Supa crema de conopida si praz


Retete culinare Supe, Ciorbe – Supa crema de conopida si praz

Supa crema de conopida si praz

Supa crema de conopida si praz este o reteta de care m-am indragostit relativ recent. Nu intotdeauna mi-a placut conopida, dar de cativa ani o mananc cu foarte multa placere pentru ca este foarte sanatoasa si, nu in ultimul rand, foarte gustoasa. Conopida este o sursa bogata de minerale, Vitamina C si B9, potasiu, fosfor si calciu si este  ideala pentru dietele hipocalorice. Nici prazul nu se lasa mai prejos. Este o leguma tonica, diuretica, laxativa. Datorita prezentei fierului, este indicat pentru curele antianemice. Sulful continut de praz combate formarea gazului intestinal care provoaca dureri si tensiuni abdominale. Ajuta la intarirea sistemului imunitar, reduce nivelul colesterolului din sange si ajuta la prevenirea cancerului.

Nu va ramane decat sa incercati aceasta supa de conopida deosebit de gustoasa.

Ingrediente – Supa crema de conopida si praz

  • 1 conopida de 1 kg
  • 1 praz mediu (numai partea alba)
  • 30 ml ulei de masline/30 gr unt
  • 2-3 l apa
  • 1-2 lingurite vegeta naturala (optional)
  • sare
  • 4-5 felii paine

Mod de preparare – Supa crema de conopida si praz

  • Desfacem conopida in mici buchetele si o lasa in apa rece pentru 10-15 minute. Taiem prazul, numai partea alba, in feliute subtiri.

Supa crema de conopida si praz preparare

  • Sotam prazul in 30 ml ulei de masline sau unt daca doriti un gust mai fin si nu sunteti in post, pentru 2-3 minute. Adaugam peste praz apa calduta si buchetelele de conopida scurse de apa in care au stat.
  • Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pana ce conopida este patrunsa complet (cca 30 minute).
  • Dupa ce conopida este complet fiarta, luam oala de pe foc si pasam supa de conopida cu ajutorul unui mixer vertical.
  • O punem din nou pe foc pentru 10 minute, adaugam 1-2 lingurite de vegeta si putina sare, daca supa nu este suficient de sarata, apoi stingem focul si lasam supa de conopida si praz sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a o servi.
  • Intre timp, taiem feliutele de paine in patratele mici si le prajim in putin ulei de maline sau, mai dietetic, le asezam pe o foaie de hartie de copt in tava cuptorului, le stropim cu putin ulei de masline si le coacem 5-10 minute la 180°C, cuptor preincalzit.
  • Servim supa de conopida si praz cu cateva crutoane. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa crema de conopida si praz
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 36 Review(s)

25 comentarii la “Supa crema de conopida si praz

  1. Catalina spune:

    Laura draga, ai o leapsa pe blog la mine. Daca nu te deranjeaza…te pup si iti doresc un an minunat cu bucurii.

  2. Irina spune:

    Draga Laura! cu ce pot inlocui vegeta – am incercat reteta ta imediat ce ai postat-o dar nu mi-a reusit mare lucru. as vrea ceva natural, evident.
    multumesc anticipat

  3. Laura spune:

    Cata scumpaaaaaa, cat ma bucur sa te vad!!! Vin imediat sa vad leapsa. Pupicei cu mare mare drag si un 2011 plin de realizari iti doresc!!!

    • Ioana Munteanu spune:

      Am incercat reteta. Am schimbat putin, in sensul ca am fiert in apa legume inainte, pe care nu le-am pasat cu conopida. Am adaugat insa cateva ciuperci si un cartof. Am condimentat cu sare, putin piper si ierburi de provance (in loc de vegeta)

  4. Laura spune:

    Irina scumpa, exista in comert si vegeta bio care o poate inlocui foarte bine pe cea facuta in casa. In ce sens nu ti-a resusit? Nu avea gust?
    Pup cu drag!!

  5. Irina spune:

    nu mi-a reusit pentru ca pe alocuri nu s-a copt suficient si pe alocuri era prea coapta, bun, las ca incerc sa caut in comert ceva potrivit! o imbratisare!!!

  6. Radu Popovici spune:

    Foarte frumoasa poza, minunata supa. Imi place mult gaselnita cu vegeta naturala. Poate ar trebui sa-i zici "laureta", caci vegeta are deja o anume conotatie, chiar daca specifici ca este naturala. 🙂

  7. Laura spune:

    Irina draga mea, pai nu ai fiert-o? Trebuie fiarta, nu coapta, si apoi o pasezi cu un mixer vertical. Pup cu drag si sa ma anunti cum ti-a iesit!!

  8. Laura spune:

    Hahahaha!! Genial suna "laureta", Radu!:))) Multumesc mult pentru vizita si tare ma bucur ca-ti place supa.
    O zi execelenta iti doresc!!

  9. Alina spune:

    Buna Laura,

    Doar ce am terminat de facut supa, dar la mine a iesit supa-crema, buna la gust, dar foarte groasa . 🙁
    Mi-ar fi placut sa iasa ca a ta, dar n-a fost sa fie! 🙂

    Felicitari pentru blog-ul tau minunat.

    Te pup! :*

  10. Larissa spune:

    urmaresc cu drag retetele tale,si le-am incercat pe majoritatea!!iti multumesc.la supa asta crema eu am mai adaugat smantana lichida(rama cremfine)si pt gust si pt aspect!!ma bucur ca te-am gasit laura!!

  11. elis spune:

    Laura, multumim pentru minunatele retete! Te ingrasi doar privind pozele! Azi, in cautare de ceva nou, ieftin si rapid, am dat de aceasta reteta, care mi-a facut cu ochiul din prima. Si ce-a iesit, nu poate fi adevarat… Am mai bagat morcov, ardei, patrujel, iar in loc de vegeta am adaugat 2 lingurite de zarzavaturi din borcan(in sare fara conservant). La sfarsit am aruncat in ciuda si niste frunze de patrunjel tocat. Asa…pentru aspect! Nu sunt prietena cu conopida, dar gustul acestei supe m-a cucerit.
    Iti doresc toate cele bune!

    • Iuliana spune:

      Elis, si mie mi-a placut tare reteta, dar la fel ca si tine am facut cateva inlocuiri. In loc de conopida am pus carne de vita si in loc de praz niste cartofi. A iesit o super friptura de vita cu pireu.

  12. Ir spune:

    Trist ca se recomanda prepararea acestei supe creme adaugand Vegeta…Consider ca daca vrei sa aduci un plus de gust, mai pui o leguma, doua. Cred ca nu se compara cu doua lingurite de monoglutamat de sodiu…

    • Laura Adamache spune:

      Ir, daca ai fi avut curiozitatea sa accesezi linkul de la vegeta naturala, ai fi observat ca esti redirectionat spre reteta pentru vegeta de casa, obtinuta numai din legume si sare grunjoasa. Nu recomand si nu voi recomanda niciodata produse care contin monoglutamat.
      Te rog sa fii mai atent in viitor.

  13. monica spune:

    Am facut-o ieri, e absolut delicoasa!! Timp de 2 saptamani nu pot sa mestec nimic (din cauza aparatului dentar) asa ca m-am abonat la supele tale crema, nu ma asteptam sa gasesc retete atat de delicioase, cu gust de copilarie. (pana si iubitul meu le adora, abea asteapta sa le manance, cel putin cea de fasole e divina!) M-ai scos din mizerie:D multumesc:* (ps: nu va nici o reteta de creme brulee la tine pe site, pls pls posteaza una, ca tare greu e sa ma iau dupa altii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor