Pastrav la cuptor cu legume

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Pastrav la cuptor cu legume

Dupa mesele copioase de sarbatori, incercam sa mancam cat mai usor si mai dietetic posibil. Meniul nostru in luna ianuarie va fi compus din fructe, legume, supe-creme de legume sau cu carne de pui sau vita si mult peste.

Mai am cateva retete de la mesele de sarbatori, pe care le voi posta cat de curand posibil, dar dupa ele vor veni in general retete mai dietetice, simplu de realizat si accesibile oricui.

Aseara, la cina, am servit un pastrav delicios si parfumat alaturi de o combinatie minunata de legume.

Puteti inlocui pastravul cu ce peste doriti dumneavoastra.

Ingrediente pentru 2 persoane:

2 pastravi de cca 500-600 gr fiecare

1/2 pahar vin alb

2 morcovi

2 rosii mari

1 ardei gras mare

300-400 gr ciuperci champignon

praz

patrunjel

busuioc

sare

piper

40 gr unt/ ulei de masline

Taiem in feliute foarte subtiri morcovii, rosiile, ardeiul gras, cipuercile champignon si prazul. Tocam marunt patrunjelul si busuiocul. Le amestecam pe toate si le pudram cu sare si piper dupa gust. Le lasam intr-un vas pentru 15-20 minute, astfel incat aromele sa se combine intre ele.

Taiem doua bucati de folie de aluminiu mai lungi si mai late decat pestele cu 1-2 palme.

Asezam folia de aluminu cu partea lucioasa in sus, o ungem cu unt sau ulei de masline si formam un strat de legume,

Pastrav la cuptor cu legume

Aseazm pastravul curatat si spalat peste patul de legume, pudram cu putina sare burtica pe interior si il umplem cu legume si cu o bucatica mica de unt sau ulei de masline.

Mai punem legume si pe deasupra pestelui si il stropim cu un sfert de vin alb de buna calitate,

Pastrav la cuptor cu legume

Sigilam bine bine pestele in folia de aluminiu, il asezam in tava de cuptor si il coacem la 200 grade, cuptor preincalzit pentru 15-20 minute.

Ca sa verificam daca pestele e patrus, deschidem putin folia si apasam pestele cu un deget. Daca,, carnea este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

Pofta buna!!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Ana M. Ciolacu

    Ce bine arataaaa !! Si eu am un sac de retete ramase,insa deja am inceput sa mancam usor,cu toate ca nu am exagerat cu nimic de sarbatori.Insa e timpul de dieta,eu deja ma gandesc la primavara :)) Sa mai postezi retete light ca avem nevoie si de inspiratie.Pupici scumpica!

  2. Boabe de Cafea

    Ce bine arata! Dupa atatea mancaruri grele cred ca va veni timpul si la noi pentru un peste bun, asa cum l-ai facut tu. :)

  3. retete- ina

    foare buuun,voi face si eu inlocuind cu hamour ,daca iese bine,o public si eu ,pentru ca voi inlocui putin ingredientele,ideea ramane,multumesc de reteta,

  4. Peti

    Buna ziua,

    de multa vreme ma gandesc sa va scriu, am descoperit intamplator anul trecut de Craciun site-ul Dvs. si imi place foarte mult, fotografiile sunt frumoase si prezentarea cu totul deosebita.
    Vreau sa stiu daca reteta pentru pastrav la cuptor ar fi potrivita si pentru crap…
    Va multumesc si va doresc numai bine!

    • Laura

      Peti draga mea, ma bucur tare mult ca te-ai decis sa-mi scrii si iti multumesc ca-ti place ce gasesti la mine pe blog.
      Sigur ca poate fi inlocuit pastravul cu crapul. O sa iasa chiar si mai bine pentru ca crapul este un picut mai gras si are un gust nemaipomenit.
      Daca doresti, il poti transa sau il poti lasa intreg.

      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  5. violeta

    chiar ieri am facut reteta asta,”pastrav cu legume” si am chemat toata familia la masa, toti s-au lins pe degete si am primit aprecieri.pastravul a fost proaspat prin din ziua antecedenta chiar de sotul meu.multumesc pt retele deosebite

  6. liliana

    maine o sa incerc reteta,de mult vreau sa fac pastrav la cuptor.multumesc pentru idee.

  7. Simina

    Tocmai ce am preparat această rețetă și pot spune doar că e delicioasă! Nu am adăugat praz că nu mă prea înțeleg cu el, dar în rest am folosit aceleași ingrediente. Vă mulțumim pentru rețetă! :)

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


9 + 7 =

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.