Placinta cu dovlecei si morcovi


Retete culinare – Placinta cu dovlecei si morcovi

Placinta cu dovlecei si morcovi cuburi
Placinta cu dovlecei si morcovi, aperitiv de vara cu legume

Reteta de Placinta cu dovlecei si morcov a fost facuta inainte de vacanta si a avut un succes enorm la noi. Acum, de cate ori prind dovlecei in frigider, o execut pentru ca se face foarte simplu si este delicioasa.

Ingrediente – Placinta cu dovlecei si morcovi (tava 20X20 cm)

  • 5 oua
  • 500 g dovlecei
  • 150 g morcovi
  • 120 g faina
  • 110 ml ulei floarea soarelui
  • 120 g cascaval
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper

Placinta cu dovlecei si morcovi – Mod de Preparare

  • Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.
  • Intr-un vas de plastic, amestecam ouale cu uleiul si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt (e bine sa cernem intotdeuna faina amestecata cu praful de copt ca sa fim siguri ca nu ne trezim cu vreun bulgaras de praf de copt in placinta),

Placinta cu dovlecei si morcov - cernem faina

  • Amestecam bine pana ce faina este perfect incorporata.
  • Adaugam dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii ii stoarcem bine ca sa eliminam apa de vegetatie) ceapa data prin razatoare si cascavalul ras

Placinta cu dovlecei si morcov - dovlecei si morcovi rasi

  • si amestecam bine pana obtinem un aluat uniform.

Placinta cu dovlecei si morcov - aluat

  • Tapetam forma cu unt si faina,  acoperim fundul cu hartie de copt si adaugam aluatul.

Placinta cu dovlecei si morcov - pregatire cuptor

  • Coacem placinta la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 30-35 minute.

Placinta cu dovlecei si morcovi - coacere

  • Placinta cu dovlecei si morcovi este un aperitiv care se poate consuma cald sau rece. Este excelenta in ambele variante.

Placinta cu dovlecei si morcovi - detaliu final

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu dovlecei si morcovi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 163 Review(s)

116 comentarii la “Placinta cu dovlecei si morcovi

    • gavrila ionica spune:

      nu e numai apetisanta , este si foarte buna . Eu am vazut/o si a doua zi am incercat/o , a iesit super buna , cu toate ca nu sunt fan dovlecel sau morcov . Fetitei mele i/a placut si mi/a spus sa i/o fac si a doua zi . Este foarte buna , multumim LAURA

  1. Anonymous spune:

    Draga Laura!Interesanta reteta!Sigur o s-o incerc.Tarta cu carne si cartofi de la tine este numarul unu pentru nepotul meu.Multumesc. Agnes

  2. Ralu' spune:

    Ce bine arata! Neaparat o incerc, mai ales ca nu mai am unde pune dovleceii, la ritmul in care se coc in gradina 🙂 Multu!
    PS> Oare ar merge si altceva in loc de morcovi? Rosii? Sau or fi prea lichide….

  3. sinsdesign spune:

    Delicios! Acum mananc din placinta si pot spune ca este foarte gustoasa. Eu am pus un pliculet de praf de copt. Trebuia sa pun jumatate sau un plic si jumatate?

  4. Denisa spune:

    Chiar cautam ceva simplu si usor de gatit pentru vinerea ce vine. Arata foarte bine si cred ca este si delicioasa aceasta placinta. Definitely a must try!

  5. felycarmen spune:

    Arata excelent !
    O sa o incerc cu siguranta.
    Imi plac toate retetele pe care le postezi si am incercat foarte multe dintre ele.
    O parte din ele le-am postat si pe blogul meu culinar.
    O zi buna .

  6. Anonymous spune:

    Am facut-o si eu astazi, foarte buna. Am pus mai mult cascaval, cam 300-320gr, pt ca imi place mult. Cred insa ca trebuia cam inca vreo 10 min la cuptor, nu s-a rumenit foarte frumos. Multumesc mult pt idee!

  7. Elena spune:

    Sincer nu ma asteptam sa imi placa,am incercat reteta doar pentru ca aveam dovlecei in frigider si nu stiam ce sa fac cu ei.Dar e super buna tarta/placinta asta.Eu am pus si cateva cubulete de carnita.Imi place foarte tare blogul tau pentru ca tot ce incerc imi place foarte mult si ies exact ca la tine de fiecare data(evident daca nu imi bag eu nasul si schimb ceva in reteta,mai ales acum cand am o relatie mai buna cu cuptorul meu- a trebuit sa o tin tarta o ora in cuptor sa fie frumos colorata si sa nu o ard de jos:p )

  8. Anonymous spune:

    Am facut azi placinta, nu am avut cascaval, am folosit branza si parmezan, a iesit minunata.
    Multumesc Laura!
    Pupici, Brindu

  9. Laura spune:

    Agnes, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti place reteta!
    Multumesc ca ai incercat tarta cu carne si cartofi. Tare ma bucur ca ii place nepotului tau.
    Pup!

  10. Laura spune:

    Ralu scumpa, ma bucur ca iti place.
    Rosiile nu prea merg pentru ca sunt destul de lichide. Combinatia morcov-dovleci este absolut perfecta si asta ti-o spune o persoana care nu iubeste in mod deosebit nici dovleceii, nici morcovii.
    Poti inlocui daca doresti morcovii cu ardei grasi.
    Pup!

  11. Laura spune:

    Sinsdesign, ma bucur tare mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut.
    Ai mare dreptate, am uitat sa specific la ce jumatate ma refeream in reteta. Este vorba de o jumatate de pliculet de praf de copt.
    Imi cer miliarde de scuze.
    Pup cu mare drag!!

  12. Laura spune:

    Alice scumpa, tare ma bucur ca iti place.
    Inr-adevar este fff simplu de facut si cu ingrediente la indemana oricui.
    Pup cu mare drag!

  13. Laura spune:

    Anonim, ma bucur mult ca ti-a placut.
    Daca o mai refaci, pune-o pe penultima treapta a cuptorului, de sus in jos, in ultimele 5 minute de coacere, ca sa se rumneasca frumos.

  14. Ancutza spune:

    reteta e superba. Am incercat-o si a fost un deliciu. An facut doar mici modificari doar din considerentele ingredientelor pe care le-am avut la indemana. Am adaugat 2 fire de ceapa verde in loc de ceap normala si am pus 2 linguri de smantana in loc de un ou. La mine a trebuit sa tin 40 min tarta in cuptor pt ca am pus-o in vas de iena. Rezultatul finit a fost super delicios si categoric il mai fac o data vara asta cand mai am dovlecei.

  15. laura spune:

    a fost foarte buna! am facut si eu aseara si am mai pus si niste ciuperci- ciupercile cu morcovul ras si cu ceapa le-am calit un pic,pentru ca am avut ciuperci proaspete si m-am gandit ca-si lasau apa in aluat.Te pup!Laura

  16. manuela spune:

    Laura, felicitari sincere pentru blog. Iar estetica prezentarii e de mare clasa.
    Am facut si eu placinta astazi iar aromele din cuptor erau irezistibile, spre extazul anticipativ al familiei. A iesit aidoma tie si bag mana in foc ca cel putin la fel de gustoasa.
    Ma bucur ca te-am descoperit si iti urez sa te bucuri de sanatate si liniste sa continui la…infinit!

  17. Adriana spune:

    Buna seara! Azi am facut si eu placinta, a iesit foarte buna! Daca nu te superi, eu am pus 200gr telemea de oaie +200 gr crema de brinza+nucsoara+marar+praf de copt cu sofran !Deci m-am abatut de la reteta ta si tot a fost devorata de baietii mei !Ah, si am facut portie dubla!!Si nu mai e decit pe o masea ! Multumesc pentru retetele tale care ies toate din prima!Cu drag, Adriana

  18. Maria spune:

    Dupa atatea comentarii de apreciere, nu pot sa spun decat ca mi-a placut foarte mult reteta, fiind pe gustul meu, usoara si vegetala, asa ca, am pus-o in aplicare !! Si pentru ca nu mai aveam rabdare pana scot placinta din cuptor, m-am apucat sa scriu !!! Eu am pus si un cartof mediu, inca un ou, dar nu cred ca are gust diferit fata de cea originala…..la mine functioneaza in felul urmator: pornesc de la reteta de baza, si mai adaug cate ceva, fara sa schimb gustul retetei….Deja miroase demential, abia astept sa o mananc !!! Pupici multi, si iti mai vizitez site-ul in cautare de retete simple, usoare si vegetale !!! Multumesc pentru reteta !

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, multumesc tare mult ca ai incercat-o si sper ca in afara de aroma minunata ti-a placut si gustul ei.
      Pup cu mare drag!! Sa-ti fie de bine!!

  19. Laura Crisan spune:

    Foarte buna placinta ( tarta ) cu dovlecei si morcovi.Ceapa contribuie mult la gust.Cred ca merge si ceva marar adaugat.
    Voi incerca si reteta cu morcovi si ciocolata.Pare interesanta.Trebuie sa imi cumpar ,insa,bobite de ciocolata.Crezi ca ar merge cu ciocolata rasa mai marisor ?

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, ma bucur ca ti-a placut tarta cu dovlecei.
      Pentru tarta cu morcovi poti folosi linistita ciocolata taiata mai mare cu cutitul.
      Pup cu drag!

  20. Criss spune:

    Am incercat multe din retetele tale si toate au avut succes. Placinta cu dovlecei si morcovi e urmatoarea pe lista. In weekend ii vine randul. 🙂 Arata foarte bine.

  21. Kimi spune:

    Nu pot sa va descriu ce miros iese din cuptor la placinta asta! Este minunata, nu am schimbat nimic, am respectat cantitatile si a iesit o minunatie. Sigur o s-o mai fac. Se poate manca dimineata la micul dejun sau poate fi garnitura la friptura.

    • Laura spune:

      Kimi, asa-i ca mirosul e ceva de vis?? Si mie imi place enorm cum miroase cat e la cuptor.
      Te pup si multumesc ca ai incercat-o!!

  22. Poliana spune:

    Laura, am facut aceasta reteta si este minunata! Imi place ca e foarte usor de facut si are un gust delicios. Am trecut-o pe lista de favorite 😉 Felicitari si spor in continuare!

  23. Anca spune:

    Laura, a fost prima reteta pe care am incercat-o din colectia ta de minunatii si este un deliciu! E atat de buna ca iti vine sa o mananci toata! Apoi am facut chiflele pentru hamburgeri care sunt nemaipomenite , iar maine incerc biscuitii din faina de orez, ca tot asa aveam faina si nu stiam la ce sa o folosesc… 🙂
    De obicei, ma atrag pozele cand citesc o reteta, iar pozele tale sunt de vis. Dar citind retetele tale, se simte ceva deosebit in ele… resusesti sa transmiti pasiunea pentru lucrul bine facut, cu drag si preocupare pentru cel care o citeste si care o va incerca.

    Felicitari, succes in continuare si spor la treaba!

    • Laura spune:

      Anca, scumpa mea, multumesc mult pentru cuvintele tale!!
      Te pupic cu mare drag si ma bucur ca iti plac retetele mele!!

  24. Cristina spune:

    Draga mea Laura, placinta aceasta este incredibila. Am incercat-o aseara si nici acum nu-mi vine sa cred ce gust deosebit poate sa aiba. Iti multumesc (multumim) inca o data pentru minunatele tale retete. Cristina

  25. Alina spune:

    Delicioasa. am o intrebare , totusi. Eu am facut in vas Yena. Cum se procedeaza cand o scoti din cuptor? Eu am lasat-o putin in vas si a iesit cam umeda, dar foarte gustoasa. Aceasta va fi una dintre specialitatile casei ( pentru ca se face simplu si rezultatul e delicios). Reiau intrebarea : trebuie scoasa imediat din tava sau se lasa sa se raceasca? Data viitoare nu o mai fac in yena si storc dovleceii mai mult 🙂 Multumesc pentru reteta, Laura. Sper sa imi raspunzi

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, nu am foarte mare experienta in gatitul in vase yena dar stiu ca sunt foarte bune pt copt. Daca a iesit putin umeda, scoate-o din forma cat inca este calduta ( nu fierbinte, calduta) iar ca sa iasa un pic mai uscata, stoarce bine bine dovleceii inainte.
      Pupicei cu mare drag!!
      P.S Eu folosesc in general forme teflonate. Sunt ff bune!

  26. Claudia spune:

    Intrebare: 500 gr dovlecei inainte de a fii curatati si scos samburii? Iar 150 gr morcovi cam cati morcovi ar fi. Nu am cantar. Dar am morcovi si dovlecei si as vrea sa incerc reteta. Poate poate o sa pape si fiul meu. Nu e amator de dovlecei si nici de morcovi. 🙂

    • Laura spune:

      Claudia, draga mea, ii cantaresti inainte de a-i curata iar 150 gr morcovi inseamna 2 morcovi medii ( de vreo 8 cm lungime si 2 cm diamteru).
      Sper tare mult sa ii placa fiului tau.
      Te pup!

  27. Corina Damaschin spune:

    Absolut delicioasa. A mancat pana si mofturosul de fi-miu :)). Si sotul a crezut ca are si carne :)). Foarte buna, foarte usor de facut si f usor de omorat vecinii cu mirosul. Multumesc pt inca o reteta deosebita.

  28. Florentina spune:

    Foarte buna placinta. Nu sunt fan dovlecei dar aceasta reteta este minunata. Am inlocuit cascavalul cu telemea de capra (nu am avut cascaval). Multumesc pentru reteta draga mea.

  29. Andreea spune:

    Multumesc foarte mult pentru reteta, Laura. Am multi dovlecei in gradina si am tot incercat retete noi. Placinta cu dovlecei si morcovi a fost delicioasa calda, am terminat-o la masa de pranz. Acum ma pregatesc sa mai fac o tava in speranta ca o sa ajungem sa o gustam si rece.

  30. mihaela spune:

    wow…am facut reteta…chiar este foarte buna. eu nu sunt cu dovleacul, dar placinta asta chiar mi-a placut! fetitza mea de aproape doi ani a mancat de m-am speriat. tot cerea „mami, miam miam!” (in traducere sa-i mai dau)…deci sigur se va face mai des!

  31. mariana spune:

    super placinta!am facut-o duminica ,ne-a placut foarte mult ,mai ales rece!rapid de facut si gustoasa.multumim de retete.

  32. mariana spune:

    super placinta!am facut-o duminica ,ne-a placut foarte mult ,mai ales rece!rapid de facut si gustoasa.multumim de retete.scuze am vrut sa-i dau 5 stele

  33. doina spune:

    am refacut placinta ca imi era tare dor de gustul ei.
    am pus de data asta mai putin ulei (cam 60 ml) si mai multa branza. am combinat cateva feluri de branza, ce am mai avut prin frigider si a iesit … bestiala :).

    pupici!!

  34. Mihaela spune:

    Vai, e divina, ca foarte multe dintre retetele tale, toate, de fapt! Iti multumesc, zau asa! Folosesc forme de ceramica, am tapetat cu unt si faina si-am pus la baza foaie de copt, respect tot ce zici, dar crezi ca in acest caz e necesar?

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele.
      Daca folosesti forma ceramica, este de ajuns sa o tapetezi cu unt si faina sau, daca vrei sa aiba crusta un pic crocanta, cu unt si pesmet.
      Pup cu drag!

  35. Cristina spune:

    Iti multumesc pentru reteta! Am facut-o in mod special pentru fetita mea de 1 an si 4 luni, careia nu stiu ce sa-i mai dau sa manace, pentru ca nu-i place nimic. Nu ma asteptam sa iasa asa de gustoasa.

    • Laura spune:

      Draga mea, tare ma bucur ca i-a placut fetitei tale!
      Un pupic dulce pentru ea si altul pentru tine! Sa va fie de bine!

  36. Giulia spune:

    acum cand sunt dovlecei , tarta ac. e un deliciu savurat de toata familia, de aceia o fac iar in ac. weekend,reteta e super gustoasa si farfuria se goleste rapid ,multumim pt. reteta,.eu o faceam doar pe cea cu ciuperci , asteptam noi retete de sezon

  37. cosa cristina spune:

    O idee minunata aceasta tarta. Am facut si eu si acum cand iti scriu e in cuptor. Cred ca merge si pentru micul dejun. Abia astept sa vad cum a iesit 🙂

  38. olteanu ramona spune:

    am recomandat-o unei prietene care a facut-o si a iesit super buna . acum o am si eu in cuptor , am adaugat si putina branza sarata si marar :d . abia astep sa vad cum este

  39. cosa cristina spune:

    o bunatate aceasta placinta. am facut-o de vreo 3 ori si am sa mai fac. fetita mea adora aceasta placinta. numai bine

  40. Anca spune:

    Am incercat aceasta tarta, a iesit foarte foarte gustoasa, doar ca nu prea imi creste (asa cum e a ta in fotografii) si iese cam umeda, initial am crezut ca e cruda 🙂 dovleceii i-am stors bine ca sa nu lase apa..nu stiu ce nu merge ok, sa fie de la cuptorul care e pe gaz ?

    • Laura spune:

      Anca, draga mea, placinta asta nu creste foarte foarte mult si are o consistenta usor umeda, nu excesiv de umeda, doar putin. Daca ai cuptorul pe gaz, prelungeste timpul de coacere cu 5-10 minute. Te pup!

  41. nicole spune:

    foarte buna si apetisanta.Eu fac ceva asemanator insa compositia o fac crochete la tigaie.Varianta ta e mai buna pentru ca nu absorb ulei.

  42. Carolina spune:

    G.R.O.Z.A.V.A.!!! Gust, aspect, miros, totul e perfect! Am facut aceasta placinta fix cu cantitatile si ingredientele mentionate. A iesit ca in pozele de mai sus. Observ ca fiecare a personalizat reteta asa ca am aruncat si eu o lingurita de seminte de in care arata super in contrast cu culorile deschise. Se asorteaza cu crusta fina maronie de pe fundul placintei. Recomand. Felicitari pentru reteta!

  43. Stela spune:

    Am testat-o, si e super.
    Azi, intamplator, gasesc aceasta reteta a ta, cu imaginea copiata, fara sa fi mentionat sursa informatiilor.
    Ce pacat ca nu avem verticalitate sa nu ne asumam lucruri care nu ne apartin 🙁

    • Laura spune:

      Stela, draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut!
      Din pacate sunt foarte multe siteuri care imi folosesc imaginile si retetele fara sa-mi fi cerut acordul.
      De obicei, le raportez la google daca nu resusesc sa ma inteleg cu ei.
      Pup cu drag si iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra acestu site.
      P.S: Am eliminat linkul lor pentru ca le-as fi facut reclama gratuita si nu merita.

  44. Cerasela spune:

    O reteta foarte reusita ! Placinta este usor de facut , de efect , si foarte gustoasa ! Multumim de retete , Laura !

  45. Liza spune:

    Am descoperit azi reteta ,arata bine si suna interesant ,dar vreau sa vad ce se va intampla daca voi folosi dovleac,,sau mar si scortisoara?

  46. Aura spune:

    Super reteta,am taiat-o patrate si musafiri au crezut ca este prajitura la cum arata.Oricum daca nu spui cu ce este nu isi dau seama.Multumesc pentru aceasta reteta minunata.

  47. Anne spune:

    E o reteta excelenta! am facut-o de nenumarate ori, nu doar cu dovlecel si morcovi, ci si cu conopida, brocoli si orice aveam prin casa 🙂
    E un vis! azi am redescoperit-o dupa vreo 2 ani de pauza si ma bucur ca vine toamna si pot porni cuptorul mai cu spor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor