Negresa cu cafea


Reteta negresa cu cafea, pufoasa si foarte simplu de facut

Negresa cu cafea

Va spun sincer ca o prajitura atat de pufoasa nu am mancat pana acum. Consistenta negresei cu cafea este usor umeda, iar gustul divin pentru cei care iubesc prajiturile cu cafea cu cafea. Eu le ador  si drept urmare am refacut negresa imediat dupa ce am terminat prima tava si cu siguranta am sa o fac de Paste. Reteta negresei cu cafea este foarte simpla, asadar va recomand sa o incercati cat mai repede.

 Negresa cu cafea – Ingrediente (tava de cca 26×22 cm)

  • 320 g zahar
  • 195 g unt moale
  • 6 oua medii
  • 255 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita mica rasa bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 100 ml lapte
  • 1 fiola esenta vanilie/1 plic zahar vanilat

Glazura de cacao – Ingrediente 

  • 50 g unt
  • 6 linguri pline zahar
  • 6 linguri pline lapte
  • 5 linguri pline cacao
  • 1 lingura rasa cafea solubila
  • 200 g frisca + capsuni (pentru ornat)

Negresa cu cafea – Mod de preparare

  • Mixam untul moale cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt.

Negresa cu cafea

  • Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem. O adaugam treptat cremei de unt si oua si amestecam bine.

Negresa cu cafea

  • Dizolvam cafeaua solubila in lapte si o adaugam aluatului si amestecam cu mare grija pana la omogenizare, nu mai mult.

Negresa cu cafea

  • Nu va speriati daca dupa ce adaugati laptele in aluatul de unt, acesta va rezulta cu mici brobonele. Acestea nu vor influenta rezultatul final.
  • Tapetam  forma cu unt si faina, adaugam aluatul si coacem prajitura la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute. cand vedem ca se desprinde de pe margini, deschidem usa cuptorului si infigem in centru o scobitoare. Daca iese curata, dar umeda, atunci este gata, daca nu, o mai lasam 5 minute la copt.
  • Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca cateva minute, timp in care pregatim glazura.

Negresa cu cafea

Glazura de cacao – Mod de preparare 

  • Punem intr-o craticioara mica, untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, cafeaua solubila si cacaua. Le topim la foc mic, iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca cca 5 minute.
  • O turnam peste prajitura si o intindem cu o paleta pe toata suprafata ei,

Negresa cu cafea

  • O taiem, dupa ce s-a racit complet,  cu un cutit cu lama ascutita si subtire pe care o trecem prin apa inainte de a taia prajitura. Ornam negresa cu frisca si capsuni sau orice alt fruct doriti. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Negresa cu cafea
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

40 comentarii la “Negresa cu cafea

  1. Alina Stefanescu spune:

    Ce bine arata bucatica aia taiata special pentru mine, cu capsunica deasupra. Am sa o incerc si eu, pentru ca imi lasa gura apa.

    Alina Stefanescu

  2. cristina spune:

    Prajiturile cu cafea sunt delicioase, au un gust aparte !! Prajiturica ta, ca de obicei, perfecta si imbietoare !!

    Te pup,

    Cristina

  3. Cris spune:

    Wow, Laura… Nu stiu cum faci, ca de fiecare data cand iti rasfoiesc blogul mi se face o pofta nebuna de… de toate!!! Esti extraordinara si iti multumim ca imparti cu noi toate bunatatile pe care le faci! Te pup dulce!

  4. Anonymous spune:

    Am de gand sa fac reteta, dar la aluat la sfarsit ai pus "1 fiola esenta vanilie/1 plic praf de copt", pana la urma cum e? Esenta de vanilie sau zahar vanilat. Anyway reteta pare delicioasa, sper sa raspunzi pana ma apuc s-o fac. 🙂

  5. Mihaela spune:

    Am facut negresa in week-end. A crescut foarte mult si din cauza cuptorului un pic neuniform. Dar nu-i bai. A iesit foarte buna, am taiat-o in bucati generoase si am savurat-o cu mare placere. Eu n-am mai decorat-o cu frisca, am lasat doar glazura.

  6. Anonymous spune:

    Draga Laura crezi ca as putea înlocui nessul din prajitura (din blat) cu aceeași cantitate de cacao? Merci, mult succes in continuare sunt cu ochii pe tine 🙂 pupici Ioana

  7. Anonymous spune:

    Laura draga,

    am facut negresa aseara insa cand am turnat glazura, aceasta a intrat in prajitura si a imbibat-o, ca sa zic asa. Blatul era pufos si cu gauri multe si poate de aia sau adevarul e ca nu prea sunt eu experta in glazuri:)
    Gustul este bun si cu frisca si capsuni si arata bine insa nu ca in modelul tau si mi-ar fi placut sa am o astfel de glazura.
    Unde crezi ca am gresit?

    Multumesc,
    Cristina

  8. Laura spune:

    Cristina scumpa mea, in cazul in care ti-a iesit cu multe gaurele, lasa glazura sa se raceasca complet. Cu cat se raceste mai mult cu atat mai mult consistenta devine mai densa si nu vei mai avea probleme.
    Daca glazura ti-a iesit prea lichida foloseste 5 linguri cu varf de cacao si una plina bine cu ness.
    Niciodata nu am cantarit exact ingredientele pt glazura pentru ca o fac de cel putin 6-7 ani dar promit ca o sa cantaresc toate ingredientele si o sa le scriu in reteta.
    Pup cu mare drag si daca mai ai intrebari, le astept cu drag!!

  9. Anda spune:

    Arata taaaare bine prajiturica ta!
    Am insa o intrebare: bicarbonatul se adauga pur si simplu sau se stige cu otet? Multumesc anticipat!

  10. Laura spune:

    Anda scumpa, eu nu sting niciodata bicarbonatul sau praful de copt. Am observat in decursul timpului ca prajiturile imi cresc mai bine fara sa le sting si nici nu au un gust pregnant de bicarbonat sau praf de copt.
    Pup cu drag!

  11. alexandra spune:

    Imi plac la nebunie prajiturile cu cafea sau ciocolata lafel de mult friasca si fructele cgiar acum imi face si mama prajitura asta pwp

  12. Dana spune:

    Draga mea Laura, salveaza-ma!Cu ce pot inlocui bicarbonatul?As vrea totusi sa fac maine prajitura, dar, din pacate…aici este totul inchis:(
    Multumesc anticipat, si te asigur in continuare de toata consideratia mea!

    • Laura spune:

      Dana, scumpa, scuza-ma pentru raspunsul intarziat. Poti exclude bicarbonatul daca nu-l ai in casa.
      Prajiturica va iesi la fel de buna, garantez.
      Pup cu drag!

  13. Dana spune:

    :)Absolut nicio problema, doar a fost week end!!!!!Exact asa am facut, iar rezultatul a fost pe deplin satisfacator!!!Excelenta, usor de executat si foarte placut de savurat!!!Sunt cu „ochii” pe tine si devin mai increzatoare in bucatarie….datorita tie!Multumesc.

    • Laura spune:

      Dana, draga mea, eu iti multumesc ca iti plac retetele mele si ca le incerci!
      Pup dulce dulce si te mai astept pe la mine!

  14. jasmin spune:

    TE ROG DA-MI UN SFAT DACA POT INLOCUI UNTUL( CEI 195g) CU ULEI ȘI NESS-UL(2 LINGURI) CU CAFEA??? FARA SA STRIC RETETA.
    DACA DA, ATUNCI CAT ULEI ȘI CÂND IL INTRODUC IN COMPOZITIE? LA INCEPUT CU ZAHARUL?
    SI CAFEAUA ? CATĂ? SI CUM? COMBINATA LA FEL CU LAPTELE?
    MULTUMESC MULT, MULT, MULT DE TOT.

    • Laura spune:

      Jasmin, draga mea, nu am incercat-o cu ulei deci nu iti pot garanta ca iti iese.:( Poti inlocui untul cu margarina daca folosesti.
      Nessul se poate inlocui cu 2 linguri de cafea foarte fin macinata. Fierbi cafeaua in 100 g lapte apoi o lasi sa se raceasca complet si o adaugi in aluat.
      Pup cu mare drag!

  15. Alexandra spune:

    Dragă Laura,

    Îmi plac toate rețetele tale. Sunt absolut minunate! Când voi merge la facultate, am de gând să merg la Colegiul Le Cordon Bleu din Londra. Am de gând să fiu patiser. M-ai inspirat foarte mult. Ultima rețetă făcută este aceasta. Am primit multe laude :). Am postat și pe Facebook fotografii dacă vrei să le vezi:

    Cu drag,
    Alexandra

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, iti tin pumnii si iti doresc foarte mult succes!!
      Din pacate, nu pot vedea pozele pe facebook. Mi le poti trimite prin mail:
      lauraadamache@contact(.)ro
      Te pup cu drag!

  16. Vali spune:

    Laura am incercat cred ca peste 10 rete de la tine si toate au iesit super , dar prajiturica asta mi-a pus probleme 🙁 mi-a iesit foarte moale ! Am pus-o la cuprir in ideea ca poate iese ceva din ea dar dupa 20 min e facuta doar la suprafata. Cand am tras tava eratot moale si clar nu avea niciun gand sa se intareasca. Am mai pus-o dar mi-e teama ca se va arde la suprafata iar jnauntru o sa fie tot o crema 🙁 nu imi dau seama de ce!

    • Vali spune:

      Ok. Deci a iesit! Surpriza! Si e foarte buna! Mie imi place rece de la frigider, ete pufoasa si deloc uscata. Deci ideea e ca am lasat-o in cuptor 20 de minute in plus dar sincer… Era atat de moale ca mi se plimba in tava 🙂 O zi frumoasa! App: am facut in acelasi timp si briosele cu nuca de cocos- minunateee!! 🙂

      • Laura spune:

        Ma bucur tare mult ca ti-a iesit! Aluatul are intr-adevar o consistenta mai lichida si depinde de la cuptor la cuptor cat timp dureaza pana se coace.
        Pup cu drag si sa-ti fie de bine!

  17. Larissa spune:

    O reteta minunata…ca si toate retetele tale draga Laura!iti multumesc am incercat-o sambata si o iesit super!!baietii mei m-au complimentat:))iar eu trimit mai departe complimentele!!am respectat tot ce e scris si a functionat de minune!!este asa de pufoasa!!!danke

  18. Simona Moraru spune:

    Buna Laura! Tocmai ce am scos prajiturica din cuptor. Nu sunt foarte experimentata in ale bucatariei, dar am o intrebare, mi s-a umflat foarte mult in partea din mijloc, s-a ridicat asa un musuroi si pe margine e lasata…oare de ce? Chiar am amestecat foarte bine ingredientele. Ah.si mi se pare ca are asa un miros de bicarbonat. E normal? Nu am pus decat jumatate de lingurita. Merci tare mult si sa stii ca am incercat multe dintre retetele tale si sunt o fana declarata,faci o treaba minunata! Te pup.

    • Laura spune:

      Draga mea, este normal sa se umfle in timpul coacerii in centru, dar dupa ce o scoti din cuptor, se lasa, astfel incat suprafata devine uniforma. Daca ti-a ramas umflata si dupa ce ai scos-o din cuptor si are un miros intens, inseamna ca ai folosit prea mult bicarbonat. Este posibil ca lingurita ta sa fie mai mare decat a mea, asa ca iti promit ca voi cantari bicarbonatul necesar pt aceasta reteta si voi introduce gramajul la ingrediente. Pup cu drag!

  19. Adella spune:

    Observ ca nu a mai comentat nimeni in acest an aceasta reteta. Marturisesc ca iti urmaresc de ceva timp site-ul, am citit diverse reteta, insa astazi am realizat aceasta negresa. De-a lungul timpului am mai testat si alte retete, chiar am mancat si la o prietena insa ei ii iesea prea indesata prajitura.. ajunsesem sa-mi dispaca negresa.
    Dupa ce am pregatit azi prajitura si am gustat a fost ceva „uaaau, chiar si mama si tata au fost foarte incantati. Marturisesc ca am inlocuit cafeau cu 2 lingurite de cacao si in plus am adaugat 2-3 lingurite de capuccino cu ciocolata.. La fel am procedat si la glazura, am pus mai putina cacao+putin capuccino si am micsorat cantitatea de lapte. A iesit o prajitura foarte gustoasa, crescuta bine, pufoasa…iar gustul glazurei se completeaza perfect cu prajitura in sine. Esti cu adevarat foarte priceputa! Multumesc ca ai impartasit retele tale :*

  20. Mirela spune:

    Buna Laura
    Prajitura este minunata…ca de altfel toate retetele tale. As avea o rugaminte : se pot avea ingredientele de la glazura cantarite?
    O zi superba

  21. Mihaela spune:

    Tot ce fac de la draga de Laura îmi iese foarte bine!

    Mulțumesc fetiță frumoasă care împărtășești cu atâta generozitate cu noi rețetele tale și ale mamei, bunicii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor