Prajitura cu menta si ciocolata


Retete culinare prajituri – Prajitura pufoasa cu menta

Prajitura cu menta si ciocolata detaliu sectiune
Prajitura cu menta pufoasa si delicioasa, reteta pas cu pas

Acum vreo 3 saptamani am facut aceasta minunata prajitura cu menta si ciocolata, simpla, rapida si racoroasa dar criza de timp din ultima perioada m-a impiedicat sa o postez.

Nu credeam ca o sa-mi placa atat de mult avand in vedere ca nu ma prea impac cu gustul mentei in prajituri dar a fost peste asteptarile mele si ale lui Cris. Dupa ce am servit-o si pe gazda noastra cu cateva patratele m-a rugat mult sa ii dau reteta, asa ca pot spune ca s-a bucurat de un succes la care, sincera sa fiu, nu ma asteptam. Reteta prajiturii pufoase cu ciocolata si menta nu este deloc complicata, asa ca va invit cu drag sa o incercati.

Ingrediente – Prajitura cu menta si ciocolata (tava dreptunghiulara de cca 30X22 cm)

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 180 g iaurt natural / vanilie
  • 280 g zahar
  • 130 ml sirop de menta
  • 60 g fulgi cocos
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g ciocolata neagra (60% continut cacao)

Mod de preparare – Prajitura pufoasa cu ciocolata si menta

  • Intr-un vas, amestecam faina cu ouale, zaharul, iaurtul,  fulgii de nuca de cocos, siropul de menta, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si praful de copt (e bine sa dam praful de copt prin sita ca sa se distribuie bine in aluat).

Prajitura-cu-menta-si-ciocolata1

  • Amestecam bine pana cand obtinem un aluat cu o consistenta fluida si omogena.
  • Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele.
  • Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam  inainte si o stoarcem bine.
  • Daca nu folositi o forma antiaderenta, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt udata si stoarsa bine.
  • Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea.

Prajitura cu menta si ciocolata preparare

  • Coacem prajitura cu menta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.
  • Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt.
  • O pudram cu zahar vanilat, o taiem in patratele sau romburi  si o servim.

Prajitura cu menta si ciocolata detaliu

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu menta si ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 73 Review(s)

106 comentarii la “Prajitura cu menta si ciocolata

    • diana nec spune:

      Buna! o intrebare am la reteta? blatul crud mi se pare foarte deschis la culoare fata de rezultatul final..asa de intens este verdele dupa coacere sau e putin retusata poza? si ce sirop ai folosit? eu am luat Monin de menta.
      mersi!

      • Laura spune:

        Diana, draga mea, dupa coacere blatul capata o culoare verde foarte frumoasa, mai inchisa decat culoarea blatului necopt.
        Culoarea din fotografie nu este modificata. Am folosit un sirop italian de menta, marca blues.
        Iti las si un link al unei fete din Romania care a incercat reteta:

        Pup cu drag!!

  1. Sara & Miki spune:

    Ce minunat arata. Ca tot ai folosit si fulgi de cocos, la noi se gasesc mai nou, fulgi de cocos verzi (probabil cu colorant), dar care merg bine la aceasta reteta. O s-o incerc si eu ca-mi place. Pup!

      • Eugenia spune:

        Culoarea la prajitura este data de colorant alimentar. Ce ați găsit în comerț este culoarea reala. Dacă nu vreți sa puneți colorant (personal nu imi place sa pun chimicale) luați frunze de menta proaspete care au un miros puternic și sunt de un verde închis (10,15grame) și Zdrobiti-le,(triturati împreună cu siropul de menta din comerț ) . Veți obține o culoare mai verde și un parfum și gust adevărat de menta

  2. FLORY spune:

    Ce culoare superba!Mie imi plac dulciurile cu menta,iar combinatia cu ciocolata e minunata.Indraznesc sa te invit cu mare drag la provocarea lunii Iulie!pupici multi <3!

  3. sarah spune:

    arata divin si cu siguranta este pe gustul me.eu sunt la capatul opus…ador menta in prajituri si dulciuri.notat reteta.aaa sa nu uit ,vinetele au fost delicioase.pupic

  4. cristina spune:

    Menta + ciocolata, o combinatie excelenta, pentru mine. Prajitura arata tare bine. O sa caut un sirop de menta de calitate si o sa o execut, cat mai repede.

    Cristina

  5. Valerie spune:

    Que cosa más bonita! y el color es muy intenso, muy hermoso. No soy una fan de chocolate y menta, pero debe ser muy rico 😉

    Besos

  6. catkitchen spune:

    chiar acum fac sirop de menta , sper sa iasa si colorat pentru ca nu am colorant si nici nu as vrea sa pun 🙂 …. prajitura cred ca e delicioasa!!!! … o sa incerc si eu reteta cu prima ocazie !!

  7. raluca spune:

    eu o incerc cat de curand. doar sirop de menta sa fac, sotul meu mananca numai inghetata de menta cu bobite de ciocolata, asa ca asta va fi varianta mai putin rece. pupici din seattle, mersi de reteta.

  8. Antonina spune:

    Cat de minunata e prajiturica asta!! verde, plina de arome cum imi place mie !! acum am vazut si domeniul.. sa-l stapanesti cu bine si fara peripetiile blogspot-ului 🙂 imi place tare cum suna… simplu si demn de laude ! pupici si o zi minunata!

  9. Alice spune:

    Am o intrebare, te rog…referitor la siropul de menta. Eu am cumparat sirop de menta si cred ca in preajitura trebuie pus sirop de menta asa cum e el, adica nu diluat cu apa, nu? Poate ma lamuresti, te rog, chiar as vrea sa fac praji asta senzationala. Mersi fain, Laura

  10. Laura spune:

    Ionela draga mea, din pacate nu am nici o reteta de sirop de menta dar iti recomand o reteta care mie mi-a placut mult:

    Te pup si sa-mi spui cum ti-a iesit!!

  11. ghiocel07 spune:

    Draga mea, ma pui pe drumuri sa caut sirop de menta. Cred ca va fi cam greu pe la noi dar sigur nu imposibil. Prea arata bine prajiturica aceasta….Am schimbat adresa ….Te pup si astept in continuare sa ma delectez cu minunatiile tale.

  12. Laura spune:

    Sara scumpa, tare ma bucur ca-ti place prajiturica. Parca am vazut si eu mai de multisor fulgi colorati dar nu am cumparat.
    Pup cu drag si daca o incerci sa imi spui cum a fost!!

  13. Laura spune:

    Sara scumpa, tare ma bucur ca-ti place prajiturica. Parca am vazut si eu mai de multisor fulgi colorati dar nu am cumparat.
    Pup cu drag si daca o incerci sa imi spui cum a fost!!

  14. Laura spune:

    Flory, scumpa mea, multumesc din suflet pentru invitatie!!
    pe mine nu m-au incantat pana acum dulciurile cu menta dar prajiturica mi-a placut atat de mult incat cu siguranta o mai fac.
    pup!

  15. Laura spune:

    TeoBucatar, gustul mentei se simte destul de bine. Mie, desi nu sunt fan dulciuri cu menta, mi-a placut chiar mult!

  16. Laura spune:

    Sara iubita, tare ma bucur ca ti-au placut vinetele!!
    Daca esti fan cioco-menta, sigur o sa-ti placa prajiturica.
    Pup cu mare drag!

  17. Laura spune:

    Cristina scumpa mea, tare ma bucur ca iti place prajitura!!
    Pup si sa-mi spui daca ti-a placut in caz ca o incerci!!

  18. Laura spune:

    Catkitchen scumpa, cum a ieist sirpoul? Si eu vreau de multicel sa fac dar am tot amanat.
    Pup si daca faci prajiturica sa imi spui cum a iesit!

  19. Laura spune:

    Antonina scumpa, multumesc muuult!!!
    Sa speram ca nu voi mai avea probleme de acum incolo!!
    Pup cu mare mare drag si multu mult ca-ti place prajiturica!

  20. Laura spune:

    Alice scumpa mea, ai dreptate, siropul se pune asa cum e, nediluat.
    Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-a placut!!
    Spor si pofta buna!

  21. Laura spune:

    Ghiocelul meu drag, multumesc mult mult ca ai schimbat linkul!!
    Sper tare mult sa gasesti sirop pentru ca e o prajiturica buna foc.
    Pup cu mare mare drag!!

  22. Anonymous spune:

    Nu numai ca este o reteta "dementa", dar este si una ciocolatoaaasa!!!
    Imi pot doar imagina gustul, o aseman cu After Eight, gresesc?!?!?
    PS. Sirop stiu ca se gaseste in Romania la plafar
    Claudia

  23. sorina luiza spune:

    draga Laura, arata delicioasa si asa apetisanta pt zilele calduroase de vara!!!! Complimenti, deci felicitari!!!!!

  24. Alice spune:

    Laura, draga mea, am comis-o. Gata!..facuta si mancata :))
    e foarte buna. O sa o postez si eu pe blog si m-am gandit sa-i dau nume "Prajitura Cioco-de-Menta" a la Adamache :)) postez diseara musai ..pupici

  25. Laura spune:

    Alice scumpa mea, cat ma bucur ca ti-a placut!!
    :))) Super haios ai botezat-o si abia astept sa o vad diseara la tine!!
    Pup cu mare drag si multumesc ca ai incercat-o!!

  26. Laura spune:

    :)) Claudia scumpa, ai dreptate, seamana mult mult la gust cu after eight. Asa am vrut sa o numesc initial dar pana la urma am ramas la prajitura cu menta si ciocolata.
    Pup cu drag si ma bucur ca-ti place!!

  27. Elena Alexandru spune:

    Este ceva timp de cand urmaresc acest blog in mod frecvent, am incercat cateva retete care au iesit f bine. Acum este randul acestei prajituri deosebite. Felicitari Laura pt acest blog!

  28. Anonymous spune:

    Laura cum ii siropul ala de menta?cumparat sau facut de tine?eu am incercat sa fac odata si nu mi-a iesit culoarea verde , sa decolorat:(
    Mersi, Olivia

  29. Laura spune:

    Elena draga mea, multumesc mult ca ai incercat din retetele mele si ca ti-au placut!!
    Pup cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  30. Laura spune:

    Olivia draga mea, siropul e cumparat. Eu pana acum nu am incercat sa il fac in casa dar sunt multumita de acest sirop, chiar daca nu e 100% natural.
    Te pup cu mare drag!!

  31. Anonymous spune:

    vazut si facut!a iesit super buna!siropul l-am facut eu in casa special pt praji. asta am adaugat un strop de colorant alimentar in sirop pt a iesi la culoare ok.:) spor la prajiturit!! :* LILI

  32. Laura spune:

    Anonim, multumesc mult ca-ti plac retetele mele. Din pacate, nu se poate inlocui siropul cu estenta pentru ca esenta este fff concentrata.:(((

  33. Anonymous spune:

    Acum o ora am scos-o de la cuptor…e de-ment-iala.Eu personal am inlocuit siropul de menta cu crema de menta(se gaseste in comert si se foloseste la diverse cocktail-uri)plus cateva picaturi de rom alb.Merci Laura si felicitari .

    Luana

  34. Ionela spune:

    Laura,am incercat si eu siropul de menta, da si al meu a iesit maroniu, nu-mi place culoarea si nici colorant nu am. Tu de unde iei siropul de menta? Am vazut ca de la plafar spunea cineva. Numai acolo se gaseste?

  35. Laura spune:

    Lavinia scumpa mea, am scris la ingrediente dimensiunea tavii (30X22 cm).
    Puuuuuuuuuuup si sa-mi spui cum ti-a iesiiiit!!!

  36. Ionela spune:

    Am incercat si eu siropul in casa,dar a iesit maroniu. Tu de unde il cumperi? Am vazut ca cineva l-a gasit la plafar. In alta parte nu se mai gaseste?

  37. Laura spune:

    Ionela draga mea, eu nu am facut niciodata sirop in casa pentru ca stiu ca nu are cum sa iasa culoarea verde verde si nici nu-l folosesc foarte des incat sa ma apuc sa-l fac.
    Eu l-am luat de la Eurospin, un supermarket din Italia dar am inteles ca in Romania se gaseste la Plafar.
    Pup cu drag!

  38. Radu-Mihai spune:

    Buna Laura! Am si eu o intrebare… De unde ai cumparat siropul de menta? As vrea sa-mi surprind sotia cu aceasta prajitura mai ales ca-i place foarte mult menta. Multumesc, anticipat, pentru raspuns.

  39. Laura spune:

    Buna Radu!

    Eu locuiesc in italia si am cumparat siropul de la Eurospin. E un lant de mareturi de aici dar se gaseste in orice magazin mai mare aici.
    In tara am inteles ca se gaseste la orice plafar.
    Sper mult sa-l gasesti si sa poti sa ii faci surpriza sotiei tale!
    Te felicit sincer pentru surpriza pe care vrei sa i-o faci!

  40. RamonaV spune:

    Am incercat si eu reteta. Bestiala. Preferata mea este ciocolata amaruie cu menta, asa ca nu m-am putut abtine, chiar daca personal am "imbunatatit" cu inca 100 grame cantitatea de ciocolata din reteta.

  41. paula spune:

    buna laura, prajitura asta e superba 😡 am facut`o si eu acu cateva zile, desi tin sa recunosc ca eu nu prea l am cu gatitul si statul in bucatarie, probabil si din cauza varstei mele (20 d ani 😀 ) dar prietenul meu, care nu e un fan al dulciurilor a fost foarte incantat d prajitura… multumim pentru retete 😀 te pup

  42. Persyda spune:

    Am incercat si eu aceasta reteta. Mi-a placut cum a iesit, dar blatul nu a fost verde :-(. Am folosit un sirop de menta de la plafar care era alb si nici nu era foarte concentrat. Am vrut totusi sa incerc sa vad cum iese…regret totusi ca nu arata atat de apetisant ca si prajiturica ta!

  43. Ionela spune:

    Laura,am rugat pe cineva si mi-a luat sirop de menta din tara de la un magazin naturist,dar nu are culoarea verde,ci maroniu,asa cum mi-a iesit si mie cel facut in casa. N-am nici o sansa sa iasa culoarea ca a ta,nu?

  44. Mira spune:

    Imi ploua in gura acum, simt cum se aduna kilogramele fara sa mananc nimic deja doar poftind.
    O intrebare am cu siropul de menta, cum il fac? M-ar incanta ideea acestei prajituri.

    • Laura spune:

      Mira scumpa, din pacate nu am o reteta de sirop de menta. Din cate am inteles, se gaseste la noi la orice plafar dar culoarea nu este foarte verde.
      Prajitura este exceptionala. Pup cu mare drag!!:)

  45. Gabriela Kovaci spune:

    Salutare,

    Este fantastica pagina ta de retete, am gatit deja o gramada din retele tale, iar prajitura asta in mod deosebit i-a placut sotului meu care iti multumeste. 🙂
    Te pupacim.

  46. Marina spune:

    Senzationala aceasta prajitura. Acum am dat peste ea. Imi place tare mult aceasta combinatie si mereu ma duce cu gandul la „aftereight”. Daca gasesc sirop de menta pe aici, sigur o fac.Imi place noua imagine a site-ului. Numai bine

  47. OANA.D spune:

    Combinatia de menta cu ciocolata este preferata mea asa ca as vrea sa incerc sa fac aceasta prajitura care mi se pare fff buna si extrem de usor de facut numai ca am o intrebare … De unde pot cumpara sirop de menta ????

    • Laura spune:

      Oana, draga mea, din pacate am inteles ca siropul de menta din Romania nu are culoarea verde. Stiu ca se gasseste la Plafar dar prajiturica nu o sa iasa verde.:(((
      Nu incurajez colorantii alimentari ( desi e clar ca siropul de aici e verde datorita colorantilor) dar, daca o vrei verde poti pune cateva picaturi de colorant in sirop.
      Eu totusi te-as sfatui sa o faci fara colorant, chiar daca nu iese verde. Conteaza gustul mai mult decat aspectul!
      Puup!!

  48. Ioana-Corina spune:

    Eu mi-am dorit tare mult reteta dar si am cautat muuult sirop de menta verde. Azi cand am trecut pe langa un magazin italienesc mi-am zis sa intru sa vad daca au…si mare bucurie mare, AM GASIT. Asa ca va sfatuiesc sa cautati pe la magazine de genu, care sunt din ce in ce mai multe.

    • Laura spune:

      Ioana, draga mea, multumesc mult de tot pentru comentariu!! Bine ca acum stiu fetele unde se gaseste siropul de menta.
      Pup dulce!!!

  49. Daniela Davidescu spune:

    SSirop de menta gasiti la Carrfour,fetelor.Eu il am in ccasa,asa ca trec la treaba!

    Sirop de menta se gaseste la Carrfour;si pentru ca il am deja,ma si apuc de treaba!

      • Laura spune:

        Alina, draga mea, nu sunt acelasi lucru. Esenta este super concentrata si se foloseste in cantitate foarte mica numai pentru aroma iar siropul se poate bea, diluat cu apa, sau folosit ca atare in prajituri.

  50. andreea spune:

    am facut si eu ieri prajitura…a iesit bine, doar ca facand siropul in casa, prajitura na iesit verde si nici gustul de menta nu prea se simtea….
    nam gasit sirop de menta, o sa mai caut ..poate gasesc totusi, sau mam gandit sa incerc cu sirop de portocale….

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, din pacate cu siropul facut in casa, nu iese verde prajiturica dar cel mai mult conteaza sa iasa buna la gust.
      Eu nu recomand colorantii, dar daca vrei neaparat sa aiba o culoare verde, amesteca siropul cu 1-2 picaturi de colorant verde.
      Se poate face cu orice sirop doresti tu. Totusi, te sfatuiesc sa alegi unul care merge cu ciocolata. Sirpul de portocale se potriveste tare bine cu ciocolata.
      Pup cu drag!

  51. RoxanaC spune:

    Arata minunat in fotografie. De fapt, toate retetele sunt foarte bine explicate si au fotografii de vis. Am incercat si eu astazi aceasta prajitura, dar nu mi-a iesit asa de aspectuoasa. Poate din cauza ca am pus mai putina ciocolata care s-a topit si la sfarsit s-a desprins de restul prajiturii, nu a intrat in aluat asa cum se vede in poza. Am incercat si alte retete de aici si au iesit bine. Pana la urma important e faptul ca e foarte buna la gust si sigur o voi mai incerca, mai ales ca ador aceasta combinatie.

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, imi pare rau ca nu ti-a iesit aspectuoasa, dar, asa cum ai spus si tu, important este gustul.
      Data viitoare, in caz ca o mai incerci, foloseste exact cantitatea de ciocolata din reteta. Sigur o sa arate si prajiturica ta ca cea din poza.
      Pup!

  52. elle spune:

    multumesc pt reteta. nu a crescut ca prajitura ta ( cred ca dimensiunile la tava au fost mai mari ), dar la gust este super. cum a spus baietelul meu ” c’est délicieuse „. Merci

  53. silvia spune:

    Am facut aceasta minunata reteta …. toata lumea a fost incintata de gustul minunat al prajiturei, felicitari pentru blog si iti multumesc ca ne incinti cu retetele tale deosebite si foarte gustoase.
    eu am lasat prajitura cam 45 de minute pentru ka nu trecea proba cu scobitoarea, crezi ka am gresit? eu nu am servitor cu ciocolata in jos .

  54. nico spune:

    Salut! si eu am incercat prajitura si a iesit f buna chiar daca nu a iesit verzuie ca in poza ta. Am o intrebare: crezi ca o sa iasa la fel daca o pun in forme de muffins?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Vali, nu am incercat cu lichior, dar cred ca iese foarte buna asa. Normal, nu recomand sa o faci cu lichior daca vor manca si copiii din ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor