Fructe de mare cu rosii si piper marinat


Fructe de mare in tigaie cu rosii si piper marinat, reteta italiana cu fructe de mare.

Fructe de mare cu rosii si piper marinat

Fructele de mare se afla in topul preferintelor noastre asa ca le gatesc foarte des si intotdeauna le mancam cu extrem de multa placere. Saptamana trecuta am gasit un mix de fructe de mare proaspat pe care nu puteam sa nu-l cumpar si imediat dupa ce am ajuns acasa, l-am pregatit in tigaie, cu rosii si putin piper marinat. O reteta cu fructe de mare simpla, dar plina de gust.

Ingrediente – Fructe de mare cu rosii si piper marinat

  • 500 g fructe de mare (creveti, midii, inele de calamar)
  • 4 rosii medii
  • 1 pahar vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta maghiran proaspat
  • 1 ardei iute mic uscat
  • 2 catei usturoi
  • 2 lingurite piper rosu marinat
  • patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 felii paine rustica
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare – Fructe de mare cu rosii 

  • Mixul meu a continut: creveti, midii, inele de calamar, sepie, peste pescar, vongole, creveti calugarita, dar sigur ca puteti sa folositi orice combinatie de fructe de mare.
  • Spalam fructele de mare si le lasam la scurs pentru 10-15 minute.
  • Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si adaugam 2 catei de usturoi necuratati, dar zdrobiti cu un cutit, si un ardei mic iute uscat.
  • Le calim pentru 2-3 minute la foc foarte mic (mare atentie sa nu se arda pentru ca uleiul devine amar daca usturoiul se arde) dupa care le scoatem din tigaie si le aruncam.
  • Punem in uleiul aromat mixul de fructe de mare.

Fructe de mare cu rosii si piper marinat

  • Dupa ce apa lasata de fructele de mare s-a evaporat, adaugam un pahar mic de vin alb si lasam pe foc pana ce si acesta se evapora.
  • Adaugam 4 rosii taiate in bucatele mici, dafinul, patrunjelul tocat marunt,  maghiranul si piperul rosu marinat.

Fructe de mare cu rosii si piper marinat

  • Lasam inca 5 minute fructele de mare pe foc astfel incat rosiile sa ramana crocante.
  • Intre timp prajim pe gratarul bine incins feliile de paine. Cand sunt rumene pe ambele parti, le frecam cu usturoi si le stropim pe fiecare in parte cu cate 1 lingura de ulei de masline. Servim cu foarte multa pofta!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fructe de mare cu rosii si piper marinat
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 42 Review(s)

22 comentarii la “Fructe de mare cu rosii si piper marinat

    • Remus Alexandrescu spune:

      Vongole înseamnă scoici pe italiană, așa că nu mai frecați menta și spuneți ce scoici folosiți, midii, stridii, etc.

  1. sarah spune:

    si noi suntem mari consumatori de fructe de mare.o intreaga simfonie de arome in retata aceasta.pur si simplu un deliciu!
    o zi minunata iti doresc

  2. catkitchen spune:

    un DAAAAAAAA si de la mine , super , super delicioasa reteta , si noi adoram fructele de mare in orice fel !!!!

  3. Laura spune:

    Cristi, tare mult ma bucur ca-ti place reteta!
    Bucataria clasica italiana este absolut sublima. Simpla si plina de gust.

  4. Laura spune:

    Sarah iubita, noi le adoram pur si simplu. Cred ca as fi in stare sa le manac de cateva ori pe saptamana.
    Pup si ma bucur mult ca-ti place reteta!

  5. ana maria spune:

    buna Laura,
    nu e prima data cand intru la tine ,insa de fiecare data imi delectez simturile cu ceea ce vad …..imi plac mult fructele de mare,iar retetele tale sunt simple si delicioase. iar de torturi-nu mai spun….. felicitari !!! ps: unde gasesc piper rosu marinat? sau cum se prepara?

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, eu l-am cumparat din Italia.
      Daca nu-l gasesti, il poti exclude din reteta pentru ca nu este un ingredient cheie.
      Pup!

  6. Daniela spune:

    Draga Laura,
    Am facut reteta de mai sus si … n-am cuvinte sa descriu ceea ce simti cand o manaci.
    Este un deliciu !!!!! Simti fiecare aroma in parte, ca o explozie , mananci si nu te poti opri, parca mai vrei desi simti ca pleznesti de plin ce esti! Felicitari si …mai vreau sa incerc din retetele tale. Aceasta este prima pe care am incercat-o dar este fantastica!!!!!!!!!!!!!!
    Daniela

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur foarte mult ca ti-a placut!
      Si mie mi-a placut enorm, cred ca as putea sa mananc zilnic aceasta mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor