Salata Caprese

Retete culinare, Salate – Salata Caprese

Salata caprese detaliu

Originara din Insula Capri, salata caprese este o foarte cunoscuta salata italiana, perfecta pentru un pranz sau o cina de vara. Dintre toate retetele de salata de vara, pot spune ca salata caprese este preferata mea. Am descoperit-o aici, in Italia, si chiar daca nu iubeam atat de mult salatele pana atunci, m-am indragostit la prima degustare. Reteta originala a salatei caprese cuprinde mozzarella (obligatoriu mozzarella proaspata din lapte de vaca sau bivolita), rosii si busuioc proaspat. Eu am variat un pic aceasta minunata salata si am combinat mozzarella si rosiile cu un pesto rapid de busuioc. Minunat de buna si foarte satioasa.

Ingrediente – Salata Caprese

  • 250 g mozzarella proaspata din lapte de vaca sau bivolita
  • 3-4 rosii mari
  • 40 g frunze busuioc
  • 20 g seminte pin/nuci/alune
  • 1 catel mic usturoi
  • 50 g parmezan
  • 1/2 pahar ulei de masline

Mod de preparare – Salata Caprese

  • Spalam rosiile, le stergem si le taiem in felii potrivite. Taiem mozzarella in felii de aceeasi grosime cu cea a feliilor de rosie.
  • Le asezam pe un platou alternand feliile de rosie cu cele de mozzarella.
  • Mixam frunzele de busuioc spalate si sterse cu hartie absorbanta de bucatarie (busuiocul se trece rapid printr-un jet de apa rece, ca sa nu isi piarda parfumul, iar ulterior tamponam fiecare frunzulita cu hartie absorbanta de bucatarie) impreuna cu semintele de pin, 1 catel mic de usturoi si parmezanul dupa care incepem sa adaugam treptat uleiul de masline.
  • Adaugam pesto-ul pe deasupra feliilor de rosie si mozzarella si servim.
  • Este delicioasa si foarte simplu de facut!

Salata caprese pe platou

Pofta buna!

Sumar
Nume Reteta:
Salata Caprese
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 4 Review(s)

Comentarii

  1. Anonymous

    Cu rosiile (nu prea grozave) pe care le am la dispozitie, eu prefer sa pun si un pic de balsamico la "caprese".

  2. Diamar

    Arata tare bine.Merge pe asa o caldura.Sper ca nu te superi,dar te-am trecut la lista mea de bloguri.Eu sunt noua in blogosfera.

  3. Laura

    Flory iubita, ador pur si simplu salata caprese. E simpla foc, deliciosa si satioasa.
    Pup si ma bucur ca-ti place ideea pesto-ului!!

  4. Laura

    Tare buna reteta asta! Am facut-o aseara. Evident prezentarea mea nu a fost asa de frumoasa ca a ta, dar te asigur aromele ne-au placut la nebunie! O repet pt ca mi-a mai ramas sos pesto. Te pup

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>