Calamari cu lamaie si usturoi

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare fructe de mare – Calamari cu lamaie si usturoi

Calamari cu usturoi si lamaie

Ador calamarii !! Sambata trecuta am cumparat 1 kg de calamari proaspeti si tare tare frumusei asa ca imediat cum am ajuns acasa i-am si pregatit. Imi plac mult calamarii umpluti dar de data asta i-am facut la tigaie cu lamaie si usturoi. Au iesit extraordinar de gustosi si parfumati. Si pentru ca nu am avut cum sa fac poze in timp ce curatam calamarii, va propun un clip micut, preluat de pe youtube, unde puteti vedea exact cum se curata corect calamarii,

Ingrediente – Calamari cu lamaie si usturoi

  • 1 kg calamari
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 1 lamaie mica
  • 1 pahar vin alb
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Calamari cu lamaie si usturoi

  • Spalam bine camarii si ii curatam ca in clipul de mai sus. Dupa ce i-am curatat, taiem sacul calamarilor in doua pe lungime.

Calamari cu usturoi si lamaie

In clipul de mai sus observam ca sunt trei tipuri de a-i taia: in inele de cca 1 cm grosime, sacul curatat dar intreg pentru calamarii umpluti sau taiati pe lngime in doua.

  • Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, punem 2-3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti dar necuratati si ardeii uscati tocati (daca vreti ca mancarea sa nu fie foarte picanta, eliminati samburii ardeilor).

Calamari cu usturoi si lamaie

  • Sotam usturoiul 1-2 minute, apoi il eliminam din tigaie si adaugam vinul. Cand vinul s-a evaporat, adaugam calamarii, sucul de lamaie si patrunjelul tocat

Calamari cu usturoi si lamaie

  • Mai lasam calamarii pentru 2-3 minute pe foc mediu, dupa care adaugam sare si piper dupa gust, stingem focul si ii servim imediat.
  • Pofta buna!

O data cu aceasta reteta imi iau la revedere de la voi pentru ca luni plecam in concediu!

Va pup cu mare mare drag si va doresc tuturor o vacanta minunata, cu mult mult soare si voie buna!!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Calamari cu lamaie si usturoi
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4.5 Based on 4 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. lola

    yo hago calamares al aceite que son parecidos y luego queda un aceitillo de toma pan y moja, esos tuyos se ven muy ricos te los copio para los proximos

    ¡¡besos¡¡

  2. Laura

    Licuta draga mea, si noua ne plac foarte mult si ii gatesc destul de des.
    Pup si multumesc!!!

  3. Laura

    Alison scumpa, multumesc mult!!
    Ma bucur tare mult ca-ti plac calamarii mei.
    Pup cu drag!!

  4. maya

    Nimic mai bun decît calamari,pregatiti astfel!Îi ador!
    Laura,de la mine multi pupici cu lipici si un concediu frumos si relaxant îti doresc!
    Pupici :*:*:*

  5. Delicioasa

    Imi plac la nebunie calamarii! Arata delicios. In Grecia i-am tot savurat, fie cu lamaie, fie prajiti, fie la gratar sau stil saganaki… Yummi :)

  6. Ionela

    Minunati, cred ca ii voi executa si eu pe langa caracatita de la care nu-mi mai pot lua gandul. Nu-mi spui, te rog, cum faci calamarii umpluti?

  7. mariam

    Buna Laura
    Vreau sa te intreb daca noi nu folosim vin la gatit , de fapt alcool deloc , cu ce pot inlocui vinul pentru aceasta reteta?

    • Laura

      Mariam, draga mea, daca nu folosesti vin, il poti exclude. In acest caz, dupa ce arunci catelul de usturoi, adaugi direct calamarii si un pahar de apa calda, sau supa vegetala. In momentul in care calamarii sunt patrunsi si apa sau supa s-au evaporat, stingi focul si ii servesti.
      Pup cu drag!

    • Laura

      Anca, draga mea, poti combina jumatate de pahar de vin alb dulce cu tot atata apa sau poti folosi doar apa calduta.

  8. vera

    abia acum voi incerca sa prepar, dar ma voi seri de reteta ta.Concediu placut si multumesc de retetaa.

  9. alin

    Buna Laura! Unde ai gasit ” calamarii”? Am cautat si eu in toate magazinele si nu am gasit decat calmari…nici macar un “calamar”. Puteti sa nu mai pronuntati acest cuvant , “calamar”, si sa vorbiti corect? Plus ca toti cititorii folosesc acelasi termen, chiar daca unii stiu ca pronunta gresit. Nu vreau sa fiu rautacios ci doar sa atrag atentia.

    • Laura

      Alin, conform DEX, ambele variante sunt corecte:
      CALAMÁR, calamari, s. m. (La pl.) Gen de cefalopode comestibile, cu corpul alungit, cu înotătoarele triunghiulare și cu gura înconjurată de opt brațe și două tentacule (Loligo); (și la sg.) animal din acest gen. [Var.: calmár s. m.]- Din fr. calmar. “.
      In majoritatea supermarketurile din Romania gasim aceste fructe de mare sub denumirea de calamar, nu calmar.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


5 + = 8

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.