Pastrav la cuptor cu legume


Pastrav la cuptor cu legume, o reteta simpla si rapida cu peste

Pastrav la cuptor cu legume detaliu
Pastrav la cuptor cu legume, reteta simpla pentru pranz sau cina

Reteta de pastrav la cuptor cu legume este ideala pentru un pranz sau o cina petrecute impreuna cu cei dragi. Dupa mesele copioase de sarbatori, incercam sa mancam cat mai usor si mai dietetic posibil.

Meniul nostru in luna ianuarie va fi compus din fructe, legume, supe creme de legume sau cu carne de pui sau vita si mult peste. Mai am cateva retete de la mesele de sarbatori, pe care le voi posta cat de curand posibil, dar dupa ele vor veni in general retete mai dietetice, simplu de realizat si nu in ultimul rand foarte gustoase.

Aseara, la cina, am servit un pastrav la cuptor cu legume, va invit sa incercati si voi aceasta reteta cu peste. Puteti inlocui pastravul cu ce peste doriti dumneavoastra (dorada, lup de mare, crap, somon).

Cum folosesti pastravul in bucatarie?

Mie imi place foarte mult pastravul. Pentru cine nu l-a gustat inca, pastravul are o carne dulce, este un peste care traieste in apele reci de munte, bine oxigenate. Pastravul poate fi prajit, preparat la cuptor, fiert, iar la gratar este nemaipomenit de gustos. Saramura de pastrav este o reteta delicioasa, o sa revin cu reteta cat se poate de curand. Pastravul are o carne slaba si este recomandat tuturor categoriilor de varsta. Daca ma intrebati care este reteta mea prefrata cu pastrav, o sa va spun ca imi place prajit sau la gratar, neaparat cu o mamaliguta fierbinte alaturi si mujdei de usturoi.

Pastrav la cuptor in staniol, cu legume – Ingrediente pentru 2 persoane

  • 2 pastravi de cca 500-600 g fiecare
  • 50 ml vin alb demisec
  • 2 morcovi mici
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras mare
  • 300 g ciuperci champignon
  • cca 50 g praz feliat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 40 gr unt/ ulei de masline

Preparare Pastrav la cuptor pe pat de legume

  • Taiem in feliute subtiri morcovii, rosiile, ardeiul gras, ciupercile champignon si prazul. Tocam marunt patrunjelul. Le amestecam pe toate si le pudram cu sare si piper dupa gust. Le lasam intr-un vas pentru 15-20 minute, astfel incat aromele sa se combine intre ele.
  • Taiem doua bucati de folie de aluminiu mai lungi si mai late decat pestele cu 1-2 palme.
  • Asezam folia de aluminu cu partea lucioasa in sus, o ungem cu unt sau ulei de masline si formam un strat de legume.

Pastrav la cuptor cu legume preparare

  • Asezam pastravul curatat si spalat peste patul de legume, pudram cu putina sare burtica pe interior si il umplem cu legume si cu o bucatica mica de unt sau ulei de masline.
  • Mai punem legume si pe deasupra pestelui si il stropim cu 25 ml vin alb demisec de buna calitate.

Pastrav la cuptor cu legume preparare

  • Sigilam bine pastravul in folia de aluminiu, il asezam in tava de cuptor si il coacem la 200°C, cuptor preincalzit pentru 20-25 minute.
  • Ca sa verificam daca pastravul e patruns, deschidem putin folia si apasam pestele cu un deget. Daca carnea este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit. Pofta buna!

Alte retete cu peste, delicioase si rapide

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pastrav la cuptor cu legume
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 35 Review(s)

17 comentarii la “Pastrav la cuptor cu legume

  1. Ana M. Ciolacu spune:

    Ce bine arataaaa !! Si eu am un sac de retete ramase,insa deja am inceput sa mancam usor,cu toate ca nu am exagerat cu nimic de sarbatori.Insa e timpul de dieta,eu deja ma gandesc la primavara :)) Sa mai postezi retete light ca avem nevoie si de inspiratie.Pupici scumpica!

  2. Boabe de Cafea spune:

    Ce bine arata! Dupa atatea mancaruri grele cred ca va veni timpul si la noi pentru un peste bun, asa cum l-ai facut tu. 🙂

  3. retete- ina spune:

    foare buuun,voi face si eu inlocuind cu hamour ,daca iese bine,o public si eu ,pentru ca voi inlocui putin ingredientele,ideea ramane,multumesc de reteta,

  4. Peti spune:

    Buna ziua,

    de multa vreme ma gandesc sa va scriu, am descoperit intamplator anul trecut de Craciun site-ul Dvs. si imi place foarte mult, fotografiile sunt frumoase si prezentarea cu totul deosebita.
    Vreau sa stiu daca reteta pentru pastrav la cuptor ar fi potrivita si pentru crap…
    Va multumesc si va doresc numai bine!

    • Laura spune:

      Peti draga mea, ma bucur tare mult ca te-ai decis sa-mi scrii si iti multumesc ca-ti place ce gasesti la mine pe blog.
      Sigur ca poate fi inlocuit pastravul cu crapul. O sa iasa chiar si mai bine pentru ca crapul este un picut mai gras si are un gust nemaipomenit.
      Daca doresti, il poti transa sau il poti lasa intreg.

      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  5. violeta spune:

    chiar ieri am facut reteta asta,”pastrav cu legume” si am chemat toata familia la masa, toti s-au lins pe degete si am primit aprecieri.pastravul a fost proaspat prin din ziua antecedenta chiar de sotul meu.multumesc pt retele deosebite

  6. Simina spune:

    Tocmai ce am preparat această rețetă și pot spune doar că e delicioasă! Nu am adăugat praz că nu mă prea înțeleg cu el, dar în rest am folosit aceleași ingrediente. Vă mulțumim pentru rețetă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor