Cheesecake cu lapte de cocos

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Cheesecake cu lapte de cocos

   L-am facut acum mai bine de o luna dar inca nu am reusit sa-l postez. Asa ca astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.

Ingrediente pt o forma de 24 cm:

Blat:

  • 150 gr biscuiti digestive
  • 130 gr unt
  • 1 lingura nuca de cocos deshidratata
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de lapte de cocos:

  • 400 gr lapte de cocos dens ( la conserva)
  • 200  gr ricotta/urda de vaca/branza de vaci
  • 1 lingura miere
  • 16 gr gelatina in foi/ 13 gr gelatina praf
  • 125 gr zahar
  • 300 gr frisca
  • semintele unui baton de vanilie

Blat

Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos  si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine cu o lingura.

Crema de lapte de cocos

Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute. Incalzim laptele de cocos pe foc mic pana ce este fierbinte. Atentie, nu trebuie sa fiarba!

Stingem focul,  adaugam gelatina bine stoarsa si amestecam bine astfel incat gelatina sa se topeasca complet. Lasam laptele sa se raceasca.

Daca vrem sa il racim imediat, punem craticioara intr-un vas cu apa rece. Atentie sa nu intre apa in craticioara cu laptele de cocos.

Mixam ricotta cu mierea, zaharul vanilat si semintele unui baton de vanilie. Mixam frisca pana ce prinde consistenta. Nu trebuie sa fie foarte teapana si un pic mai cremoasa ca sa ne fie mai usor sa o incorporam in crema.

Amestecam mixul rece de lapte de cocos si gelatina cu cel de ricotta si frisca mixata.

Punem crema peste blatul de biscuiti,

Cheesecake cu lapte de cocos

si bagam cheesecake-ul la frigider pentru 4-5 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Punem pe deasupra, carlionti de ciocolata alba si neagra si servim.

Cheesecake cu lapte de cocos

Este foarte bun si racoros!

Pofta buna!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. andreea

    Ador cocosul si de abia astept sa fac reteta asta pt ziua iubitului meu.
    Doar caaa… el este fan mango, iar eu fan cocos. Asa ca, m am gandit ca la reteta asta sa adaug 200 gr de lapte de cocos in loc de 400 gr +200 gr branzica philadelphia + tot in jur de 200 gr de pulpa de mango proaspat, pasata. (+mierea si ce-ai mai precizat tu); Iar toata nebunia asta vreau sa o pun peste blatul de biscuiti care la randul lui mai are un strat cu cioco amaruie+frisca+gelatina (e tot dintr-o reteta de-a ta de cheesecake cu oreo parca..) dupa capul meu, nu tocmai experimentat intr-ale dulciurilor zic ca este o combinatie fatala pe care tare ma mananca degetelele sa o incerc! Tu, draga Laura, ce zici ???? ce zici? ce zici??? :))
    :*:*:*

    • Laura

      Andreea, suna suuuuper bine combinatiile tale, deci eu zic sa incerci. Sigur o sa iasa ceva delicios.
      Te pup! Sa-mi spui cum a iesit, da?

  2. Ioana

    Buna Laura,
    In loc de ricotta pot sa folosesc Philadelphia?
    Iti urmaresc de mult blogul si am incercat deja cateva din retetele tale!!!!Au iesit super toate!!!!!!
    Multumesc!

    • Laura

      Ioana, da, sigur ca poti folosi philadelphia. Mousse-ul o sa iasa mai fin decat cel cu ricotta. Te pup!

  3. Talia

    Merci! acum pe vara sunt cele mai potrivite deserturi, doresc sa il prepar in acest sfirsit de week-end! Pup si multumiri pentru retete!

  4. Talia

    Buna Laura!!! ma poti ajuta cu o idee, nu prea imi place blatul din biscuiti, as dori sa folosesc alt blat dar nu stiu de care blat, oare cu piscoturi ar fi bine???

    • Laura

      Draga mea, sigur ca il poti face cu piscoturi. Poti folosi reteta blatului de la aceasta reteta:
      http://www.lauraadamache.ro/2011/03/un-cheesecake-si-o-aniversare.html
      Te pup!

  5. Dalia

    Foarte bun tortul, combinatia ideala pentru a te racori putin. Foarte usor de facut si rapid. Excelent… Recomand

  6. Ruxandra

    Buna Laura,azi am incercat si eu reteta si intr-adevar este pe cat de frumoasa pe atat de gustoasa,insa blatul meu se deslipeste un pic cam greu de pe forma.
    Dar pt prima incercare sunt foarte multumita!
    Si referitor la intrebarea de a sus cu unde gasesti lapte de cocos, eu am gasit si in mega image si in auchan militari.

    • Laura

      Liliana, eu l-am cumparat din Germania, dar cred ca am vazut si la Kaufland in Bucuresti.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


3 + = 4

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.