Cheesecake cu lapte de cocos

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Cheesecake cu lapte de cocos

   L-am facut acum mai bine de o luna dar inca nu am reusit sa-l postez. Asa ca astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.

Ingrediente pt o forma de 24 cm:

Blat:

  • 150 gr biscuiti digestive
  • 130 gr unt
  • 1 lingura nuca de cocos deshidratata
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de lapte de cocos:

  • 400 gr lapte de cocos dens ( la conserva)
  • 200  gr ricotta/urda de vaca/branza de vaci
  • 1 lingura miere
  • 16 gr gelatina in foi/ 13 gr gelatina praf
  • 125 gr zahar
  • 300 gr frisca
  • semintele unui baton de vanilie

Blat

Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos  si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine cu o lingura.

Crema de lapte de cocos

Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute. Incalzim laptele de cocos pe foc mic pana ce este fierbinte. Atentie, nu trebuie sa fiarba!

Stingem focul,  adaugam gelatina bine stoarsa si amestecam bine astfel incat gelatina sa se topeasca complet. Lasam laptele sa se raceasca.

Daca vrem sa il racim imediat, punem craticioara intr-un vas cu apa rece. Atentie sa nu intre apa in craticioara cu laptele de cocos.

Mixam ricotta cu mierea, zaharul vanilat si semintele unui baton de vanilie. Mixam frisca pana ce prinde consistenta. Nu trebuie sa fie foarte teapana si un pic mai cremoasa ca sa ne fie mai usor sa o incorporam in crema.

Amestecam mixul rece de lapte de cocos si gelatina cu cel de ricotta si frisca mixata.

Punem crema peste blatul de biscuiti,

Cheesecake cu lapte de cocos

si bagam cheesecake-ul la frigider pentru 4-5 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Punem pe deasupra, carlionti de ciocolata alba si neagra si servim.

Cheesecake cu lapte de cocos

Este foarte bun si racoros!

Pofta buna!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Anonymous

    BUN DE TOT! intentionez sa il fac si eu!!!
    PS. Cat de intensa este aroma de cocos?
    Claudia

  2. Literary Romanian Translator

    Sunt sigura ca este fantastic! Felicitari: este simplu si rapid si pe caldura asta ceva racoros este absolut sublim!

  3. Camy Sweet

    Vai de mine Laura cat de bine poate sa arate si sunt convinsa ca si gustul este divin!Ma ispitesti atat de mult cu retetele tale,toate arata superb!Felicitari si tine-o tot asa!!
    O seara frumoasa!

  4. alison

    ce sa mai spun,decit ca ador cocosul,ca reteta ta e delicioasa si prezentarea impecabila!:)

  5. Laura

    Claudia scumpa, ma bucur ca iti place.
    Aroma de cocos este destul de intensa. Dupa gustul meu, as zice ca este perfecta dar daca vrei sa fie si mai pregnanta poti adauga in laptele de cocos 2-3 linguri de lichior de cocos.
    Pup!

  6. Laura

    Literary Romanian Translator, ma bucur ca iti place. Intr-adevar, a fost tare racoros si parfumat.:)

  7. Laura

    DiaMar, pup cu drag si promit ca vin in vizita chiar azi.
    Pup si multumesc ca-ti place reteta!

  8. Alice

    nu mai comentez ca ma doare capu de pofta cand ma uit la pozele astea
    of, of, of
    te iubi mai laura….
    minunata praji ai facut tu aici pt muritorii de rand ca mine…
    felicitari

  9. alinutzika

    Arata foarte bine!
    Te-am trecut in lista mea de blogroll. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

  10. Medina Maxim

    Am facut-o ieri si a iesit super-super… singura chestie e ca nu mi-a iesit crema pufoasa, mi-a iesit mai mata…. dar cred ca stiu ce am gresit. Am mixat frisca si branza intr-un robot de bucatarie si cred ca frisca trebuia incorporata usurel, amestecand foarte incet.
    Dar la gust, a iesit divina, foarte finuta si aromata si eleganta. Multumesc din suflet. E a doua reteta pe care ti-o incerc si sunt mandra de mine, iar pe tine te iubesc din tot sufletul!

  11. Anca

    Ajutor!
    Am facut aseara prajitura ta , am lasat-o peste noapte.. insa nu s-a intarit deloc, a ramas asa ca o spuma mao groasa, pe care o pot lua cu lingura, insa nici vorba sa fie taiata ca o prajitura.. Am pus doar 10 g gelatina si frisa vegetala in loc de cea din smantana, in rest am folosit exact directiile tale… Ce mai pot face? Sa o pun la congelator? sau sa mai adaug gelatina? Am nevoie pana diseara sa o repar… Mii de multumiri..

  12. Laura

    Vai, Alice, ce scumpa ai fost!! :)) Pup dulce draga mea si multumesc mult ca-ti place retetele mele.

  13. Laura

    Alinutzika draga mea, iti multumesc mult ca-ti place si ca m-ai trecut in blogroll.
    Vin in vizita cat se poate de curand!!
    Pup!

  14. Laura

    Medina Maxim, ma bucur tare mult ca ti-a placut.
    La cremele de acest gen, frisca se incorporeaza intotdeauna separat si la sfarsit. Tocmai frisca confera textura aerisita cremei.
    Pup!!

  15. Laura

    Anca draga mea, din cate imi dau seama ai folosit mai putina gelatina decat gramajul indicat in reteta dar chiar si asa trebuia sa se intareasca partial. Esti sigura ca laptele de cocos nu incepuse sa fiarba inainte de-a stinge focul? Daca nu s-a intarit suficient inseamna ca ai adaugat gelatina in laptele care a depasit punctul de fierbere.
    Poti face urmatorul lucru: mixeaza foarte bine inca 250 gr frisca si adauga in frisca 3-4 grame de gelatina topita. Atentia mare mare cand topesti gelatina!! Daca e granule o pui in 2-3 linguri de apa, o lasi sa se umfle si apoi o topesti la foc ffff mic, daca e in foi, o lasi la inmuiat 10 minute in apa rece, apoi o storci bine si o topesti tot in 2-3 linguri de apa. Eventual pune o tabla pe foc ca sa nu fiarba. Dupa ce ai topit gelatina o lasi sa se raceasca astfel incat sa aiba aceeasi temperatura cu frisca mixata. Daca gelatina e calda si frisca rece o sa se formeze cocoloase din cauza socului termic.
    Cand e rece, o pui in frisca si mai mixezi pentru inca 2-3 minute, pana ce gelatina este bine omogenizata apoi adaugi peste frisca treptat treptat din crema de cocos si mixezi la viteza mica. Procedezi ca la maioneza taiata. Dupa ce incorporezi frisca, pui peste blat si lasi la frigider 2-3 ore.
    Mare atentie insa la topirea gelatinei!! Sa nu fiarba apa deloc.

    Pup si anunta-ma ce ai facut. Spor!!!!

  16. Anca

    Multumesc din suflet pentru raspunsul foarte amabil..Intre tim, prajitura mea s-a mai intarit, insa cred ca am gresit deoarece imi mai ramasese niste frisca si am pus un strat deasupra, … deci de aceea nu se mai intarea, a iesit super buna, in tri straturi.. Data viitoare o sa pun mai multa miere, n-a iesit prea dulce.. Iar pastaia de vanilie a fost uscata, desi am dat pe ea cam 10 lei, din Cora.. Stiu ca esti in Italia, dar in Rom de unde cumparai? Multumesc inca o data, esti o scumpa
    Pupici
    Anca

  17. raluka

    Buna domna Laura.Acuma am terminat de facut crema la acest cheesecake dar nu stiu de ce este foarte lichida…curge..am pus 13 g gelatina praf si nujtiu daca o sa se intareasca cat de cat..am folosit ceva smantana pt frisca Schlagsahne de la Milbona,dar nu s-a intarit..s-o bat prea mult nu am avut curaj ca sa nu se transforme in unt…akuma inka nu am intins-o peste biscuiti..mai astept sa vad daca se intareste cat de cat..daca nu o sa mai pun ceva gelatina…cred…nujtiu dc am patzit asa…la gust e minunata crema dar mi-e frika ca nu se va intari…poate ma puteti ajuta cu un sfat…

    • Laura

      Raluca, draga mea, eu zic ca cel mai bine e sa lasi crema in frigider pentru maxim 1 ora dar sa te uiti la ea si sa o amesteci din 15 in 15 minute. Cand vezi ca incepe sa isi schimbe consistenta si sa se intareasca putin, nu mult, o pui peste biscuiti. Momentan nu ii mai adauga gelatina, pune-o in frigider.
      Imi spui peste jumatate de ora cum arata si vedem cum facem.
      Pup si nu dispera ca rezolvam noi pana la urma.

  18. raluca

    Waw super.n-am ma apucat ieri sa intru sa va spun s imi cer scuze am pus crema peste biscuiti si am lasat-o la rece pana azi!s-a intarit frumos!trebuia doar sa am putina rabdare :P!Va multumesc pt reteta si pt sfaturi!cheesecake-ul e minunat

  19. Ana

    De cateva zile ma tot chinuie o mare pofta de cheesecake….in 5 minute ma apuc de treaba:P.Daca iese bine, diseara chem toti prietenii la mine.Va multumim pentru reteta!!!:*

    • Laura

      Ana, scumpa, cum a iesit cheesecakeul?? Sper ca ti-a reusit si ca ai invitat toti amicii la cina.
      Pup cu drag!!

  20. Ana

    A iesit super!Imi cer scuze ca raspund abia acum.Am avut niste zile cam agitate…prietenii mei abia asteapta seria a doua de prajituri. Au devenit addicted to cheesecakes:))

    • Laura

      Ana, scumpa mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!!
      Pup cu drag si o zi excelenta iti doresc!

  21. Cristina

    Draga Laura,
    Cheesecake-ul a iesit extraordinar, desi am avut emotii datorita cremei care iesise foarte lichida. Insa mi-am facut curaj si am turnat-o peste blat si bine am facut. Dupa 5 ore, cand am taiat tortul, au inceput sa curga laudele! Multumesc pentru reteta :)
    Cristina

    • Laura

      Cristina, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a iesit!! orice crema care contine gelatina se intareste pana la urma chiar daca este mai lichida la inceput.
      Daca ti se mai intampla in viitor sa iasa cremuta lichida, nu iti face absolut deloc probleme. Toarn-o peste blat si bag-o la frigider pentru ca se intareste sigur sigur.
      Pup dulce!!

  22. dana

    Laura,…e dementiala….deci…nu am cuvinte…am facut ieri si azi mai am o feliuta…multumesc din suflet pentru ceea ce impartasesti cu noi. Sa fii sanatoasa !

  23. laura

    Chiar acuma de cateva minute am bagat cheesecake-ul la frigider.Sper sa se intareasca, am citit aici cateva coment-uri, este la cine nu s-a intarit crema..insa nu e chiar asa de lichida si am pus si gelatina!Abia astept sa fie seara sa gust!Azi am descoperit acest blog si este senzational! Cu siguranta voi gati si alte retete de aici! Duminica placuta

    • Laura

      Bine ai venit, Laura, draga mea!! Sunt convinsa ca ti se va intari fara probleme.
      Sa imi spui cum ti-a placut!!
      Pup cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  24. laura

    Buna! vreau sa spun ca tortul mi-a iesit de nota… 20! nici nu se putea mai bine! S-a intarit torul foarte bine si abia astept sa il prepar din nou de Pasti pentru ca de acum inainte acesta va fi tortul nostru preferat! O zi buna!

  25. poppteo

    Un singur cuvint – perfect.

    Seamana foarte mult cu cheesecake-urile mincate in Irlanda si Anglia. Realizez ca imi plac mai mult cele facute la rece (fara copt) decit cele coapte (pina acum am facut doar coapte si marturisesc ca nu imi place deloc consistenta de gips a celor coapte).

    Multumesc pt reteta, e lejera si buna.

    felicitari

    • Laura

      Teo, tare ma bucur ca ti-a placut. Si mie imi plac mai mult cele facute la rece decat cele coapte pe care eu personal le consider putin ca grele.
      Sa-ti fie de bine!

  26. Apetito

    si mie mi se lichefiase teribil amestecul de cheesecake, m-am luptat un pic sa-l “tzin” in forma mea detasabila din silicon, cu “fund” de sticla, dar mi-a reusit. a stat 5 ore la frigider si rezultatul a fost – pentru ca cele povestite mai sus s-au petrecut vinerea trecuta – mai mult decat satisfacator.
    sm mai adaugat in blatul de biscuiti inca o lingura de kokos ras si ca esenta am folosit rom, ce aroma, ce savoare!?!? sigur se va repeta! multumesc pentru aceasta si multe altele retete pe care le fac frecvent :)

  27. Raluca

    Buna!
    As vrea sa fac si eu in curand tortuletul acesta care pare foarte delicios si am o singura intrebare. Cele 125 gr de zahar se amesteca cu laptele de cocos sau cu ricotta? Merci!
    P.S. Felicitari pentru blog!

    • Laura

      Raluca, draga mea, zaharul se mixeaza cu ricotta. Am scris zahar vanilat pentru ca al meu era un zahar tos vanilat dar am sa corectez acum.
      Pup dulce si spor la bucatarit! Sa imi spui cum a iesit!!

  28. vas diana

    buna,pot pune si lichior de cocos in crema?vreau sa-l fac cu doua creme,una de ciocolata cu bucati de snikers si cea de-a doua cu cocos si bomboane rafaelo, as vrea sal fac pentru ziua onomstica.ce spui merge? toate cele bune!

    • Laura

      Mimi, daca folosesti gelatina praf o pui intr-un vas si adaugi 3-4 linguri de apa rece.
      O lasi cca 10 minute sa se hidrateze, apoi o topesti pe foc foarte mic sau, cel mai bine, la bain-marie. Atentie mare sa nu fiarba! Daca fierbe, isi pierde efectul. O sa ai nevoie de cca 1 minut ca sa se topeasca perfect.
      Dupa ce o topesti, o adaugi in laptele de cocos cald si amesteci bine.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 4 = 9

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.