Crema de branza

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – Crema de branza

Crema de branza pe felie de paine

Desi am facut aceasta crema de branza acum mai bine de o saptamana, abia astazi reusesc sa va aduc reteta. De ziua mea, am primit un nou laptop HP pe care m-am apucat bucuroasa sa imi transfer toate fisierele, pozele, documentele, etc. A mers perfect pentru numai 4 zile.. Doar 4 zile de fericire dupa care brusc monitorul s-a facut negru si a decedat. Nu va spun ce nervi am avut si inca am pentru ca nu concep sa dai o suma considerabila de bani pe un lucru nou care dupa numai 4 zile se strica.

Este a doua oara cand patesc acest lucru cu faimoasa marca HP. Calculatorul pe care lucrez acum, vechi de 4 ani, mi s-a ars a treia zi dupa ce l-am cumparat, dar am crezut ca a fost un caz izolat. Am chemat asistenta HP, l-au luat si mi l-au adus inapoi dupa 5 zile.

Acum am patit-o din nou asa ca sigur nu mai vreau sa aud absolut dar absolut niciodata de produsele HP.

Bineinteles ca am pierdut enorm de multe poze si retete pe care abia am reusit sa le recuperez partial. Printre cele salvate se numara si minunea asta de crema de branza, asemanatoare branzei philadelphia. O puteti combina cu diferite verdeturi sau o puteti folosi pentru a prepara alte retete culinare.

Reteta de crema de branza este extrem de simpla si rapida.

Ingrediente – Crema de branza (cca 250g)

  • 1 l lapte proaspat de vaca/pasteurizat
  • 3 linguri otet de vin sau mere
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • sare

Mod de preparare

  • Punem laptele intr-o cratita, pe foc mic,  si in momentul in care incepe sa fiarba stingem focul si adaugam 3 linguri de otet.
  • Amestecam bine si vom observa ca imediat incep sa se formeze la suprafata buchetele de branza.
  • Le culegem cu o paleta cu gauri si le punem intr-o strecuratoare unde le lasam cca 10 minute.
  • Dupa ce s-au racit le punem in robot, adaugam untul la temperatura camerei si sarea  si incepem sa mixam adaugand treptat cele 150 gr de lapte.
  • Vom obtine o crema cu o consistenta lichida pe care o transferam intr-un borcan si o bagam la frigider unde se va intari in 3-4 ore.

Crema de branza

  • Daca vreti sa fie foarte fina, va recomand ca dupa ce o mixati la robot sa o mai mixati inca o data cu un mixer vertical.
  • Se pastreaza in frigider, intr-un borcan inchis ermetic, pentru 8-10 zile.
  • Este excelenta! Pofta buna!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. al!na

    Arata genial! Insa nu am inteles prea bine cum e cu laptele de la ingrediente: se foloseste un litru si apoi 150 g de lapte? :)

    BTW, legat de laptop-uri, recomand Toshiba :) al meu are aproape 3 ani si nicio problemuta :D

  2. Laura

    Alina draga mea, multu ca-ti place!! Dupa ce facem branza dintr-un litru de lapte si otet, o amestecam cu unt si inca 150 gr lapte la temperatura camerei ca sa o fluidizam.
    Multu mult pentru recomandare. Data viitoare siguuuur fac un sondaj inainte de-a mai arunca banii pe fereastra.:((

    Pup!

    • rahela

      si eu an laptop hp de toata prastia prima data so stricat incarcatorul,acum bateria.crema de brinza e sauper

  3. Andreea

    Arata foarte bine!
    Dar crezi ca ar merge si cu lapte de capra?
    Laptele poate fi pasteurizat sau doar crud?

  4. Andreea Dianu

    Abia asteptam sa postezi reteta de cand ai pus poza pe facebook! Cu siguranta o voi incerca! In ;oc de otet se poate pune si zeama de lamaie pentru a se alege, am descoperit asta dintr-o gresala cand am pus lamaie in lapte in timp ce fierbea :))

    Omul din greseli invata si cate ceva bun :))

    Te pup !

  5. Aurelia

    Reteta vine exact intr-un moment in care voiam sa fac ceva de genul acesta si nu prea stiam cum. Neaparat o fac maine!
    Multumesc!
    Si imi pare rau pt laptop. Al meu e Dell, dar nu are inca 2 ani, asa ca nu vreau sa-l laud prea tare!

  6. Adelina

    Aceeaşi întrebare o am şi eu. Merge cu lapte pasteurizat? N-am voie să mănânc lapte crud, proaspăt acum.

  7. sabyna

    vai, ce rau imi pare pt tine cu laptopul. eu am asus de 3 ani(il iubiesc din tot sufletul) si majoritatea prietenilor mei au asus. nimeni nu a avut inca probleme. iti spun asa, informativ, pentru altadata. :)

  8. Vasi

    Ma bucur tare mult de reteta, nu o stiam pana la capat. Branza dulce fac si eu tot timpul, deoarece am vacuta si lapte proaspat si chiar congelez in pungute sa am pentru placinta. Am folosit si otet si sare de lamaie in apa si zeama de lamaie.
    Laptele crud ajunge la fierbere si se face totusi o pasteurizare usoara.(raspund Adelinei :))
    Totusi nu stiam de combinatia cu unt si lapte. Ma bucur tare de reteta, cred ca am mai zis odata, nu conteaza. Pupici!

  9. Iulia

    Super reteta. Laura draga,mie HP imi place mult de tot. Adevarat ca se incalzesc mult calculatoarele HP dar eu am unul de 3 ani si nu am avut nici o problema cu el si in plus rezista 12h/zilnice. Nah,ai avut putzin ghinion dar nu te supara k sigur se repara…Te pup!

  10. Laura

    Uau, ce reteta faina! MUsai o incerc, e si naturala, numai =buna entru kinderii mei.
    Tracasanta problema cu calculator, imi inchipui ce te-ai suparat, saptamanile trecute mi-a facut si mie calculatorul figuri de am crezut ca moare, am intrat in panica de trei zile n-am fost om. Intr-un final s-a dovedit ca n-avea mare lucu dar iti dau sfatul care mi l-a dat si mie depanatorul: "Cumparati in hd extern pentru poze.", asta pentru ca eu eram innebunita ca pierd pozele, nu de alta. Ideea mi se pare buna, sa salvez pozele pe un HD extern si pe USB. As muri sa pierd pozele prichindeilor mai ales. "Recomandarea" ta va fi retinuta: no hp.

  11. Márti

    Crema arata superb!
    Si eu votez pe Dell :)
    Prietena mea a patit tot asa, cu firma respectiva !

  12. Anonymous

    Arata minunat crema de branza! exact ceea ce cautam. Fac si eu in casa gen Almette cu urda si smantana grasa, sare si marar.
    Claudia

  13. Diana

    Daca am norocul sa gasesc maine in piata lapte proaspat de vaca,o sa fac si branzica.

    Legat de laptop,noi avem de la sony,de doi sau chiar trei ani,nu mai stiu exact.N-a facut niciodata probleme.

    HP nu am numai imprimanta si sunt foarte multumita

  14. Laura

    Andreea scumpa, nu am incercat cu lapte de capra dar nu are de ce sa nu iasa.
    Practic se poate folosi orice tip de lapte: crud, pasteurizat, etc. Nu iti recomand totusi laptele ala degresat care dupa parerea mea numai gust de lapte nu are.
    Pup si daca incerci cu lapte de capra sa ne spui cum a iesit!!

  15. Laura

    Andreea scumpa, ma bucur ca iti place reteta. Ai dreptate, branzica se poate face si cu suc de lamaie dar totusi pentru reteta asta recomand otetul. Nu o sa lase nici un gust ciudat, garantez.
    Pup cu drag!!

  16. Laura

    Aurelia draga mea, tare ma bucur ca iti place branzica. daca o incerci sa imi spui cum a iesit!
    Pup cu drag si sa stii ca am oscilat intre HP si Dell dar se pare ca nu am fost foarte insirata la alegerea finala.:(

  17. Laura

    Sabyna scumpa, o sa retin data viitoare. oricum de HP sa nu mai aud in veci. Nici pe gratis nu as mai accepta un laptop de la ei.:(

  18. Laura

    Vasi draga mea, esti o norocoasa ca ai vacuta si lapte proaspat la dispozitie. Eu ca sa cumpar lapte crud trebuie sa strabat 46 de km asa ca destul de rar e prezent la mine in casa.
    Pup cu drag si ma bucur ca iti place reteta!!

  19. Laura

    Iulia draga mea, sunt la al doilea laptop stricat imediat dupa cumparare. Prima data nu m-am suparat. Am zis ca am avut eu ghinion. A doua oara nu mai pot accepta acest lucru asa ca imi pare sincer rau, dar HP nu va mai exista niciodata in casa mea.:)))
    Pup si ma bucur ca tu nu ai intampinat probleme cu marca asta.

  20. Laura

    Laura scumpa mea, am 3 HD externe dintre care unul e de 1 TB si exact ca tine, recomand tuturor un extern ca nu se stie niciodata ce probleme pot sa apara. Cu toate astea, in ultima perioada am avut atatea pe cap incat am uitat sa transfer pozele pe hd si eu fac in jur de 200 de fotografii o data la 2-3 zile deci se adunasera multute foc.
    Soft de sincronizare nu mi-am pus pt ca pe Vista mereu imi da erori stranii asa ca trebuia sa le transfer manual.
    Acum m-am invatat minte asa ca imediat dupa ce descarc un set de poze, le aleg pe cele bune si le pun pe extern.

    Pup cu mare drag si multu mult ca-ti place retetuta!!

  21. Laura

    Marti draga mea, ma bucur ca-ti place reteuta!!
    Da si eu vroiam dell dar mi-a "furat" inima desteptaciunea asta de HP.
    Data viitoare o sa fiu mai atenta!

  22. Laura

    Claudia draga mea, tare ma bucur ca iti place branzica.
    Pup cu mare drag si daca poti si vrei, da-ne si nou reteta de Almette.

  23. Laura

    Petunie scumpa, poti face si cu lapte pasteurizat dar daca gasesti lapte proaspat iese categoric mai buna.
    Stai ca mi-ai amintit de imprimanta HP!!!:))) Uitasem ca nu pot instala softul ei pe vista pentru ca pur si simplu se bat cap in cap si imprimanta nu e recunoscuta.
    Deci nu stiu de ce am avut fixul asta cu Hp. hiar nu-mi explic dar m-am invatat minte!
    Pup cu drag!!

  24. Aurelia

    Laura, sunt multumita de cum a iesit, am stiut ce am vrut ca i-am pus si marar:) Sigur voi repeta reteta! Multam fain!

  25. Anonymous

    Laura draga, este f simplu: 300 g urda si 120 g smantana grasa (30%) se amesteca cu blenderul vertical sau la robot pana devine cremoasa. Se mai poate adauga 1 lg de smantana dar crema NU trebuie sa fie fluida pt ca nu-si schimba consistenta la frigider. Apoi se adauga sare dupa gust si 1 legatura de marar tocat. Este delicioasa, copiii mei o adora.
    Pup si sper sa o incerci
    Claudia

  26. naty

    cat de bine arata.ma bucur mult ca ai scris aceasta reteta minunata..imi pare rau pentru ghinionul tau

  27. Erika

    Buna Laura,
    am facut si eu crema, dar are un gust destul de tare de branza dulce (care mie nu-mi place prea tare). Cu ce crezi ca as putea-o combina ca sa ii stearga gustul acela. Eu am folosit lapte de vaca de la tara, din acela "original", cu gust destul de puternic, as zice eu.
    Mu;tumesc mult.

  28. Anonymous

    Dar ce a fost cu laptopul tau,totusi?Daca nu te deranjeaza…Am si eu o problem,tot cu un HP,s-a oprit si nu vrea sa ma porneasca.Eu il am de 3 ani si nu am avut pana acum probleme cu el, ma gandesc sa nu-i fie asta sfarsitul…

  29. Ioana

    Laura, poate o sa sune cam ciudata intrebarea, dar aceasta crema poate fi folosita si la prajituri, astfel incat sa inlocuiasca crema de branza obisnuita, gen Philadelphia?Multumesc mult!

  30. Viorrica Suciu

    Da, dupa ce ai terminat de facut aceasta branza se poate adauga putin peste afumat,, SALMON '' putin marar si ceapa verde tocate f. marunt, se amesteca bine ca sa fie o pasta buna dupa care se pune intr-un colt de punga taiata la colt asezandu-se ornamental pe felii de castraveti verzi.Este un apeeritiv extraordinar de bun.Se pun pe platoul in care se pun crengute de marar verde.Sunt delciose.

  31. Laura

    Erika scumpa mea, o poti combina cu marar patrunjel, somon, etc. Iese excelent in orice combinatie.
    Pup cu drag!!

  32. Laura

    Anonim, mie mi s-a ars placa de baza. Pur si simplu s-a stins si nu se mai aprindea.
    Sper sa nu ai aceeasi problema. Eu te sfatuiesc sa suni la asistenta HP daca e in garantie inca.
    Bafta multa!!

  33. Amariei Mirela

    O sa incerc si eu reteta, insa am o intrebare: crezi ca merge in loc de otet de mere sa pun calciu lactic? Eu pana la un an i-am facut fetitei mele branzica calcica (2 pastile de calciu lactic la 250 ml de lapte) si o manca mereu cu placere. Era destul de inecacioasa dupa parerea mea, dar ma gandesc ca untul si laptele adaugat ptr fluidizare ii dau alta consistenta si gust.

    • Laura

      Mirela draga mea, sincera sa fiu, nu am folosit niciodata calciu lactic dar stiu ca mama ne facea branza cu calciu lactic cand eram mici asa ca nu cred ca nu ar iesi.
      Incearca eventual dintr-o cantitate mai mica de lapte si daca iese cum trebuie o poti face cu lapte mai mult.
      Pup cu drag si daca o incerci te rog sa imi spui cum a iesit!:)

  34. catalina ciobanu

    Draga mea Laura,aseara am pregatit si eu crema de banzica insa nu se intareste,oare de ce ? sa fie din cauza untului ?
    Am facut doar o jumatate de portie,mai am vre o sansa sa o dreg cumva?

    Multumesc

    • Laura

      Scumpa mea Catalina, tare tare rau imi pare ca nu s-a intarit. Se poate sa fi fost din cauza laptelui sau a untului. Ce unt si ce lapte ai folosit?
      Ca sa nu o arunci, incerca sa o amesteci cu niste branzica cremoasa, gen philadelphia sau mascarpone.
      Pup cu mare drag!!

  35. Rayana Antoneac

    Salutare Laura,

    De cand ti-am descoperit blog-ul ma simt ca un copil mic ce descopera jucarii noi :). Nu am n grad avansat de pricepere in bucatarie insa cel mai mult imi place sa fac prajituri de toate felurile. Cand am gasit reteta aceasta de crema de branza, m-am gandit automat la cheesecake, oare poate fi folosita crema obtinuta pentru cheesecake? Sa nu pun sare multa, insa ma gandesc sa nu se strice cand o pun la cuptor. Oricum, merita incercata. Numai bine si un an plin de retete inovatoare si insipirate!

    • Laura

      Rayana, draga mea, bine ai venit!! Iti multumesc tare mult ca iti plac retetele mele. Nu am incercat inca sa folosesc crema de branza pentru cheesecake dar imediat cum o sa incerc, revin cu impresii.
      Pup dulce si te mai astept pe la mine!!

  36. Kim

    Sunt foarte incantata de branzica facuta in acest fel, imi place gustul, imi place ca se face direct din lapte. Cu siguranta o sa o repet, numai ca voi pune mai putin lapte sau deloc, ca sa iasa mai groasa si sa semene cu Philadelphia. Multumesc!

    • Laura

      Kim, draga mea, iti multumesc ca ai incercat-o. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!
      Pup dulce!

  37. cristian r

    Am incercat si a iesit ..ceva.Totusi am cateva obiectii: in primul rand cred ca trebuie mai putin otet iar apoi cantitatea de lapte este prea mica,jumatate din rezultat a ramas pe tifon.In rest nimic de comentat.Rezultatul este O.K. dar te pune pe ganduri.Daca din 1,2 litri de lapte si ceva unt a iesit 100 si ceva de grame de crema ce pun astia in produsele din magazin de sunt eficiente(comercial vorbind) ?

    • Laura

      Cristian, ma bucur ca ti-a placut crema. Mai bine nu ne intrebam ce contin anumite tipuri de branza din comert.
      Cred ca ne-am speria destul de rau daca am afla.

  38. carmen

    Dupa ce am facut crema aceasta de branza, chiar m-am intrebat de ce nu am gasit reteta asta mai devreme?! Crema mea este acum la frigider, am dat totul prin blender apoi am pus busuioc si marar tocat si a iesit perfect si la gust si ca aspect.

  39. Florin

    Ati incercat aceasta crema de branza la cheescake?? Ca si Rayana Antoneac, la aceasta prajitura m-am gandit prima data cand am vazut reteta de crema de branza :).

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 5 = 14

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.