web analytics

Calamari cu lamaie si usturoi

Calamari cu usturoi si lamaie

  Ador calamarii !! Sambata trecuta am cumparat 1 kg de calamari proaspeti si tare tare frumusei asa ca imediat cum am ajuns acasa i-am si pregatit. Imi plac mult calamarii umpluti dar de data asta i-am facut la tigaie cu lamaie si usturoi. Au iesit extraordinar de gustosi si parfumati.

Si pentru ca nu am avut cum sa fac poze in timp ce curatam calamarii, va propun un clip micut, preluat de pe youtube, unde puteti vedea exact cum se curata corect calamarii,

Ingrediente

  • 1 kg calamari
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 1 lamaie
  • 1 pahar vin alb
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Spalam bine camarii,

Calamari cu usturoi si lamaie

si ii curatam ca in clipul de mai sus. Dupa ce i-am curatat, taiem sacul calamarilor in doua pe lungime.

In clipul de mai sus observam ca sunt trei tipuri de a-i taia: in inele de cca 1 cm grosime, sacul curatat dar intreg pentru calamarii umpluti sau taiati pe lngime in doua.

Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, punem 2-3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti dar necuratati si ardeii uscati tocati ( daca vreti ca mancarea sa nu fie foarte picanta, eliminati samburii ardeilor).

Calamari cu usturoi si lamaie

Calim usturoiul pana ce uleiul este incins bine dupa care ii eliminam si adaugam calamarii,

Calamari cu usturoi si lamaie

Ii lasam pe foc mic spre mediu pana ce se evapora tot lichidul lasat de calamari. In acest moment adaugam vinul iar cand si acesta este complet evaporat adaugam sucul unei lamai si patrunjel tocat din belsug.

Mai lasam calamarii pentru 2-3 minute pe foc dupa care adaugam sare si piper dupa gust, stingem focul si ii servim imediat.

Pofta buna!!

O data cu aceasta reteta imi iau la revedere de la voi pentru ca luni plecam in concediu!!

Va pup cu mare mare drag si va doresc tuturor o vacanta minunata, cu mult mult soare si voie buna!!

25 Comentarii
  1. 1
    11/08/2011
    11:03

    Vacanta placuta !!
    Deliciosi calamarii, tai….

    Cristina

  2. 2
    11/08/2011
    12:23

    vacanta placuta Laura!!!Sa aveti soare si bucurii!!!

  3. 3
    11/08/2011
    15:20

    yo hago calamares al aceite que son parecidos y luego queda un aceitillo de toma pan y moja, esos tuyos se ven muy ricos te los copio para los proximos

    ¡¡besos¡¡

  4. 4
    11/08/2011
    20:07

    Un deliciu calamarii!!! O vacanta superba! Pupici!

  5. 5
    11/08/2011
    21:15

    Imi plac la nebunie fructele de mare. Ceea ce ai postat aici arata minunat.

  6. 6
    12/08/2011
    01:24

    vacanta placuta ! mie mi se par supragatiti calmarii,eu fiind o fana.atata timp ,in forma asta,ii transforma in cauciuc .la acest fel de mancare,scump,cred ca e important sa dai timpii cat mai corect.am sa incerc felul tau ,luna viitoare,sa ma ajute dumnezeu, cand am o ocazie festiva,dar dupa timpii mei si vin cu precizarile mele.inca o data vacanta placuta!

  7. 7
    13/08/2011
    13:21

    vacanta placuta ,laura,numai bine!deliciosi calamarii tai!:)

  8. 8
    13/08/2011
    14:24

    Cristina scumpa, multumesc!!
    Ma bucur ca-ti plac calamarii.
    Pup!!

  9. 9
    13/08/2011
    14:24

    Sorina draga mea, sa speram ca o sa avem parte de vreme buna! Pup si multumesc!!

  10. 10
    13/08/2011
    14:26

    Lola, gracias!!
    Besos!!

  11. 11
    13/08/2011
    14:27

    Licuta draga mea, si noua ne plac foarte mult si ii gatesc destul de des.
    Pup si multumesc!!!

  12. 12
    13/08/2011
    14:27

    Costin, tare ma bucur ca iti place reteta.

  13. 13
    13/08/2011
    14:32

    Pansy, multumesc! Te asigur ca nu au fost deloc supragatiti si ca se topeau in gura. Mai mult de 10-15 minute maxim nu dureaza pregatirea lor.:)
    Nu am dat timpii exacti pentru ca pot varia in functie de calitatea calamarilor, dimensiunea lor, tipul de tigaie folosita, etc.

  14. 14
    13/08/2011
    14:34

    Alison scumpa, multumesc mult!!
    Ma bucur tare mult ca-ti plac calamarii mei.
    Pup cu drag!!

  15. 15
    14/08/2011
    17:16

    Riquísimos calamares, Laura, tocaya. Me encantan así preparados!
    Un besote

  16. 16
    14/08/2011
    18:39

    Nimic mai bun decît calamari,pregatiti astfel!Îi ador!
    Laura,de la mine multi pupici cu lipici si un concediu frumos si relaxant îti doresc!
    Pupici :*:*:*

  17. 17
    20/08/2011
    11:57

    Imi plac la nebunie calamarii! Arata delicios. In Grecia i-am tot savurat, fie cu lamaie, fie prajiti, fie la gratar sau stil saganaki… Yummi :)

  18. 18
    06/07/2012
    02:01

    Minunati, cred ca ii voi executa si eu pe langa caracatita de la care nu-mi mai pot lua gandul. Nu-mi spui, te rog, cum faci calamarii umpluti?

  19. 19
    06/09/2012
    08:19

    Buna Laura
    Vreau sa te intreb daca noi nu folosim vin la gatit , de fapt alcool deloc , cu ce pot inlocui vinul pentru aceasta reteta?

    • 19.1
      07/09/2012
      09:00

      Mariam, draga mea, daca nu folosesti vin, il poti exclude. In acest caz, dupa ce arunci catelul de usturoi, adaugi direct calamarii si un pahar de apa calda, sau supa vegetala. In momentul in care calamarii sunt patrunsi si apa sau supa s-au evaporat, stingi focul si ii servesti.
      Pup cu drag!

  20. 20
    29/12/2012
    23:03

    Laura, mi-au iesit deliciosi calamarii pregatiti dupa reteta ta. Mersi!:)

    • 20.1
      10/01/2013
      14:51

      Cu mult drag, Ana-Maria, draga mea!
      Pup!

  21. 21
    31/12/2012
    19:32

    daca am vin alb dar e dulce, sau rosu sec? sau mai bine sa nu pun deloc? multu:d

    • 21.1
      10/01/2013
      13:47

      Anca, draga mea, poti combina jumatate de pahar de vin alb dulce cu tot atata apa sau poti folosi doar apa calduta.

  22. 22
    31/12/2013
    14:17

    abia acum voi incerca sa prepar, dar ma voi seri de reteta ta.Concediu placut si multumesc de retetaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>