Retete pentru masa de Pasti

Retete culinare pentru masa de Pasti

Pentru mai multe retete , accesati categoria Retete de Pasti

Mai avem doar o saptamana pana la Paste, saptamana in care ne apucam sa organizam viitoarea masa de Paste, sa cumparam mielul si restul ingredientelor necesare, o ultima saptamana de post inaintea marei Sarbatori a Pastelui.

M-am gandit sa adun intr-un singur post toate retetele traditionale de Paste, cat si cele care ar fi foarte potrivite pentru o masa de Pasti, nu neaparat traditionala.

Sper sa va placa propunerile mele si sa le gasiti utile.

Decoratiuni pentru Masa de Pasti

Retete de Pasti - Decoratiuni Pascale

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Decoratiunile se fac extrem de simplu, in ciuda explicatiilor destul de lungi, si, pe langa faptul ca sunt extrem de decorative, rezista perfect si pentru anul viitor.

[/stextbox]

Aperitive pentru Masa de Pasti

Drob de miel

Drob de miel

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Intotdeauna am facut drobul de miel cu organele tocate marunt cu cutitul si nu date prin masina de tocat. Chiar daca este un procedeu mai migalos, gustul si aspectul cu siguranta vor avea de castigat.

Cu cat folositi mai multa verdeata, cu atat drobul va fi mai gustos si mai suculent.

[/stextbox]

Placinta cu carne

Placinta cu carne

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Placinta cu carne nu lipseste niciodata de pe masa de Pasti, la noi in familie. Pe langa faptul ca se face extrem de simplu si este foarte gustoasa, se poate face cu diverse umpluturi. Puteti folosi carne tocata de miel sau daca o doriti mai putin consistenta, puteti folosi carne tocata de pui sau curcan.

[/stextbox]

Spirala umpluta cu spanac

Spirala umpluta cu spanac

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Pentru cei care doresc o tarta aperitiv delicioasa, spirala umpluta cu spanac poate fi o alegere excelenta.

Nu este un aperitiv traditional dar uneori ceva mai deosebit ca gust si aspect poate fi cheia unei mese reusite de Sarbatoare.

Puteti inlocui ricotta cu urda de vaca.

[/stextbox]

Pancakes cu sfecla si ricotta

pancakes cu sfecla si ricota

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Un alt aperitiv vegetarian pentru cei care doresc sa aduca un strop de culoare si de inedit pe masa de Paste.

Din nou, ricotta poate fi inlocuita cu branzica de vaci sau cu o crema de branza.

[/stextbox]

Feluri principale pentru Masa de Pasti

Rulada de carne cu glazura dulce picanta

Rulada de carne

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Carnea de porc si cea vita pot fi inlocuite cu carne de miel, iar fasolea verde, cu bastonase de ardei (rosu, galben, verde), cu mazare sau cu un mix de legume pentru mai multa culoare.

[/stextbox]

Mancare de pui sub capac de paine

mancare de pui sub capac de paine

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Daca nu va place carnea de miel, puteti prepara aceasta mancare de pui sub capac de paine, iar daca va place carnea de miel, puteti inlocui puiul cu costite de miel.

Friptura de miel o voi face pas cu pas anul acesta si o voi posta cu siguranta.

[/stextbox]

Dulciuri pentru masa de Pasti

Tarta de ricotta si ciocolata

tarta de ricotta 086_thumb

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Aceasta tarta seamana foarte mult cu pasca fara aluat. Este extraordinar de gustoasa, iar daca nu va place ciocolata, o puteti inlocui cu stafide pe care le tineti cca 30 minute la inmuiat in apa calda amestecata cu rom, apoi stoarse bine si puse in compozitia de ricotta.

Pentru o pasca de 26 cm diametru, va sfatuiesc sa dublati cantitatile. Ricotta poate fi inlocuita cu urda de vaca.

[/stextbox]

Treccia russa (cel mai pufos cozonac facut pana acum)

Treccia russa

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Nu puteam sa nu va propun treccia russa, dupa parerea mea si a lui Cris, cel mai bun cozonac mancat pana acum. Chiar daca pozele sunt vechi si nu reflecta bunatatea acestui cozonac, va asigur ca este extraordinar de gustos si pufos.

[/stextbox]

Baigli – cozonac unguresc

rotocol polonez umplut cu mac

[stextbox id="custom" bcolor="000000" bgcolor="ffffcc"]

Baigli este un delicios cozonac unguresc. Daca doriti, puteti inlocui umplutura de mac cu una de nuca.

[/stextbox]

Friptura de miel, cozonac cu nuca, colomba pasquale, colacei dulci, pasca cu ciocolata si multe alte retete delicioase de Pasti, gasiti in categoria Retete de Pasti

Va doresc spor la gatit!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Sidy

    Decoratiunile astea superbe….m-au innebunit inca de anul trecut ! Arata fenomenal si te admir pentru rabdarea ce o ai !
    De fapt tot meniul tau te face sa-ti ploua in gura…..
    Felicitari !
    Sarbatori luminate !

  2. Alexandra si Mirel

    Draga Laura,

    V-am “descoperit” din intamplare blogul culinar si suntem fericiti pentru aceasta “intalnire”. Avem aceeasi pasiune si iubire pentru bine si frumos. Unde locuiti in Italia ? Noi locuim la Paris si daca faceti o plimbare pe malurile Senei va vom invita la noi ca sa gustati si preparatele gatite de noi.
    Felicitari si pe curand.

    • Laura

      Ma bucur foarte mult ca va place blogul meu si ma bucur sa aflu ca avem aceeasi pasiune.
      Noi locuim in apropiere de Perugia si, in cazul in care ajungeti prin Italia, cu mare drag ne putem intalni la o cafea.
      O zi execelenta sa aveti! Pe curand!

  3. Ioana

    Laura poate nu ma descurc eu dar de cate ori dau click de exemplu, pe decoratiuni de paste sau pe pancakes cu sfecla si ricotta in loc sa ma duca pe reteta ajung mereu in homepage.

    • Laura

      Ioana, draga mea, ai dreptate. Linkurile erau cele de pe vechea adresa a blogului si din cauza asta redirectioneaza pe homepage.
      Le-am modificat partial si astazi o sa aranjez articolul asa cum trebuie.
      Pup cu drag!

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>