunt foarte sugestive si parca decupate din reviste si am gasit niste retete foarte interesante pe care cu siguranta le voi incerca. Spor in continuare!

    • 31.1
      14/05/2012
      08:58

      Andrei, multumesc mult pentru aprecieri!! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si te astept sa-mi spui cum ti-au resusit in caz ca le incerci.
      O saptamana minunata sa ai!

  32. 32
    29/05/2012
    00:52

    VA MULTUMESC PT RETETA. EU SUNT INNEBUNITA DUPA PLACINTA DE DOVLEAC,MAI ALES ACUM…CA SUNT GRAVIDA . AM FACUT ACEASTA RETETA SI A MANCAT SI SOTUL MEU, PT EL A FOST CU ADEVARAT O PREMIERA IN VIATA LUI,DAT FIIND CA NU E ROMAN. VA MULTUMESC CA PRIN RETETELE DV IMI POT SURPRINDE FAMILIA IN MOD PLACUT . IMBRATISARI SI MULTUMIRI DIN BARCELONA

  33. 33
    29/06/2012
    13:35

    woooooooooooow! Demential!

    Dar llingurita ce a patit? :D

    • 33.1
      02/07/2012
      10:29

      Ioana, draga mea, ma bucur ca-ti place placinta.
      :)))) Lingurita cred ca murea de pofta si din cauza asta s-a indoit.
      Pup cu drag!

  34. 34
    18/08/2012
    21:29

    woaw!!! deci trebuie sa incerc reteta asta.
    am 2 dovleci uriasi :)) sper sa reusesc sa fac macar o tava
    daca nu ma duc sa cumapar, si tot voi manca :)))

    multumesc pentru post!.

    • 34.1
      04/09/2012
      10:45

      :)))) Ionut, iese sigur sigur! Nu o sa fie sa fugi sa cumperi, garantez.
      Pofta sa ai!

  35. 35
    05/09/2012
    18:01

    Buna Laura.
    Minunata placinta, acum cateva zile am mesterit si eu una, iar astazi am postat si reteta. M-as bucura daca as primi un feedback de la tine, daca obisnuiesti asa ceva.
    Te pup si eu si urmaresc cu mare placere postarile tale.

    • 35.1
      07/09/2012
      09:23

      Marcelina, draga mea, promit sa-ti fac o vizita cat se poate de curand.
      Sunt absolut convinsa ca ai facut o minune de placinta!
      Pup!

  36. 36
    15/10/2012
    14:08

    buna Laura,

    am si eu o intrebare.am facut aseara placinta cu dovleac si as vrea sa stiu cum as putea sa fac sa nu se mai sfarame foaia de deasupra , sa se umfle si sa “fuga” de pe foaia de dedesubt.am pus bucatele de unt pe ea, dar as putea face vreun sirop ceva? de exemplu la placinta cu branza cand e gata amestec un ou cu lapte si torn peste placinta. la placinta cu dovleac ce as putea face?

    mersi mult!!

    • 36.1
      16/10/2012
      08:34

      Ioana, draga mea, dupa ce scoti placinta din cuptor, inveleste-o in folie de aluminiu si las-o acoperita pana se raceste. Poti folosi si o carpa de bumbac.
      Dupa ce se raceste, se va inmuia. In general, foile se inmoaie de la sine a doua zi dupa ce faci placinta, fara sa fie nevoie sa o ungi cu nimic.
      Te pup!

  37. 37
    17/10/2012
    12:37

    Wow, arata minunat placinta ta de dovleac! Trebuie sa o fac neaparat in weekend pt. ca imi este tare pofta si sunt insarcinata cu doi gemeni. Am gatit multe din retetele tale si toate au iesit delicioase. Felicitari pt. blog si retete!

    • 37.1
      18/10/2012
      11:57

      Ramona, draga mea, felicitari!!! Sarcina usoara iti doresc si doi bebelusi sanatosi si frumosi!!
      Sper tare mult sa iti placa placinta si sa le placa si micutilor din burtica.
      Pup cu drag!

  38. 38
    28/10/2012
    07:24

    Uau! Am facut reteta cu blatul de la placinta de mere. SENZATIONAL! Voi mai incerca si alte retete de pe site. Multumesc frumos!

    • 38.1
      31/10/2012
      14:43

      Elena, draga mea, sa-ti fie de bine!
      tare ma bucur ca ti-a placut!
      Pup!

  39. 39
    03/11/2012
    21:37

    Buna Laura,

    Am facut placinta cu dovleac si a iesit foarte buna.
    Am adaugat zahar brun ( in loc de zaharul obisnuit) si scortisoara. Locuind acum in Canada si mi-a fost tare dor de placinta care o facea mama acasa!

    Cu drag,

    Roxana

    Roxana

    • 39.1
      06/11/2012
      11:11

      Sa va fie de bine, draga mea!
      Tare mult ma bucur ca v-a placut!
      Pupicei!

  40. 40
    23/11/2012
    14:43

    Excelenta. Imi e pofta deja.

  41. 41
    18/09/2013
    21:38

    daca fotografiile va apartin,uitati aici o publicare a retetei fara a se mentiona sursa
    http://www.totuldespremame.ro/retete-pentru-copii/deserturi-si-gustari/placinta-cu-dovleac

  42. 42
    25/09/2013
    18:56

    Laura merci de reteta, placinta a iesit delicioasa!

  43. 43
    14/10/2013
    14:47

    Buna,
    am pastrat in preferintele mele aceasta receta..pana azi..am preparat o in sfarsit..dar umplutura este diferita..gusturile copiilor ;)
    Delicioasa, Laura
    un salut

    • 43.1
      25/10/2013
      11:41

      Eniko, draga mea, tare mult ma bucur ca v-a placut!
      Pup cu drag si sa va fie de bine!

  44. 44
    23/10/2013
    12:09

    Draga Laura

    participand la un concurs organizat de Philips, una din poze mi-a atras atentia in mod deosebit. Eram ferm convinsa ca o mai vazusem undeva si primul site care mi-a venit in minte a fost al tau. Nu am gresit.. din pacate.Din cate stiu nu te cheama Leon Genoveva si nici nu participi la acel concurs…
    http://retetespeciale.csid.ro/ret.php?i=6091&p=3
    Nu ma intelege gresit dar nu mi se pare corect nici fata de tine, nici fata de ceilalti concurenti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>