Supa crema de conopida si praz

Retete culinare Supe, Ciorbe – Supa crema de conopida si praz

Supa crema de conopida si praz

Supa crema de conopida si praz este o reteta de care m-am indragostit relativ recent. Nu intotdeauna mi-a placut conopida, dar de cativa ani o mananc cu foarte multa placere pentru ca este foarte sanatoasa si, nu in ultimul rand, foarte gustoasa. Conopida este o sursa bogata de minerale, Vitamina C si B9, potasiu, fosfor si calciu si este  ideala pentru dietele hipocalorice. Nici prazul nu se lasa mai prejos. Este o leguma tonica, diuretica, laxativa. Datorita prezentei fierului, este indicat pentru curele antianemice. Sulful continut de praz combate formarea gazului intestinal care provoaca dureri si tensiuni abdominale. Ajuta la intarirea sistemului imunitar, reduce nivelul colesterolului din sange si ajuta la prevenirea cancerului.

Nu va ramane decat sa incercati aceasta supa de conopida deosebit de gustoasa.

Ingrediente – Supa crema de conopida si praz

  • 1 conopida de 1 kg
  • 1 praz mediu (numai partea alba)
  • 30 gr ulei de masline/30 gr unt
  • 2-3 l apa
  • 1-2 lingurite vegeta naturala
  • 4-5 felii paine

Mod de preparare

  • Desfacem conopida in mici buchetele si o lasa in apa rece pentru 10-15 minute.
  • Taiem prazul, numai partea alba, in feliute subtiri.

Supa crema de conopida si praz preparare

  • Calim prazul in 30 g ulei de masline sau unt daca doriti un gust mai fin, pentru 3-4 minute.
  • Adaugam peste praz apa calduta si buchetelele de conopida scurse de apa in care au stat.
  • Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pana ce conopida este patrunsa complet (cca 30 minute).
  • Dupa ce conopida este complet fiarta, luam oala de pe foc si pasam supa cu ajutorul unui mixer vertical.
  • O punem din nou pe foc pentru 10 minute, adaugam 1-2 lingurite de vegeta, apoi stingem focul si lasam supa sa se odihneasca 10-15 minute inainte de-a o servi.
  • Intre timp, taiem feliutele de paine in patratele mici si le prajim in putin ulei de maline sau, mai dietetic, le asezam pe o foaie de hartie de copt in tava cuptorului si le coacem 5-10 minute la 180 grade, cuptor preincalzit.
  • Servim supa impreuna cu cateva crutoane.
  • Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Supa crema de conopida si praz
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 8 Review(s)

Comentarii

  1. Catalina

    Laura draga, ai o leapsa pe blog la mine. Daca nu te deranjeaza…te pup si iti doresc un an minunat cu bucurii.

  2. Irina

    Draga Laura! cu ce pot inlocui vegeta – am incercat reteta ta imediat ce ai postat-o dar nu mi-a reusit mare lucru. as vrea ceva natural, evident.
    multumesc anticipat

  3. Laura

    Cata scumpaaaaaa, cat ma bucur sa te vad!!! Vin imediat sa vad leapsa. Pupicei cu mare mare drag si un 2011 plin de realizari iti doresc!!!

  4. Laura

    Irina scumpa, exista in comert si vegeta bio care o poate inlocui foarte bine pe cea facuta in casa. In ce sens nu ti-a resusit? Nu avea gust?
    Pup cu drag!!

  5. Irina

    nu mi-a reusit pentru ca pe alocuri nu s-a copt suficient si pe alocuri era prea coapta, bun, las ca incerc sa caut in comert ceva potrivit! o imbratisare!!!

  6. Radu Popovici

    Foarte frumoasa poza, minunata supa. Imi place mult gaselnita cu vegeta naturala. Poate ar trebui sa-i zici "laureta", caci vegeta are deja o anume conotatie, chiar daca specifici ca este naturala. :)

  7. Laura

    Irina draga mea, pai nu ai fiert-o? Trebuie fiarta, nu coapta, si apoi o pasezi cu un mixer vertical. Pup cu drag si sa ma anunti cum ti-a iesit!!

  8. Laura

    Hahahaha!! Genial suna "laureta", Radu!:))) Multumesc mult pentru vizita si tare ma bucur ca-ti place supa.
    O zi execelenta iti doresc!!

  9. Alina

    Buna Laura,

    Doar ce am terminat de facut supa, dar la mine a iesit supa-crema, buna la gust, dar foarte groasa . :(
    Mi-ar fi placut sa iasa ca a ta, dar n-a fost sa fie! :)

    Felicitari pentru blog-ul tau minunat.

    Te pup! :*

  10. Larissa

    urmaresc cu drag retetele tale,si le-am incercat pe majoritatea!!iti multumesc.la supa asta crema eu am mai adaugat smantana lichida(rama cremfine)si pt gust si pt aspect!!ma bucur ca te-am gasit laura!!

    • Laura

      Larissa, draga mea, tare mult ma bucur ca-ti plac retetele mele!!
      Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!!

  11. elis

    Laura, multumim pentru minunatele retete! Te ingrasi doar privind pozele! Azi, in cautare de ceva nou, ieftin si rapid, am dat de aceasta reteta, care mi-a facut cu ochiul din prima. Si ce-a iesit, nu poate fi adevarat… Am mai bagat morcov, ardei, patrujel, iar in loc de vegeta am adaugat 2 lingurite de zarzavaturi din borcan(in sare fara conservant). La sfarsit am aruncat in ciuda si niste frunze de patrunjel tocat. Asa…pentru aspect! Nu sunt prietena cu conopida, dar gustul acestei supe m-a cucerit.
    Iti doresc toate cele bune!

    • Laura

      Draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!
      Sa-ti fie de bine! Pupicei!

  12. Madalina

    Foarte buna supa! Am mancat-o pe toata, nu a mai ramas nimic pentru maine :(
    Multumim pentru reteta!

Trackbacks

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>