Cheesecake cu lamaie si mure


Retete culinare Torturi – Cheesecake cu lamaie si mure

Cheesecake cu lamaie si mure felieAstazi soacra mea mai intinereste un an si pentru ca nu putem fi langa dumneai, o sarbatorim de aici cu un minunat cheesecake cu lamaie si mure, dulce si bun ca mami a noastra. Multa sanatate si bucurii, mama! La multi ani! Cheesecake-ul cu lamaie si mure este de o simplitate dezarmanta, dar de o bunatate inimaginabila. Sincer, nu cred ca am mancat in ultima perioada un cheesecake atat de delicios.

Ingrediente – Cheesecake cu lamaie si mure (24 cm ø)

Ingrediente – Blat Cheesecake

  • 150 g piscoturi
  • 125 g unt
  • 50 g zahar

Ingrediente – Crema de lamaie si mure

  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana vegetala indulcita pentru frisca
  • 9 g gelatina praf /12 g gelatina foi
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 lamaie (doar sucul)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g mure/zmeura/fragi/capsuni/

Mod de preparare blat – Cheesecake cu lamaie si mure

  • Mixam piscoturile cu untul rece si zaharul.

Cheesecake cu lamaie si mure preparare blat

  • Punem mixul obtinut intr-un cerc detasabil  de tort de 24-26 cm si il presam foarte bine cu o lingura.

Cheesecake cu lamaie si mure blat piscoturi

  • Punem blatul la frigider si intre timp pregatim crema.

Mod de preparare – Crema de lamaie

  • Mixam ricotta impreuna cu branza mascarpone, zaharul, zaharul vanilat. Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugam sucul de lamaie si amestecam.
  • Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pt 10 minute dupa care o topim la bain-marie si o lasam 1-2 minute sa se raceasca.
  • Adaugam gelatina rece in crema de lamaie, amestecam, iar la sfarsit adaugam cremei de lamaie, frisca mixata bine.
  • Intindem 3/4 din crema peste blat, apoi adaugam murele si le impingem usor in crema. Adaugam restul cremei ramase si  o intindem pe intreaga suprafata a cheesecake-ului.
  • Lasam tortul la rece pentru 2-3 ore, il ornam cu putina ciocolata rasa si mure si il servim.

Cheesecake cu lamaie si mure

  • Cat de bun este acest cheesecake cu lamaie, va las sa descoperiti singuri. Merita incercat! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cheesecake cu lamaie si mure
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 32 Review(s)

110 comentarii la “Cheesecake cu lamaie si mure

  1. Mitinita spune:

    La multi ani mamei soacre si o sa suspine si ea dupa o felie la fel cum fac si eu!!! Super prezentarea ,ca de obicei. Foarte buna ideea cu piscoturile,eu foloseam biscuitii digestivi,dar piscoturile sunt mai la indemana. O primavara frumoasa !

  2. El recetario de Falina spune:

    Superrr…sigur este un deliciu…ma duc dupa branzica ricotta si cred ca-l fac azi sau maine…te pupic si la multi ani soacrei tale…

  3. Laura spune:

    Adina scumpa, tare ma bucur ca-ti place. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa iasa chiar atat de bun. Mi se intampla extrem de rar sa mananc doua felii de tort dintr-un foc, dar de data asta chiar nu m-am putut abtine.
    Este absolut delicios.
    Pup cu mare drag!!

  4. Nemes Andra spune:

    Uau..ce bunatate..ma gandeam sa-l fac maine de 8martie.
    Am o nelamurire. Spui ca in crema de lamaie se adauga frisca..cata frisca ai pus?
    La multi ani pentru soacra ta si sa fie sanatoasa!
    Te pup

  5. Laura spune:

    Andra draga mea, ma bucur tare mult ca-ti place tortul.
    Asa cum am scris in reteta, am pus 250 gr frisca mixata ffff bine.
    Pupicei cu drag si La Multi Ani pentru 8 Martie!!

  6. Nemes Andra spune:

    La multi ani! Sa fi sanatoasa, vesela si sa gasesti mereu puterea in tine sa te ridici in momentele grele.
    Iertare..Dupa ce ti-am scris am vazut si eu cantitatea de frisca din reteta.
    In afara de faptul ca sunt indragostita alta scuza nu am.:D
    Am facut mai demult tortul cu mousse de ricotta si din toate torturile facute de mine, acela a fost preferatul mamei.
    Astazi voi face acest cheesecake cu ricotta.Ii multumesc Domnului ca o am!
    La multi inca o data si la multi ani si mamelor tale! Esti o fericita; ai doua.
    Te pup tare tare.

  7. ANITA spune:

    La multi ani,mamei soacra si tie de "8 Martie"!
    Sunt convinsa ca este delicios tortul si il voi face cat de curand.
    Multumesc,Laura!

  8. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, e foarte bun chessecake-ul. Mi-am pus si supliment.
    Azi le voi duce si la colegi la servici.
    Te pup

  9. Laura spune:

    Pansy scumpa, noua ne-a placut enorm!! Nu pot spune ca sunt mare fan cheesecake pentru ca mi se pare foarte greu dar asta a fost foarte lejer si racoritor. Pup cu drag!

  10. Laura spune:

    Andra scumpa, dragostea este cea mai dulce si frumoasa scuza!!
    La Multi Ani!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste, bucurii si realizari!!
    Ma bucur tare mult ca ti-au placut tortul cu ricotta si cheesecakeul.
    Pupicei cu drag si multu ca le-ai incercat!

  11. Laura spune:

    Anita draga mea, multumesc mult pentru urare!!
    La Multi Ani si o primavara minunatat plina de soare si dragoste iti doresc!
    Pup!

  12. Anonymous spune:

    Draga Laura, urmaresc de ceva blogul tau si chiar am incercat unele retete.Foarte bune toate .Felicitari pentru munca ta!Eu locuiesc in Spania si drept sa-ti spun cred ca aici ricotta e un fel de urda .Nu stiu prea bine si nu as vrea sa dau gres.Nu am probat-o niciodata.Oare as putea folosi Filadelfia in loc? Sau amestecul intre Filadelfia si Mascarpone nu e tocmai potrivit?Da-mi te rog o idee..Multumesc anticipat!

  13. Anonymous spune:

    buna Laura,te rog mult sa imi spui cum sa fac cu blatul,aveam pregatite toate ingredientele de 5 zile,dar nu am inteles exact cum se face cu untul rece amestecat cu piscoturile,si am renuntat sa il fac,desi salivez zilnic cand vad poza :)piscoturi cu fasiute de unt,sau cum?sau bucatele?help me pls :)sper sa il pot face macar azi cheesecake-ul.multumesc mult Laura,o duminica placuta iti doresc.
    cristina

  14. Anonymous spune:

    Buna,

    Tocmai am savurat o felie din aceasta minunatie…extraordinara!!!
    Eu nu am gasit mure, si am folosit bucatele de ananas..e foarte usor si racoros
    Chiar merita facut 🙂

    Multumesc Laura
    Corina

  15. Laura spune:

    Cristina draga mea, daca ai un robot cu lame de otel, bagi piscoturile, untul rece de la frigider si zaharul si mixezi pentru 2-3 minte maxim. Daca nu ai un robot, pui piscoturile intr-o punga de plastic si le zdrobesti cu facaletul iar untul, te sfatuiesc sa fie ffff rece (eventual baga-l la congelator jumatate de ora), il dai prin razatoarea cu gauri mici. Apoi amesteci piscoturile zdrobite cu untul ras si zaharul, pui amestecul obtinut in forma de tort cu pereti detasabili si presezi cu o lingura.
    Te pupic!

  16. Laura spune:

    Draga Anonim, multumesc pentru aprecieri. Ai dreptate, ricotta este asemanatoare urdei de vaca de la noi si pe langa faptul ca este excelenta ca gust, este si dietetica. Eu o folosesc foarte mult in bucatarie.
    Pentru acest cheesecake te sfatuiesc sa folosesti ricotta si nu philadelphia. Mascarpone este un tip de branza extrem de caloric asa ca e recomandat sa il combinam cu ricotta ca sa obtinem un gust mai lejer. Mie philadelphia nu-mi place deloc si nu stiu daca am folosit-o mai mult de 3 ori in bucatarie.
    Incearca macar o data ricotta si o sa vezi ca o sa te indragostesti de ea.

  17. Piersi spune:

    As vrea sa combin crema de la tortul asta cu blatul de la tortul cu mousse de ricotta si frisca. Se poate?
    Imi place mult ornamentul de la cel cu ricotta si frisca, dar ma atrage crema de lamaie 🙂

  18. Laura spune:

    Piersi, sigur ca se poate! O sa iasa nemaipomenit de gustos cu blatul de la tortul cu ricotta. Spor la bucatarit si sa-mi spui cum a iesit!

  19. Anonymous spune:

    Laura scumpa,am cheesecake-ul la rece:) Abia astept sa il scot din frigider.Il mai las vreo ora ca nu mai am rabdare:) Multumesc din suflet ca ne-ai impartasit reteta asta minunata.O seara minunata.Te pup.Cristina

  20. Corina spune:

    Laura, am venit si cu dovada minunatiei:

    Nu a rezistat prea mult in frigider, dar promit sa o repet.
    Nu a iesit la fel de aspectoasa ca a ta, dar gustul merita orice efort.
    Eu am avut forma ceva mai mare, de 28 cm si probabil trebuia sa mai maresc cantitatile si la crema nu doar la blat.

    Multumesc.
    Te pup.

  21. Anonymous spune:

    Draga Laura, te citesc de mult timp si vreau sa-ti multumesc pentru minunatele retete.
    Am gasit insa de curand ceva interesant pe net: Te rog da click pe link, nu e reclama 🙂 In cazul in care ai o colaborare cu cei de la Profi tin sa te felicit, dar mie mai degraba imi par furate retele si fotografiile tale. Din acest motiv am tinut sa te anunt. Pe site-ul din link nu e doar o reteta de-a ta, ci multe, multe. Tin sa te asigur de cele mai bune intentii din partea mea, personal militez pentru respectarea drepturilor de autor. Numai bine, Alex

  22. Laura spune:

    Draga Alex, iti multumesc foarte mult ca m-ai anuntat dar in cazul celor de la Profi nu este vorba de furt. Colaborez cu ei incepand cu luna trecuta. Tocmai datorita acestei noi colaborari, am pus textul de sub header.
    Iti multumesc inca o data si multumesc mult pentru felicitari!!:)

  23. Anonymous spune:

    Draga Laura am facut acest cheesecake sambata trecuta iar duminica ne luptam pentru ultima felie… Este absolut minunat. Eu nu am pus mure in crema, am lasat-o simpla iar deasupra am facut un jeleu de fructe de padure. E foarte bun si aspectuos si mai vreau sa-l fac acum de Pasti, familia mea il solicita.
    As avea totusi o intrebare.Gelatina praf este acelasi lucru cu cea granulata? Crezi ca daca as folosi gelatina foi in loc de granule, ar iesi crema mai tare? In momentul in care am turnat gelatina in crema, aceasta s-a solidificat pe loc si parca erau firicele solide de gelatina pe care le-am scos individual.Cate foi ar trebui sa folosesc? Ce-mi recomanzi?
    Sper sa reusesti sa-mi raspunzi pana sambata. Multumesc. Nicol

  24. Laura spune:

    Nicol draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!! Si noua ne-a placut teribil de mult si sper sa am timp sa il fac de Paste.
    Sincera sa fiu, si mie imi place mult mai mult gelatina in foi decat cea praf sau granule( din cate stiu gelatina praf si cea in granule sunt la fel).
    O prietena de aici m-a rugat acum 2 saptamani sa ii dau reteta de cheesecake dar cu gramajul gelatinei in foi, nu la plic. I-am spus sa puna 6 foi de 2 gr(12 gr in total) si i-a iesit nemaipomenit pentru ca am avut ocazia sa gust din el.
    Te pupic si spor la treaba!!

    P.S Un pliculet de 9 gr gelatina deshidratata = 12 gr gelatina foi

  25. oq spune:

    azi e ziua surorii mele mai mici si i-am preparat cheesecake-ul cu coacaze rosii si ananas. e in frigider, mai asteptam 2 h sa fie compact:). multumiri pentru reteta, abia astept sa il gustam!

  26. Anonymous spune:

    Laura scumpa,gata am decis si nu pot sa accept alceva decat acest dulce pentru weekend.Sunt sigura ca e divin la gust,asa cum sunt toate retetele tale…….dar am cateva intrebari si daca poti,te rog sa ma ajuti cu sfaturile tale minunate.
    Ce zici,daca nu voi folosi sucul de lamaie,va ramane la fel la gust? caci nu imi place atat de mult sa simt in prajituri aroma de lamaie,ador sa o mananc goala,insa nu si in prajituri,acum nu stiu cum e in cheescake,te rog sa ma luminezi tu:)
    Si inca o mica problemutza mai am:) Acum va fi prima data cant voi folosi gelatina si te rog frumos sa imi zici cum se comporta si care sunt micile secretele,am tot evitat pana acum retetele tale ce includeau in compozitie gelatina,dar acum nu mai rezist si vreau sa trec de aceasta frica……….
    Iti multumesc din suflet..
    Cu drag Natalia.

  27. Laura spune:

    Natalia scumpa mea, cheesecake-ul acesta a devenit unul dintre dulciurile noastre preferate. L-am facut de vreo 6 ori pana acum si cu suc de lamaie si fara, doar cu ricotta si frisca sau doar cu mascarpone si frisca. E tare tare practic.
    In cazul in care renunti la sucul de lamaie (eu l-am facut de 3 ori fara suc de lamaie) pune 1 cescuta de cafea plina cu lapte (50 gr). Procedezi in felul urmator: Daca folosesti gelatina praf, amesteci laptele cu apa (ambele sa fie reci) si pui gelatina in acest amestec sa se umfle. Dupa 5-10 minute, pui craticioara pe foc foarte mic sau, mai sigur, la bain marie si amesteci pana se dizolva toata gelatina (dureaza maxim 1 minut). Ai mare grija sa nu fiarba gelatina pentru ca nu se va mai intari crema. Dupa accea lasi gelatina sa se raceasca 2 minute si o adaugi cremei de ricotta si mascarpone. Ulterior adaugi frisca, amesteci bine si pui cremuta peste blat.
    Daca folosesti gelatina foi, le pui la inmuiat in laptele amestecat cu apa (ambele sa fie reci) pentru 10 minute. Dupa 10 minute, le topesti la bain marie sau pe foc foarte mic, lasi gelatina sa se raceasca 1-2 minute si o adaugi cremei de ricotta si mascarpone si apoi adaugi frisca.
    Foarte foarte important este ca gelatina sa nu fiarba absolut deloc. Daca nu esti familiarizata cu gelatina, eu te sfatuiesc sa o topesti la bain marie.
    Pupicei cu mare drag si daca mai ai intrebari, le astept cu drag!!
    Spor la prajiturit!!

  28. Anonymous spune:

    Doamne Laura,cata rabdare ai si cat de recunoscatoare iti sunt incat nu iti pot exprima in cuvinte.Imi explici de fiecare data ca la un copilash care paseste primii pasi,care de fapt sunt eu,dar cu ajutorul tau sa stii ca reusesc atat de bine si apoi tot cu bucurie vin si iti scriu rezultatul.Am tot evitat retetele ce implica gelatina,pana acum…,insa maine merg la cumparaturi sa caut ricotta,caci aici in magazinele din Norvegia nu o gasesc si vreau sa imi zici ce proportii sa folosesc de mascarpone si frisca?si daca crezi ca e la fel de ok.Cred ca sunt prea multe intrebari pentru aceasta prajiturica,dar crede ma ca vreau sa imi iasa minunata,sa fiu un discipol de nota 10:D….. sunt sigura ca imi va iesi,datorita tie scumpa mea Laura,plus ca am niste invitati si vreau sa impresionez,eiiiiii na ca toate femeile;) iar dupa ce degust prima bucatica fug la tine si iti zic bucuria:D multi popicei…..
    Natalia.

  29. Laura spune:

    Scumpa mea Natalia, cu mare mare drag o sa-ti rapund ori de cate ori vei avea nevoie de un sfat.
    Toti am fost incepatori si stiu cat este de important pentru un incepator sa primeasca un raspuns cat mai detaliat.
    Draga mea, cat am fost in Germania nu am gasit ricotta si intr-o seara am avut invitati la masa si am facut acest cheesecake folosind 500 gr mascarpone si 250 gr frisca. Am folosit zmeura in locul murelor si a iesit exceptional!!
    Este mai fin decat cel cu ricotta dar si mai caloric. Daca nu ti-e frica de prea multe calorii si vrei o cremuta fina fina fa-l cu mascarpone si frisca.
    Ca sa estompezi un picut "caloriile" prezente in tortulet eu te sfatuiesc sa faci un coulis de fructe. In momentul in care servesti tortul, torni 2 linguri de coulis peste fiecare felie si o sa fie o nebunie.
    Daca faci cheesecakeul cu capsuni faci coulisul (care e un fel de sosulet) in felul urmator: mixezi 400 gr capsuni bine coapte amestecate cu 150 gr zahar si 1 lingura de suc de lamaie. Strecori piureul obtinut si gata sosuletul.
    Este bine sa il faci cu maxim 30 de minute inainte de a servi tortul ca sa nu isi piarda din parfum si bineinteles ca poti sa-l faci din orice tip de fruct.
    Pup si mult spor!!!

  30. Laura spune:

    Natalia scumpa, daca vrei sosuletul sa fie mai dens putin, adaugi 2 lingurite de amidon si il pui pe foc mic pana se ingroasa putin. Dupa ce se raceaste il poti servi alaturi se tort.

    Pup cu drag!!

  31. Anonymous spune:

    Laura,Scumpo,sunt eu,Natalia si am venit sa impart bucuria cu tine scumpo.Mi a iesit atat de minunata la gust prajiturica,atat de fina si cremoasa,am ascultat fiecare cuvantel si am facut asa cum mi ai zis tu,draga mea.in timp ce preparam gelatina,am observat toate etapele prin care trece,e atat de interesant,nu a fost nimic greu,chiar foarte ushor si iti multumesc atat de mult.iar acum urmeaza restul retetelor ce includ gelatina;)) stii,ma gandeam sa iti zic,eu am facut blatul din biscuiti digestivi,caci sotului meu nu ii plac piscoturile,si ma gandeam sa iti zic ca in moment ce degustam minunata prajiturica,simteam globulele de zahar,cum crezi,nu ar fi mai bine sa folosim la blat zahar pudra? sau ce altfel de blat crezi ca ar fi bine sa facem?am facut si sosuletul care m ai sfatuit,insa mi a mai ramas si ma gandesc sa il fac dulceata de capsuni;)) popacesc cu drag scumpo…

  32. Laura spune:

    Natalia iubia mea, asa de mult ma bucur ca ti-a iesit tortuletul!!!
    Multumesc mult mult pt sugestia refritoare la digestivi. I-am mai folosit si eu si chiar o sa cumpar sa ii am la indemana in caz ca ma apuca pofta de cheesecake.
    Scumpa mea, eu tocmai granulele de zahar din blat le ador!! Pur si simplu mi se pare ca dau un farmec aparte blatului dar daca tie nu iti place sa le simti, il poti inlocui cu zahar pudra fara probleme.
    Pup cu mare drag!!

  33. Monica Gheorghe spune:

    Abia am asteptat sa mi se coaca zmeura in curte sa fac aceasta prajitura!E absolut delicioasa, ea si "chinezoaica" sunt preferatele familiei!Multumim Laura pt.retetele delicioase!

  34. flower spune:

    Buna Laura, am facut si eu zilele trecute tortul si a iesit absolut delicios 😀
    Imi permiti sa pun reteta ta cu poza cu tot si pe blogul meu?
    Mersi,
    Miruna

  35. raluca spune:

    Buna doamna Laura!Iubitul meu adora cheesecake-urile si doresc sa va intreb daca pot sa-l fac pe acesta cu mure din congelator?Si sa-mi spuneti va rog daca se poate cand anume sa le scot din congelator cand am intins deja primul strat de crema peste piscoturi?sau inainte sa le las la decongelat?multumesc

    • Laura spune:

      Raluca draga mea, se pot folosi si mure congelate. Trebuie sa le scoti din congelator cam cu 1-2 ore inainte de a te apuca de treaba si sa le pui intr-o sita sa se dezghete si sa se scurga lichidul foarte bine.
      Inainte de a le pune in crema, trebuie sa le tamponezi cat poti de delicat cu un servetel absorbant de bucatarie ca sa elimini pe cat posibil excesul de lichid lasat de mure.
      Te pup!!

  36. Alina spune:

    Buna Laura,

    Imi spui si mie te rog frumos daca pot inlocui ricotta cu branza de vaci sau orice altceva? Nu gasesc ricotta (nu sunt in tara) si nici mure, le pot inlocui cu capsuni?
    Te pup!

    ps: iti citesc destul de des blog-ul, e f ca lumea, imi place mult de tot, explici bine. Chiar am pus in practica multe din retetele tale, am fost dezamagita doar de 2 retete, in rest mi-au iesit toate.

    • Alina spune:

      Tot eu sunt. Am recitit reteta si observ ca prima oara eram adormita de n-am vazut ca merge cu si cu altfel de fructe, dar intre timp am gasit fructe de padure proaspete/congelate.
      In legatura cu ricotta, nu mi-ai zis nimic, dar banuiesc ca merge cu branza de vaci.
      O sa incerc reteta asta pe 24. Te pup!

      • Laura spune:

        Alina, scumpa mea, mii de scuze ca nu ti-am raspuns pana acum. Branzica de vaci este un picut cam prea acra fata de ricotta. Daca nu gasesti ricotta, foloseste 500 gr mascarpone si 250 gr frisca. Iese foarte fin ca gust si consistenta.
        Pup cu drag si spor!!

  37. Lorena spune:

    Astazi e ziua mea si am ales aceasta reteta rapida de a prepara tortul:). Cum stau la camin si nu am cuptor mie imi foloseste de minune. Iti multumesc!

  38. Alina spune:

    Buna Laura. Nu-i nimic, ma bucur tare mult ca mi-ai raspuns si acum, mai e pana pe 24, ce-i drept, nu mult, dar mai este. Asa ca iti multumesc frumos pt. ca ti-ai facut timp si mi-ai raspuns. Imi esti tare draga! S-a votat si notat reteta, urmeaza sa fac cheesecake. Saru-mana! Sper sa iasa bun si aspectuos. Revin cu detalii. 🙂 Te pupic!

  39. Teodora Vrincean spune:

    Draga Laura, retetele tale sunt extraordinare si prezentarea lor, de asemenea. Iti urmaresc blogul de foarte mult timp si ma inspira foarte tare. In ceea ce priveste aceasta reteta, te rog sa-mi spui cum ar trebui sa ajustez cantitatile pentru ca forma mea de tort are 28 cm si nu vreau sa stric ceva. Legat de cantitatea de frisca, eu am cumparat 500 ml frisca lichida si nu stiu cata ar trebui sa bat pt. a-mi iesi 250 de gr. Iti multumesc si iti doresc Sarbatori Fericite alaturi de familie si toti cei dragi tie! Cu drag, Teodora

  40. Alina spune:

    Buna Laura! Sarbatori Fericite si cat mai frumoase! Am facut cheesecake, crema a iesit foarte fina (mascarpone+frisca), dar blatul a iesit tare si dulce. 🙁
    Pupici scumpo!

    • Laura spune:

      Alina, scumpa mea, cum a iesit dulce ca se pun numai 50 gr zahar in aluat. Ai cantarit zaharul sau l-ai pus la ochi? Blatul nu trebuia sa iasa tare ci aerisit foc. Ai topit cumva untul sau ai folosit biscuiti in loc de piscoturi?
      Pup cu drag si Sarbatori Fericite in continuare!!

  41. Madalina spune:

    Draga Laura am facut acest cheescake de 2 ori si a fost mega delicios. Prima data am intimpinat ceva probleme cu gelatina, am folosit foi. Nu stiu exact ce s-a intamplat, cred ca nu s-au inmuiat suficient pentru ca mi-a luat destul de mult sa se topeasca la bain marie, iar cand am adaugat-o in crema s-a intarit si ramasesera bucati maricele, pana la urma am mai bagat-o o tura la blender 🙂 si a fost ok, la gust a fost super apreciat, l-am facut pentru nasa de ziua ei. A doua oara a fost un real succes, am folosit in primul rand un mascarpone mai scump (nu ma gandeam ca si asta conteaza) si ca gelatina am folosit praf, a iesit super nu am avut nici o problema a fost mult mai delicios ca primul dar tot nu l-am facut pentru noi :). Multumesc mult pentru reteta si te urmaresc in continuare. Pupici si spor la gatit 😉

    • Laura spune:

      Madalina, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut cheesecake-ul. Este unul dintre dulciurile mele preferate.
      Pupici si tie si te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi!

  42. Mihaela S spune:

    Draga Laura,

    Iti scriu pentru prima data desi iti urmaresc blogul de ceva timp. Eu sunt incepatoare in ale gatitului,dar imi place foarte mult,am descoperit de curand ca am pasiunea asta!:) Am incercat acest cheesecake saptamana trecuta si mi-a iesit minunat,este cel mai bun cheesecake pe care l-am mancat vreodata. S-a terminat in 2 zile si a treia zi l-am facut din nou,am impresionat pe toata lumea cu el!Am folosit zmeura,am profitat ca este vremea ei si se gaseste in piata!

    Am postat pe facebook o poza cu prajiturica si am facut furori!:)

    Pupici si succes in continuare!

  43. NicoBo spune:

    Buna Laura, sunt casatorita de 1 an, sunt in Italia de 1 an si tot de 1 an iti urmaresc blogul. Azi am facut pentru a 5 oara cheesecake-ul si l-am dus sa il manance colegii de servici ai sotului meu (toti italieni, doar el e roman). Tocmai ce am terminat de vorbit cu el la telefon si mi-a spus ca toti sunt innebuniti dupa cheesecake si ca toti i-au cerut reteta! :)) Acu pe luni am datoria de a o traduce! Multumesc din suflet pentru retetele tale!
    Te pup,Nico din Bologna.

    • Laura spune:

      Nico, draga mea, tare mult ma bucur ca le-a placut colegilor sotului tau. Si eu patesc aceeasi poveste de cate ori le trimit ceva la servici.
      Mereu imi cer retetele.:))
      Pup cu drag!!

  44. Mihaela G spune:

    Exceptional! Felicitari si multumesc in numele familiei mele pentru ca ne ”improspatezi” meniul saptamanal! Mult succes in continuare.

  45. claudiu spune:

    Eu nu am la indemana ricotta, si ma intrebam cu ce as putea inlocui? oare e ok daca folosesc tot mascarpone in loc de ricotta?

  46. deea spune:

    buna! nu sunt mare specialista la dulciuri dar vreau sa ma apuc chiar in urmatoarele ore de un cheesecake. idee e ca am toate ingredientele in afara de ricotta dar am urda proaspata si nici piscoturi dar am biscuiti digestivi. Merg in inlocuite? multumesc. astept un raspuns cat mai rapid ca sa ma apuc de treaba 🙂

  47. monica sandu spune:

    buna!mi-a placut la nebunie tortul,si invitatilor de asemeni.am facut sambata unul si aseara altul.zaharul care se amesteca cu piscoturi si unt asa tb.sa ramana, netopit?am fost intrebata de unul dintre invitati,iar eu i-am raspuns ca tocmai asta e ideea,sa fie crocant.:)felicitari pt.toate retetele!

    • Laura spune:

      Monica, draga mea, le-ai raspuns mai mult decat perfect, pentru ca tot farmecul acestui cheesecake sta in granulele de zahar crocante.
      Pup cu drag si sa va fie de bine!

  48. Lorena spune:

    Buna ziua,
    Va urmaresc blogul de ceva timp si am incercat multe din retete pt care am fost f laudata. Va multumesc mult pt idei, retete si sfaturi. Am o intrebare legata de aceasta prajitura: ce fel de frisca trebuie folosita? Puteti sa imi dati o marca? E buna cea care are zahar incorporat cum e Hulala sau e buna cea vrac, fara zahar? Si daca se poate o sugestie de subiect: ustensile folosite in bucatarie. Pe mine m-ar ajuta f mult. De ex ce fel de tigai, forme, gratar, etc folositi? Pe piata sunt f multe, si mai scumpe si mai ieftine. Pt incepatori ca mine in ale gatitutlui, cred ca ne-ar fi de mare ajutor.
    Multumesc frumos!

    • Laura spune:

      Lorena, draga mea, poti folosi frisca hulala. Este foarte foarte buna. Ca forme de copt iti recomand formele de teflon. Sunt foarte bune si nu sunt foarte scumpe. Eu folosesc tigai de teflon si ceramice si gratar teflonat.
      Te pup cu drag!
      Te sfatuiesc sa nu iti cumperi forme, tigai, etc., foarte ieftine. In general, preturile mici indica un produs slab calitativ.
      Pup cu drag!

  49. Anca Botoroaga spune:

    Draga Laura,
    mersi din nou pentru reteta. Foarte bun tortul si perfect pentru caldurile astea 🙂 Mi-era pofta de ceva dulce, mi-au ramas mure de la dulceata si nu aveam niciun chef sa aprind cuptorul. Sotului meu nu ii prea place branza, mai ales in deserturi, dar nu i-am spus ca tortul se numeste de fapt Cheesecake 🙂 si i-a placut foarte mult si lui. A fost prima data cand am folosit ricota si mi se pare ca seamana cu urda…asa e? O sa postez poza pe facebook cu link de la reteta ta, sper ca nu e nicio problema.
    Te pup si succes in continuare!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca v-a placut!
      Intr-adevar, ricotta este foarte asemanatoare cu urda noastra. cand nu ai ricotta in casa, poti folosi linistita urda de vaca.
      Pup cu drag si sigur ca nu este nicio problema daca postezi poza pe fb! Astept cu drag sa o vad!

  50. iulia spune:

    Buna, cat crezi ca ar trebui sa maresc cantitatile de ingrediente pentru a face acest tort pentru o aniversare cu 25 invitati? Sau e cam imposibil sa imi ajunga pt 25 pers, avand in vedere ca tava e cam de aceeasi marime. Multumesc! Si felicitari pentru toate publicatiile!

    • Laura spune:

      Iulia, draga mea, este imposibil sa dublezi sau triplezi ingredientele daca folosesti o forma de aceeasi dimensiune. Pentru 25 de invitati as mari cantitatile de patru ori. Te pupic si multumesc pentru aprecieri!

  51. laura spune:

    Buna seara, Laura. E o reteta interesanta si m-ar tenta sa o incerc de sarbatori. As dori, totusi, sa inlocuiesc frisca din comert cu cea preparata de mine. Ar conta foarte mult lucrul acesta? Nu as vrea sa-i schimbe gustul sau textura caci am citit comentariile si am vazut ca e foarte laudata compozitia facuta cu ingredientele date de tine.
    Multumesc.

  52. Stefania Tofan spune:

    Buna Laura.Astazi am incercat reteta de cheesecake–-foarte buna!Nu am avut prea mult timp la dispozitie asa ca am grabit un pic rereta-Am folosit in loc de ricotta si mascarpone doar quark si frisca batuta.Am avut un pic de probleme pt ca mi sa intarit un pic c-am repede crema si nu prea am reusit sa il nivelez– am razuit ciocolata si o fost ok..Am folosit biscuiti de care aveam prin casa iar blatul a devenit in strat de piatra.As vrea sa te intreb ce biscuiti as putea folosi in locul piscoturilor?Multumesc si abia astept sa ma infrunt cu urmatoarea reteta!!Nu stiu pe care sa o aleg pt ca toate sunt FANTASTICE!!!!Felicitari inca o data!!!

  53. nicodin spune:

    Fffffff gustos ! L-am facut de ziua mamei prietenului meu si a placut tuturor. Mi-a fost teama de gelatina, ptr ca nu am folosit-o niciodata pina acum, dar a iesit f ok. Multumesc, Laura.
    Nico

    • Laura spune:

      Nico, ma bucur mult ca v-a placut! Singurul lucru de care trebuie sa tii cont cand lucrezi cu gelatina, este temperatura lichidului in care urmeaza sa o adaugi. In rest, nu are de ce sa iti fie frica de ea.

  54. nicodin spune:

    Revin cu acest comentariu, ptr ca ieri am facut din nou acest dulce pe care il recomand calduros mai ales incepatoarelor in ale bucatarelilor, asa ca mine :)) Prima data l-am facut doar cu mascarpone+frisca, ptr ca am citit comentariile voastre si am inteles ca ptr o crema mai fina asta-i secretul. Rezultatul a fost superrr !!! De data aceasta l-am facut doar cu crema de branza Ehrmann+frisca, iar deasupra am pus un strat de jeleu din 300 g de fructe de padure congelate (cel mai greu a fost cu indepartarea semintelor acestora, dar cand iubesti un mofturos….n-ai ce face :))) ) Rezultatul a fost EXTRAORDINAR, categoric ne-a cucerit definitiv acest dulce ! Te pup, Laura, si iti doresc o zi frumoasa ! Cu deosebita simpatie, Nico.

  55. Elena spune:

    Buna Laura, ai idee daca ar iesi reteta si cu afine in loc de „mure,/zmeura/capsuni”? Multumeesc mult! Felicitari pentru blog, ai niste retete minunate ai am incercat multe dintre ele.

  56. Daiana spune:

    Foarte buuuun! Am facut mici modificari (branza dulce cremoasa in loc de ricotta, am adaugat si coaja de lamaie, n-am facut blat, n-am pus mure, nici ciocolata) tinand cont de ce aveam deja in camara si a iesit DELICIOS!!!! Excelent pe caldurile astea!

  57. Elena spune:

    Buna Laura! Am nevoie de ajutorul tau. Luna viitoare va fi aniversarea puilor mei. Unul face 8 iar cea mica 2. Si vreau sa fac un tort dar care sa nu contina lapte sau derivate ale acestuia si nici albus de ou. Ai vreo idee?

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, din pacate nu am niciun tort care sa nu contina lapte sau oua. Sigur revin cu un link, in cazul in care voi incerca o astfel de reteta.
      La multi ani puilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor