Sarmale de post in foi de vita


Retete culinare de post – Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita detaliu
Sarmale de post in foi de vita, reteta sarmale in foi de vita fara carne

Dintre toate retetele de sarmale de post, imi plac foarte mult cele umplute cu ciuperci champignon, morcov si praz si invelite in  foi de vita. Le-am servit cu putina smantana de post, o reteta rapida pe care v-o recomand si voua. Daca doriti, le puteti servi si cu un iaurt de soia sau pur si simplu ca atare. Daca nu tineti post, va recomand sarmalutele in foi de vita umplute cu carne.

Mi-au iesit in jur de 50 de sarmale de post cu ciuperci, de cca 4 cm fiecare si au fost pur si simplu devorate. Extrem de bune, simplu de facut si dietetice aceste sarmale de post in foi de vita.

Cu siguranta am sa le fac de acum incolo mult mai des, chiar daca suntem sau nu in post. Cu foile de vita m-am chinuit putin pentru ca le-am cumparat in saramura de la magazinul romanesc si erau destul de franjurate. De la anul sigur voi conserva singura foile de vita.

Ingrediente – Sarmale de post in foi de vita

  • 250 g orez
  • 3 morcovi
  • 8 ciuperci champignon mari
  • 1 praz (numai partea alba)
  • 1 tulpina telina apio
  • 200 ml de supa vegetala
  • 50 foi de vita
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1/2 cana suc de rosii
  • apa

Mod de preparare – Sarmale de post in foi de vita

  • Punem pe foc o craticioara plina cu apa si putina sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba, scufundam foile de vita si le fierbem cca 4-5 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca si sa se scurga, asezate intr-o sita.
  • Punem intr-o tigaie antiaderenta, 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins adaugam orezul pe care-l calim pentru 2-3 minute.

Sarmale de post in foi de vita preparare

  • Adaugam peste orez, morcovii, ciupercile, prazul si telina tocate foarte marunt (eu le-am bagat la robot) si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Potrivim de sare si piper.

Sarmale de post in foi de vita cu ciuperci

  • Adaugam peste orez si legume 1 cana de supa vegetala (eu am  amestecat 1 cana cu apa si 1 lingura rasa de vegeta bio si am lasat-o sa dea intr-un clocot) si lasam pe foc mic pana ce orezul absoarbe toata apa. Bobul de orez trebuie sa fie doar putin patruns pentru ca in timpul fierberii trebuie sa imprumute gustul sarmalutelor.
  • Amestecul final trebuie sa fie foarte bine scazut.

Sarmale de post in foi de vita - preparare umplutura

  • Lasam amestecul sa se raceasca dupa care luam cu o lingurita mici portii pe care le infasuram in frunzele de vita. Indesam cu degetul foarte bine capetele fiecarei sarmale de post.
  • Intr-o cratita destul de inalta, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si apoi aranjam in cerc, sarmalutele noastre. Dupa ce terminam de format primul strat, punem peste el un alt strat de sarmale iar in centru punem sarmalele ramase.

retete-post-banne 740r

  • Acoperim sarmalele de post cu jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1-2 cani de apa calda in care adaugam marar si eventual inca o lingura de vegeta naturala.
  • Sarmalele trebuie sa fie bine acoperite de lichid pentru ca orezul il va absorbi in timpul fierberii.Verificati din cand in cand si daca lichidul scade, mai adaugati pana le acoperiti din nou.

Sarmale de post in foi de vita - in oala

  • Fierbem sarmalutele de post in foi de vita pe foc foarte mic cca 2 ore, dupa care le servim alaturi de putina smantana de post sau iaurt de soia.

Sarmale de post in foi de vita detaliu

Pofta buna si Post Binecuvantat!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sarmale de post in foi de vita
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 49 Review(s)

27 comentarii la “Sarmale de post in foi de vita

  1. Alina Stefanescu spune:

    Imi este o pofta de sarmalute de aproape o luna. Weekendul trecut am vrut sa ma apuc de treaba dar mi s-a terminat butelia de la aragaz, asa ca am amanat. Pana acum nu am reusit sa o schimb dar poate, in cele din urma o sa mi se faca foame si ma ocup de ea.
    Am sa fac si eu sarmalutele astea, pentru ca se potrivesc de minune regimului meu. Deja imi lasa gura apa numai cand ma uit la pozele astea. Delicioase.

  2. Anonymous spune:

    Multumesc tare mult ,am indragit tare mult acest blog. Poate fi oricand un exemplu bun de prezentare,de arta culinara,retete dietetice si sanatoase. Mult succes . Tori Pache

  3. clara spune:

    am facut si eu la fel cu ciuperci, sunt de 1000 de ori mai usoare si destul de satioase.
    ne scrii si noua reteta de conservare a foilor de vita??? eu am pus intr-un an si nu au tinut!

  4. cristina spune:

    Si mie imi plac sarmalutele in foi de vita, fie ca sunt cu carne, fie cu orez.Iar primavara obisnuiec sa fac si in foi de stevie.Intr-adevar daca le fierbi in bors de casa, sunt si mai si !!

    Cristina

  5. Laura spune:

    Alina iubita si eu le pusesem gand rau de vreo 2 saptamani dar nu am reusit sa ma hotarasc daca sa le fac de post sau cu carne. Mi-era teama ca daca le fac de post nu or sa se manance dar s-au terminat in 3 zile. Au fost delicioase!!
    Pup cu drag!!

  6. Laura spune:

    Clara scumpa, asa e, sunt muuult mai lejere decat cele cu carne.
    Cu mare drag am sa scriu modul de conservare al frunzelor de vita.
    te pupic cu mare drag!!

  7. Laura spune:

    Ana scumpica, daca gasesti foi, sa le incerci neaparat pentru ca sunt divine. Mult de tot ne-au placut. Pup fata frumoasa!!!

  8. Laura spune:

    Cristinel, si eu le ador, indiferent daca sunt umplute cu carne sau sunt de post. Eu le mai fac in frunze de tei, sunt o nebunieeeee. Am sa vin cu reteta cand o s-o fac.
    Pup cu mare drag!!

  9. pansy spune:

    ador sarmalutele in foi de vitza,incearca sa le servesti cu iaurt cu usturoi si marar.fie ca sunt de post sau cu carne de vita.

  10. Laura spune:

    Mmmmmmm, Pansy iubita, cat de bine suna combinatia iaurt si usturoi!! Nu am incercat niciodata sa mananc astfel sarmalele dar sa stii ca incerc sigur sigur cu prima ocazie.
    Multumesc mult pentru sugestie!!
    Pup cu drag!!

  11. Mirabela spune:

    Arata super si fiind saptamana mare trebui sa fac ceva de mancare asa ca azi le vine randul numai ca o sa le fac in foi de stevie ca e de sezon 😛 si o sa adaug la fierbere si niste bors :P.

  12. Carmen Smith spune:

    Buna dimineata azi voi pregati si EU aici in America dar Fara ciuperci voi Pune ceqpa calita pasta de ardei un Vic Vegeta iar sosul din CE la to oregatit suc de rosu sau pasta de rosii ? Multa sanatate greetings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor