Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta


Retete culinare – Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta 

Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta

De Sarbatori am gatit mult, chiar foarte mult pentru numai 2 persoane, dar din pacate nu am reusit sa fotografiez toate preparatele pe care le-am facut.

Astazi va prezint ultimul aperitiv fotografiat de pe masa de Craciun: rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta. Un aperitiv delicios si foarte simplu de facut.

Crema de ricotta cu care sunt umplute rulourile este o adevarata minune de gust si se poate folosi in zeci de feluri: pt umplut rulade, tartellette, barcute de aluat foietat sau chiar clatite.

Ingrediente – Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta

  • 8 felii de prosciutto crudo
  • 250 g ricotta/urda
  • 4 frunze de salvie proaspata
  • 30 g samburi de pin usor prajiti
  • 2 linguri de vin alb
  • 30 g parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Prajim samburii de pin intr-o tigaie teflonata pentru 2-3 minute, fara sa adaugam ulei sau unt. Ii lasam sa se raceasca dupa care ii tocam nu foarte marunt cu un cutit.
  • Amestecam ricotta cu 4 frunze de salvie tocate marunt, samburii de pin, 2 linguri de vin alb de buna calitate, parmezanul ras, sare si piper dupa gust.
  • Lasam crema la rece pentru 1-2 ore, dupa care o ungem pe feliile de prosciutto si le rulam.
  • Foarte simplu de facut iar crema are un gust intr-adevar special.
Print Friendly, PDF & Email

14 comentarii la “Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta

    • Laura spune:

      Stefania, le poti inlocui cu migdale sau chiar si cu nuci.
      Daca vrei un gust mai pregnant, coace migdalele sau nucile, asezate in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, cateva minute, la 200°C, cuptor preincalzit.
      Pup cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor