Naut crocant


Naut crocant cu mirodenii, reteta pas cu pas

Naut crocant detaliu
Naut crocant la cuptor, reteta gustare simpla pas cu pas

Naut crocant, cat este de gustos! Daca va doriti un snack rapid, foarte sanatos, picant, crocant si absolut delicios, neaparat sa incercati aceasta reteta cu naut.

Nu mi-a placut mereu nautul, dar de cand am descoperit ce gust minunat are in retetele sarate sau dulci (vezi aici prajitura negresa cu naut), nu-mi mai lipseste din casa. Reteta de naut la cuptor este simpla foc, v-o recomand in cazul in care va place sa rontaiti ceva bun in fata televiziorului sau intre mese.

Naut crocant la cuptor – Ingrediente (2-4 persoane)

  • 400 g naut fiert
  • 2 lingurite curry
  • 1/2 lingurita rasa curcuma
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 3 ardei mici iuti rosii uscati
  • 6 linguri ulei masline
  • 2-3 linguri suc de lamaie proaspat
  • sare

Cum se preparara reteta de naut crocant

  • Eu am folosit naut la conserva. Scurgem nautul, il trecem printr-un jet de apa rece si il lasam 10 minute la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs, il asezam pe o hartie absorbanta de bucatarie si il stergem cu grija.
  • Amestecam nautul cu curry, curcuma, praful de usturoi (puteti folosi 1-2 catei de usturoi dati prin razatoare), cu ardeii rosii carora le-am eliminat samburii si pe care ii zdrobim in mici bucatele, uleiul de masline, oregano, sucul de lamaie si sare.

Naut crocant preparare

  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si punem nautul in tava. Avem grija ca bobitele de naut sa nu se suprapuna ci sa stea frumos una langa alta,

Naut crocant in tava de cuptor

  • Punem tava in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa 15 minute, scoatem tava si o zgaltaim pana ce intoarcem tot nautul pe cealalta parte. Il mai lasam inca 15 minute pana cand devine crocant dupa care trecem la rontait.

Naut crocant detaliu final

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Naut crocant
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

22 comentarii la “Naut crocant

  1. yaya6 spune:

    mmm ce bun e,si eu fac foarte des,la mine in casa toti il papam cu placere,mai fac si din facole boabe alba sau colorata,cateodata il fac si in tigaie pe foc,o seara buna

  2. Kryss Loves Cooking spune:

    arata foarte bine laura….ti am trimis si un msg pe fb te rog imi zici si mie ce aparat folosesti tu …ti am vazut pozele pe blogul foto si m ar interesa si pe mine un astfel de aparat.pupici

  3. Laura spune:

    Yaya draga mea, nu am incercat nicioadat sa prepar fasolea dupa reteta asta dar sigur am sa incerc.
    Pup cu mare drag si multumesc!!

  4. Laura spune:

    Kryss scumpa, mii de scuze ca raspund atat de tarziu.
    Am un Canon 500D si 2 obiective. Unul de 18-55 mm si altul de 50 mm f 1/8.
    Puuup!!

  5. Anonymous spune:

    Chiar azi sotul meu m-a intrebat cum se mananca nautul copt la cuptor; eh am aflat! il fac ori azi ori maine, mersi frumos de reteta
    Claudia

  6. Marillys spune:

    Nici noua nu ne lipseste nautul din casa dar nu stiu sa-l folosesc decat intr-un fel, pasta. Am sa incerc reteta ta, pare delicioasa.

  7. deealexx spune:

    Buna Laura! Am nevoie de un sfat culinar 🙂 ai idee cumva daca in loc de faina de naut pot pune faina alba? Am niste retete de dulciuri care vreau sa le incerc si trebuie faina de naut…care e peste 10 lei 1 kg :-s am un buzunar cam mic de student… 🙂

  8. Laura spune:

    Deeaalexx draga mea, mi-e teama ca faina de naut nu se poate inlocui cu faina alba. Cea de naut are un gust aparte pe care nu-l regasesti in faina alba. Cel mult o poti inlocui cu faina de castane dar asta in functie de retetele pe care vrei sa le incerci.

  9. Laura spune:

    Diana draga mea, multumesc ca-ti plac retetele mele!
    Folosesc un Canon EOS 500D pentru fotografii.
    Pup cu mare drag!!

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, il pui la umflat peste noapte si a doua zi il clatesti bine si il pui la fiert. Apoi il scurgi bine si il stregi eventual cu hartie absorbanta de bucatarie si il coci la cuptor.

  10. Larisa spune:

    Buna..arata demential. Sigur o sa-l incerc. Voiam sa te intreb daca ar trebui sa-l curat de coji sau sa-l las asa. Merci!

  11. liviu spune:

    Mie mi-a iesit nautul mai umed sa spun asa. Am folosit naut la conserva. Sincer era mai bun nepregatit. La final eate greu pt digerat cu ulei de masline in el, putin a devenit si cam condimentat. Salutari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor