Pui de balta pane


Pui de balta pane, reteta simpla si rapida

Pui de balta pane

Pui de balta pane, reteta pas cu pas de picioare de broasca crocante.

Inca nu am reusit sa gatesc ceva mai elaborat pentru ca nu am reusit sa termin pana acum curatenia (in timp ce am fost in Germania baia si bucataria au fost varuite asa ca sunt destule detalii de puse la punct) dar am reusit sa fac niste pui de balta pané.

Sa va spun pe scurt povestea acestor puisori de balta.

Sambata eram la cumparaturi si deodata Cris imi spune: “Ia uite, au pui de balta! Hai sa cumparam pentru ca sunt extraordinar de buni!” Eu nu mancasem pana atunci asa ca am mers pe mana lui si am cumparat 1 kg. Mi-a descris atat de apetisant rezultatul final incat eram nerabdatoare sa ii gust.

Concluzia e ca mie nu mi-au placut foarte mult, asa ca pana la urma s-a descurcat Cris cu aceste “minuni” culinare.

Din cate am inteles sunt foarte putine persoane care nu gusta cu deosebita placere acesti pui de balta asa ca ma supun majoritatii si postez reteta pentru fanii acestui tip de carne.

Pui de balta pane – Ingrediente

  • 1 kg pui de balta
  • 3 oua medii
  • 3 linguri de lapte
  • faina
  • pesmet
  • usturoi deshidratat
  • sare
  • piper
  • ulei de arahide pentru prajit

Pui de balta (picioare de broasca crocante) – Preparare pas cu pas

  • Spalam puii de balta si ii uscam cu un sevet absorbant de bucatarie.
  • Intr-o farfurie adanca, batem ouale cu o furculita impreuna cu 3 linguri de lapte, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam pesmetul cu usturoiul deshidratat dupa gust. Eu am pus o lingurita.
  • Tavalim puii de balta prin faina, amestecul de ou si apoi prin pesmet.

Pui de balta pane

  • Ii prajim in ulei de arahide incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pui de balta pane

  • Ii servim cu lamaie si, in cazul nostru, cu o salata de rucola alaturi.
  • Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pui de balta
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Voturi:
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

29 comentarii la “Pui de balta pane

  1. Ana Maria Ciolacu spune:

    Lui Marco ii plac mult…Pe mine ma lasa indiferenta… :)De fiecare data cand comanda asta, ajunge cate-un ditamai platoul. Si el ia un pui de balta, imi ofera si mie unul,iar eu refuz,mai ia unul, imi mai ofera din nou, eu iar refuz,si continua asa pana aproape de sfarsit,pana incep sa tip la el. :)))))) E singurul lucru care-mi vine in minte cand spun pui de balta. :))
    Pupicei si welcome back hun ! ^__^ <3<3<3

  2. Anonymous spune:

    Lucia sant din Arad!! demult n-am "vorbit" ,dar asta nu inseamna ca nu te "vizitez" zilnic! Draga mea,mi-ai adus aminte de copilarie,eu sant dintr-un oras din jud.Caras- Severin,(Otelu-Rosu), si mama mea cumpara cand eram eu mica-mica acesti pui de balta care la noi se cheama "freshi",si-i imletea intr-un fel anume- adica- impingea fiecare piciorus pe langa oscior si adauga asa 5,si aratau ca o coada din par imletita si apoi ii prajea exact ca si tine, si acum simt mirosul acela placut si D-ne ce-as mai manca.La noi veneau nemtoaicele de pe sate cu freshii proaspeti(pana cand canta cucul( Prima Oara), deci cu "cu ei" am crescut……nici nu stii tu ce bunatate ai facut si N-ai mancat!!!! Te pup si trimite-mi o portie si mie ca mor de pofta !!!

  3. catkitchen spune:

    sunt deliciosi acesti puiuti , au o carnica alba si dulceaga , ne plac mult … ii gatesc si ii papam cu mare pofta de cate ori avem ocazia … am si eu o reteta pe blog cu acesti puiuti ….
    bravoo pentru aceasta postare 😉

  4. sabyna spune:

    am fost mai mult decat prostita singura data cand am mancat. persoana care le'a pregatit m'a facut sa cred ca sunt ceva pasari care cresc pe langa balta. am gustat, nu m'a impresionat in mod special. apoi s'a gandit sa'mi spuna ca de fapt am mancat broaste.

  5. Anonymous spune:

    ce-mi pare rau ca nu e arhiva pe care s a o pot rasfoi… am incercat de cateva ori sa ajung la primele postari si deja ma durea mana de dat next page.ar fi placut sa fie o arhiva ca sa putem vedea toata postarile de la inceput.

  6. maria elena spune:

    Laura, recunosc sa arata foarte bine asa gatiti si frumos prezentati, nu am gustat niciodata, insa nu stiu daca as vrea vreodata sa incerc. Toti cei ce au mancat pui de balta ii apreciaza ca fiind deliciosi. Si la mine in Ardeal este o comuna Cucerdea, unde locuitorii consuma frecvent aceasta carnita. In imrejurimi zona este numita in gluma ,,Delta,,

  7. cristina spune:

    Eu ma inscriu in categoria celor care nu savureaza si nu se "topeste" dupa pui de balta. Slava Domnului ca nici sotul meu nu mananca, pentru ca nu cred ca i-as fi putut pregati.

    Te pup,

    Cristina

  8. Laura spune:

    :)))))) Ana scumpa si al meu insista stresant de mult si la fel ma enervez si eu. Eu am gustat din ei dar deloc nu mi-au placut. Chiar nu pot sa inteleg de ce unii adora pur si simplu gustul lor. Probabil ne scapa noua ceva!!:)))
    Pup cu drag iubita!!

  9. Laura spune:

    Lucia draga mea cat ma bucur sa te aud!!! Nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cu acest comentariu. Ador sa aud povesti despre traditii. Cand eram mai micuta aveam un carnetel cu regionalisme adunate din diferite colturi ale tarii. Chiar am sa vorbesc cu ai mei sa il caute iar in cazul in care-l gasesc voi trece si "freshii" tai acolo.

    Te pupic cu mare mare drag!!!

  10. Laura spune:

    Ctakitchen draga mea, tare ma bucur sa aud ca iti plac! Eu chiar deloc nu am reusit sa ma indragostesc de ei, din pacate.:((
    Te pupic si dau o fuga la tine sa ii vad si pe ai tai!!

  11. Laura spune:

    Vaaaai Sabyna, chiar nu a fost un banc bun deloc. Eu m-as fi suparat destul de tare. Mi se pare normal sa mi se spuna ce urmeaza sa mananc. Daca vreau, bine, daca nu, iar bine, dar eu trebuie sa decid.
    Macar ti-au placut?

  12. Laura spune:

    Anonim, exista in sidebar toate retetele impartite pe categorii iar in footer le gasesti din nou la etichete.
    Din pacate, arhiva bloggerului nu merge la mine. Imi afiseaza retetele numai din ultimii doi ani. O sa incerc sa rezolv problema asta si daca reusesc, afisez si arhiva.
    O zi excelenta sa ai!!

  13. Laura spune:

    Deli, ce bine ca iti plac!!! Chiar te invidiez sa stii, pe tine si pe toti cei care se bucura de gustul lor.:)))
    Parca vad ca ii refac si ma "educ" sa-mi placa.:)))
    Te pupic!!

  14. Laura spune:

    Maria draga mea, eu chiar te sfatuiesc sa ii incerci pentru ca s-ar putea sa iti placa. Eu, in pricipiu, gust cam orice (orice rezonabil bineinteles) si daca nu imi place lucrul degustat macar stiu sa ma feresc de el in viitor.
    Te pupic cu mare drag!!

  15. Laura spune:

    Subsciu, Cristinel drag!!
    Din pacate, Cris ii adora dar de pregatit nu cred sa-i mai pregatesc vreodata eu. Se fac atat de simplu incat sunt convinsa ca ii poate face si el. Plus ca are si reteta pe blog, asa ca nu exista scuze!!:)))

  16. sabyna spune:

    nu, nu mi'au placut. mi se parea mie ciudat ceva..sincer am crezut ca e ceva pasare, cu gust de pui flescait si mult prea dulce. crede'ma ca nici peste de balta nu mai mananc de atunci :))

  17. Laura spune:

    :))))) Vaaai, m-ai facut sa rad, Sabyna draga mea!! Exact aceiasi impresie mi-au lasat si mie. Cu toate astea, eu am sa mai incerc daca o sa am ocazia, poate poate o sa le inteleg gustul.:)))
    Pup cu drag!!

  18. ioana spune:

    Si prin bucovina se mancau picioruse de broasca si tare bune mai erau. Numai ca noi ii mancam cu mujdei si mamaliga ;)). Singura curiozitate ar fi..unde ai gasit de cumparat asa ceva :D?

  19. Laura spune:

    Ioana draga mea, mie chiar nu mi-au placut dar o sa le mai dau o sansa ca poate a doua oara or sa-mi placa.
    Draga mea, eu le-am cumparat de la Sapore di Mare, un supermarket din Italia unde se gasesc fructe de mare, peste si vanat.
    Pupic cu drag!

  20. Gigi spune:

    Fata mea a mancat asta vara in Turcia, pui de balta cu sos de branza si de atunci ma omoara ca vrea sa-i fac acasa .
    Aveti idee daca se gasesc la magazinele din Constanta, pui de balta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor