Cheesecake cu lapte de cocos


Cheesecake cu lapte de cocos felie
Cheesecake cu lapte de cocos, prajitura fara coacere, reteta pas cu pas

Reteta de cheesecake cu lapte de cocos, fara coacere, este preferata mea in zilele calde de vara. Este o prajitura simpla, rapida si delicioasa, cu un blat de biscuiti, crema de branza si lapte de cocos. Laptele de cocos ii da un gust proaspat, exotic, sigur nu va veti satura cu o singura felie.

Am facut acest delicios cheesecake la rece cu lapte de nuca de cocos acum mai bine de o luna, dar inca nu am reusit sa-l postez. Asa ca astazi, fiind un sfarsit de saptamana mai linistit, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake cu lapte de cocos.

Este o prajitura fara coacere foarte potrivita pentru un pranz sau o cina intre prieteni, dar si pentru aniversari sau petreceri mai speciale. Important este sa il tineti in frigider  pana in momentul in care doriti sa il serviti, in acest fel feliile se vor taia frumos.

Pentru baza am folosit biscuiti clasici digestive, dar ii puteti inlocui cu biscuiti clasici cu vanilie sau cu cacao.

Ingrediente – Cheesecake cu lapte de cocos(forma de 24 cm)

Ingrediente blat de biscuiti pentru cheesecake fara coacere

  • 150 g biscuiti digestive
  • 130 g unt
  • 1 lingura nuca de cocos deshidratata
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente Crema de lapte de cocos

  • 400 g lapte de cocos dens ( de la conserva)
  • 200 g ricotta/urda de vaca/branza de vaci
  • 1 lingura miere
  • 16 g gelatina in foi/ 13 g gelatina praf
  • 150 g zahar tos fin
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • semintele unui baton de vanilie

Cum se face blatul de biscuiti pentru cheesecake la rece – Mod de preparare

  • Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos  si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata, si il presam bine cu o lingura.
  • Punem blatul in frigider pana cand preparam crema.

Crema de lapte de cocos pentru cheesecake, prajituri sau torturi – Mod de preparare

  • Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute. Incalzim laptele de cocos pe foc mic pana ce este fierbinte. Atentie, nu trebuie sa fiarba!
  • Stingem focul,  adaugam gelatina bine stoarsa si amestecam bine astfel incat gelatina sa se topeasca complet. Lasam laptele sa se raceasca.

Daca vrem sa il racim imediat, punem craticioara intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Atentie sa nu intre apa in craticioara cu laptele de cocos.

  • Mixam ricotta cu mierea, zaharul, zaharul vanilat si semintele unui baton de vanilie. Mixam frisca pana ce prinde consistenta. Nu trebuie sa fie foarte teapana, ci un pic mai cremoasa ca sa ne fie mai usor sa o incorporam in crema.
  • Amestecam mixul rece de lapte de cocos si gelatina cu cel de ricotta si frisca mixata.
  • Punem crema peste blatul de biscuit si nivelam cu grija.

Cheesecake cu lapte de cocos mod de preparare

  • Punem cheesecake-ul cu lapte de cocos la frigider pentru 4-5 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.
  • Punem pe deasupra, carlionti de ciocolata alba si neagra si servim.

Detaliu felie Cheesecake cu lapte de cocos

Este foarte bun si racoros! Pofta buna!

Va reomand sa incercati si urmatoarele retete de cheesecake fara coacere, toate sunt simplu de facut si deosebit de gustoase:

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cheesecake cu lapte de cocos
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 25 Review(s)

88 comentarii la “Cheesecake cu lapte de cocos

  1. Literary Romanian Translator spune:

    Sunt sigura ca este fantastic! Felicitari: este simplu si rapid si pe caldura asta ceva racoros este absolut sublim!

  2. Camy Sweet spune:

    Vai de mine Laura cat de bine poate sa arate si sunt convinsa ca si gustul este divin!Ma ispitesti atat de mult cu retetele tale,toate arata superb!Felicitari si tine-o tot asa!!
    O seara frumoasa!

      • Laura Adamache spune:

        Draga Alina, multumesc pentru atentionare.
        „Mixam ricotta cu mierea, zaharul, zaharul vanilat si semintele unui baton de vanilie. Mixam frisca pana ce prinde consistenta. Nu trebuie sa fie foarte teapana, ci un pic mai cremoasa ca sa ne fie mai usor sa o incorporam in crema.”

  3. Laura spune:

    Claudia scumpa, ma bucur ca iti place.
    Aroma de cocos este destul de intensa. Dupa gustul meu, as zice ca este perfecta dar daca vrei sa fie si mai pregnanta poti adauga in laptele de cocos 2-3 linguri de lichior de cocos.
    Pup!

  4. Alice spune:

    nu mai comentez ca ma doare capu de pofta cand ma uit la pozele astea
    of, of, of
    te iubi mai laura….
    minunata praji ai facut tu aici pt muritorii de rand ca mine…
    felicitari

  5. Medina Maxim spune:

    Am facut-o ieri si a iesit super-super… singura chestie e ca nu mi-a iesit crema pufoasa, mi-a iesit mai mata…. dar cred ca stiu ce am gresit. Am mixat frisca si branza intr-un robot de bucatarie si cred ca frisca trebuia incorporata usurel, amestecand foarte incet.
    Dar la gust, a iesit divina, foarte finuta si aromata si eleganta. Multumesc din suflet. E a doua reteta pe care ti-o incerc si sunt mandra de mine, iar pe tine te iubesc din tot sufletul!

  6. Anca spune:

    Ajutor!
    Am facut aseara prajitura ta , am lasat-o peste noapte.. insa nu s-a intarit deloc, a ramas asa ca o spuma mao groasa, pe care o pot lua cu lingura, insa nici vorba sa fie taiata ca o prajitura.. Am pus doar 10 g gelatina si frisa vegetala in loc de cea din smantana, in rest am folosit exact directiile tale… Ce mai pot face? Sa o pun la congelator? sau sa mai adaug gelatina? Am nevoie pana diseara sa o repar… Mii de multumiri..

  7. Laura spune:

    Alinutzika draga mea, iti multumesc mult ca-ti place si ca m-ai trecut in blogroll.
    Vin in vizita cat se poate de curand!!
    Pup!

  8. Laura spune:

    Medina Maxim, ma bucur tare mult ca ti-a placut.
    La cremele de acest gen, frisca se incorporeaza intotdeauna separat si la sfarsit. Tocmai frisca confera textura aerisita cremei.
    Pup!!

  9. Laura spune:

    Anca draga mea, din cate imi dau seama ai folosit mai putina gelatina decat gramajul indicat in reteta dar chiar si asa trebuia sa se intareasca partial. Esti sigura ca laptele de cocos nu incepuse sa fiarba inainte de-a stinge focul? Daca nu s-a intarit suficient inseamna ca ai adaugat gelatina in laptele care a depasit punctul de fierbere.
    Poti face urmatorul lucru: mixeaza foarte bine inca 250 gr frisca si adauga in frisca 3-4 grame de gelatina topita. Atentia mare mare cand topesti gelatina!! Daca e granule o pui in 2-3 linguri de apa, o lasi sa se umfle si apoi o topesti la foc ffff mic, daca e in foi, o lasi la inmuiat 10 minute in apa rece, apoi o storci bine si o topesti tot in 2-3 linguri de apa. Eventual pune o tabla pe foc ca sa nu fiarba. Dupa ce ai topit gelatina o lasi sa se raceasca astfel incat sa aiba aceeasi temperatura cu frisca mixata. Daca gelatina e calda si frisca rece o sa se formeze cocoloase din cauza socului termic.
    Cand e rece, o pui in frisca si mai mixezi pentru inca 2-3 minute, pana ce gelatina este bine omogenizata apoi adaugi peste frisca treptat treptat din crema de cocos si mixezi la viteza mica. Procedezi ca la maioneza taiata. Dupa ce incorporezi frisca, pui peste blat si lasi la frigider 2-3 ore.
    Mare atentie insa la topirea gelatinei!! Sa nu fiarba apa deloc.

    Pup si anunta-ma ce ai facut. Spor!!!!

  10. Anca spune:

    Multumesc din suflet pentru raspunsul foarte amabil..Intre tim, prajitura mea s-a mai intarit, insa cred ca am gresit deoarece imi mai ramasese niste frisca si am pus un strat deasupra, … deci de aceea nu se mai intarea, a iesit super buna, in tri straturi.. Data viitoare o sa pun mai multa miere, n-a iesit prea dulce.. Iar pastaia de vanilie a fost uscata, desi am dat pe ea cam 10 lei, din Cora.. Stiu ca esti in Italia, dar in Rom de unde cumparai? Multumesc inca o data, esti o scumpa
    Pupici
    Anca

  11. raluka spune:

    Buna domna Laura.Acuma am terminat de facut crema la acest cheesecake dar nu stiu de ce este foarte lichida…curge..am pus 13 g gelatina praf si nujtiu daca o sa se intareasca cat de cat..am folosit ceva smantana pt frisca Schlagsahne de la Milbona,dar nu s-a intarit..s-o bat prea mult nu am avut curaj ca sa nu se transforme in unt…akuma inka nu am intins-o peste biscuiti..mai astept sa vad daca se intareste cat de cat..daca nu o sa mai pun ceva gelatina…cred…nujtiu dc am patzit asa…la gust e minunata crema dar mi-e frika ca nu se va intari…poate ma puteti ajuta cu un sfat…

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, eu zic ca cel mai bine e sa lasi crema in frigider pentru maxim 1 ora dar sa te uiti la ea si sa o amesteci din 15 in 15 minute. Cand vezi ca incepe sa isi schimbe consistenta si sa se intareasca putin, nu mult, o pui peste biscuiti. Momentan nu ii mai adauga gelatina, pune-o in frigider.
      Imi spui peste jumatate de ora cum arata si vedem cum facem.
      Pup si nu dispera ca rezolvam noi pana la urma.

  12. raluca spune:

    Waw super.n-am ma apucat ieri sa intru sa va spun s imi cer scuze am pus crema peste biscuiti si am lasat-o la rece pana azi!s-a intarit frumos!trebuia doar sa am putina rabdare :P!Va multumesc pt reteta si pt sfaturi!cheesecake-ul e minunat

  13. Ana spune:

    De cateva zile ma tot chinuie o mare pofta de cheesecake….in 5 minute ma apuc de treaba:P.Daca iese bine, diseara chem toti prietenii la mine.Va multumim pentru reteta!!!:*

  14. Ana spune:

    A iesit super!Imi cer scuze ca raspund abia acum.Am avut niste zile cam agitate…prietenii mei abia asteapta seria a doua de prajituri. Au devenit addicted to cheesecakes:))

  15. Cristina spune:

    Draga Laura,
    Cheesecake-ul a iesit extraordinar, desi am avut emotii datorita cremei care iesise foarte lichida. Insa mi-am facut curaj si am turnat-o peste blat si bine am facut. Dupa 5 ore, cand am taiat tortul, au inceput sa curga laudele! Multumesc pentru reteta 🙂
    Cristina

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a iesit!! orice crema care contine gelatina se intareste pana la urma chiar daca este mai lichida la inceput.
      Daca ti se mai intampla in viitor sa iasa cremuta lichida, nu iti face absolut deloc probleme. Toarn-o peste blat si bag-o la frigider pentru ca se intareste sigur sigur.
      Pup dulce!!

  16. dana spune:

    Laura,…e dementiala….deci…nu am cuvinte…am facut ieri si azi mai am o feliuta…multumesc din suflet pentru ceea ce impartasesti cu noi. Sa fii sanatoasa !

  17. laura spune:

    Chiar acuma de cateva minute am bagat cheesecake-ul la frigider.Sper sa se intareasca, am citit aici cateva coment-uri, este la cine nu s-a intarit crema..insa nu e chiar asa de lichida si am pus si gelatina!Abia astept sa fie seara sa gust!Azi am descoperit acest blog si este senzational! Cu siguranta voi gati si alte retete de aici! Duminica placuta

    • Laura spune:

      Bine ai venit, Laura, draga mea!! Sunt convinsa ca ti se va intari fara probleme.
      Sa imi spui cum ti-a placut!!
      Pup cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  18. laura spune:

    Buna! vreau sa spun ca tortul mi-a iesit de nota… 20! nici nu se putea mai bine! S-a intarit torul foarte bine si abia astept sa il prepar din nou de Pasti pentru ca de acum inainte acesta va fi tortul nostru preferat! O zi buna!

  19. poppteo spune:

    Un singur cuvint – perfect.

    Seamana foarte mult cu cheesecake-urile mincate in Irlanda si Anglia. Realizez ca imi plac mai mult cele facute la rece (fara copt) decit cele coapte (pina acum am facut doar coapte si marturisesc ca nu imi place deloc consistenta de gips a celor coapte).

    Multumesc pt reteta, e lejera si buna.

    felicitari

    • Laura spune:

      Teo, tare ma bucur ca ti-a placut. Si mie imi plac mai mult cele facute la rece decat cele coapte pe care eu personal le consider putin ca grele.
      Sa-ti fie de bine!

  20. Apetito spune:

    si mie mi se lichefiase teribil amestecul de cheesecake, m-am luptat un pic sa-l „tzin” in forma mea detasabila din silicon, cu „fund” de sticla, dar mi-a reusit. a stat 5 ore la frigider si rezultatul a fost – pentru ca cele povestite mai sus s-au petrecut vinerea trecuta – mai mult decat satisfacator.
    sm mai adaugat in blatul de biscuiti inca o lingura de kokos ras si ca esenta am folosit rom, ce aroma, ce savoare!?!? sigur se va repeta! multumesc pentru aceasta si multe altele retete pe care le fac frecvent 🙂

  21. Raluca spune:

    Buna!
    As vrea sa fac si eu in curand tortuletul acesta care pare foarte delicios si am o singura intrebare. Cele 125 gr de zahar se amesteca cu laptele de cocos sau cu ricotta? Merci!
    P.S. Felicitari pentru blog!

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, zaharul se mixeaza cu ricotta. Am scris zahar vanilat pentru ca al meu era un zahar tos vanilat dar am sa corectez acum.
      Pup dulce si spor la bucatarit! Sa imi spui cum a iesit!!

  22. vas diana spune:

    buna,pot pune si lichior de cocos in crema?vreau sa-l fac cu doua creme,una de ciocolata cu bucati de snikers si cea de-a doua cu cocos si bomboane rafaelo, as vrea sal fac pentru ziua onomstica.ce spui merge? toate cele bune!

    • Laura spune:

      Mimi, daca folosesti gelatina praf o pui intr-un vas si adaugi 3-4 linguri de apa rece.
      O lasi cca 10 minute sa se hidrateze, apoi o topesti pe foc foarte mic sau, cel mai bine, la bain-marie. Atentie mare sa nu fiarba! Daca fierbe, isi pierde efectul. O sa ai nevoie de cca 1 minut ca sa se topeasca perfect.
      Dupa ce o topesti, o adaugi in laptele de cocos cald si amesteci bine.

  23. Ruxandra spune:

    Buna Laura,azi am incercat si eu reteta si intr-adevar este pe cat de frumoasa pe atat de gustoasa,insa blatul meu se deslipeste un pic cam greu de pe forma.
    Dar pt prima incercare sunt foarte multumita!
    Si referitor la intrebarea de a sus cu unde gasesti lapte de cocos, eu am gasit si in mega image si in auchan militari.

  24. Talia spune:

    Buna Laura!!! ma poti ajuta cu o idee, nu prea imi place blatul din biscuiti, as dori sa folosesc alt blat dar nu stiu de care blat, oare cu piscoturi ar fi bine???

  25. Talia spune:

    Merci! acum pe vara sunt cele mai potrivite deserturi, doresc sa il prepar in acest sfirsit de week-end! Pup si multumiri pentru retete!

  26. Ioana spune:

    Buna Laura,
    In loc de ricotta pot sa folosesc Philadelphia?
    Iti urmaresc de mult blogul si am incercat deja cateva din retetele tale!!!!Au iesit super toate!!!!!!
    Multumesc!

  27. andreea spune:

    Ador cocosul si de abia astept sa fac reteta asta pt ziua iubitului meu.
    Doar caaa… el este fan mango, iar eu fan cocos. Asa ca, m am gandit ca la reteta asta sa adaug 200 gr de lapte de cocos in loc de 400 gr +200 gr branzica philadelphia + tot in jur de 200 gr de pulpa de mango proaspat, pasata. (+mierea si ce-ai mai precizat tu); Iar toata nebunia asta vreau sa o pun peste blatul de biscuiti care la randul lui mai are un strat cu cioco amaruie+frisca+gelatina (e tot dintr-o reteta de-a ta de cheesecake cu oreo parca..) dupa capul meu, nu tocmai experimentat intr-ale dulciurilor zic ca este o combinatie fatala pe care tare ma mananca degetelele sa o incerc! Tu, draga Laura, ce zici ???? ce zici? ce zici??? :))
    :*:*:*

    • Laura spune:

      Andreea, suna suuuuper bine combinatiile tale, deci eu zic sa incerci. Sigur o sa iasa ceva delicios.
      Te pup! Sa-mi spui cum a iesit, da?

  28. Monica spune:

    L-am facut si eu. Mie mi se pare delicios!!! Doar ce cumparasem pentru prima data lapte de cocos si am cautat o reteta. Pe aceasta am ales-o, si nu imi pare rau….racoroasa, catifelata, aromata… Eu la starul de biscuiti am folosit biscuiti de cacao cu bucatele de ciocolata amaruie , si la capitolul branza , am folosit mascarpone. Nu am avut pastaie de vanilie. Mai vreau sa incerc cu frisca naturala. Oricum, rezultatul e foarte bun. Multa lume are probleme cu gelatina. Si eu am avut , si dupa multe rateuri, si torturi mancate cu lingura, am gasit o metoda care nu da gres. Dupa ce hidratez gelatina, dau in clocot intr-un ibric niste apa (nu foarte multa), si apoi opresc focul, dupa care pun castonelul cu gelatina hidratata deasupra, si amestec putin.

  29. kamy spune:

    buna laura,te urmaresc de mult si am incercat multe retete de la tine.Felicitari pt tot ce faci!Am facut deja acest cheescake si nu-ti zic ce „bataie” a fost pe el,doar ca de data asta as dori sa-l fac cu biscuiti oreo sau simpli cu cioco,tu ce imi recomanzi si cum ar trebui sa procedez?Untul nu ar merge topit si racit ca si in alte retete?E vreun secret cu cel rece abia scos din frigider?Astept raspunsul tau si iti multumesc anticipat pt rabdarea ta de a raspunde tuturor.

    • Laura spune:

      Draga Kami, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta!
      Poti folosi biscuiti simpli cu ciocolata si eu iti recomand sa ii mixezi cu untul rece, nu topit. Teoretic, baza se poate face si cu unt topit, racit si amestecat cu biscuitii, dar blatul iese mult mai „aerisit” daca mixam untul si nu il topim.
      Te pup!

  30. Vanda spune:

    Buna Laura,

    cu lapte de cocos facut acasa oare merge? Cam ce consistenta are laptele de cocos folosit de catre tine? Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Vanda, laptele de cocos din comert are o consistenta mai densa si un gust mult mai pronuntat decat cel facut acasa. Iti recomand sa il cumperi, este perfect pentru aceasta reteta.

  31. Tara spune:

    Foarte buna ideea, doar ca proportiile nu sunt tocmai potrivite.

    Am pus 250g ricotta si am completat ulterior cu 200g branza vaci si tot se simte mult prea tare frisca. Parerea mea e ca ar trebui sa fie mai branzos, deci:

    ~ 400-500g de ricotta/branza de vaci/urda (si chiar mai mult),

    ~ zeama de la jumatate de lime (ii ofera o nuanta aromatica deosebita),

    ~ 250g biscuiti sau chiar mai mult (pentru cantitatea de unt e prea putin 150)

    ~ 100-150g de frisca,

    ~ in loc de zahar am pus cam 3 linguri de miere si am inlocuit o cantitate de unt (cam 30g) cu ulei de cocos

    ~ am ornat cu stafide (aveam de gand sa le incorporez in crema, dar am uitat pana la final 😀 )

    In rest, e perfect ^_^ thumbs up!

  32. Alexandra spune:

    Hristos a inviat!
    Laura a iesit delicios cheesecake-ul ♥️!
    Iti multumesc din suflet pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti! Felicitari pentru tot ceea ce faci! 🙂
    aici poti vedea o poza cu reusita mea :D:
    si ca sa-l citez pe prietenul meu: „doar poza a mai ramas!” ?

    Pupici

  33. Simona spune:

    Buna Laura! As dori sa imi spui cum pot folosi agar in aceasta reteta, avand in vedere ca laptele de cocos nu trebuie sa fiarba,
    Multumesc!

    • Rina spune:

      Si eu am aceeasi intrebare: cum se foloseste cu agar, ai incercat ti-a iesit pana la urma? Daca nu sper sa gasesc o alta reteta unde nu e nevoie de gelatina. Pentru zile racoroase de iarna merge cheesecakeul Laura?

      • Rina spune:

        Imi raspund singura ca vad ca nu primesc nici un raspuns. Am facut cheesecakeul am pus mai putin zahar si tot a iesit super dulce pentru mine . Cine vrea sa foloseasca agar se poate face dar nu lasati sa se raceasca laptele complet pentru ca se va gelatiniza repede si nu se va mai putea mixa impreuna cu frisca si ricotta. Biscuitii au fost prea putini am pus 200 g dar era foarte subtire aluatul din biscuiti am si folosit o forma mai mica de 18. Gustul de cocos chiar e altceva. Data viitoare voi face modificari la cantitatea de biscuiti si zahar. Sti cumva 100 g zahar praf e acelasi cu 100 g tos ca cantitate sau e diferenta?

  34. Cristina spune:

    Buna, Laura! Cantitatile pentru blat sunt ok? 150 biscuiti+130 unt? Se intareste aceasta combinatie?:)
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor